Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hera✨
    07. Prosinac 2021. 17:22

Lea da mi isto obiteljski svi imamo vise manje problema, al kao sto si rekla gin ce ti to najbolje znat procijenit.
    Moj pobacaj u 16. Tjednu je bio inducirani zbog anomalije ploda za koju smo kasnije saznali da je nastala zbog vanjskog utjecaja, zracenja ili nekog virusa, ali nikad nisam otkrila sto je tocno bilo. U svakom slucaju nije bilo genetski i rekli su mi da je cista slucajnost. Za biokemijske ne znam ali sumnjam na moguci manjak progesterona za zadnju cisto jer su mi se ciklusi poremetili u smislu da smedarim vec 5 dana prije ocekivane menstruacije sto mi nikad nije bilo. Na zalost do sad sam imala groznog gin koji mi niakkve pretrage nije zelio radit pa ni briseve, ali prosli mj sam srecom uspjela nac novgo i imam pregled u ponedjeljak di su mi rekli da cemo napravit kompetnu obradu. Tako da jako se veselim tom i da vidimo hoce li se neki problem pojaviti. Brine me jedino sto jos nisam dobila a trebala sam danas, jucer pa me strah da mi ne propadne termin zbog kasnjenja (a trudna nisam jer su mi rekli da ovaj mjesec zbog bio pauziramo) 😩

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

• Ribi2021
    07. Prosinac 2021. 22:11

Evo da se i ja javim. Prije tjedan dana sam odradila ono 'najgore'. Prvi dan sam dosla u bolnicu, dali su mi jednu tabletu i otisla sam kuci uz dogovor da se vracam prekosutra. Ta nepuna 2 dana sam imala lagane grceve i minimalne tragove krvi, ustvari vise neko 'smedarenje'. 
    Na jutro odlaska u bolnicu mi je krenulo pravo krvarenje, a u cekaonici sam dobila grceve, odnosno kontrakcije. Bile su bas jake i rekla bih u pravilnim razmacima. Nekih sat vremena je to sve trajalo, bilo mi je neugodno zvati sestru da me preko reda zaprime na odjel jer je bila guzva. Na kraju sam jedva imala snage za doci do sobe i kreveta. I onda sam odjednom osjetila kao da je u meni nesto puknulo. Ne znam kako opisati, ali doslovno kao da je netko u meni probusio mjehuric nakon cega se bol znacajno smanjila. Desetak minuta iza toga mi je izasla beba. Odradili su mi UZV da to potvrde i dali mi jos 2 tablete da budu sigurni da cu se ocistiti do kraja. I tu krece katastrofa. Uzasno me boljelo, tablete su minimalno pomagale, izmedu grceva nije bilo pauze. Bas jako, jako ruzno. Ali ostvarilo je svrhu. Vecinu vremena sam provela na wc-u i 'cistila se'. Zbog toga su me cak pustili da idem doma taj dan, iako je bilo u planu da ostajem preko noci. Sve u svemu, jedan dug dan. Emocionalno neprepricljiv, ali i fizicki bolan. Na pregled idem nakon prve iduce menstruacije. Stvarno se nadam da je to-to i da pocetkom godine mozemo u novu avanturu.

Lota 🌼
    08. Prosinac 2021. 07:39

Kolilo toga zapravo ovisi o ginekologu, stvarno, pravi ishod problema i poteskoca i nase buduce trudnoce.
    Uvijek me bilo strah spontanih i tih biokemijskih, posebno ono, dobijes plusic i onda si jos u strahu da ne dobijes M. Grozno, nikako se opustiti. 
    Molis Boga da nije biokemijska, da nije vanmatericna i da kuca srce i da je sve pravilno, a zene koje su prosle kroz losa iskustva, prosle bilo sto od navedenog tesko mogu ostati stabilne i mirne od pojave prvog plusica. Svaka cast na svemu prodjenom. Evo. 
    Nadam se i vjerujem da ce iduca biti uspjesna po svemu. 🤗
    Znaci jos ovaj mjesec pauza i onda mozete dalje ?

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

Lota 🌼
    08. Prosinac 2021. 07:43

Ribi2021

Evo da se i ja javim. Prije tjedan dana sam odradila ono 'najgore'. Prvi dan sam dosla u bolnicu, dali su mi jednu tabletu i otisla sam kuci uz dogovor da se vracam prekosutra. Ta nepuna 2 dana sam imala lagane grceve i minimalne tragove krvi, ustvari vise neko 'smedarenje'.
    Na jutro odlaska u bolnicu mi je krenulo pravo krvarenje, a u cekaonici sam dobila grceve, odnosno kontrakcije. Bile su bas jake i rekla bih u pravilnim razmacima. Nekih sat vremena je to sve trajalo, bilo mi je neugodno zvati sestru da me preko reda zaprime na odjel jer je bila guzva. Na kraju sam jedva imala snage za doci do sobe i kreveta. I onda sam odjednom osjetila kao da je u meni nesto puknulo. Ne znam kako opisati, ali doslovno kao da je netko u meni probusio mjehuric nakon cega se bol znacajno smanjila. Desetak minuta iza toga mi je izasla beba. Odradili su mi UZV da to potvrde i dali mi jos 2 tablete da budu sigurni da cu se ocistiti do kraja. I tu krece katastrofa. Uzasno me boljelo, tablete su minimalno pomagale, izmedu grceva nije bilo pauze. Bas jako, jako ruzno. Ali ostvarilo je svrhu. Vecinu vremena sam provela na wc-u i 'cistila se'. Zbog toga su me cak pustili da idem doma taj dan, iako je bilo u planu da ostajem preko noci. Sve u svemu, jedan dug dan. Emocionalno neprepricljiv, ali i fizicki bolan. Na pregled idem nakon prve iduce menstruacije. Stvarno se nadam da je to-to i da pocetkom godine mozemo u novu avanturu.

