![](/media/img/86/e3/13a49ec5e9d3091ac605.jpeg)
Lea s obzirom da sam prosla neuspjesan medikamentozni moj savjet ti je da odes na uzv pregled i da iskljucis mogucnost da je nesto unutra ostalo.
Ne zelim te plasiti, svakako postoji mogucnost da su se hormoni malo poremetili od tih tableta i da nisi uspostavila jos pravu ovulaciju pa onda nije ni menga ona prava kakva treba biti. Cuvaj se i javi💜
Trudimo se od 8/2020
Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
PCOS
13.9.2021.➕ 🌈 🐥
05/2022. 🥰🧸❤️
Hvala vam cure na odgovorima, stvarno mi je svaki puta sve fascinantnije kako ovdje ima zena koje su spremne pomoci, a ovakav nacin je poprilicno potreban, posebno nama u strahu i zbunjenosti. Uglavnom, na kraju je ipak menstruacija, evo obilna, znaci da je to to. 💃
I sad imam opet pitanje, dobila sam nalaze hormona, znaci ovo je eto mjesec dana nakon drugog spontanog, gdje mi je tsh povisen 6.160 od dozvoljenih (0.270.4.200), moze li mi netko reci sto to znaci, tek za tjedan dana idem kod ginekologa, pa izguglat cu sve zivo do tada. Jel moguce da je to bio uzrok spontanih ? 🤔
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
06/2021 - spontani u 6tt 👼
11/2021 - missed ab u 11tt 👼
• Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
🌸 2/2023 - baby S 🌸
🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵
Lea evo ja ti imam hasimoto i na terapiji sam za tsh. U trudnoci ti tsh mora biti ispod 2,5, idealno ispod 2 jer tijekom trudnoce raste po prirodi. Ja do planiranja trudnoce nisam bila na terapiji jer mi je bio u granicama, ali previsok za trudnocu pa sam pocela pit tablete.
To znaci da ces svakako morat na terapiju i moras za to kod endokrinologa. Lijecnik opce prakse te moze uputiti ili ginekolog. Poviseni tsh je problematican u trudnoci i kd se ne tretira moze doc anomalija ploda itd., ali nije bas toliko povisen i mislim da to nije razlog, ali je mozda uz nesto moglo pridonjeti. Puno cura ima povisen tsh i tijekom trudnoce ga izregulira tek tako da samo po sebi po meni to nije razlog. Super stvar je da se to iznimno lako rjesi tabletama tako da nemas brige. Samo sto prije doc do endokrinologa i pocet pit tablete. Meni je cak ginekolog u prosloj trudnoci znao podesit terapiju. I da u sljedecoj trudnoci ces onda vjv morat svakih 4 tjedna vadit hormone stitnjace da se vidi treba li se terapija prilagoditi. Bez brige sve je to cesto i lako rjesivo 🤗
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
I da na tsh jako utjece stres pa moguce da ti je narastao i nakon spontanog zbog svega toga.
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Draga Hera, hvala ti na odgovoru. 💕
Znaci mislis da to nije uzrok ? Ne znam, mi u obitelji imamo dosta problema sa stitnjacom, mama, baka, bratic .... dosta nas je to pohvatalo, ali ja kad bi se testirala nisam imala problema do eto sada. Mozda bi trebala otici nakon mjesec dana testirati ponovno pa onda vidjeti vrijednost, mozda su jos hormoni neuravnotezeni zbog medikamentoznog, ko zna.
Samo sto sam ja evo uspjela ostati trudna u 5 mj 2x, ali nisam uspjela odrzati trudnocu duze od 6tt, stane srce svaki puta.
Nista, cekati da vidimo sto ce ginekolog reci i gdje ce me ulutiti, sada jos cekam nalaze trombofilije.
Uzas, evo, jesi li ti pronasla ikada razlog svojih biokemijskih i neuspjele trudnoce ?
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
🌸 2/2023 - baby S 🌸
Lea da mi isto obiteljski svi imamo vise manje problema, al kao sto si rekla gin ce ti to najbolje znat procijenit.
Moj pobacaj u 16. Tjednu je bio inducirani zbog anomalije ploda za koju smo kasnije saznali da je nastala zbog vanjskog utjecaja, zracenja ili nekog virusa, ali nikad nisam otkrila sto je tocno bilo. U svakom slucaju nije bilo genetski i rekli su mi da je cista slucajnost. Za biokemijske ne znam ali sumnjam na moguci manjak progesterona za zadnju cisto jer su mi se ciklusi poremetili u smislu da smedarim vec 5 dana prije ocekivane menstruacije sto mi nikad nije bilo. Na zalost do sad sam imala groznog gin koji mi niakkve pretrage nije zelio radit pa ni briseve, ali prosli mj sam srecom uspjela nac novgo i imam pregled u ponedjeljak di su mi rekli da cemo napravit kompetnu obradu. Tako da jako se veselim tom i da vidimo hoce li se neki problem pojaviti. Brine me jedino sto jos nisam dobila a trebala sam danas, jucer pa me strah da mi ne propadne termin zbog kasnjenja (a trudna nisam jer su mi rekli da ovaj mjesec zbog bio pauziramo) 😩
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Evo da se i ja javim. Prije tjedan dana sam odradila ono 'najgore'. Prvi dan sam dosla u bolnicu, dali su mi jednu tabletu i otisla sam kuci uz dogovor da se vracam prekosutra. Ta nepuna 2 dana sam imala lagane grceve i minimalne tragove krvi, ustvari vise neko 'smedarenje'.
Na jutro odlaska u bolnicu mi je krenulo pravo krvarenje, a u cekaonici sam dobila grceve, odnosno kontrakcije. Bile su bas jake i rekla bih u pravilnim razmacima. Nekih sat vremena je to sve trajalo, bilo mi je neugodno zvati sestru da me preko reda zaprime na odjel jer je bila guzva. Na kraju sam jedva imala snage za doci do sobe i kreveta. I onda sam odjednom osjetila kao da je u meni nesto puknulo. Ne znam kako opisati, ali doslovno kao da je netko u meni probusio mjehuric nakon cega se bol znacajno smanjila. Desetak minuta iza toga mi je izasla beba. Odradili su mi UZV da to potvrde i dali mi jos 2 tablete da budu sigurni da cu se ocistiti do kraja. I tu krece katastrofa. Uzasno me boljelo, tablete su minimalno pomagale, izmedu grceva nije bilo pauze. Bas jako, jako ruzno. Ali ostvarilo je svrhu. Vecinu vremena sam provela na wc-u i 'cistila se'. Zbog toga su me cak pustili da idem doma taj dan, iako je bilo u planu da ostajem preko noci. Sve u svemu, jedan dug dan. Emocionalno neprepricljiv, ali i fizicki bolan. Na pregled idem nakon prve iduce menstruacije. Stvarno se nadam da je to-to i da pocetkom godine mozemo u novu avanturu.
Kolilo toga zapravo ovisi o ginekologu, stvarno, pravi ishod problema i poteskoca i nase buduce trudnoce.
Uvijek me bilo strah spontanih i tih biokemijskih, posebno ono, dobijes plusic i onda si jos u strahu da ne dobijes M. Grozno, nikako se opustiti.
Molis Boga da nije biokemijska, da nije vanmatericna i da kuca srce i da je sve pravilno, a zene koje su prosle kroz losa iskustva, prosle bilo sto od navedenog tesko mogu ostati stabilne i mirne od pojave prvog plusica. Svaka cast na svemu prodjenom. Evo.
Nadam se i vjerujem da ce iduca biti uspjesna po svemu. 🤗
Znaci jos ovaj mjesec pauza i onda mozete dalje ?
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
🌸 2/2023 - baby S 🌸
Evo da se i ja javim. Prije tjedan dana sam odradila ono 'najgore'. Prvi dan sam dosla u bolnicu, dali su mi jednu tabletu i otisla sam kuci uz dogovor da se vracam prekosutra. Ta nepuna 2 dana sam imala lagane grceve i minimalne tragove krvi, ustvari vise neko 'smedarenje'.
Na jutro odlaska u bolnicu mi je krenulo pravo krvarenje, a u cekaonici sam dobila grceve, odnosno kontrakcije. Bile su bas jake i rekla bih u pravilnim razmacima. Nekih sat vremena je to sve trajalo, bilo mi je neugodno zvati sestru da me preko reda zaprime na odjel jer je bila guzva. Na kraju sam jedva imala snage za doci do sobe i kreveta. I onda sam odjednom osjetila kao da je u meni nesto puknulo. Ne znam kako opisati, ali doslovno kao da je netko u meni probusio mjehuric nakon cega se bol znacajno smanjila. Desetak minuta iza toga mi je izasla beba. Odradili su mi UZV da to potvrde i dali mi jos 2 tablete da budu sigurni da cu se ocistiti do kraja. I tu krece katastrofa. Uzasno me boljelo, tablete su minimalno pomagale, izmedu grceva nije bilo pauze. Bas jako, jako ruzno. Ali ostvarilo je svrhu. Vecinu vremena sam provela na wc-u i 'cistila se'. Zbog toga su me cak pustili da idem doma taj dan, iako je bilo u planu da ostajem preko noci. Sve u svemu, jedan dug dan. Emocionalno neprepricljiv, ali i fizicki bolan. Na pregled idem nakon prve iduce menstruacije. Stvarno se nadam da je to-to i da pocetkom godine mozemo u novu avanturu.
Hej Ribi,
Jako mi je zao zbog iskustva koje si prosla. Tocno znam sto osjecas i kako trpis sve ovo. Isto sam prosla prije tocno evo danas mjesec dana danas. Bolno fizicki isto kao tebi, ja sam bas jako prokrvarila i povracala i padala u nesvijest od bolova, ali od samo jedne tablete, meni se sve ocistilo. Isto tako pregled nakon prve mjesecnice, koju trenutno imam, dobila tocno mjesec dana nakon djelovanja prve tablete.
Jel ti ovo bilo prvo takvo iskustvo ?
Bit ce sve okej, vidjet ces, vrijeme napravi svoje. 😁💕
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
🌸 2/2023 - baby S 🌸
Lea da bas si dobro rekla, nakon sta prodes tako nesto nikad se ne mozes vise opustit posteno. Mi smo ovaj ciklus radili pauzu, danas sam napokon procurila i kad prode m opet krecemo u akciju 😅 nadam se da ce ovaj mjesec bit dobitan i da ce mi novi gin donjet srecu haha. Ako nista drugo tjesi me da cu bar neke pretrage napravit i bit malo pametnija sto i kako dalje.
Ribi zao mi je zbog bolnog iskustva, ali sad je najgore iza tebe! Drzim fige za dobar pregled nakon m i da skoro opet krenete aktivno radit na bebici. Sretno! ❤️
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Sortiraj odgovore
Najstariji