Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mokvica
    14. Listopad 2019. 19:31

I meni je G rekla da pričekam 5 dana pa da se javim ako ne dođe, odlučila sam još koji dan pričekati, no nazvat ću je kroz dan/dva ako ne bude promjena i vidjeti što će reći. 

Mokvica
    14. Listopad 2019. 19:40

malamarelica

Javi se ginekologu, mozda i da izvadis hormone? Ne znam, mozda ti se nesto poremetilo malo. Ne brini, bit ce sigurno sve ok. Prosla si vec svasta, proci ce i ovo. Mislim da si jako hrabra jer ovo bas zvuci strasno sto si prosla. Drzi se!

Hvala ti. 
    Razmišljala sam i o tome da vadim hormone, no šogorica mi je rekla kako se oni vade 3.-5.dan ciklusa i onda 21. (tako je njoj rekao njen G), a s obzirom da meni ciklus nije ni započeo, ne znam jel bih time što postigla?

malamarelica
    14. Listopad 2019. 19:54

Da, da, imas pravo. Ali valjda i mi u ovoj specificnoj situaciji mozemo to nekako provjeriti? Ne znam to, najbolje se ti javi doktorici i javi kako je proslo, sta ti je rekla. Sretno! 🙏

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

Mokvica
    14. Listopad 2019. 19:58

Javim se. Hvala ti! :) 

Mrvica2019
    14. Listopad 2019. 20:37

Mokvica zao mi je zbog svega sto si prosla i sto jos nije gotovo :( 
    Nadam se da ce ti brzo doci i da ce sve biti u redu tako da mozes u nove pobjede :) 
    Javi kako je proslo.

Lavica27
    14. Listopad 2019. 22:01

Mokvica, naravno da su se "poremetili"hormoni. Tijelo se pripremilo ga plod, i treba vremena da se to nazad vrati. Zato cesto kazu da pricekamo s novom trudnocom 3-6 ciklusa... npr ja sam prvu M dobila nakon 26 dana od prve kiretaze (imala sam dvije kiretaze, isto plod u 12.tjednu stalo srce, rekli su odmah da ce dvije biti potrebne moguce jer ne zele previse strugati jer je to velik plod; druga kiretaza Nakon 10-14 dana - vakuumska da pocisti ostatke). Slijedecu M sam dobila nakon 16(!!!) Dana i onda sam.otisla jednom privatniku koji me oprao da sta ja ocekujem nakon takvog soka za tijelo da mi se sve tako brzo vraca na staro. Nakon jos 22 dana sam trecu M dobila...  pričekaj s duphastonima jos5 dana,vjerujem da ces početi krvariti. Sretno....

• Marta82
    15. Listopad 2019. 00:16

Mokvica

Bok curke!
    Stalno čitam vaše priče pa sam se odlučila i svoju podijeliti s vama.
    28 godina mi je i ovo je bila prva trudnoća koja je nažalost završila u 12.tjednu. To se desilo 3.8., bili smo na moru primjetila sam smećkasti iscjedak, otišli smo na hitnu u Zadar i doktor mi je rekao da je bebi srčeko prestalo kucati. Sve mi se srušilo tog trenutka..
    Dobila sam 2 opcije, medikamentozni pobačaj ili kiretaža. Odlučila sam se za tablete po preporuci doktora. Prvu sam popila 4.8., 6.8. sam primljena u dnevnu bolnicu kako bih dobila preostale tablete. U 9 ujutro dobila sam 2 tablete, otopile su se pod jezikom. Nakon pola sata počeli su grčevi, stalno sam odlazila na wc jer sam krvarila jedino dok bih sjedila na wc školjci. U 15h pozvali su me na ultrazvuk, kako se još nisam potpuno očistila dobila sam još jednu tabletu, u 21h sam po drugi put otišla na uzv, ni tada nije sve izašlo pa su mi odlučili dati još jednu tabletu i rekli da moram prenoćiti u bolnici. Sutradan oko 9h ujutro sam ponovno pozvana na uzv, vidjeli su da je još nešto ostalo pa su mi dali injekciju za izazivanje kontrakcija. U 13h idem ponovno na uzv i to što je ostalo je i dalje bilo u meni. Odlučili su me pustiti i rekli da se za tjedan dana javim svom ginekologu. U tih tjedan dana stalno sam lagano krvarila i iz mene je izlazilo neko sluzavo tkivo. Otišla sam na pregled i ostaci su još bili u meni, ali pošto ih je bilo malo, doktorica je odlučila da me neće slati na kiretažu da me potpuno očiste. Beta je tada iznosila 478. Nakon 2 tjedna ponovni pregled, još ostataka i beta 17, nakon još dva tjedna na uzv-u se napokon više ništa nije vidjelo i beta je iznosila 1, a stijenka maternice je normalno zadebljala te je doktorica rekla da će uskoro stići i menstruacija. Sve do tada sam imala lagani smećkasti iscjedak. 5.10.je prošlo dva mjeseca kako sam prokrvarila i još uvijek nisam dobila menstruaciju. Doktorica mi je radi toga prepisala duphastone da mi izazove menstruaciju. Danas je 6.dan kako sam ih prestala piti, no još ništa od krvarenja. Ima li tko od vas sličnih iskustava? Je li normalno da menstruacija toliko dugo izostane nakon pobačaja? Lagano me sve to iscrpljuje i postajem očajna jer se sve toliko odužilo i čini mi se da nikada neće završiti, a toliko želim ponovno pokušati..

I ja sam u istoj situaciji, već 45 dana je čekam, prva trudnoća u 9 tjednu stalo srce i kiretaža 29.8 bila vakumom i sad još ništa

🧔1990.,spermiogram dobar
    👩‍🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
    2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
    2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
    2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
    2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
    2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
    Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2

Mokvica
    15. Listopad 2019. 01:11

Hvala vam na riječima podrške i savjetima. Stvarno je lakše kad znaš da netko razumije kroz što prolaziš. Strpit ću se još koji dan, kud sve tud i tih par dana. :)

Marta82, nadam se da ti se nećeš još dugo čekati  Koliko sam čitala ovdje iskustva i po drugim forumima, dosta je često da M izostane 40-ak dana, tako da držim fige da uskoro stigne. 

15. Listopad 2019. 06:36

Danas je Dan beba Andela. Svim mamicama koje imaju svoje Andele na nebu zelim reci da niste same. Znam da je ovaj dan posebno tezak u odnosu na ostale dane. Ali proci ce. Vasi Andeli vam daju snage da idete dalje. Iako sa suzom u ocima i grcom u grlu mi idemo dalje. Borba osjecaja je tu uz nas svaki dan. Nekad bude lakse nekad bude teze. Bol nikafa nece proci i utjeha nam je da cemo jednog dana vidjeti svoje Andele. Ali nazalost to je dio zivota. Budite snazne, jake i dalje kao i do sada. Znajte da mnoge zene osjecaju ono sto osjecate i vi sada. Mozda cak i neka zena koja upravo sjedi do vas dok vi ovo citate a da ni ne znate. ❤

15. Listopad 2019. 09:07

MOKVICA, strašno mi je žao što se nakon svega još moraš patiti i čekati tu mengu. Doći će, vjerojatno si i pod velikim stresom, sve to utječe na to. Ja sam isto imala spontani koji je završen tim injekcijama i sve je skupa trajalo cca 12 dana dok se nije skroz očistilo, menga je došla 31 d.c., ali sam si posložila u glavi da je tako moralo biti i maknula stres od sebe. Dr. mi je rekla da te prve menge jako puno ovise o "glavi", ali naravno i tim hormonima. Izdrži još malo, uvjerena sam da će doći. Meni je došla bez ikakvog predznaka. Samo se pojavila, naglo. Ali ja sam od prvog dana spontanog počela piti vrkutu, koja je sigurno odradila svoje. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.