Pozdrav curke..
Evo nažalost i ja se pridružujem ovoj temi. Prije svega zelim curkama koje jos cekaju pozeljeti srecu a koje su u situaciji ko ja razumijem vas i saljem zagrljaje. Ja sam jlimala embriotransfer 27.05 i nakon par dana beta pozitivna ali se nije odmah poduplala kako trebam vadim opet i sada ss dupla i nakraju u 6 tj srcekk kuca da bi u 9 tj rekli da je plod i dalje na 6+1 .. evo ja sam jučer bila u bolnici nakon sto sam u itorak dobila prvo tri tablete iskreno pitala me zena hocu li procitati sve nuspijave rekla sam ne i da samo želim ici kuci..jucer su mi naravno dali jos dvije di je sve krenulo..prestrasno koliko toga moze izaci van..ali to kada vidis doslovno sve je uzas..da li ima netko da je isao na neke dodatne prwtrage npr za trmbofiliju nakon jednog spontanog? J asam trazila doktoricu a dobila sam odg da HZZO ne placa te pretrage nakon jednog spontanog nego tek nakon dva..mislim pa placam zdravstveno mjesecno od svoje place i da mj kazu da nece raditj neke pretrage..znam da ima zena i koje vise jmaju pobacaja ali ja jednostabno zelim biti mirnija mozda je to samo ona neka slamka spasa da mi kazu zasto se to dogodilo al eto..cure imate kakav savjet? Kakve pretrage? Bilo sta..
Pozdrav, žao mi je što ste kroz ovo morali proći 😔
U tako ranoj trudnoci niti jedan doktor nema odgovor na pitanje zašto?! Nažalost to je prirodna selekcija, tvoje tijelo je odbacilo nesto sto nije bilo dobro. Kromosomske greske.
Ukoliko ste u mpo trebali ste raditi pretragu trombofilije, tj.vas mpo dr Vas je trebao uputiti na to.
Ja sam prije postupaka obavila sve pretrage koje su bile potrebne da iskljucim sve i ukoliko treba uzmem terapiju, bila sam na kompletnoj obradi u dnevnoj bolnici gdje su radene i pretrage trombofilije.
Moj savjet je da si uzmete vremena koliko Vam treba i odtugujte, kad odete na pregled i kazu vam da je sve ok i čisto, tek tada razmisljajte o dodatnim pretragama, budite njezni prema sebi i odmorite. Drz te se 🙏🏻
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Pozdrav, žao mi je što ste kroz ovo morali proći 😔
U tako ranoj trudnoci niti jedan doktor nema odgovor na pitanje zašto?! Nažalost to je prirodna selekcija, tvoje tijelo je odbacilo nesto sto nije bilo dobro. Kromosomske greske.
Ukoliko ste u mpo trebali ste raditi pretragu trombofilije, tj.vas mpo dr Vas je trebao uputiti na to.
Ja sam prije postupaka obavila sve pretrage koje su bile potrebne da iskljucim sve i ukoliko treba uzmem terapiju, bila sam na kompletnoj obradi u dnevnoj bolnici gdje su radene i pretrage trombofilije.
Moj savjet je da si uzmete vremena koliko Vam treba i odtugujte, kad odete na pregled i kazu vam da je sve ok i čisto, tek tada razmisljajte o dodatnim pretragama, budite njezni prema sebi i odmorite. Drz te se 🙏🏻
Da isla sam nq mpo ali sam prije toga radila koagulaciju,briseve,testove na spolne bolesti,stitnjaca,vitamin d..jos su mi rekli da zametci mi imaju najvise ocjene.. i ja mislim da bi me teebali prije toga poslati..mislim da cu privatnk ici ako mi i dalje ginekologica ne bude dala preko hzzo.
A nezz jako je to teskk psihicki i takk sam dns prazna i kao tupa..neznam to ni opisati..svi su uz mene ali nekako jednkstavno nemam volje..sva sreca idem na more slj rj da sw malo maknem iz rutine..a ako mogu pitati di ste isli na mpo? Ja sam poliklinkka ivf kod doktora Maričića..
Mica Nazalost prosla sam istu stvar prije par mjeseci u 10tj i gledala sam na to, ok, bolje sada nego da sam usla u neki visi stupanj i ne daj bože dijete bilo sa raznim ostecenjima, ima i takvih slucajeva. Takoder sam bila prazna i tuzna ali nisam dala da me to savlada jer sam znala da ako odem dublje u tugu to nece biti dobro za mene posto znam kakva sam. Godinama koristim pomoc psihologa zbog drugih stvari i razgovor sa neutralnom osobnom je odlicna stvar i to me spašava jer okolina i obitelj koliko god ne zele, osuduju i nemaju adekvatan savjet i dosta cesto ne razumiju ako nisu isto prosli. Zato ako vam treba pomoc otidite nemojte se ustrucavati 🙂
Ja sam u Repromedu. Ali u pocetku dok jos nisam znala da moram na ivf isla sam kod dr Elveđi u Hilarus, i planiram se kod nje vratiit da mi vodi trudnocu jer žena je predivna i radi u Petrovoj i porađa, tako da pun pogodak hehe. Ona me poslala na obradu u Petrovu nakon sto 2 godine nisam mogla ostati trudna, kad smo ustanovili da je sve ok s te strane isla sam na sono hsg kod nje i ustanovila je da su jajovodi skroz zacepljeni. Tada me prebacila kod dr Vrcica jer ona nije mpo lijecnik, šteta. Ali nisam kod njega ostala jer mi se dr. Radoncic vise svidio, a imaju isto embriologa tako da je nebitno ko je doktor 😂
Imate li kojeg smrzlića ili morate u cijeli postupak ici?
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Mene je moja ginekologinja poslala na sva testiranja nakon jedne biokemijske i missed ab 9tt. Iako mi je receno da nitko ne racuna biokemijsku kao spontani.Bas sam se iznenadila jer me zeli slat na pretrage. Itmedju ostalog mi je dala uputnicu za gensko savjetovanje, kariotip isl sto je jako jako skupa pretraga. Ali sam isla na pricu da radim u zoni zracenja 🤷♀️
I neki dan mi je dosao nalaz za trombofiliju da sam heterozigot PAI (5G/4G) I MTHFR C/T heterozigot i hematolog je rekao da ce mi vjv ukljucit heparin u akobogda iducoj trudnoci...
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Mene ginekolog nije slao na nista 😑
Ja sam bila prije 2mjeseca 11tjedana plod je ostao na 8tjedana, I nakon sto sam to saznala sama sam pocela krvariti...
Evo nakon jednog ciklusa, mislim sad sam radila test ne znam dal je to poxitivno ili sta, ne znam di se slike tu ucitavaju.
06.05.2023. 🤍🧸my little angel 😔💔 miss.ab.-11tj.
23.8.2023. ➕🌈❣5.9 💔
Mene ginekolog nije slao na nista 😑
Ja sam bila prije 2mjeseca 11tjedana plod je ostao na 8tjedana, I nakon sto sam to saznala sama sam pocela krvariti…
Evo nakon jednog ciklusa, mislim sad sam radila test ne znam dal je to poxitivno ili sta, ne znam di se slike tu ucitavaju.
Mozda bi bilo dobro da zesce nastupitd prema ginekologu i bas inzistirate. Ne znam koliko godina imate, al moja sestricna ima 34godine i jedan spontani i bas se izderala na gin da joj da uputnice 😂 kao zbog godina , i stv joj je dao sveA za test nazalost ne vidim sliku nikakvu, al znatr i sami da i najmanja linija znaci pozitivno. Jel imate ikakvu liniju?
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
MicaNazalost prosla sam istu stvar prije par mjeseci u 10tj i gledala sam na to, ok, bolje sada nego da sam usla u neki visi stupanj i ne daj bože dijete bilo sa raznim ostecenjima, ima i takvih slucajeva. Takoder sam bila prazna i tuzna ali nisam dala da me to savlada jer sam znala da ako odem dublje u tugu to nece biti dobro za mene posto znam kakva sam. Godinama koristim pomoc psihologa zbog drugih stvari i razgovor sa neutralnom osobnom je odlicna stvar i to me spašava jer okolina i obitelj koliko god ne zele, osuduju i nemaju adekvatan savjet i dosta cesto ne razumiju ako nisu isto prosli. Zato ako vam treba pomoc otidite nemojte se ustrucavati 🙂
Ja sam u Repromedu. Ali u pocetku dok jos nisam znala da moram na ivf isla sam kod dr Elveđi u Hilarus, i planiram se kod nje vratiit da mi vodi trudnocu jer žena je predivna i radi u Petrovoj i porađa, tako da pun pogodak hehe. Ona me poslala na obradu u Petrovu nakon sto 2 godine nisam mogla ostati trudna, kad smo ustanovili da je sve ok s te strane isla sam na sono hsg kod nje i ustanovila je da su jajovodi skroz zacepljeni. Tada me prebacila kod dr Vrcica jer ona nije mpo lijecnik, šteta. Ali nisam kod njega ostala jer mi se dr. Radoncic vise svidio, a imaju isto embriologa tako da je nebitno ko je doktor 😂
Imate li kojeg smrzlića ili morate u cijeli postupak ici?
Ja sam isla jedno vrijeme kod doktora Vrčića on mi je rekao da mi je jedan jajnik slijepljen uz maternicu ali kao za mpo mi mece smetati i imala sam.polipe koje sam rijesila..on me poslqo na koagulaciju koja je uredu..ali nesto sam citala da ima jos nesto za trmobofiliju? S obzirom da smo bili na listi preko hzzo kod Doktora Maričića onda smo isli tamo..miskim ne mogu nista reci stvarno je doktor bio super trudio se al ocito ne mozes preko gena..vidim da ima i neko gensko savjetovanje? Mozda mogu i sve privatmo..miskim da bi bila mirnija kada bi sve obavila a ne cekala novi postupak i onda sve ispocetka ..imam jos 4 smrzlica koji su bilo isto s najvisim ocjenama..
Mene je moja ginekologinja poslala na sva testiranja nakon jedne biokemijske i missed ab 9tt. Iako mi je receno da nitko ne racuna biokemijsku kao spontani.Bas sam se iznenadila jer me zeli slat na pretrage. Itmedju ostalog mi je dala uputnicu za gensko savjetovanje, kariotip isl sto je jako jako skupa pretraga. Ali sam isla na pricu da radim u zoni zracenja 🤷♀️
I neki dan mi je dosao nalaz za trombofiliju da sam heterozigot PAI (5G/4G) I MTHFR C/T heterozigot i hematolog je rekao da ce mi vjv ukljucit heparin u akobogda iducoj trudnoci…
Eto vifis i ne razumijem zasto cekaju jos jedno da šalji..mislom svi mi od svoje place placamo i to dosta za udravstvo da bi sve morala ici privatno..pa uzas..sada makar znas uzrok i dobijrd terapiju pa i mirniji si u glavi
Genska testiranja i savjetovanja su jako skupa i velik su trosak za hzzo, tako da vjerovatno je velika cifra da privatno to placate.
Ja to najvise radim jer sam u zoni zracenja, i oni mogu otkrit neke anomalije na kromosomima. Ali te anomalije ne znace da ne mozete imat zdravo dijete, niti obrnuto... pa eto. Ne znam ni ja kakve cu koristi dobiti tim testom
Prije je to bilo svako 2god za moju struku. Onda su vidjeli da nema utjecaja i da je preskupo i da im se ne isplati vise..
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
A za trombofiliju ne znam sta da vam kazem, rekli su prije da je uzrok kromosomska anomalija i "pogresan spoj' nego trombofilija za ovako rani spontani
Al svejedno. Mozda sam ja mrvicu mirnija za iduci put
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji