Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MalaD
    30. Travanj 2022. 08:26

Ja sam 0- i imam antitijela koja su niska ali bi u slijedecoj trudnoci ona mogla narasti pa nebi bilo bas ok za bebu ako bi beba bila 0+ na tatu.. Bi li se vi kockale i opet pokusale zatrudniti mada se to moze desiti????
    Sad nakon mrtvorodene bebe imam strah ali i zelju da imam jos ..
    Hvala

• Želja00
    30. Travanj 2022. 08:32

Ako ce kome pomoci, ovo je na sta mene ginekolog salje nakon dva spontana,iako je rekla da u pravilu bi trebali tek nakon tri slati: faktor v leiden, pai, protrombin, mthfr , pv tv aptv fbringen, d-dimeri, protein c protein s , lac acl , at III, f VII, anti b2gp1 . 
    Nisam jos bila, ide se nakon prve menstruacije

👩‍🦰30

👨‍🦱32
    4/2021 beba anđel
    4/2022 beba anđel

5/2023 baby girl

• Želja00
    30. Travanj 2022. 08:33

Znaci nakon prvog nisam imala neke extra pretrage, normalno brisevi i pregled

👩‍🦰30

👨‍🦱32
    4/2021 beba anđel
    4/2022 beba anđel

5/2023 baby girl

Točkica 89
    30. Travanj 2022. 10:14

🗯️

Točkica 89

Sporiji se isto daju sredit, izbjegavat cigarete, alkohol (pogotovo pivo), slatkiše, pit suplemente ima ih svakakvih na tržištu i mogu se dovest do normozospermie. Znači unazad tri mjeseca su oni spermići koji tek sada izađu. Nisu oni napravljeni sad nego prije tri mjeseca, za popravak treba strpljenja. Mi smo uspjeli, ali nas je korona opet unazadila, sad ponovno. Drugi problem sam ja, ja nikada ne znam kada cu imat ovulaciju, možda imam i policistične jajnike (nismo sigurni), jedan jajovod (lijevi) mi je neprohodan tako da nareda se tu problema. Ali ako npr. krene folikul na desnu stranu i njemu se kako ih ti zoveš dečki ubrzaju nikad se ne zna. Postoje trakice za praćenje ovulacije, ali to je skup sport za nas kome ciklusi znaju otic i na 50 dana. Po čemu se zna da je ovulacija? Ja to nemam pojma osim kad su me gledali i pratili rast folikula.

On je operirao venu na testisu pred nekoliko godina, ali kirurg tvrdi da nema veze s ovime što mu je pokazao spermiogram. Mi sumnjamo na alergiju i astmu te njegov Gilbertov sindrom jetre. Inače ne pušimo, ne pijemo, hodamo, on bicikl, zdrava prehrana koliko god možemo. Isto smo imali koronu pa možda je i to. Suplemente pijemo i inače nevezano za ove naše pokušaje. Ja sam recimo za prethodne trudnoće uzimala Novalac pa sam na kraju nakon genetike vidjela da trebam uzimati već aktivni oblik folne metilfolat, a ne folnu kiselinu i tako. Ima puno tih caka.
    Što se tiče ovulacije - primijetim iscjedak dan ili dva pojačan, proziran i rastezljiv i štreckanje u jajniku te pojačana seksualna želja. Inače sam imala ciklus 30 dana, ali nakon spontanih i svega sad je 35-36 dana.

Dobro je da ste se pokrenuli sa nalazima pa znaš koji je problem. Nadam se da ćete sada uspjeti. Tek kad sad ovo vidim s kojima se sve ljudi susreću bolestima, valjda koliko je ljudi na svijetu toliko ima bolesti. Ali kada se otkriju riješe se pa se eliminiraju daljnji neuspjesi. Sretno dalje. Nadam de da se čujemo na ljepšim temama.

👩 1989., anovulacija, AMH 47,9

👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia

1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
    Vinogradska

1. 6/21 IUI, ❌

2. 10/21 prirodni ICSI ❌
    dr. L
    3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
    3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
    4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
    2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
    ostala 🐧🐧🙏🙏

PiaBuu
    30. Travanj 2022. 12:09

Vidim da imas hashimoto, kako se nosis s time? 
    Ja sam nedavno saznala da imam to i ureplasma, svi ostali nalazi su uredni.
    Jel ti preporucio kakvu terapiju ? meni su rekli kako je nalaz od trombofilije uredan nema potrebe za heparinom al kada saznam da sam trudna da krenem uzimat aspirin

sta se tice ureaplasme doktor mi je rekao da ne moze izazvati spontani al zato moze prijevremeni porod

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

Beban
    30. Travanj 2022. 14:00

PiaBuu, kad vec spominjes ureaplazmu, da te pitam, brisevi su bili uredni, medutim igrom slucaja samo bili u Madjarskoj na bazenima, nisam plivala ali sam sedela na obodu i brckala noge, da bi mi sinoc muz rekao da on vec mesec dana ima osip na glavicu, kaze prolazi polako, to je od tvog pojacanog sekreta... bojim se da nije, otici cu u sredu na briseve, taman ce mi proci M, pa me zanima koliko dugo se leci ureaplazma ako je to...? Da li je tvoj muz imao crvene tackice na polnom organu? Nit ga pece niti svrbi i smanjuje se ali ipak brinem da ce dodatno odloziti novu trudnocu...

