sad baš gledam kako mi piše na uputnici - sve što sam radila u KBC Osijek mi je stiglo. Čekam još ostatak nalaza iz bolnice u svom gradu, gdje sam od svega navedenog dobila samo nalaz za anti betu GPI.
Jesi sama birala da ne radis sve u os ili se neke stvari nisu mogle tamo obaviti?

👩🦰30
👨🦱32
4/2021 beba anđel
4/2022 beba anđel
5/2023 baby girl

sad baš gledam kako mi piše na uputnici - sve što sam radila u KBC Osijek mi je stiglo. Čekam još ostatak nalaza iz bolnice u svom gradu, gdje sam od svega navedenog dobila samo nalaz za anti betu GPI.
Jesi sama birala da ne radis sve u os ili se neke stvari nisu mogle tamo obaviti?
Nisam iz Osijeka. Otišla sam na pregled kod transfuziologa u bolnicu u svom gradu jer sam dobila termin za pregled puuuuno prije nego što bi dobila u Osijeku. Kad sam već došla na pregled kod trnasfuziologa odma su mi izvadili krv al su rekli da ne rade oni sve pretrage već samo neke, a ostatak ću morati u Osijeku. Zapravo vjerujem da u Osijeku rade sve pretrage.
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!

Ne znam kud ovaj moj esej vodi, trenutno samo u ispuhivanje, ali svakako bi mi dobro došao koji savjet, odakle sad krenuti, na što paziti, svega me užasno strah. Uspjela sam skinuti 20 kg, ostaje mi još toliko, pijem sve suplemente i lijekove za štitnjaču koja je pod kontrolom, Andol, metilfolat, B kompleks, magnezij, selen, cink, d3 i k vitamine - sve pažljivo dozirano i sa pauzama. Ciklusi su redoviti unatrag pola godine te točno u dan kako su mi uvijek bili osim perioda nakon spontanih gdje sam ih morala izazivati Duphastonima te su me filali Klomifenom, a ovulacije nigdje. Sumnjaju i na PCOS u što nisam baš sigurna jer ni ginekolozi nisu sigurni (promijenila sam valjda 5 dosad).
Osjećam jako veliku želju za majčinstvom jer sam se u karijeri, poslu, stambenom pitanju i svemu ostvarila, a ovo je nešto što mi toliko nedostaje, imam osjećaj svaki dan kao da svaki atom moga tijela želi puknuti od potrebe za majčinstvom i nikada se nisam tako osjećala.
Eto, oprostite na ovolikim slovima i riječima, ali napokon imam snage i hrabrosti nešto napisati. ❤️
Znam koliko je tesko pomirit se sama sa sobom, a i u nekim trenucima je stvarno tesko gledati kako svi sa lakocom uspijevaju biti roditelji a ti se trudis i nista. Meni je sa zadnjom (iako eto na kraju neuspjelom trudnocom) pomoglo ili barem mislim da je pomoglo da ostsnem trudna vjezbanje ( kad dam htjela uhvatiti slobodnog vremena) ,te sam 3 mjeseca uzimala prenatal od novalca. Mi tek krecemo u otkrivanje nasih problema, odnosno u otkrivanje onoga sto me sprijecava da se trudnoca nastavi a da se ne prekine u prvom tromjesjecju. 
Stvarno se nadam da ce te uspjeti sto prije, i necu ti govoriti da se opustis  i ne rszmisljas ,jer mislim da kad god mi je to netko rekao zivci su mi skocili na 800 :/  ,kao da je moguce ne razmisljati o onome sto najvise zelite. 
Mislim samo da se stvari trebaju posloziti ,treba prihvatiti ono sto se dogada u zivotu i znati zivjeti sa time, a ujedno cijeniti svoju vezu .

👩🦰30
👨🦱32
4/2021 beba anđel
4/2022 beba anđel
5/2023 baby girl

anavi1206 jako mi je žao zbog tvojih gubitaka :(
nažalost, mislim da nema riječi utjehe u takvim situacijama, još uz problem sa začećem... ali mislim da je lijepo znati da nisi sama u tome i da nas ima još ovdje koje razumijemo kroz što prolaziš. Nadam se da ćete ovaj ciklus ugledati plusić na testu i da će s trudnoćom biti sve u redu :) u kojoj si sada fazi ciklusa? 
Prema ovome što si navela, mislim da stvarno poduzimaš sve što je u tvojoj moći i samo nastavi tako, bravo! Jednom će se već i zvjezdice posložiti :)
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!

Hvala žene ❤️
Koliko god zvučalo bezveze, tješi me što postoji ovaj dio foruma s vama jer barem znam da nisam sama, a ponekad kad pročitam još veće i teže gubitke od mojih shvatim da je to stvarno tema koja ne bi smjela biti tabu i o kojoj treba razgovarati.
@Želja definitivno i ja poludim kad mi kažu da se opustim ili još bolje 'manje stresa' 😁 kao da same to ne znamo ili kao da si same želimo još više stresa.
@Loza sada sam trenutno u plodnim danima i umaram dragog svaki drugi dan 😂 on pak jadan bi, ali kako ima taj problem s jetrom uhvati ga kroničan umor i još ova alergija… Malo bude neupotrebljiv 🤭
Ne znam hoće li išta uspjeti ovaj mjesec, nadam se da hoće. Bili smo i dva tjedna u toplicama kao da se malo opustimo i rehabilitiramo pa možda i to urodi plodom. Oboje smo privatnici s vrlo radnim firmama pa nas posao pojede, a trudimo se naravno kako bi naša buduća djeca imala što mi nismo 💙
Definitivno je lakse kada mozes nekog pitate dal su neke stvari 'normalne' u ovakvim situcijama, i kada imas nekoga tko ce ti preporuciti kuda krenuti,i sto nebi bilo lose naprsviti. A i na kraju krajeva kada se mozes malo pozaliti a te osobe te razumiju. 
Nadam se da ce to opustanje onda uroditi plodom 😀 drzimo palceve 🥰

👩🦰30
👨🦱32
4/2021 beba anđel
4/2022 beba anđel
5/2023 baby girl

Anavi1206 zasto ne probas sa Pahuljicom ima velike hvale za njene bio kapi i vaginalete. Probaj se pridruziti njenoj grupi. Ja sam kontaktirala ali ne salju na Kosovu pa ako ne dodje do trudnoce narednih mjeseci mislim otputovati za Bosnu i kupit. Kod nje ima za sve probleme bio stvari. Mnoge zene posle dugo godina ostale u drugom stanju uz pomoc Boga i njenih proiyvoda. Pa zasto ne probati

Anavi1206zasto ne probas sa Pahuljicom ima velike hvale za njene bio kapi i vaginalete. Probaj se pridruziti njenoj grupi. Ja sam kontaktirala ali ne salju na Kosovu pa ako ne dodje do trudnoce narednih mjeseci mislim otputovati za Bosnu i kupit. Kod nje ima za sve probleme bio stvari. Mnoge zene posle dugo godina ostale u drugom stanju uz pomoc Boga i njenih proiyvoda. Pa zasto ne probati
Nisam dosad ništa pokušavala jer smo uspjeli dva puta spontano, liječnici tvrde da je kod mene problem održavanje trudnoće prvo tromjesečje, a ne začeće. Vjerojatno nam dosad nije uspjelo zbog toga što nismo imali vremena toliko često biti skupa, ciljali bi plodne dane, ali nikad ne znaš koliko promašiš, pogotovo što dragi ima tu asthenozoospermiju pa pretpostavljamo da smo se trebali družiti malo češće zbog sporijih plivača. 🤣
Doduše, sad znam za heparin i sve što moram napraviti kad dođe do trudnoće, čekamo da nam se poklopi. ❤️
Pročitala sam tvoj post i divim se svima vama/nama na hrabrosti krenuti dalje! Zaistati  od srca želim da ti iduća trudnoća bude uspješna i s obzirom na tvoj trud oko zdravlja i da znaš koji su potencijalni problemi, vjerujem da će se to i ostvariti :). Treba se pričati o tome, to nije nešto što bi nas trebalo definirati, ali je dio našeg života i zauvijek će biti. I što se više o tome priča, možemo barem pomoći  da i ostale žene znaju da se to ne događa samo njima, a možda i spriječiti da se nekoj to dogodi. I razumijem kada kažeš da nisi ljubomorna na žene oko sebe koje su rodile nego ne možeš primiti tu dozu veselja kada znaš što si ti izgubila. Ja sam neki dan doživjela sličnu situacija kada je dan prije moje kiretaže, šogor dobio sina. Bila sam sretna jer smo dobili nećaka, ali nisam se mogla veseliti koliko sam htjela jer sam bila u svojoj boli i čekao me najteži dan od smrti moga sina. I eto, proživjela sam i preživjela i to da me drugi puta netko odvojio od onog moga, onog najvažnijeg. I da, tu sam, živa i zdrava i sve mogu. A nakon svih tih gubitaka, mora doći i svijetlo na kraju tunela. A dotada, volimo se s partnerom, trudimo i budimo podrška jedni drugima, znali se ili ne znali. Želim svima vama Sretan i blagoslovljen Uskrs i neka vam najljepši poklon tko radi na trudnoći bude jedan veliki plus! Pozdrav svima! 