Hej Ribi, 
    Jako mi je zao zbog iskustva koje si prosla. Tocno znam sto osjecas i kako trpis sve ovo. Isto sam prosla prije tocno evo danas mjesec dana danas. Bolno fizicki isto kao tebi, ja sam bas jako prokrvarila i povracala i padala u nesvijest od bolova, ali od samo jedne tablete, meni se sve ocistilo. Isto tako pregled nakon prve mjesecnice, koju trenutno imam, dobila tocno mjesec dana nakon djelovanja prve tablete. 
    Jel ti ovo bilo prvo takvo iskustvo ? 
    Bit ce sve okej, vidjet ces, vrijeme napravi svoje. 😁💕 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

Hera✨
    08. Prosinac 2021. 12:20

Lea da bas si dobro rekla, nakon sta prodes tako nesto nikad se ne mozes vise opustit posteno. Mi smo ovaj ciklus radili pauzu, danas sam napokon procurila i kad prode m opet krecemo u akciju 😅 nadam se da ce ovaj mjesec bit dobitan i da ce mi novi gin donjet srecu haha. Ako nista drugo tjesi me da cu bar neke pretrage napravit i bit malo pametnija sto i kako dalje.

Ribi zao mi je zbog bolnog iskustva, ali sad je najgore iza tebe! Drzim fige za dobar pregled nakon m i da skoro opet krenete aktivno radit na bebici. Sretno! ❤️

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

• Suncica1
    12. Prosinac 2021. 10:20

Drage cure, nakon ovog tuznog sto smo prosle, nakon koliko bi se moglo probati ponovo, ako je sve ok? Meni je preksutra mjesec dana od kiretaze, missed ab. u 7+0, nakon 10 dana sam bila na kontroli i sve je bilo dobro ocisceno i vidjela se dva folikula, a jucer sam dobila menzis tocno kalendarski, napravit cu briseve i testove trombofilije.. Ako bude sve ok razmisljam mozda nakon drugog menzisa probati opet, da li je to prerano ili pak treba cekati 3 - 6 mjeseci

23.10.21. ➕, 25.10. Beta 1027 (4+1), 27.10. Beta 2527 (4+3)
    12.11.21. Prvi pregled (6+5)
    14.11.21. Missed ab. (7+0) 💔
    28.3.22. ➕, beta 85 (4+1) beta 58 (4+3)
    2.4.22. m - biokemijska t. (4+6)
    21.6.22. ➕, beta 252 (4+0), 22.6. beta 780 (4+2), beta 14060 (5+3)
    7tj. blighted ovum
    17.1.23. +, beta 13,80 (4+1), biokemijska (4+4)

Ariel
    13. Prosinac 2021. 08:03

Bok cure, iako sam sretna jer sam otisla iz ove grupe, dodem tu i tamo pruzit podrsku jer znam sto prolazite. 
    Suncica1 ja sam imala missed ab u 10+0, pokusala tabletama, nije se ocistiilo te sam 30 dana nakon toga morala na kiretazu. 
    Doktori su mi rekli da je to mit da se mora cekat 3-6mj te da ako tijelo nije spremnoda se plod nece ni primit. Meni su rekli da pricekam prvu menstruaciju nakon kiretaze i da mogu opet probat. Nista se nije primilo mjesec kasnije.
    Na zalost nakon toga sam imala biokemijsku. Opet su mi rekli da nema veze, da samo nek nastavimo nek ne cekamo. I tad se nije nista primilo mjesec kasnije i onda opet je. Pa sam imala doma jos jedan spontani u 6+0. Te su mi opet rekli nek samo pokusavamo. I 2 mj nakon zadnjeg spontanog je evo sve u redu. 
    Nadam se da cete sve uskoro vidjet svoje pozitivne testove i maknut se iz ove grupe. 

• Ersana_Masovic97
    18. Prosinac 2021. 15:31

Zdravo svima,želim sa vama da podelim jedno iskustvo. Želela sam bebu,kasnilo mi 7 dana. 7.dan ujutru izbacila sam velika paracat. Ostisla sam u bolnicu. Međutim,doktor mi je rekao kao da to nije ništa,video je sliku uradio mi je test na trudnoću,bio je negativan. Al nije m3 gledo ultrazvuk. Ima li neko kakvo iskustvo da je prodato kroz takvo nešto.  Nista mi nije jasno .

• PJR2c8mB
    19. Prosinac 2021. 20:26

Zdravo svima, napravila sam kućni test za trudnoću koji je pokazao + nakon što je menstruacija kasnila 7 dana. Za dan ili dva sam prokrvarila i otišla sam u bolnicu gdje su mi napravili krvni test i beta je iznosila 4,5. Rekli su mi da to smatraju kompletnim pobačajem jer se ni na ultrazvuku nije vidjelo ništa. Ono što mene sada muči zašto i dalje osjećam sve simptome rane trudnoće (svaki dan sve umornija, sve mi je više muka, grudi osjetljive) i je li moguće da je došlo do neke greške prilikom vađenja krvi, kako je tako brzo pala, je li možda prerano bilo?

• vickivale
    19. Prosinac 2021. 20:34

Napravi beta hcg ponovno (ili ev jos test doma, ako je beta stvarno 4.5, test ce biti negativan) , tako ces najbolje znati, ostalo je fkt nagađanje. Laboratorijske greske jesu rijetke ali se mogu dogoditi.. u svakom slucaju sretno! 

Dvojajcane blizanke 🍒

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani