Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Loza 💙😇
    17. Travanj 2022. 16:53

Pozdrav cure, sretan Uskrs koje slavite :)
    Nadam se da ste ok za ove blagdane, oni uvijek malo teško padaju u ovakvim situacijama... Ja sam jučer izbacila svu tugu iz sebe tako da sam danas relativno okej :)

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

MBM🐬🍀💕
    18. Travanj 2022. 13:48

Gatalinka uz tebe smo draga samo polako i bit ce sve u redu. Vreme zaleci to nekako. Ono sto te ne ubije samo te ojaca. 

• hrvivax
    18. Travanj 2022. 18:00

gatalinka

Pozdrav svima!
    Prvo vam želim reći da mi je žao što moramo pisati na ovoj temi te se nadam da ćemo se preseliti na neku veseliju. Čitajući vaše priče, vidim da ste, nažalost, svašta prošle.. Molim vas za savjet.. Ovo mi je bila prva trudnoća i nakon početnog veselja, već prvi pregled je naslućivao loše vijesti - nisu se čuli otkucaji. To je potvrđeno sada u petak, plod se ne razvija.
    Dobila sam uputnice za pregled, uzv i dnevnu bolnicu gdje bih trebala dobiti tablete. Pošto sam u petak u Petrovoj obavila samo uzv, rekli su mi da dođem sutra.
    Ima li koja od vas iskustva s tim? Piju li se te tablete u bolnici ili ih nosim kući? Trebam li tamo nešto posebno ponijeti?
    Želim samo da to sada što prije prođe..

Gatalinka, žao mi je što moraš ovo proći. NOrmalno je da te strah, mislim da nas je svih bilo koje smo se našle u toj situaciji pogotovo kada ne znaš što te čeka.. Sve će to proći dobro i samo hrabro! A 2023. će biti naša godina i nadam se da ćemo pisati na ljepšim mjestima :) Drži se!! 

missmama91
    19. Travanj 2022. 08:58

gatalinka

Pozdrav svima!
    Prvo vam želim reći da mi je žao što moramo pisati na ovoj temi te se nadam da ćemo se preseliti na neku veseliju. Čitajući vaše priče, vidim da ste, nažalost, svašta prošle.. Molim vas za savjet.. Ovo mi je bila prva trudnoća i nakon početnog veselja, već prvi pregled je naslućivao loše vijesti - nisu se čuli otkucaji. To je potvrđeno sada u petak, plod se ne razvija.
    Dobila sam uputnice za pregled, uzv i dnevnu bolnicu gdje bih trebala dobiti tablete. Pošto sam u petak u Petrovoj obavila samo uzv, rekli su mi da dođem sutra.
    Ima li koja od vas iskustva s tim? Piju li se te tablete u bolnici ili ih nosim kući? Trebam li tamo nešto posebno ponijeti?
    Želim samo da to sada što prije prođe..

Zao mi je sto moras prolaziti kroz to..to razdoblje je najteze i zelim ti brz fizicki i psihicki oporavak..ja sam prosla dva puta kroz to u Petrovoj..ako si se odlucila na tabletni pobacaj a ne kiretazu,oni naprave uzv da potvrde da se plod prestao razvijati i nema otkucaja,zatim popijes 3 tablete i dvije tablete nosis kuci koje popijes sljedeci dan...meni su grcevi tek krenuli sljedeci dan nakon znaci cetvrte tablete,i ubrzo sam prokrvarila te provela dan na wc skoljci..i to je bilo to..sveukupno sam jos krvarila nekih tjedan dana ali nista strasno..na kontrolu ides nakon krvarenja svojoj ginekologici...u bolnicu ides samo u slucaju jakog krvarenja..savjetujem ti da si popijes odmah i neke tablete protiv bolova,jer znaju biti gadni grcevi... Zelim ti da sto brze i bezbolnije prode... ❤️

👨‍👩‍👦
    🚴 5g
    Hipotireoza- Eutirox
    missed ab. 12/20 10TT
    missed ab. 4/21 8TT
    12/21 ➕
    Inhixa 💉
    1/22 imamo♥️🌈
    Qualified® 90 ✔️ 💙

MalaD
    19. Travanj 2022. 18:28

Pozdrav,
    Prije nekoliko dana sam imala inducirani porod pomoci injekcije dane u trbuh ravno u maternicu jer mi je beba umrla u trbuhu. Bila sam u tjednu 22+4. Zanima me kakva prava imam sada. Imam li kakav porodiljni i sl?
    Od ginekologa saznala da ostajem na bolovanju jos onoliko koliko sam bila trudna ako treba i vise...
    Dobila rodni list i smrtni list...

Hvala

• nikimiki
    19. Travanj 2022. 19:06

gatalinka

Hvala vam svima na savjetima i podijeljenjm iskustvima!
    Danas sam popila prve tri tablete, sutra slijedi ostatak. Drago mi je da to mogu proći kod kuće. 😍

Žao mi je što to prolaziš 🥺🙏🏼 🕊 
    Nadam se da ces danas roditi 👼🏼 i da ce najbezbolnije proci sto se tice fizickog dijela.. ja sam evo na Uskrs izašla iz bolnice  jer se nista nije konkretno dogadalo doma - popila sam te 3 tablete doma  za 2-3h zaustavilo se krvarenje uz temp te sam zavrsila u bolnici gdje sam dobila jos 2x tablete te na Veliku Subotu donjela svoga anđela 🙏🏼   Hrabra si 🤍🙏🏼 

• nikimiki
    19. Travanj 2022. 19:14

MalaD

Pozdrav,
    Prije nekoliko dana sam imala inducirani porod pomoci injekcije dane u trbuh ravno u maternicu jer mi je beba umrla u trbuhu. Bila sam u tjednu 22+4. Zanima me kakva prava imam sada. Imam li kakav porodiljni i sl?
    Od ginekologa saznala da ostajem na bolovanju jos onoliko koliko sam bila trudna ako treba i vise…
    Dobila rodni list i smrtni list…

Hvala

Žao mi je što si prošla nažalost suosjecam se s tobom 🙏🏼 Ja sam bila u 25tj, te prosla porod uz kiretažu jer je pukla pupcana tokom poroda i posteljica je ostala .. Imaš pravo na porodiljni i odmah ga otvaraš ja sam dobila 2 mj + naknadu. Znam da gledaju da beba ima 550grama da onda priznaju👼🏼 Prijava na poreznu ili kod poslodavca ili najbolje HZZ ( ja nisam bila prijavljena kod poslodavca, jer je moja firma pa je drugacije )  

Postoji Udruga Betlehem koja ima svoju grobnicu za naše anđele nevezano materijalno/nacionalnosti/ vjeru. Ako želite i imate snage ( najbolje muž) da nazove bolnicu 🙏🏼🤍 za pokop… meni to najviše daje snagu gdje mogu svaki dan doci i zapaliti svijecu 👼🏼🤍🙏🏼🕊

MalaD
    19. Travanj 2022. 20:17

Kakva prijava na poreznu ili poslodavca??
    U pravilniku na netu pise tri mjeseca da se dobije . Svatko prica drukce.. vidjet cu.. imam dvoje djece ovo je trebalo biti trece. :-(

• nikimiki
    19. Travanj 2022. 21:25

MalaD

Kakva prijava na poreznu ili poslodavca??
    U pravilniku na netu pise tri mjeseca da se dobije . Svatko prica drukce.. vidjet cu.. imam dvoje djece ovo je trebalo biti trece. :-(

Isprike ( od šoka i potisnutosti ne sjecam se tocno jer je sve muž zvao i rješavao sta je trebalo) kaže da sam bila 3.mj na porodiljnom , a što se tice porezne ( ja sam privatnik pa je islo na poreznu zbog HZZ-a) 
    SVAKAKO ZOVITE I RASPITAJTE SE jer imate pravo posebno u ovim tužnim trenutcima 🙏🏼🥺 
    Meni je bila prva bebica i evo tocno godina kako sam je sahranila, izgubili smo i drugu bebu neki dan 👼🏼🕊💔 nema utjehe - znam,  ali zagrlite i poljubite svoje dvoje djecice, ja imam samo prazne ruke i prazno srce 🙏🏼🤍

• Želja00
    19. Travanj 2022. 23:11

MalaD nemam nista drugo reci nego da mi je zao,drzite se 

👩‍🦰30

👨‍🦱32
    4/2021 beba anđel
    4/2022 beba anđel

5/2023 baby girl

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani