Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bela23
    07. Srpanj 2023. 22:13

Jesan jesam, doktorica je rekla da je sve ok i da se sluznica maternice oporavila

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

• kaktus13
    07. Srpanj 2023. 22:29

Drage žene, molim iskustva, pomoć, savjet...nakon utvrđenih kromosomopatija i cističnog higroma koji neumorno raste na leđima i glavici, ginekolog je savjetovao medikamentozni pobačaj zbog loše prognoze perinatalnog ishoda. Strah je nastupio nakon čitanja foruma i iskustava s tim tabletama, pa sam se pogubila, trenutno sam 12+5 tt, beba je skoro 6cm, a maternica fino obložena...sutra trebam popiti 3 tablete Mifegyne 200 mg odjednom i nakon 48 sati se javiti u bolnicu gdje će mi dati Misoprostol, opet veću dozu, ne znam još koliku, s obzirom na stupanj trudnoće. 
    Kako se pripremiti na sve ovo? 
    Ima li koja iskustva s tolikim dozama?
    Inače ne podnosim baš tzv lijekove, a ovo mi je noćna mora iskreno, od lijepog iščekivanja do 3 tjedna agonije i boli koju nažalost tolike žene proživljavaju...

PBTAB
    07. Srpanj 2023. 22:55

kaktus13

Drage žene, molim iskustva, pomoć, savjet…nakon utvrđenih kromosomopatija i cističnog higroma koji neumorno raste na leđima i glavici, ginekolog je savjetovao medikamentozni pobačaj zbog loše prognoze perinatalnog ishoda. Strah je nastupio nakon čitanja foruma i iskustava s tim tabletama, pa sam se pogubila, trenutno sam 12+5 tt, beba je skoro 6cm, a maternica fino obložena…sutra trebam popiti 3 tablete Mifegyne 200 mg odjednom i nakon 48 sati se javiti u bolnicu gdje će mi dati Misoprostol, opet veću dozu, ne znam još koliku, s obzirom na stupanj trudnoće.
    Kako se pripremiti na sve ovo?
    Ima li koja iskustva s tolikim dozama?
    Inače ne podnosim baš tzv lijekove, a ovo mi je noćna mora iskreno, od lijepog iščekivanja do 3 tjedna agonije i boli koju nažalost tolike žene proživljavaju…

Večer, užasno mi je žao sto ovo prolazite i ne postoje rijeci koje bih vam bile utjeha. Uopce  ne mogu zamisliti kroz sto trenutno prolazite 😔😢
    Znajte da nazalost niste sami i ovdje imate potporu. 
    Nisam se susrela s tolikim dozama. Ako cete biti doma, ni slucajno ne smijete biti sami kad popijete ove druge tablete. Vodu imajte pored sebe i suprug mora biti s vama. Boljet ce, biti ce tesko ali vjerujte mi, tijelo to podnese i bit ce sve ok. Budite jaki 💪🏻

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

• kaktus13
    07. Srpanj 2023. 23:13

Hvala Vam na savjetima, podršci ❤️ svakako sve uzimam u obzir, informacije koje sam dobila od doktora su poprilično šture...
    Ove prve tablete su sint. progesteron koliko sam shvatila, a ove druge su nešto gadno...s tim drugima ću biti zadržana u bolnici, predviđaju 8-9 sati period boravka i nadzora...inače baš ne volim bolnice.Grozno je sve ovo, zaista bolno i užasno iskustvo, kad te obuzme nemoć di stvarno nemaš što drugo nego se moliti da ne pukneš, a bojim se da sam tek zakoračila u stravu koja slijedi...ali, svašta mi žene podnesemo, proživimo i preživimo. Hvala 💪

• Ivy1304
    08. Srpanj 2023. 01:08

PBTAB

Ivy1304

Meni je ginekolog rekao prosli tjedan da mi je folikul 17mm, I da bi trebala biti ovulacija u ned, meni u utorak se opet pojavio smedji iscjedak na uloski, ne znam da li to moze biti od ovulacije ili, da li se nekoon to desavalo?

A mozda ti je neka preostala starija krv pa ju je ovulacija izbacila. Sve je dobro cim je folikul tu i dobre je velicine i dogada se ovulacija. Samo se opusti. Dr bi rekao da nesto nije dobro sigurna sam.

Da, nadam se... , kako si ti?

06.05.2023. 🤍🧸my little angel 😔💔 miss.ab.-11tj.
    23.8.2023. ➕🌈❣5.9 💔

Bela23
    08. Srpanj 2023. 06:42

kaktus13

Hvala Vam na savjetima, podršci ❤️ svakako sve uzimam u obzir, informacije koje sam dobila od doktora su poprilično šture…
    Ove prve tablete su sint. progesteron koliko sam shvatila, a ove druge su nešto gadno…s tim drugima ću biti zadržana u bolnici, predviđaju 8-9 sati period boravka i nadzora…inače baš ne volim bolnice.Grozno je sve ovo, zaista bolno i užasno iskustvo, kad te obuzme nemoć di stvarno nemaš što drugo nego se moliti da ne pukneš, a bojim se da sam tek zakoračila u stravu koja slijedi…ali, svašta mi žene podnesemo, proživimo i preživimo. Hvala 💪

Iskreno bas mi je zao kroz sta morate proci 😔 ja sam se isto jako bojala obzirom na procitana iskustva ocekivala sam potope krvi i neizdrzivu bol. Nije bilo tako. Tako da kod svakoga je drugacije. Moja trudnoca je bila duplo manja od vase, najgori dio je kad ono izadje vani oa se mislis je li to to na kraju sam i pogledala da vidim je li to to i vidjela sam na ulosku. Nema nicega sto vas na to nazalost moze pripremiti. Samo da sto prije dodjete k sebi jer je stvarno prebolno psihicki. 