Hrvivax zelim i ja tebi puno srece i hvala na recima podrske.Tesko je prolazit kroz spontane i zelju za potomstvo a jos kad ugledas pozitivan test otkuceje malog srca koje raste u tebi i onda od jednom BOM. To je kao grom iz vedrog neba, ali idemo dalje cure sta se mora to se izdrzi. Bog daje coveku onoliko muke koliko moze da izdrzi. Ja se molim i nadam da svim zenama koje su izgubile svoje bebe Bog posalje najlepsi poklon ove godine da postanemo majke 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Hrviwax žao mi je 😔😘
Trebamo se diviti jedna drugoj međusobno, ali i same sebi jer koliko je žena snažna to zaista nije nitko ili nije ništa drugo.
Sjećam se drugog puta kada sam morala u bolnicu na medikamentozno čišćenje pa sam nakon grčeva i polutrudova na wc-u tražila sestru tabletu protiv bolova pa je rekla da to nije ništa da će brzo proći. Srećom imala sam Brufen od 600 u torbici. I onda ideš na ultrazvuk da vide je li 'sve otišlo' i čekaš u čekaonici sa svim trudnicama i gledaš u njihove velike trbuhe i kako sretno odlaze natrag na Odjel za rodilje, a ti samo truneš i propadaš i trudiš im se nasmiješiti kada te nešto pitaju ili pogledaju.Nadam se da ćemo biti nagrađene duplo za sve te gubitke. ❤️
Dotad malo uživancije u nadolazećoj šunkici, jajcima i kolačima. 🤭
Stvarno je tako, svaka nam cast na snazi. I ti trenutci kada si na odjelu i gledas ih sve sretne je tako tezak, nadam se da sve od nas kada sljedeci put budemo tamo cemo biti jer smo dosli na kontrolni pregled za nasu zdravu trudnocu.
Sada malo opustanja uz obitelj ❤️ sretan i blagoslovljen Uskrs svima

👩🦰30
👨🦱32
4/2021 beba anđel
4/2022 beba anđel
5/2023 baby girl

Pozdrav Anavi, nitko ti ne bi zamjerio na ovom " duzem eseju ", to je jos nista koliko toga osjecas u sebi a da bi htjela napisati. Dobro si dosla ovdje i sta god da te muci, slobodno nam pisi, iz tog razloga je ova grupa i napravljena! :) 
Iza sebe imam dva spontana, jedan kraj 7 mj 2021 i drugi pocetak 2 mj 2022,  meni je trenutacno pronadena samo ureaplazma, sve ostalo su uredni nalazi. Jeste napravili kariogram?  
Uvijek si nekako govorim da sve postoji s razlogom i da je to valjda trebalo tako bit ( koliko god ne shvacala to u tom trenutku ) i nekako se drzim toga i to me izvlaci iz svega ovoga..Ima dana kada se osjecam grozno i ne mogu krenuti dalje, ima dana kada dobijem vjetar u leda i tad sam najveci borac, tako da... sve smo mi iste po tom pitanju.. 
29👩🏻
35👦🏻
Mom of 3 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj 
Spontani 08.02.2022 - 9 tj 
04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
23.5.2025- molarna trudnoca 7+3
-Hashimoto, terapija 100 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g  Aspirin 100
God will carry you trought the storm 🌈
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji