Pozdrav cure,
mene isto zanima procedura nakon missed ab. i ciscenja tabletama. Jucer sam dobila prvu tabletu, sutra idem po drugu i ostajem par sati u bolnici. Za spontani smo saznali u 11tt, a plod se prestao razvijati u 9tt :(
Iza sebe u zivotu imam vec jednu kiretazu pa bi to zeljela izbjeci.
Pozdrav svima i drzite se <3
Cure, koje su imale missed ab i cistile se tabletama, moze li mi koja reci kada su dobile menstruaciju nakon krvarenja ?
Hvala. 🤗💕
Ja sam dobila nakon 40 dana od druge tablete, s tim da inace imam malo duze cikluse.
Pokusavamo od 9/2019
1/2020 ureaplazma
4/2021 histeroskopija polipa
8/2021 trudnoca
9/2021 missed ab.
Pozdrav cure,
mene isto zanima procedura nakon missed ab. i ciscenja tabletama. Jucer sam dobila prvu tabletu, sutra idem po drugu i ostajem par sati u bolnici. Za spontani smo saznali u 11tt, a plod se prestao razvijati u 9tt :(
Ja sam drugi dan dobila ujutro 2 tablete i nakon 6 sati isla na uzv. Nakon toga sam dobivala po 1 tabletu i svako 3 sata isla na uzv. Do navecer sam se ocistila, medutim ipak su me odlucili ostaviti jednu noc u bolnici. Ujutro sam isla doma. Nakon 15 dana kontrolni uzv i tada mi je sve bilo ok.
Pokusavamo od 9/2019
1/2020 ureaplazma
8/2021 trudnoca
9/2021 missed ab.
Pozdrav cure,
Pozdrav svima i drzite se &lt;3
Ja sam drugi dan dobila ujutro 2 tablete i nakon 6 sati isla na uzv. Nakon toga sam dobivala po 1 tabletu i svako 3 sata isla na uzv. Do navecer sam se ocistila, medutim ipak su me odlucili ostaviti jednu noc u bolnici. Ujutro sam isla doma. Nakon 15 dana kontrolni uzv i tada mi je sve bilo ok.
Uh, nadam se da necu nociti u bolnici. Bilo bi mi najdraze kad bi sve mogla obaviti doma, u miru.
Najvise me strah da cu vidjeti plod. Otkad smo saznali za spontani, dobro se drzim, ali ako vidim bebu mislim da ce me to slomiti :(
Pozdrav cure,
Pozdrav svima i drzite se &amp;lt;3
Uh, nadam se da necu nociti u bolnici. Bilo bi mi najdraze kad bi sve mogla obaviti doma, u miru.
Najvise me strah da cu vidjeti plod. Otkad smo saznali za spontani, dobro se drzim, ali ako vidim bebu mislim da ce me to slomiti :(
Slazem se, doma bi to bilo puno lakse. Ja nisam vidila plod jer sam stalno isla na wc pa je tamo sve otislo.
Pokusavamo od 9/2019
1/2020 ureaplazma
8/2021 trudnoca
9/2021 missed ab.
Pozdrav svima!
Da ukratko ispricam svoju pricicu. 1.11 je bio pozitivan test na trudnocu- prva trudnoća ikad- veliko veselje! Ali u roku od dva dana krenilo smeđkasto krvarenje koje je trajalo 3 tjedna. U medjuvremenu sam pila duphaston i folbellu. Prosli tjedan bila na uzv-u - prazna gest. vrecica 1.3 cm, a danas (sad sam 8 tj) na pregledu 2 gest. vrecice - obje prazne i dijagnosticiran blighted ovum. Dr. kaze da se ova prijasnja vrecica prepolovila buduci da u njoj nije bilo ploda. Dr. preporucio prirodno ciscenje, a po potrebi popiti paracetamol za bolove. Dao mi i uputnicu za bolnicu ako bude preobilno krvarenje i jaki grcevi. Kako sam danas prestala piti duphaston i folnu, evo veceras krenilo krvarenje. Zbilja ne mogu vjerovati da su ovu moju trudnocu odrzavale tablete, ali eto tako je. Ja sam svoje oplakala i tugovala ovih dana i sad samo čekam da se očistim pa da možemo ponovno pokušati. 😊
Ja: 30 (ciklusi uredni, zabačena maternica, pijem PreMama)
On: 31
Od 07/2021 pokusavamo.
12/2021 - blighted ovum, papa test uredan, bris - ureaplazma 10^4
4/2022 - bris - opet ureaplazma, ali isti mjesec izljecena
5/2022 - biokemijska
Pozdrav cure,
Pozdrav draga, znam sto prolazis.
U 10tt na prvom pregledu su mi rekli kako ne vide ni ne cuju srce te mi dali 3 opcije. Cekat da tijelo odradi svoje, tableta ili kiretaza. Odlucila sam se za tabletu. Sad nemaju svi isti postupak, ja sam u austriji i mene su poslali u bolnicu. Dali su mi tabletu koju sam odmah popila i rekli su mu da drugi dan navecer u 8 trebam popit drugu tabletu koaj ce potaknut kontrakcije.
Sve sam doma sa suprugom obavila. Popila sam tabletu i tablete protiv bolova. Bolovi su bili jaki, ali emotivna bol je bila jos gora. Pripremila sam velike uloske jer tamponi su zabranjenji i svakih minutu-2 sam isla na wc. Jako neugodan osjecaj je kad osjetis ugruske kako izlaze i kad znas da ces bebu pustit u wc.
Trajalo je to jos par sati pa sam oko 1 zaspala. Drugi dan sam isla na kontrolu pa su mi dali jos jednu jer nije sve otislo prvom tabletom. Jos dan kasnije je islo par ugrusaka ali to je to. Lagano krvarenje par dana. ALI kod mene je krvarenje - smede, trajalo jos 4 tjedna. Onda sam otisla na pregled i ustanovilo se da nije sve otislo te sam morala na kiretazu. 4 dana nakon kiretaze sam dobila menstruaciju. Sretno i drzi se.
Grozno mi vidjeti da netko prolazi kroz ovo, svaki put sve vise suosjecam sa vama. Drzite se cure 🤗❤
Da i ja podijelim svoje iskustvo sa tabletana.
Ista stvar, dvije opcije, obzirom da je missed, odlucila sam se za tablete. Meni je u 11 tt na pregledu ustanovljeno da je stalo srce jos u 6tt. Drugo jutro popila tabletu na hitnoj i otisla kuci, tableta je pocela djelovati nakon dva dana. Prvo lagani bolovi, nakon toga sve jaci i jaci, u 3 ujutro me probudila bol i to nesnosna uz podosta jako krvarenja. Otisla na hitnu i tamo sam dobila inekciju i cekala doktora koji je ustanovio da je malo ostalo i izvadio je van ostatke nekim kljestima (uopce mi nije govorio sta radi, mozda je to bila kiretaza, evo ne znam stvarno) trajalo je kratko ali bolno. Kad sam pitala sta rade nisu mi htjeli reci. Nema veze sada to, uglavnom, po svemu tome ja sam se od jedne tablete ocistila i krvarila 14 dana, 4 dana podosta, a ostalo kao smedjarenje. Sada vise ne krvarim, vec cekam prvu mjesecnicu i onda na pretrage, treci dan ciklusa.
Ali eto, ne znam bi li opet tabletu odabrala, jer je bilo bas bolno, cak sam i povracala i oblio me znoj, hladna ko led, al to je valjda sve od bolova koje je tableta izazvala.
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
06/2021 - spontani u 6tt 👼
11/2021 - missed ab u 11tt 👼
• Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
🌸 2/2023 - baby S 🌸
🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵
Cure, koje su imale missed ab i cistile se tabletama, moze li mi koja reci kada su dobile menstruaciju nakon krvarenja ?
Hvala. 🤗💕
Ja sam dobila nakon 40 dana od druge tablete, s tim da inace imam malo duze cikluse.
Hvala ti na odgovoru, nadam se da cu i ja tako 🤗
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
06/2021 - spontani u 6tt 👼
11/2021 - missed ab u 11tt 👼
• Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
🌸 2/2023 - baby S 🌸
🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵
Pozdrav cure, citam vas vec duze, odnosno od prvog spontanog u 6. mjesecu. Tada mi je na prvom pregledu u 8. tjednu rečeno da beba izgleda kao da je tek 5. tjedan sto s obzirom na moje neredovite cikluse i PCOS ni ne bi bilo cudno. Nazalost, nakon tjedan dana bilo je ocito da nije u redu, a kako nisam prokrvarila poslana sam u bolnicu i sve je odrađeno pomoću tableta, grozno i bolno iskustvo, fizicki, a psihicki vam ne moram ni govoriti nista. U 9. mjesecu smo odlucili krenuti s Duphastonom, Klomifenom i folikulometrijom tako da tocno znamo kakvo je stanje i uspjelo je, u 10. mjesecu sam ostala trudna. Cijela trudnoća je bila jako traumaticna, nakon vadenja bete u 4. tjednu sumnje na vanmatericnu, blizance, pa na to da je ostala samo jedna beba i na kraju dijagnoza blighted ovum u 7. tjednu. Jucer sam isla po prvu tabletu, sutra idu druge dvije. Zelimo cekati i dati si vremena, iscrpljeni smo psihicki i fizicki ali svaki mjesec cekanja vidim kao mjesec kada sam mogla biti trudna, a nisam. Grozno je, stvarno grozno 😔
👩🏻 27
🧔🏻 27
6/21 missed ab 8tt
11/21 blighted ovum 7tt
Sortiraj odgovore
Najstariji