TSH u trudnoći MORA biti ispod 2.5 … Znači, ja sam ostala trudna nedavno (nažalost, morala na kiretažu, al prije dan prije nego sam doznala za to sam baš bila endokrinologu!)… TSH mi je bio 3.04 i rekla je endokrinologica da mora biti ispod 2.5 i povisila mi terapiju (koju ja nisam krenula piti jer eto sl. dan sam išla na gin. pregled i vidjeli da je sve stalo u 10. tj., a ja bila u 13.) i moram endokrinologici ovih dana (nikako da stignem jer su me opet kiretirali pošto se nije počistilo sve), a zakazano imam kod nje 10.9. Nisam htjela biti bez veze jaču terapiju ako više nisam trudna jer TSH je bio u normali za ne trudnice.. mada ću ovih dana skočiti da pitam što kako… Ugl… i s prvom trudnoćom su mi povisili terapiju (mada ju ja pijem već 2,5g) jer TSH nikako da se spusti ispod 2.5 tako da nije normalno NE DATI terapiju..
Babyq, moguće od stresa… 2 mj od poroda tsh mi je bio super… a već 5 mj kasnije se pogoršalo… nespavanje i slično… stres igra veliku ulogu.,..
Povisila mj je terapiju.
https://photos.app.goo.gl/LtCNyTgsUaA88vMo8
pozdrav. Trudna sam 14 sedmica i imam problem sa stitnom zlijezdom i do sad sam 2 puta kontrolisala stitnu i sve je bilo uredu jucer sam ponovo vadila hormone i TSH mi je 6,360 a Ft313,4 u ponedeljak idem dr.pa me zanima jel to bas opasno za bebu .hvala
pozdrav. Trudna sam 14 sedmica i imam problem sa stitnom zlijezdom i do sad sam 2 puta kontrolisala stitnu i sve je bilo uredu jucer sam ponovo vadila hormone i TSH mi je 6,360 a Ft3 13,4 u ponedeljak idem dr.pa me zanima jel to bas opasno za bebu .hvala
pozdrav. Trudna sam 14 sedmica i imam problem sa stitnom zlijezdom i do sad sam 2 puta kontrolisala stitnu i sve je bilo uredu jucer sam ponovo vadila hormone i TSH mi je 6,360 a Ft313,4 u ponedeljak idem dr.pa me zanima jel to bas opasno za bebu .hvala
Trebaju ti povisiti terapiju. Ne brini se. U prvoj trudnoći su mi se izregulirali hormoni tek negdje 2mj prije poroda. Ugl, najbitnije je kontrolirati. Ja sam išla svakih mjesec dana endokrinologu.
HVALA TI draga .sad mi je malo lakse .jer ja sam prosle godine izgubila bebu u 8 mj trudnoce nisam nikako kontrolisala hormone pa sam mislila da nije se to desilo zbog toga zbog toga me sad strah
HVALA TI draga .sad mi je malo lakse .jer ja sam prosle godine izgubila bebu u 8 mj trudnoce nisam nikako kontrolisala hormone pa sam mislila da nije se to desilo zbog toga zbog toga me sad strah
Nisu vam nikakve pretrage radili nakon gubitka? Ipak je to visoka trudnoća u pitanju :/ Ja držim fige da sve bude u redu sada. Jesi bila doktoru?
Pozdrav, u 21 tt sam i imam problem sa stitnjacom vec 9 godina. Pijem Euthyrox od 25. I drzim je u granicama sto se hormona tice, uzv je isto bio okej bez cistica...Trudna sam ostala bez problema iako mi TSH nije bio ispod 2, nego oko 3 i od kad sam ostala trudna on se vise nije spustao. Na zadnjem pregledu mi je vrijednost TSH bila 4,75, a gornja granicna vrijed je 5 (svi ostali hormoni uredni) na sto je dr rekla da je to okej, ostavila me i dalje na 25 mcg i rekla da mi dozu Euthyroxa nece povecavati jer nije potrebno. Po meni je ovaj TSH ipak malo prevelik... Dali netko ima slicno iskustvo? Dal da idem privatno kod endokrinologa?
ma radili su abdukciju i posteljica je imala kao infrakt e sad zasto to neznam ,a isla sam dr za stitmu i onaj nalaz nije bio dobro uradjen i dr mi je rekao da odem privatniku i da ponovo izvadim hormone i hvala bogu sve uredu .
ma radili su abdukciju i posteljica je imala kao infrakt e sad zasto to neznam ,a isla sam dr za stitmu i onaj nalaz nije bio dobro uradjen i dr mi je rekao da odem privatniku i da ponovo izvadim hormone i hvala bogu sve uredu .
pa super vijesti :) (za hormone) radi bebice mi je baš žao :(
Sortiraj odgovore
Najstariji