Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lana99
    11. Prosinac 2022. 23:35

Ella..

Nadajmo se da hoćeš napokon imati pravu M. 🤞
    Kod mene sada čekanje, dojke me boluckaju onako sa strane još od ovulacije, inače me ne krenu baš toliko prije boljeti.. vidjet ćemo 🤷‍♀️
    Za 11 dana bi kao trebala doći M.

Navijam da bude plusić, a ne m😁🤞
    Držim figeeee❤
    A ja se evo iskreno nadam da će krenuti M jer me grudi nisu ovako bolile ni kad sam bila trudna...

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

• Lion32
    12. Prosinac 2022. 08:47

Lana99

Ella..

Nadajmo se da hoćeš napokon imati pravu M. 🤞
    Kod mene sada čekanje, dojke me boluckaju onako sa strane još od ovulacije, inače me ne krenu baš toliko prije boljeti.. vidjet ćemo 🤷‍♀️
    Za 11 dana bi kao trebala doći M.
    Navijam da bude plusić, a ne m😁🤞
    Držim figeeee❤
    A ja se evo iskreno nadam da će krenuti M jer me grudi nisu ovako bolile ni kad sam bila trudna…

Jesi ti napravila testic?

Flowerson 🌸
    13. Prosinac 2022. 17:22

Bok cure, podsjećam samo da sam imala medikamentozni pobačaj 24.11., sad će skoro bit 3 tjedna,a ja još uvijek smedarim. Jel to normalno? 😕 Krvarila sam doslovno 7 dana ko normalna menstruacija, a nakon toga svakodnevno lagano smedarenje, izluđuje me da se možda nisam očistila do kraja iako više nemam apsolutno nikakve znakove trudnoće. 

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

anrim88
    13. Prosinac 2022. 21:19

Flowerson, mislim da ti je krvarenje individulano i svakom tijeli treba razlicito vrijeme da se oporavi, meni su rekli da je krvarenje normalno.i da moze trajati i dva tjedna, no ako zelis biti sigurna, odi na pregled, jer je meni 2 tjedna nakon medikamentoznog pronadjena rezidua, do tada sam prestala krvariti i otisla sam kod doktora samoinicijativno, zbog drugih razloga, no eto docekalo me neugodno iznenadjenje i na kraju kiretaza. Vjerujem da je kod tebe sve ok, no da se ne zivciras i brines imas mogucnost odlaska lijecniku i tada ces sve znati sa sigurnoscu. Sretno.

👱‍♀️34
    🧑33, 4 biokemijske, missed ab 6+5(tablete i kiretaza), homozigot pai 1 4g/4g (dobila heparin), hipertenzija (preklopljena renalna arterija), hashimoto

• Minimi
    13. Prosinac 2022. 22:21

Inamorana hvala na info o tvom iskustvu.
    Nakon puno citanja, gledanja videa itd. ipak sam se i ja odlucila za vakuumsku aspiraciju.Napisati cu i ja svoje iskustvo. 
    Prvi uzv s 6+2 gv, zumanjcana i plod vidljivi, srcana akcija slabasna. Gin nije zadovoljna, na neki nacin me pripremila da ce doci do zastoja srcane akcije, ali naravno nada uvijek postoji. 
    2. uzv 7+2 nema srcane akcije. Neopisiva bol i 101 pitanje sto i kako dalje.
    Odlucila sam se za zahvat u Vinogradskoj. 
    Prvi korak je doci u Vinogradsku na kontrolni pregled od ponedjeljka do petka najkasnije do 10h (nije se potrebno naruciti). Nakon obavljenog kontrolnog pregleda, dogovor oko termina i metode zahvata. Ponudene su mi tablete, no odbila sam ih jer sam se nacitala raznih iskustava i vakuumska aspiracija mi se ucinila boljom opcijom (za mene).
    Bilo me strah anestezije i samog zahvata (uvijek se moze nesto zakomplicirati), ali sve je proslo u najboljem redu. Nakon budenja odlazak na wc u pratnji sestre. Kratki "pregled" gacica da se vidi da li je krvarenje obilno ili normalno. Nakon toga se dobije komad kruha s namazom i otpusno pismo. Dobiju se antbiotici za koje je potrebno zatraziti recept od svog gin, ali se s otpusnim pismom mogu odmah podici u ljekarni, platiti, u roku 5 dana donijeti recept i dobije se povrat novca. Ja sam se odmah narucila za kontrolni pregled i nadam se da ce on potvrditi da je sve u redu. (Pisem detaljno jer je meni to sve novo i stvarno nisam bila upucena u nista 🤭).
    Meni je sada 2.dan nakon zahvata, krvarenje kao menga, bolovi blagi. Dobro se osjecam. 
     Osoblje u dnevnoj bolnici za svaku pohvalu, empaticni, brizni. Moram priznati da sam se uz njih osjecala sigurno i da sam u dobrim rukama.
    Dnevna ambulanta......totalna suprotnost. Na kontrolnom pregledu njih 3 unutra i sestra. Doktor u razgovoru s drugima zbija interne sale i usputno meni govori nonsalantno a nema tu nista i nastavi dalje kao da i nisam s njima u prostoriji. Ja se oprastam sa svojom bebicom u suzama, oni u svom filmu. Jedino je sestri bilo neugodno i kad me pratila van ispricala se u njihovo ime i potapsala.Daljnji planovi, malo se posvetiti sebi, vjezbanje, zdravija prehrana (skinuti 5kg viska 🙊), tinktura vrkute, ojacati imunitet. Pripremiti ugodniji boravak buducem podstanaru 😍.
    Iiiiiii nadati se da cemo u 2023.imati opet dvije crtice i urednu trudnocu.Svima od sveg srca zelim da se brzo oporavite, brzo ostvarite trudnoce i uzivate sa svojim smotuljcima srece ❤

Flowerson 🌸
    13. Prosinac 2022. 23:17

anrim88

Flowerson, mislim da ti je krvarenje individulano i svakom tijeli treba razlicito vrijeme da se oporavi, meni su rekli da je krvarenje normalno.i da moze trajati i dva tjedna, no ako zelis biti sigurna, odi na pregled, jer je meni 2 tjedna nakon medikamentoznog pronadjena rezidua, do tada sam prestala krvariti i otisla sam kod doktora samoinicijativno, zbog drugih razloga, no eto docekalo me neugodno iznenadjenje i na kraju kiretaza. Vjerujem da je kod tebe sve ok, no da se ne zivciras i brines imas mogucnost odlaska lijecniku i tada ces sve znati sa sigurnoscu. Sretno.

Pričekat ću još do kraja tjedna, na uzv još onda su mi rekli da je to glavno sve izašlo, da ima jos ugrušaka i toga se naizlazilo. Ne zivciram se toliko jer znam da ovo sve može još uvijek biti normalno i nemam nikakvu bol ili nelagodu, al ako do kraja tjedna ne stane, morat ću na kontrolu jer onda je moguće da ipak nešto nije otišlo... Hvala ti svakako na odgovoru!

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

PiaBuu
    14. Prosinac 2022. 17:01

Minimi, kako se sad osjecas iza svega toga? Sad samo hrabro! :)
    trudnice nase,gdje ste? kako ste nam? :) 
    Ovaj mjesec smo planirali krenuti i na kraju hematolog mi je rekao da pricekam do kraja prvog mjeseca, tromvofiliju nemam al po dijagnozi mame mogu dobiti heparin?! tako da... ni sama ne znam dal da ga slusam ili ne, usput sam dobila i streptokok grupe B koji lijecim s antibiotikom..

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

Mikica212
    14. Prosinac 2022. 23:40

Flowerson

Minimi, teško je, al nema odustajanja..treba prije svega voljeti svoj život i ono što imamo i bez djece, onda je lakše prolazit sve to i dočekati dijete.
    Ja sam isto bila na medikamentoznom prekidu i tada sam rekla NIKAD VISE, al da mi se ponovi (ne daj boze) možda bih opet išla kroz taj pakao prvenstveno zato što mogu za 2 mjeseca ponovno ostat trudna. Al da boli, boli užasno i nema veze s jačim menstrualnim bolovima, ovo je nova razina boli.

Apsolutno se slažem. Čak mi je lakše da vidim da nisam jedina jer mi nitko ne vjeruje. Mislila sam da umirem tih 8 sati,oprostila se i sa Bogom i sa životom.I isto rekla nikad više,uspavljujte me i radite što god hoćete.Nova razina boli,točno.Ja sam čak u noći pala u nesvijest u wc-u,probudila sam se na pločicam. Nisam ni znala da sam toliko jako iskrvarila da nemam snage za ništa.Užas živi.

01/21 - missed hb 10+1 (tablete + kiretaža)
    09/21 - missed hb 10+6 (kiretaža)10/22 - missed hb 15 tj (kiretaža)

• Minimi
    15. Prosinac 2022. 12:35

Mikica212 prije odluke o metodi zahvata sam citala iskustva po raznim domacim i stranim forumima i zakljucila da je vise losih nego dobrih iskustava. Takoder je prijateljici koja je na humanoj gin rekao da nije za medikamentozni zahvat (nije mi tocno znala reci iz kojih razloga). Piabuu sve je u redu. Fizicki oporavak dobar, blagi bolovi, blago krvarenje. Budem odmirovala jos koji dan, iduci tjedan natrag na posao. Psihicki relativno ok, jedino mi je pred ocima stalno ona slika kako srceko titra s prvog uzv. 
    Nadam se da ce se iduca trudnoca brze ostvariti i da ce dobro proteci. 

• Minimi
    15. Prosinac 2022. 12:58

Flowerson da li si imala kontrolni pregled?
    Zbog tvog mira, mozda da odes i provjeris? 
    Ja sam dosta citala u zadnje vrijeme o svemu vezanom za spontani. Ovdje je bas lijepo objasnjeno:
    Što je trudnoća bila veća to je duže vrijeme potrebno da se hormoni eliminiraju iz organizma. Nakon što koncentracija hormona trudnoće u organizmu spadne na vrlo niske vrijednosti, to je signal da profunkcionira funkcija jajnika i da se pokrene novi menstrualni odnosno hormonski ciklus. U prvo vrijeme nakon spontanog pobačaja će postojati krvarenje koje će prijeći u sukrvavo smeđkasti iscjedak i to je posve normalna pojava. Krvarenje odnosno smeđkasti iscjedak će prestajati kako se produkcija hormona jajnika povećava. Povratak odnosno oporavak funkcije jajnika nakon trudnoće i krvarenje su dakle povezani procesi. U praksi krvarenje odnosno smeđkasti iscjedak uobičajeno traju desetak dana. Naravno, ponekad može doći i do inkoordinacije rada jajnika te se ponekad kod produženih krvarenja nakon spontanog pobačaja posegne za hormonskom terapijom radi regulacije menstrualnog ciklusa i za zaustavljanje krvarenja. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.