Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PBTAB
    15. Srpanj 2023. 09:18

Mica moji embriji su također dobili najvisu ocjenu, ali to što njima pod mikroskopom oni izgledaju super i ostave ih do stadija blastice to ne znači da ce takvi embriji dovesti do trudnoće. U mpo nista nema garanciju, kao sto pise u ugovoru koji potpisujemo. Niti jedno gensko testiranje ti nece dati garanciju da ce iz tog embrija izaci trudnoca, to je samo bacanje novaca, mnoge klinike vani to imaju jer je to sve samo igra velikih, pgd testiranja su skupa i naravno da ce klinika to nuditi parovima jer su svjesni da su to ljudi koji ce dati doslovno sve, uci u kredite da imaju dijete, i naveliko to iskoristavaju, iako ti kazu da nema garancije.
    Moja šogorica je imala pgd testiranja, od 7 blastica dala je 5 na testiranje, 5000 eura je platila, od 5 samo 2 su bile dobre, ostale su imale Down i ove dvije, nisu se primile, vec one 2 koje nisu bile testirane, ima zdravu curku i sada je ponovno trudna i vodi urednu trudnocu, i zao joj je sto je bacila novac ali bila je ocajna, i to klinike iskoristavaju, nazalost.
    Sto se tice ostalih testova ja sam stvarno imala srecu pa sam sve obavila u dnevoj bolnici, s time da sam na odredene dane u ciklusu isla vaditi hormone jer to sve ulazi u tu korpolosku obradu, i nisam morala moliti za testiranje na trombofiliju, smijesno, to je kljucni nalaz za trudnocu, ali ocito je kako na koga naletis i u koje vrijeme. 
    Meni se prvi embrij primio i imala sam missed, nakon mj dana odmah smo isli dalje i ponovno se primio, ali meni to nista ne znaci, u utorak imam uzv da se potvrdi trudnoca ali isto tako postoji sansa da je stalo sa razvojem, a na to se ne moze utjecati. Meni je hit kad cujem od poznanica, ostala sam trudna, imam + i cekaju pregled, nikakve bete i ostale gluposti, zavidim takvim ljudima, neoptereceno i tako je najbolje. Ima jos 3 smrzlica, nadam se da je u jednom dijete 😂

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Martina1931
    15. Srpanj 2023. 09:29

Koliko ste opcenito cekale na drugi pokusaj? Kako se psihicki nosite sa novim pokusajima, je li strah jaci od svega ili ipak uspijete se opustit? 

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

PBTAB
    15. Srpanj 2023. 09:36

Martina1931

Koliko ste opcenito cekale na drugi pokusaj? Kako se psihicki nosite sa novim pokusajima, je li strah jaci od svega ili ipak uspijete se opustit?

Ja sam isla odmah nakon mj dana, jedan ciklus smo cekali. 
    Kad udes u mpo vode strah ostavis ispred vrata i nema ga vise. 
    Ja sam si poslozila u glavi ak mi nije sudeno nije i jbga, necu imati djecu, ali dat cu sve od sebe, i zivot bez djece je jako lijep 🙂

➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Martina1931
    15. Srpanj 2023. 09:41

PBTAB

Martina1931

Ja sam si poslozila u glavi ak mi nije sudeno nije i jbga, necu imati djecu, ali dat cu sve od sebe, i zivot bez djece je jako lijep 🙂

Je li vam radjena kiretaza nakon spontanog? Mi smo uspjeli dva puta u pola godine ostat trudni,  prirodno..oba pokusaja prakticki iz prve. Ali imam hrpu dijagnoza, nemam jedan jajnik i jajovod (dermoidna cista), endometrioza u zacecima, sad evo trombofilija. Tocno se zapitam kako sam uopce uspjela ostat trudna tako lako i uzasno se bojim novog pokusaja jer ne znam kako bi psihicki prolazila opet kroz to sve

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

PBTAB
    15. Srpanj 2023. 09:51

Martina1931

PBTAB

Martina1931

Je li vam radjena kiretaza nakon spontanog?Mi smo uspjeli dva puta u pola godine ostat trudni, prirodno..oba pokusaja prakticki iz prve. Ali imam hrpu dijagnoza, nemam jedan jajnik i jajovod (dermoidna cista), endometrioza u zacecima, sad evo trombofilija. Tocno se zapitam kako sam uopce uspjela ostat trudna tako lako i uzasno se bojim novog pokusaja jer ne znam kako bi psihicki prolazila opet kroz to sve

Ne, imala sam medikamentozni spontani. 
    Obzirom da mozete tako lako ostati trudni nije problem u implantaciji embrija niti Vam endometrioza stvara problem, vrlo lako da je trombofilija jer za to se mora uvesti heparin od dana kad ostanete trudni. 
    Nemojte se bojati, pitajte dr dali ista od vasih dijagnoza direktono utjece na plod, osim trombofilije, ako da neka vam da terapiju i ukolni potencijalni problem, ali vjerujem da sljedeci puta uz heparin ce to biti to 🤞

