![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Da samo dodam na temu trombofilije, ja sam u 8. mjesecu radila kompletnu obradu na trombofiliju jer sam prije bar godina imala trombozu i ima je u obitelji. Nažalost, malo vas doktora uopće ozbiljno shvaća kad želite obaviti tu obradu (čak i u mom slučaju kad sam već imala trombozu i ima je u obitelji). Nalazi su pokazali da su mutirana dva gena, ali čak ni to se ne shvaća ozbiljno među liječnicima jer je navodno to toliko često da oni to ne bi ni nazvali trombofilijom (iako su mnoge žene upravo s mutacijama koje i ja imam imale više spontanih), tako da je i nakon obrade prilično teško naći nekoga tko će vam biti voljan dati terapiju niskomolekularnim heparin od samog početka trudnoće. Čak su i meni nakon dobivenih nalaza prepisali Andol za prva tri mjeseca trudnoće, a tek od četvrtog mjeseca da dobivam heparin, što po mom mišljenju nema apsolutno nikakve logike jer su upravo prva tri mjeseca trudnoće najkritičnija po pitanju spontanih. Na kraju sam preko veze tek uspjela dobiti papir da dobivam heparin od početka.
Eto, samo želim reći da se naoružate živcima što se tiče obrade na trombofiliju, a pogotovo ako se ne daj Bože kome pokaže da ima određene mutacije, tražite više mišljenja i ne odustajte dok vas ne shvate ozbiljno i ne uvedu terapiju od samog početka.
misszlica, ja imam dvije blage mutacije i PE u obitelji i nisam mogla dobiti heparin, tako da znam o čemu pričaš :( Ja molim Boga da mi eto nekim čudom prođe dobro trudnoća i bez heparina.
Evo mene sad opet...dobila sam danas uputnicu od svog ginekologa za kiretažu, došla u bolnicu i kažu mi da je za kiretažu prekasno jer sam sad već u 14.tjednu...uglavnom, sutra idem ujutro u bolnicu i doktorica mi je rekla da će mi dati gel i moram na inducirani...
Ima li kakvih iskustava s tim gelom? Koliko to sve traje i kako izgleda? Koliko ste morale ostajati u bolnici?
Evo mene sad opet…dobila sam danas uputnicu od svog ginekologa za kiretažu, došla u bolnicu i kažu mi da je za kiretažu prekasno jer sam sad već u 14.tjednu…uglavnom, sutra idem ujutro u bolnicu i doktorica mi je rekla da će mi dati gel i moram na inducirani…
Ima li kakvih iskustava s tim gelom? Koliko to sve traje i kako izgleda? Koliko ste morale ostajati u bolnici?
Ma cekaj, pa ti spontani imala ?
Nisam bas dobro skuzila. 😨
Iako si pila taj andol ?
Nemam iskustva, prvi puta sam se sama, a drugi puta tableta.
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
06/2021 - spontani u 6tt 👼
11/2021 - missed ab u 11tt 👼
• Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
🌸 2/2023 - baby S 🌸
🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵
Evo mene sad opet…dobila sam danas uputnicu od svog ginekologa za kiretažu, došla u bolnicu i kažu mi da je za kiretažu prekasno jer sam sad već u 14.tjednu…uglavnom, sutra idem ujutro u bolnicu i doktorica mi je rekla da će mi dati gel i moram na inducirani…
Ma cekaj, pa ti spontani imala ?
Nisam bas dobro skuzila. 😨
Iako si pila taj andol ?
Nemam iskustva, prvi puta sam se sama, a drugi puta tableta.
Ok, sad sam procitala gore da su tebi preporucili spontani. Zaboravih, na vise strana i imena ne pamtim.
Zao mi je bas. :(
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
06/2021 - spontani u 6tt 👼
11/2021 - missed ab u 11tt 👼
• Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
🌸 2/2023 - baby S 🌸
🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵
Zao mi je. Drzi se. ♥️🙏
🧔37👩🦰27
- 7/21 - biokemijska?
- 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
- 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
💙 It's a BOY! 🥰💙
- 17.11.2022. N ❤️
Misslizica bas sam dosla vidjet sta se desava s tobom. Zao mi je da moras na inducirani, ali proc ce to i sve ce bit ok. Na 500. Strani ove temi imas moje iskustvo koje sam pisala u trenutku kad se desavalo pa je dosta traumaticno. Par stranica prije imas jos par iskustva cura koje su meni opisivale iskustvo.
Ukratko je ovako islo. U petak sam dosla u bolnicu i primilia 3 gela koja nisu nista napravila. Gel dobivas vaginalno kroz neku spricu nista strasno. Nakon prvog sam imala dosta jake grceve, a druga dva nista. U sub ujutro od 6h su krenule injekcije svaka 3 sata. Pripremi se na povracanje i proljev od njih, meni je vec od prve krenulo, ali nekima ne tako da ovisi kako ti organizam to podnese. Mene su nakon nekoliko injekcija jaki trudovi krenuli i najgore mi je bilo grcenje u zelucu i crijevima jer ne mogu lokalizirat te grceve samo na maternicu. Uzela sam epiduralnu, ali nije mi dobro primila na zalost i samo mi je smetalo sto nisam mogla ustat jer te to oduzme od struka. Da idem opet ne bi ju uzela. Pomogao mi je spazmex koji su mi kasnije dali recimo. Nakon 6. Injekcije u 22h sam se otvorila napokon, do tad se nista nije dogadalo. Doktor je onda doso i fizicki rukom izvadio sve. Nema klasicnog tiskanja niti nista takvo. Nakon tog su me odveli u salu na kiretazu iako je sve izaslo, za svaki slucaj i tu su me uspavali sto mi je bilo super. Kad sam se probudila nije vise bilo nilakvih bolova zaspala sam ko beba, niti nije bilo neko obilno krvarenje. Dosta je traumaticno i nije lijepo al bitno je da imas potporu za psihicki to prezivit. Evo meni je sad to samo ruzno sjecanje, prode sve to i izdrzi se samo hrabro ❤️ Ako imas bilo kakvih pitanja samo reci.
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
I da u bolnici sam bila jos jedan dan nakon tog na antibiotiku preko infuzije isto za svaki slucaj. To je ispalo super jer sam na kraju dobila upalu mjehura od katetera koji sam imala zbog epiduralne. Dakle dosla sam u petak i izasla u utorak ujutro, ali neke i prije izadu, sve ovisi kako ti tijelo reagira na te injekcije i kolko se brzo otvoris.
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Cure, došla sam malo vidjeti što ima ovdje... Pingo, Hera baš mi vas je drago vidjeti! Nadam se da ste dobro i da će sve uskoro biti onako kako sve želimo!
Moja curka i ja smo dobro, malo sam opuštenija ali i dalje dosta strepim.
Za sve nove curke- niste same, ovdje je uvijek netko tko ima prave riječi za vas.
Mislim da sve vas i želim vam 🌈 čim prije!
👩🏻 33 👨🏻33
👧🏻 11/2018.
👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
PAI 1 4G/5G
➕ 06/2021
termin 18.2.2022. 🌈
stiže nam curica 💕
Jelenas bas mi je drago da je sve uredno. Uzivaj s curkom i samo pomalo, vjerujem da ce sve bit super ovaj put 🤗
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Sortiraj odgovore
Najstariji