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

• goga06
    08. Srpanj 2023. 08:05

kaktus13

Hvala Vam na savjetima, podršci ❤️ svakako sve uzimam u obzir, informacije koje sam dobila od doktora su poprilično šture…
    Ove prve tablete su sint. progesteron koliko sam shvatila, a ove druge su nešto gadno…s tim drugima ću biti zadržana u bolnici, predviđaju 8-9 sati period boravka i nadzora…inače baš ne volim bolnice.Grozno je sve ovo, zaista bolno i užasno iskustvo, kad te obuzme nemoć di stvarno nemaš što drugo nego se moliti da ne pukneš, a bojim se da sam tek zakoračila u stravu koja slijedi…ali, svašta mi žene podnesemo, proživimo i preživimo. Hvala 💪

Uvijek je tužno pročitati ovakvo iskustvo.
    Ja sam 09.07. kroz sve to prošla i bila sam u nikad većem strahu u životu, strah od bolova, krvi, tableta i hoće li se nešto zakomplicirati,  zamisljala najgore scenarije......
    Bila sam trudna 7+5  i sve je prošlo brzo i ne tako bolnoj. Došla u bolnicu u 9, a doma bila već u 14 h. Ta fizička bol je neusporediva sa ovom psihickom kroz koju još prolazim...
    Znam, sve je to individualno ali iskreno se nadam da će i kod tebe biti fizički podnosljivo i da će sve brzo proći. 
    Zato budi jaka koliko god možeš i drži se <3

PBTAB
    08. Srpanj 2023. 09:26

kaktus13

Budite spremni na bol jer vasa trudnoca je mnogo veca, ipak je plod velicine 6 cm a to nije malo. Odlicno da ste u bolnici pod nadzorom. Bit ce to dobro. Fizicka bol prode dok ona psihicka nesto teze. Nemojte se ustrucavati potraziti pomoc ukoliko osjetite potrebu. Javite se i uz Vas smo.
    Ivy hvala na pitanju, super sam. Ponovno sam trudna, 5 tjedana i ponovno bez ijednog simptoma sto me živu jede lagano, dok sam cekala rezultate bete u tom periodu sam imala jaku bol u grudima na dodir i to bas jaku, sada toga vise nema, ali ponekad se osjeti neki pritisak dole 🤷🏻‍♀️ za 2 tjedan je prvi pregled pa cemo vidjeti. Idem dan po dan. 
    Kako si ti? 

➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

• Ivy1304
    08. Srpanj 2023. 11:06

PBTAB

kaktus13

Budite spremni na bol jer vasa trudnoca je mnogo veca, ipak je plod velicine 6 cm a to nije malo. Odlicno da ste u bolnici pod nadzorom. Bit ce to dobro. Fizicka bol prode dok ona psihicka nesto teze. Nemojte se ustrucavati potraziti pomoc ukoliko osjetite potrebu. Javite se i uz Vas smo.
    Ivy hvala na pitanju, super sam. Ponovno sam trudna, 5 tjedana i ponovno bez ijednog simptoma sto me živu jede lagano, dok sam cekala rezultate bete u tom periodu sam imala jaku bol u grudima na dodir i to bas jaku, sada toga vise nema, ali ponekad se osjeti neki pritisak dole 🤷🏻‍♀️ za 2 tjedan je prvi pregled pa cemo vidjeti. Idem dan po dan.
    Kako si ti?

Pa ako te to muci, odi ginekologu reci da te boli I da oces pregled to ti je najbolje. Tako bi ja napravila da sam drugi put trudna. Ono kad sam bila trudna bas si razmisljam da su mi simptomi nestali ali sam misla da sam prosla prvo tromj I da je to to...na kraju bilo ono drugo.ali taj tren nisam pridavala paznju.
    Pa ja sam ok, malo osjetim jajnike onako koda me bockaju, ali ne znam dal sam imala ovulaciju ili ne, vidjet cemo.

06.05.2023. 🤍🧸my little angel 😔💔 miss.ab.-11tj.
    23.8.2023. ➕🌈❣5.9 💔

PBTAB
    08. Srpanj 2023. 11:46

Ivy1304

PBTAB

kaktus13

Kako si ti?
    Pa ako te to muci, odi ginekologu reci da te boli I da oces pregled to ti je najbolje. Tako bi ja napravila da sam drugi put trudna. Ono kad sam bila trudna bas si razmisljam da su mi simptomi nestali ali sam misla da sam prosla prvo tromj I da je to to…na kraju bilo ono drugo.ali taj tren nisam pridavala paznju.
    Pa ja sam ok, malo osjetim jajnike onako koda me bockaju, ali ne znam dal sam imala ovulaciju ili ne, vidjet cemo.

Ma pricekat cu ta dva tjedna jer se sada ionako ne moze nista vidjeti, 5 tjedana je prerano moze biti samo tockica u maternici ali plod se ne bi vidio. Svi mi govore da sve krene zapravo oko 7.8.tjedna jer tada srce kuca. A gle, tako je kako je, ne mogu nista promijeniti. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.