Sporiji se isto daju sredit, izbjegavat cigarete, alkohol (pogotovo pivo), slatkiše, pit suplemente ima ih svakakvih na tržištu i mogu se dovest do normozospermie. Znači unazad tri mjeseca su oni spermići koji tek sada izađu. Nisu oni napravljeni sad nego prije tri mjeseca, za popravak treba strpljenja. Mi smo uspjeli, ali nas je korona opet unazadila, sad ponovno. Drugi problem sam ja, ja nikada ne znam kada cu imat ovulaciju, možda imam i policistične jajnike (nismo sigurni), jedan jajovod (lijevi) mi je neprohodan tako da nareda se tu problema. Ali ako npr. krene folikul na desnu stranu i njemu se kako ih ti zoveš dečki ubrzaju nikad se ne zna. Postoje trakice za praćenje ovulacije, ali to je skup sport za nas kome ciklusi znaju otic i na 50 dana. Po čemu se zna da je ovulacija? Ja to nemam pojma osim kad su me gledali i pratili rast folikula.
👩 1989., anovulacija, AMH 47,9
👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia
1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
Vinogradska
1. 6/21 IUI, ❌
2. 10/21 prirodni ICSI ❌
dr. L
3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
ostala 🐧🐧🙏🙏
Još samo nešto sada kada dam ostala trudna išli smo u prirodan postupak gdje su vraćeni smrznuti embriji. Ovulacija mi je tad došla sama, 22 dan nakon početka mjesečnice (dugi ciklus). Kad bi meni svaki ciklus bio isti pa da znam da će od 20 do 25 dana doć do ovulacije, ali meni je pak svaki drugačiji. Znam da nisam u temi, ali ako mogu pomoć sa svojim iskustvom za one kojima je kao i meni, zašto se nedotaknut i srodnih tema koje slijede nakon ppbačaja za one koje žele postat majke.
👩 1989., anovulacija, AMH 47,9
👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia
1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
Vinogradska
1. 6/21 IUI, ❌
2. 10/21 prirodni ICSI ❌
dr. L
3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
ostala 🐧🐧🙏🙏
Koja preporuka je nakon pobačaja napraviti standardni ginekološki pregled? Nakon koliko imati spolni odnos? Nakon koliko je moguće ponovno pokušavati ako sam isla na medikamentozni pobačaj?
Ispravak: Nakon koliko je potrebno napraviti atandardni ginekološki pregled nakon pobačaja?
Ja sam prvi put imala kiretazu i receno mi je nakon 3 menstruacije. Drugi put sam imala bas rano i bilo je sve prirodno, pregleda sam imala nakon 10-ak dana i receno mi je da nemoramo cekati. Sto se ti odnosa to je individualno, kada se osjecas da mozes.
👩🦰30
👨🦱32
4/2021 beba anđel
4/2022 beba anđel
5/2023 baby girl
Pozdrav cure 💛
Zelimbitimamaodlucila sam se nakon dugo vremena javiti na forum jer je tvoja prica dosta slivna mojoj, pa se nadam da ce ti moje iskustvo pomoci. Zao mi je sto si to prosla…
U prvoj trudnoći imala sam spontani pocetkom 18.tj trudnoce, isto se dogodio nenadano i brzo i rijeci je bila o meningokeli na vratu (tzv. izraslini) te je tijelo vjerojatno samo prepoznalo anomaliju koja je nespojiva sa zivotom i izbacio plod… moj ginekolog, nakon PHD nalaza koji nije pokazivao kromosomska ostecenja, smatrao je da nije potrebno raditi dodatne pretrage, napravila sam jedino briseve i nakon tri ciklusa ponovno ostala trudna 😊 jedina uputa je bila da cijelo to vrijeme konstantno pijem Folacin.
Imam jednu malu ludicu od skoro dvije godine i jos jednu zvrckastu curku u trbuhu…
Znam koliko sam bila izgubljena i nisam vidjela svijetlo na kraju tunela i sigurno bi mi puno značilo da cujem kako nisam jedina s takvim iskustvom!
Pitaj ako te jos sto zanima ❤️
Polly puse saljem Krafnici iz ljetnih beba 2020.
Zao mi je procitati da si morala prolaziti kroz sve ovo ❤️
Svim ostalim curama, drzite se i vjerujte, negdje vas ceka i vasa mala 🌈
Pozdrav draga moja,čitam tvoju objavu i suze mi idu. Ja neznam zašto ali meni PHD nisu radili,čekam da mi krvarenje prestane da mogu posjetiti svog ginek..imam milion pitanja na koja se nadam da ću dobiti odgovor. Danas sam dobila nalaz iz labaratorija za imunohematološka istraživanja KG i rh faktora piše da u plazmi nisu pronađeni antieritrocitna protutjela i da sam + pozitivna,doktor mi je u čekaoni rekao samo da je sve uredu i otišao ostavio me sa milion pitanja,a tako sam se spremala što ću sve pitati kad me prozove.
Pozdrav cure 💛
Zelimbitimamaodlucila sam se nakon dugo vremena javiti na forum jer je tvoja prica dosta slivna mojoj, pa se nadam da ce ti moje iskustvo pomoci. Zao mi je sto si to prosla…
U prvoj trudnoći imala sam spontani pocetkom 18.tj trudnoce, isto se dogodio nenadano i brzo i rijeci je bila o meningokeli na vratu (tzv. izraslini) te je tijelo vjerojatno samo prepoznalo anomaliju koja je nespojiva sa zivotom i izbacio plod… moj ginekolog, nakon PHD nalaza koji nije pokazivao kromosomska ostecenja, smatrao je da nije potrebno raditi dodatne pretrage, napravila sam jedino briseve i nakon tri ciklusa ponovno ostala trudna 😊 jedina uputa je bila da cijelo to vrijeme konstantno pijem Folacin.
Imam jednu malu ludicu od skoro dvije godine i jos jednu zvrckastu curku u trbuhu…
Znam koliko sam bila izgubljena i nisam vidjela svijetlo na kraju tunela i sigurno bi mi puno značilo da cujem kako nisam jedina s takvim iskustvom!
Pitaj ako te jos sto zanima ❤️
Polly puse saljem Krafnici iz ljetnih beba 2020.
Zao mi je procitati da si morala prolaziti kroz sve ovo ❤️
Svim ostalim curama, drzite se i vjerujte, negdje vas ceka i vasa mala 🌈
Pozdrav draga moja,čitam tvoju objavu i suze mi idu. Ja neznam zašto ali meni PHD nisu radili,čekam da mi krvarenje prestane da mogu posjetiti svog ginek..imam milion pitanja na koja se nadam da ću dobiti odgovor. Danas sam dobila nalaz iz labaratorija za imunohematološka istraživanja KG i rh faktora piše da u plazmi nisu pronađeni antieritrocitna protutjela i da sam + pozitivna,doktor mi je u čekaoni rekao samo da je sve uredu i otišao ostavio me sa milion pitanja,a tako sam se spremala što ću sve pitati kad me prozove.
Želim ti svu sreću ovoga svijeta i da tvoje malno bude živo i zdravo,da nam se ne ponovi nikad ❤️❤️❤️
Jedva čekam da mogu otići ginekologu da ga pitam jer mi nije jasno zašto mi nisu rađeni mi brisevi ni PHD
Svea, da li ti je radjena kiretaza posle spontanog u 18tt?
Tvoja prica je najblaze receno ohrabrujuca, hvala ti sto si je podelila sa nama!
Poli kako si danas?
👩💼38 🤵♂️38
28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!
Tockica meni je rekao dr da idem na kontrolu za 2 tjedna kod svog gin. A što se tiče ponovnih pokušaja, kaže prema starim knjigama 3 mjeseca, prema novim odmah idući ciklus možemo.. Ipak je njegova preporuka barem mjesec, dva pričekati, za to vrijeme piti folnu i onda pokušati. Vidjet ćemo kako ćemo se osjećati i kada ćemo biti spremni... Oba puta sam ostala trudna kad sam najmanje očekivala, a ne kad smo ono baš baš radili, pratili plodne dane, opterećivali se ajmo reći... Pa mislim da ćemo opet tako pomalo, voljeti se i ljubiti kad nam dođe prirodno, a iz toga šta bude..
Beban jutros sam svoju curicu odvela mami na čuvanje da odmorim i dobro da jesam jer me oko 10 jako počelo grčiti u lijevom jajniku (u kojem je i bilo žuto tijelo), popila tabletu i spavala 3 i pola sata.. I sad na wcu ispao ugrušak u wc, a drugi baš veći komad nečega ostao na wc papiru.. Danas osjetim ogromno olakšanje jer je gotovo, kako sve izlazi iz mene meni je lakše... Vjerujem da je moja situacija i puno lakša od drugih jer kod mene nije ni bilo ploda još, samo gv i žv pa nemam onaj osjećaj da sam baš izgubila bebu. Tako da skidam kapu svim ženama koje su izgubile bebu jer i ovo je bilo psihički jako bolno i iscrpljujuće, a kamoli teži slučajevi... Ja kažem da me život testira i osnažuje, iz ovoga moram izaći jača nego prije...
Sporiji se isto daju sredit, izbjegavat cigarete, alkohol (pogotovo pivo), slatkiše, pit suplemente ima ih svakakvih na tržištu i mogu se dovest do normozospermie. Znači unazad tri mjeseca su oni spermići koji tek sada izađu. Nisu oni napravljeni sad nego prije tri mjeseca, za popravak treba strpljenja. Mi smo uspjeli, ali nas je korona opet unazadila, sad ponovno. Drugi problem sam ja, ja nikada ne znam kada cu imat ovulaciju, možda imam i policistične jajnike (nismo sigurni), jedan jajovod (lijevi) mi je neprohodan tako da nareda se tu problema. Ali ako npr. krene folikul na desnu stranu i njemu se kako ih ti zoveš dečki ubrzaju nikad se ne zna. Postoje trakice za praćenje ovulacije, ali to je skup sport za nas kome ciklusi znaju otic i na 50 dana. Po čemu se zna da je ovulacija? Ja to nemam pojma osim kad su me gledali i pratili rast folikula.
On je operirao venu na testisu pred nekoliko godina, ali kirurg tvrdi da nema veze s ovime što mu je pokazao spermiogram. Mi sumnjamo na alergiju i astmu te njegov Gilbertov sindrom jetre. Inače ne pušimo, ne pijemo, hodamo, on bicikl, zdrava prehrana koliko god možemo. Isto smo imali koronu pa možda je i to. Suplemente pijemo i inače nevezano za ove naše pokušaje. Ja sam recimo za prethodne trudnoće uzimala Novalac pa sam na kraju nakon genetike vidjela da trebam uzimati već aktivni oblik folne metilfolat, a ne folnu kiselinu i tako. Ima puno tih caka.
Što se tiče ovulacije - primijetim iscjedak dan ili dva pojačan, proziran i rastezljiv i štreckanje u jajniku te pojačana seksualna želja. Inače sam imala ciklus 30 dana, ali nakon spontanih i svega sad je 35-36 dana.
Ovaj dio nakon genetike nisam shvatila, to je neki nalaz za vitamine ili?
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