Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TinchiSk
    13. Listopad 2019. 18:26

Cure koje ste tek imale kiretažu ovaj tjedan, normalno je da vas je strah i da imate i negativne misli. To je sve još jako svježe, a i tijelo je još pod hormonima. Treba vremena i za tijelo da se oporavi, ali i za psihu. U ovakvoj situaciji mi se čini da to puuuuno duže traje. Naravno da ćete sve dočekati svoje bebe, puno žena ima koje godinama pokušavaju i nisu odustale. Treba tugovati, ali ne i dopustiti da negativa prevlada. Na neke stvari ionako ne možemo utjecati, ali možemo im se nadati i radovati. Držim fige svima 🤞
    Meni je isto puno lakše kad dođem ovdje jer su nam emocije podjednake pa se baš dobro razumijemo.

Mrvica2019
    14. Listopad 2019. 13:12

Kako se drzite? 
    Ja danas prvi dan na poslu i tak sam bezvoljna sva. Kako me nije bilo tjedan dana (a inace sam rijetko na bolovanju) svi ispituju kako sam, sto je bilo... Ovo je sad onaj tezi dio sto smo spomenule, praviti se i nastaviti dalje kao da nista nije bilo. 
    Inace sam optimisticna, bas vjerujem da ce bit brzo novi plusic, ali mi je tesko to docekati...

malamarelica
    14. Listopad 2019. 14:23

Mrvice meni je identicna situacija, jos sam na bolovanju i najradije se ne bih vratila na posao samo zbog tog. Ali mislim da je najgori prvi dan. Kasnije krene sve svojom kolotecinom. I mislim da ce nam to biti dobro, da se okupiramo poslom. Kako se ti osjecas fizicki, krvaris li jos? Meni idalje nesto smeckasto, nemam temp ni bolove, ali tako bih htjela da mi dodje menga, da se ponovno osjetim kao ja. Ovo sad mi je sve nepoznato, ko da ne poznajem vlastito tijelo. Probaj si zadati posla, ako mozes, tako ce i ovo vrijeme brze proci. Mogu ti dati svoj neutralni mail da mi se javis, ako zelis, da ovdje ne chatamo? Ipak, nadam se da ce netko pronaci i korisnu info ili se barem pronaci u nasim osjecajima

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

Mrvica2019
    14. Listopad 2019. 16:33

Da, istina, nakon sto sam se zaokupirala jednim zadatkom nisam razmisljala o tome i brze je dan zavrsio. Najteze je krenut radit i pravit se da si skroz ok, a nisi jos. Kada ces se ti vratiti na posao? 
    Fizicki sam ok, ali jos uvijek krvarim i onda se smanji pa mislim da je sad to gotovo i onda opet krene. Nije to jako, kao slaba menga, onako pred kraj, ali je bas krv, nije smede. Valjda ce uskoro proc, sad je vec proslo tjedan dana od kiretaze! 
    Mozemo se cut i preko maila, a ovako neke korisne informacije pisemo na forum, znam da je meni pomoglo kad sam citala tuda iskustva! 
    Steta sto tu nema privatnih poruka..

malamarelica
    14. Listopad 2019. 16:41

Ja se vracam u ponedjeljak. Mene brine da mi ne ide nista, nego tako kao smedji iscjedak. Najvise se bojim da cu morati ponovno na kiretazu. Procitala sam svega i svacega. Ali valjda necu. Drzim se i onog sto si mi ti rekla, dok se fizicki ok osjecam, dobro je. 
    Evo ti mail: marelicamala05@gmail.com pa se javi

Mrvica2019
    14. Listopad 2019. 17:03

Zasto mislis da bi ti trebali ici nesto? 
    Ja bi radije da mi ne ide nista nego ovako, prvih par dana nista pa onda lagano krvarenje za koje uopce ne mogu procijeniti kada ce stati.
    U svakom slucaju dok nema nekih ekstremnih i bas neobicnih znakova ja se ne brinem.
    Vraca se sve to polako na staro. 
    Cujemo se.

malamarelica
    14. Listopad 2019. 17:30

Pa svi spominju to krvarenje kao nesto normalno. A meni su rekli kad sam isla na kiretazu da je bilo malo za pocistiti, vecina je otisla. Ali imam sad svijetlosmede onako kao nekakve koncice kad se obrisem papirom. Nije da je to tekuce bas, nije iscjedak obicni.  A opet nekim curama i kad je ostalo nesto znali su doktori reci otici ce s menstruacijom.  Ma luda sam vise. 
    Znam, i tu bih se zivcirala, ali jos samo tjedan dana pa ides na pregled. Mislim da nece biti strasno do tad, osim ako ne dobijes temp ili jake bolove, tada se javi. Ali mislim da neces, stvarno mislim da je dobro da se cistis idalje. 

Mokvica
    14. Listopad 2019. 19:09

Bok curke!
    Stalno čitam vaše priče pa sam se odlučila i svoju podijeliti s vama.
    28 godina mi je i ovo je bila prva trudnoća koja je nažalost završila u 12.tjednu. To se desilo 3.8., bili smo na moru primjetila sam smećkasti iscjedak, otišli smo na hitnu u Zadar i doktor mi je rekao da je bebi srčeko prestalo kucati. Sve mi se srušilo tog trenutka.. 
    Dobila sam 2 opcije, medikamentozni pobačaj ili kiretaža. Odlučila sam se za tablete po preporuci doktora. Prvu sam popila 4.8., 6.8. sam primljena u dnevnu bolnicu kako bih dobila preostale tablete. U 9 ujutro dobila sam 2 tablete, otopile su se pod jezikom. Nakon pola sata počeli su grčevi, stalno sam odlazila na wc jer sam krvarila jedino dok bih sjedila na wc školjci. U 15h pozvali su me na ultrazvuk, kako se još nisam potpuno očistila dobila sam još jednu tabletu, u 21h sam po drugi put otišla na uzv, ni tada nije sve izašlo pa su mi odlučili dati još jednu tabletu i rekli da moram prenoćiti u bolnici. Sutradan oko 9h ujutro sam ponovno pozvana na uzv, vidjeli su da je još nešto ostalo pa su mi dali injekciju za izazivanje kontrakcija. U 13h idem ponovno na uzv i to što je ostalo je i dalje bilo u meni. Odlučili su me pustiti i rekli da se za tjedan dana javim svom ginekologu. U tih tjedan dana stalno sam lagano krvarila i iz mene je izlazilo neko sluzavo tkivo. Otišla sam na pregled i ostaci su još bili u meni, ali pošto ih je bilo malo, doktorica je odlučila da me neće slati na kiretažu da me potpuno očiste. Beta je tada iznosila 478. Nakon 2 tjedna ponovni pregled, još ostataka i beta 17, nakon još dva tjedna na uzv-u se napokon više ništa nije vidjelo i beta je iznosila 1, a stijenka maternice je normalno zadebljala te je doktorica rekla da će uskoro stići i menstruacija. Sve do tada sam imala lagani smećkasti iscjedak. 5.10.je prošlo dva mjeseca kako sam prokrvarila i još uvijek nisam dobila menstruaciju. Doktorica mi je radi toga prepisala duphastone  da mi izazove menstruaciju. Danas je 6.dan kako sam ih prestala piti, no još ništa od krvarenja. Ima li tko od vas sličnih iskustava? Je li normalno da menstruacija toliko dugo izostane nakon pobačaja? Lagano me sve to iscrpljuje i postajem očajna jer se sve toliko odužilo i  čini mi se da nikada neće završiti, a toliko želim ponovno pokušati.. 

14. Listopad 2019. 19:19

Mokvica Zao mi je radi tvog iskustva. Ali proci ce sve to i ostat ce iza tebe a ti ces ici dalje jer si zena. Jaka i borbena. 🤗🤗🤗🤗Ja sam nakon spontanog dobila nakon 40 i kusur dana. Ali sam ti htjela reci da ja uzimam progesteron i da mi M dode 7 dan nakon zadnje tablete. Meni je moja G rekla da cekam 7 dana a ako ne dode ni tad da joj se javim. 

malamarelica
    14. Listopad 2019. 19:28

Javi se ginekologu, mozda i da izvadis hormone? Ne znam, mozda ti se nesto poremetilo malo. Ne brini, bit ce sigurno sve ok. Prosla si vec svasta, proci ce i ovo. Mislim da si jako hrabra jer ovo bas zvuci strasno sto si prosla. Drzi se!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.