Ana, TSH je dosra visok za T..Hmmm… Po meni mozda ti ne bi trebala terapiju mijenjati, odnosno, meni se TSH snizio i od onda primam istu terapiju 5d 125mg a 2d 150mg. sutra cemo vidjeti ako se povisila ili snizila previse. Meni je zadni put bio tsh 0,53
Pa je,zato me i strah..mada zadnji put kad je bio poviseni je bio skoro 6 pa se iduci mjesec spustio na 2..tak da je ovaj put ipak manje..a nista,vidjet cu sta ce sutra dr reci..hvala ti😊😊
Np , Ana, nazalost se s tim dr nikad ne zna... Meni je bilo cudno sta mi nije smanjila terapiju kadnje tsh bio 0.53 jer je to malo iznad granice, pa me zato brine da se nije previse spustilo...
Javi svakako sto je dr rekla
žene moje, 30.06. sam na sistematskom otkrila da mi je TSH malo povišen. Gornja granica 4.2, moj rezultat je bio 4.7
UZV štitnjače uredan, vidljiva samo mala cistica koja ne stvara poteškoće.
Nakon toga odlučila sam napraviti provjeru hormona štitnjače. Nalaz koji sam dobila glasi ovako
TSH 7,18 (ref interval 0.27 - 4.2)
fT3 5.4 (ref interval 3.1 - 6.8)
FT4 14 (ref interval 12 - 22)
Anti TPO 13.3 (ref interval do 34)
svakako ću posjetiti endokrinologa, je li se koja od vas susrela s tim, nagli skok TSH a ostali hormoni unutar prihvatljivih intervala
Wantotobemom, ja sam se susrela s time kad su mi otkrili probleme sa štitnjačom... TSH je meni bio prvo 36, pa nakon tjedan dana 39... Ali to je bilo prošle godine, pa se iskreno više ni ne sjećam. Endokrinolog bi ti trebao terapiju prepisati.
Np, Ana, nazalost se s tim dr nikad ne zna… Meni je bilo cudno sta mi nije smanjila terapiju kadnje tsh bio 0.53 jer je to malo iznad granice, pa me zato brine da se nije previse spustilo…
Javi svakako sto je dr rekla
Evo bila danas na pregledu,bila je neka doktorica na zamjeni,ugl sto se tiče tsh moram povećati dozu eutiroxa sa 50 na 75mg i za 4 tjedna opet izvaditi tsh i ft4..rekla je da to nije ništa opasno,pogotovo jer mi se zna i sniziti do normalnih vrijednosti..bio bi problem da se stalno povećava..eto,vidjet ćemo za 4tj kak bude😊😊
Ana, drago mi je što te smirila doktorica. Naravno da nije ništa strašno jer uz adekvatnu terapiju se sve da izregulirati. Meni je TSH dobar, F3 3.12 a FT4 oko 10.... I slično mi je bilo i prošli put. Doktorica je rekla da je to normalno za treće tromjesečje. Baš me zanima što će mi u ponedjeljak reći jer i mene to malo brine, ali ne sekiram se previše. Zato i idemo toliko često na savjetovanje kod stručnjaka i oni te smire! Mene je jednom naša frendica isprepadala jer je eto rekla da od euthyroxa mogu postati neplodna... Eto, nismo bebača ni planirali, 2 mjeseca kasnije sam zatrudnila.
Ana, drago mi je što te smirila doktorica. Naravno da nije ništa strašno jer uz adekvatnu terapiju se sve da izregulirati. Meni je TSH dobar, F3 3.12 a FT4 oko 10…. I slično mi je bilo i prošli put. Doktorica je rekla da je to normalno za treće tromjesečje. Baš me zanima što će mi u ponedjeljak reći jer i mene to malo brine, ali ne sekiram se previše. Zato i idemo toliko često na savjetovanje kod stručnjaka i oni te smire!Mene je jednom naša frendica isprepadala jer je eto rekla da od euthyroxa mogu postati neplodna… Eto, nismo bebača ni planirali, 2 mjeseca kasnije sam zatrudnila.
Haha..a meni je dr uveo eutirox jos kad sam se spremala na postupak ivf-a,da ga nisam koristila i smanjila tsh tesko da bi mi uopce uspjelo,a na kraju iz prve❤..ah,svasta ljudi pricaju..al bitno da mi cekamo svoje mrvice😍😍
Ana, upravo tako! Svasta ces cuti Ista ta osoba mi je rekla da mi te tablete ne trebaju i da idem provjeriti privatno, da su njoj tako rekli kod privatnika, a ona dobila visok tsh radi trudnoce koja je na kraju zavrsila tragicno, ali to nema veze s hormonim..
Cure jel mi možete razjasniti nešto (ko ima povišen tsh), naime svi ovi prenatali imaju joda u sebi, jel moguće radi toga da se tsh povisio (nisam trudna, pokušavam već 5 mjeseci)
Od joda ti se TSH sigurno nece povisiti, cak naprotiv.... Visok TSH znaci usporen rad stitne, a stitnoj treba jod za Rad...ne znam kakav Ti je TSH , za zatrudniti bi bio najbolji 1-2
Sortiraj odgovore
Najstariji