Poli tako mi je laknulo, a i neka nam je svima bilo poslednji put...
👩💼38 🤵♂️38
28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!
Pozdrav evo nažalost javljam se kao žena koja je prije par dana bila najsretnija žena na svijetu koja je uživala u svojoj trudnoći i onda bumm..na standardnoj kontroli kod svog priv ginekologa u tad 11+6tt saznajem da je mojoj bebi srce stalo to je bilo u prošli četvrtak moja prva trudnoća nakon 6 mj pokušavanja. Bila sam naručena na vakumsku kiretažu u srijedu međutim ja sam u utorak navečer dobila strašne bolove zapravo trudove,min od bolnice mi je pukao vodenjak i sve je izašlo. Nakon pol sata sam puštena doma uz minimalne bolove i krvarenja.gink mi je na ultrazvuku rekao da je beba imala veliko zadebljanje na vratu tj anomaliju i da je to najvjerovatniji uzrok smrti. Sad imam pitanje dali bi bilo dobro sačekati prvu menst... pa ponovo posjetiti gink ili ?
Dali je još neko imao isti slučaj,sama pomisao na to da bi bilo potrebno pričekati 3 mj na ponovno pokušavanje me izluđuje. Privatni gink mi je rekao da ćemo raditi neke preglede sad ni sama neznam na koje preglede je mislio
Zelim biti mama, ni meni se ne ceka, posle slicnog dogadjaja su mi isto rekli, posle dva ciklusa sam pocela raditi na bebi ali pocelo je da se prima posle treceg a uspelo posle sestog, na zalost ni tad nije dobro zavrsilo, sacekacu nalaze na trombofilije sto je opet neka dva ciklusa pa ispocetka, nema odustajanja!
Uradi sve nalaze koje predloze, posveti se svom telu i zdravlju, kad budes mislila da si duhom i telom spremna nastavi...
👩💼38 🤵♂️38
Uradice ti briseve, kariotip, viruse, bakterije...
Kod nas bar trombofilije rade poslednje posto im je skupo da ih rade bez bar tri spontana, sreca u nesreci je sto sam iz jedne biohemijske imala pozitivnu betu pa su mi racunali poslednji dogadjaj kao treci spontani...
Nisam vise iz Hrvatske pa ne znam tacno kakvi su obicaji tu...
Inace dobila sam ciklus juce, posle 28 dana, eto glupo zvuci ali obradovala sam se...
👩💼38 🤵♂️38
Polly hvala bogu da je sve u redu. I ja se nadam da je crna statistika ispucana sad sam hrabro dalje. Želim nam svima puno sreće ❤️
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Koja preporuka je nakon pobačaja napraviti standardni ginekološki pregled? Nakon koliko imati spolni odnos? Nakon koliko je moguće ponovno pokušavati ako sam isla na medikamentozni pobačaj?
👩 1989., anovulacija, AMH 47,9
👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia
1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
Vinogradska
1. 6/21 IUI, ❌
2. 10/21 prirodni ICSI ❌
dr. L
3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
ostala 🐧🐧🙏🙏
Koja preporuka je nakon pobačaja napraviti standardni ginekološki pregled? Nakon koliko imati spolni odnos? Nakon koliko je moguće ponovno pokušavati ako sam isla na medikamentozni pobačaj?
Ispravak: Nakon koliko je potrebno napraviti atandardni ginekološki pregled nakon pobačaja?
Vinogradska
1. 6/21 IUI, ❌
2. 10/21 prirodni ICSI ❌
dr. L
ostala 🐧🐧🙏🙏
Ispravak: Nakon koliko je potrebno napraviti atandardni ginekološki pregled nakon pobačaja?
Ja sam isla 2 tjedna nakon prestanka krvarenja i na tom pregledu sam dobila zeleno svijetlo za nove pokusaje.
🧞♀️31
🧞♂️32
Missed ab. 11tt 💔
Gynositol
OTP 24.3. 👧🏼💗
Teško se psihički vratiti. Koliko god je nama teško toliko je i njima, ali želja za roditeljstvom premašuje sve. Ja sam ostala trudna iz potpomognute tako da meni i taj dio nije stran. Potpomoguta nije toliko fizički koliko je psihički. Mi smo se samo pitali može li nam se uhvatit, kad se uhvatilo završilo je kako je. Nakon jednog problema ide drugi, ali sa svakim si jednu stepenicu više (bar ja to tako gledam, ili se tješim). Ja sam zbog potpomognute išla na većinu pretraga, znamo i stanje spermića (asthenozoospermia), problem su mi ovulacija jer nikad ne znam kad ju imam i da li ju uopce imam. Sada sam mislila ako mi je tijelo bilo spremno za trudnoću možda mi se i uhvati i prirodno u bližoj budućnosti jer moramo čekati jesen da bi išli u nove MPO postupke. A najgore mi je od svega kada mi netko kaže opusti se, kako se mogu opustit. Niti ja niti on, mislim da i psiha puno utječe na sve, ali ne mogu se opustit, mozak konstantno radi 100 na sat, a pitanja "što ako?" je milijun. Sve u svemu, teško je, ali nema predaje kad imaš zacrtan cilj, a žensko tijelo može istrpit koliko oćeš, pitam se samo može li duša i srce.
Vinogradska
1. 6/21 IUI, ❌
2. 10/21 prirodni ICSI ❌
dr. L
ostala 🐧🐧🙏🙏