Martina1931
    15. Srpanj 2023. 09:56

PBTAB

Martina1931

PBTAB

Martina1931

Je li vam radjena kiretaza nakon spontanog?Mi smo uspjeli dva puta u pola godine ostat trudni, prirodno..oba pokusaja prakticki iz prve. Ali imam hrpu dijagnoza, nemam jedan jajnik i jajovod (dermoidna cista), endometrioza u zacecima, sad evo trombofilija. Tocno se zapitam kako sam uopce uspjela ostat trudna tako lako i uzasno se bojim novog pokusaja jer ne znam kako bi psihicki prolazila opet kroz to sve
    Obzirom da mozete tako lako ostati trudni nije problem u implantaciji embrija niti Vam endometrioza stvara problem, vrlo lako da je trombofilija jer za to se mora uvesti heparin od dana kad ostanete trudni.
    Nemojte se bojati, pitajte dr dali ista od vasih dijagnoza direktono utjece na plod, osim trombofilije, ako da neka vam da terapiju i ukolni potencijalni problem, ali vjerujem da sljedeci puta uz heparin ce to biti to 🤞

Ako smijem pitat, vi ste upuceni na mpo nakon koliko vremenski pokusavanja? 
    Vidim u vam u opisu da su jajovodi neprohodni, sta nisu mogli ocistit samo ili propuhat jajovode? Nadam se, pricekat cemo bar jedan ciklus nakon kiretaze i onda opet pokusati. Ovaj put uvesti heparin i nadat se da ce biti dobro..🙏 samo mi je vidjena vodena cista nakon kiretaze na preostalom jajniku, pa idem na kontrolu poslije menge da vidim je li otisla

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

PBTAB
    15. Srpanj 2023. 10:07

Martina1931

PBTAB

Martina1931

PBTAB

Martina1931

Ako smijem pitat, vi ste upuceni na mpo nakon koliko vremenski pokusavanja?
    Vidim u vam u opisu da su jajovodi neprohodni, sta nisu mogli ocistit samo ili propuhat jajovode?Nadam se, pricekat cemo bar jedan ciklus nakon kiretaze i onda opet pokusati. Ovaj put uvesti heparin i nadat se da ce biti dobro..🙏 samo mi je vidjena vodena cista nakon kiretaze na preostalom jajniku, pa idem na kontrolu poslije menge da vidim je li otisla

Nakon godinu i pola smo upuceni na mpo. 
    Bila sam na sono hsg, to je provjera prohodnosti jajovoda i kontrast nije uopce prolazio sto znaci da su puni priraslica i oziljaka, propuhivanje ne postoji, to je to ali ako su prohodni onda ih samo taj postupak malo prosiri ali samo na kratko. Tako da sam imala opciju ili laparaskopski vidjeti dali se mogu ocistiti ili da ih maknu ili ivf, meni se nije dalo ici na operaciju jer se bojim toga pa sam odabrala ivf jer ako se ne daju ocistiti a sudeci po stanju mislim da su bas maksimalno u banani onda ce ih maknut i opet sam osudena na ivf. 
    Kako to da su vas stavili na kiretazu? 

Martina1931
    15. Srpanj 2023. 10:17

Aha, mislila sam da taj postupak moze ocistit jajovode ako je u nekoj ne previse kriticnoj mjeri zacepljen.nisam bas dobro upucena u te postupke
    Bila je rijec o blizanackoj trudnoci, zavaljena maternica pa je bila pretpostavka da se tabletama ne bi dobro ocistila i da bi svakako zavrsila na kiretazi.  Radjeno je u Zgu, na Merkuru pa si mislim valjda znaju sta je bolje za mene🤷‍♀️
    Ali nisu me strugali, nego je vakuumom aspirirano sto bi kao trebalo bit dosta postednije..nadam se 

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

PBTAB
    15. Srpanj 2023. 10:21

Martina1931

Aha, mislila sam da taj postupak moze ocistit jajovode ako je u nekoj ne previse kriticnoj mjeri zacepljen.nisam bas dobro upucena u te postupke
    Bila je rijec o blizanackoj trudnoci, zavaljena maternica pa je bila pretpostavka da se tabletama ne bi dobro ocistila i da bi svakako zavrsila na kiretazi. Radjeno je u Zgu, na Merkuru pa si mislim valjda znaju sta je bolje za mene🤷‍♀️
    Ali nisu me strugali, nego je vakuumom aspirirano sto bi kao trebalo bit dosta postednije..nadam se

Aha, ma svakako znaju bolje od nas laika. 
    Da, vakuum navodno nije stetan ali bojim se da sve sto dira maternicu stanjuje endometrij u nekom obliku. 
    Ali imat cete pregled pa ce nadam se sve biti uredno za nastavak dalje 🙂

Martina1931
    15. Srpanj 2023. 10:38

Znam, i ja se uzasavam bilo cega invazivnog nego kako sam i sama medicinske struke stvarno sam se prepustila u ruke njima.
    Bila sam na uzv 2tjedna nakon kiretaze, i tad je endometrij bio 10mm.  Receno da je sve ocisceno, da sam pred ovulaciju pa bih rekla po tom da nije doslo do ostecenja endometrija.
    Vi cekate uzv pregled trenutno. Beta je pozitivna ako sam dobro upratila?😅 

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.