👩‍💼38 🤵‍♂️38
    28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!

• Želja00
    01. Svibanj 2022. 17:01

Anja 🌸 🧚

Želja00

Ako ce kome pomoci, ovo je na sta mene ginekolog salje nakon dva spontana,iako je rekla da u pravilu bi trebali tek nakon tri slati: faktor v leiden, pai, protrombin, mthfr , pv tv aptv fbringen, d-dimeri, protein c protein s , lac acl , at III, f VII, anti b2gp1 .
    Nisam jos bila, ide se nakon prve menstruacije

Drago mi je da te salje da to provjeris i da nece cekati.. Mnogo znace rani testovi, ja sam nakon dvije biohemiske dobila da radim te pretrage, jer i biohemiska se racuna u rani spontani. Zahvalna sam na tom sto imamo mogucnost da koristimo rane i jako osjetljive testove i da mozemo raditi betu na svoju ruku privatno, makar i placali, ali kad otvori vrata za pretrage, koje puno znace.. isplati se..

Definitivno, stvarno nemogu cekati da krenem sa pretragama, da budem ajmo rec malo smirenija

👩‍🦰30

👨‍🦱32
    4/2021 beba anđel
    4/2022 beba anđel

5/2023 baby girl

Beban
    01. Svibanj 2022. 20:34

Sve vas razumem, isto cekam da prodje osam nedelja da bi me testirali na trombofilije, kazu mora se ocistiti organizam od trudnoce, a najradije bih posle ove prve M pocela raditi na bebi, odmah cu biti bolje, sve mislim da ponovim briseve da se nije nesto u medjuvremenu pojavilo, ako ne da se opustimo, ne bas da radimo ali da se opustimo, tesko mi je koliko zelim dete a pazimo da se ne desi...

👩‍💼38 🤵‍♂️38
    28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!

PiaBuu
    01. Svibanj 2022. 21:27

🗯️

PiaBuu

Vidim da imas hashimoto, kako se nosis s time?
    Ja sam nedavno saznala da imam to i ureplasma, svi ostali nalazi su uredni.
    Jel ti preporucio kakvu terapiju ? meni su rekli kako je nalaz od trombofilije uredan nema potrebe za heparinom al kada saznam da sam trudna da krenem uzimat aspirin

sta se tice ureaplasme doktor mi je rekao da ne moze izazvati spontani al zato moze prijevremeni porod

Ako pitaš mene za Hashimoto, ja ga imam već 10 godina. Tek sam pred 3 godine dobila taman terapiju, odnosno napokon mi je endokrinolog namjestio, a to je 200 mg Letroxa. S time mi je TSH taman (bio je super i u trudnoći), FT3 i FT4 su isto optimalni, a antitijela spuštam prehranom i kefirom (od tibetanske gljivice). Što se tiče trombofilije koju imam i MTHFR pijem svaki dan 2 Andola od 100 pa čim zatrudnim odmah na heparin. Dakle, možeš i prije trudnoće krenuti s 1x dnevno Aspirin ili Andol ne može škoditi. A meni su rekli da urea može biti krivac i za spontani, eto. 🤷‍♀️ To ti je to kad naletiš na 100 informacija, a oni sve nekako šturo objasne.

Meni je tj hashimoto novost, tako da ne znam nista o tome... Koliko sam uspjela shvatiti mozes ga smanjiti sa prehranom, jel? Dal ima nesto cega se uvijek pridrzavas ili? 
    A sta se tice andola, privatni doktor mi je preporucio kada saznam da sam trudna da krenem sa aspirinom za svaki slucaj, PAI  heterozigot 4G-5G sam pa nema potrebe za heparinom.
    A urea,on tvrdi da urea moze jedino stvarati problem kasnije a ne u ranoj trudnoci.. ugl, kao da moze izazvati prijevremeni porod.. e sad, svako tuli svoje  🤷‍♀️

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈

PiaBuu
    01. Svibanj 2022. 21:29

Anchyyy

Bok, dali ima netko tko je imamo vise biokemijski trudnoca?
    Ja sam imala spontani u 4/2021 u 6 tj trudnoce nisam isla na kiretazu, nakon toga stalno radimo na bebi, imala sam biokemijsku u 9/2021 i tada je moj ginekolog rekao da ne brinem da nastavim dalje i sad prije 2 dana opet, ocajna sam vise pa molim za savjet. Radila sam imunoloske pretrage koje su uredu jer imam jednu autoimunu bolest, ginekoloski uredno, vadila sam progesteron privatno 21 dan ciklusa rezultat je bio 35 koliko se sjecam ali ja imam krace cikluse pa neznam dali sam u dobro vrijeme vadila, suprug je radio spermiogram i malo je smanjena progresivna pokretljivost ali je andreolog rekao da unatoc tome mozemo ostvarit trudnocu, kod nas do trudnoce dode ali se ne odrzi.
    Krenulo mi je lagano krvarenje i ginekolg mi je dao utrogestan i rekao da se javim u pon i da ce mi krvarenje stat ali nije stalo krvarim kak menga.
    Ako netko ima slicna iskustva da podjeli i da neki savjet jer ja sam ocajna.

Jesi napravila test na trudnocu? Nisam shvatila koliko ti kasni? 

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.