Drage cure, nakon ovog tuznog sto smo prosle, nakon koliko bi se moglo probati ponovo, ako je sve ok? Meni je preksutra mjesec dana od kiretaze, missed ab. u 7+0, nakon 10 dana sam bila na kontroli i sve je bilo dobro ocisceno i vidjela se dva folikula, a jucer sam dobila menzis tocno kalendarski, napravit cu briseve i testove trombofilije.. Ako bude sve ok razmisljam mozda nakon drugog menzisa probati opet, da li je to prerano ili pak treba cekati 3 - 6 mjeseci
23.10.21. ➕, 25.10. Beta 1027 (4+1), 27.10. Beta 2527 (4+3)
12.11.21. Prvi pregled (6+5)
14.11.21. Missed ab. (7+0) 💔
28.3.22. ➕, beta 85 (4+1) beta 58 (4+3)
2.4.22. m - biokemijska t. (4+6)
21.6.22. ➕, beta 252 (4+0), 22.6. beta 780 (4+2), beta 14060 (5+3)
7tj. blighted ovum
17.1.23. +, beta 13,80 (4+1), biokemijska (4+4)
Bok cure, iako sam sretna jer sam otisla iz ove grupe, dodem tu i tamo pruzit podrsku jer znam sto prolazite.
Suncica1 ja sam imala missed ab u 10+0, pokusala tabletama, nije se ocistiilo te sam 30 dana nakon toga morala na kiretazu.
Doktori su mi rekli da je to mit da se mora cekat 3-6mj te da ako tijelo nije spremnoda se plod nece ni primit. Meni su rekli da pricekam prvu menstruaciju nakon kiretaze i da mogu opet probat. Nista se nije primilo mjesec kasnije.
Na zalost nakon toga sam imala biokemijsku. Opet su mi rekli da nema veze, da samo nek nastavimo nek ne cekamo. I tad se nije nista primilo mjesec kasnije i onda opet je. Pa sam imala doma jos jedan spontani u 6+0. Te su mi opet rekli nek samo pokusavamo. I 2 mj nakon zadnjeg spontanog je evo sve u redu.
Nadam se da cete sve uskoro vidjet svoje pozitivne testove i maknut se iz ove grupe.
Zdravo svima,želim sa vama da podelim jedno iskustvo. Želela sam bebu,kasnilo mi 7 dana. 7.dan ujutru izbacila sam velika paracat. Ostisla sam u bolnicu. Međutim,doktor mi je rekao kao da to nije ništa,video je sliku uradio mi je test na trudnoću,bio je negativan. Al nije m3 gledo ultrazvuk. Ima li neko kakvo iskustvo da je prodato kroz takvo nešto. Nista mi nije jasno .
Zdravo svima, napravila sam kućni test za trudnoću koji je pokazao + nakon što je menstruacija kasnila 7 dana. Za dan ili dva sam prokrvarila i otišla sam u bolnicu gdje su mi napravili krvni test i beta je iznosila 4,5. Rekli su mi da to smatraju kompletnim pobačajem jer se ni na ultrazvuku nije vidjelo ništa. Ono što mene sada muči zašto i dalje osjećam sve simptome rane trudnoće (svaki dan sve umornija, sve mi je više muka, grudi osjetljive) i je li moguće da je došlo do neke greške prilikom vađenja krvi, kako je tako brzo pala, je li možda prerano bilo?
Napravi beta hcg ponovno (ili ev jos test doma, ako je beta stvarno 4.5, test ce biti negativan) , tako ces najbolje znati, ostalo je fkt nagađanje. Laboratorijske greske jesu rijetke ali se mogu dogoditi.. u svakom slucaju sretno!
Dvojajcane blizanke 🍒
Zdravo svima, napravila sam kućni test za trudnoću koji je pokazao + nakon što je menstruacija kasnila 7 dana. Za dan ili dva sam prokrvarila i otišla sam u bolnicu gdje su mi napravili krvni test i beta je iznosila 4,5. Rekli su mi da to smatraju kompletnim pobačajem jer se ni na ultrazvuku nije vidjelo ništa. Ono što mene sada muči zašto i dalje osjećam sve simptome rane trudnoće (svaki dan sve umornija, sve mi je više muka, grudi osjetljive) i je li moguće da je došlo do neke greške prilikom vađenja krvi, kako je tako brzo pala, je li možda prerano bilo?
Simptomi ne nestanu odmah, polako cenestajat sve dok ne nestanu kompletno. Ipak je to sok za tijelo i treba vremena da se sve stabilizira i unormali. Beta nakon pobacaja moze jako brzo pasti (pogotovo ako je jako rana trudnoca). Zao mi je zbog toga sto prolazis.
Lea evo ja ti imam hasimoto i na terapiji sam za tsh. U trudnoci ti tsh mora biti ispod 2,5, idealno ispod 2 jer tijekom trudnoce raste po prirodi. Ja do planiranja trudnoce nisam bila na terapiji jer mi je bio u granicama, ali previsok za trudnocu pa sam pocela pit tablete.
To znaci da ces svakako morat na terapiju i moras za to kod endokrinologa. Lijecnik opce prakse te moze uputiti ili ginekolog. Poviseni tsh je problematican u trudnoci i kd se ne tretira moze doc anomalija ploda itd., ali nije bas toliko povisen i mislim da to nije razlog, ali je mozda uz nesto moglo pridonjeti. Puno cura ima povisen tsh i tijekom trudnoce ga izregulira tek tako da samo po sebi po meni to nije razlog. Super stvar je da se to iznimno lako rjesi tabletama tako da nemas brige. Samo sto prije doc do endokrinologa i pocet pit tablete. Meni je cak ginekolog u prosloj trudnoci znao podesit terapiju. I da u sljedecoj trudnoci ces onda vjv morat svakih 4 tjedna vadit hormone stitnjace da se vidi treba li se terapija prilagoditi. Bez brige sve je to cesto i lako rjesivo
Samo da ti javim, tocno tako kako si i napisala. 😃
Skroz sam zaboravila na ovaj tvoj komentar, slucajno nabasala na njega, jer mi je u podvijesti da mi je netko vec napisao vezano za taj TSH i onda kopala i nasla.
Gin meni na zadnjem pregledu neki dan, spominje to na H, hasimoto ili kako li vec, odma sam se sjetila tvog komentara, odnosno, odvazanjao mi je neciji komentar.
Eto, sad kod endokrinologa, hoce mi on tamo vaditi krv i druge hormone ? 😄
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
06/2021 - spontani u 6tt 👼
11/2021 - missed ab u 11tt 👼
• Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
🌸 2/2023 - baby S 🌸
🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵
Cure moje..
20.12.sam isla na pregled i culo se srce sve ok 💖
Od jucer mali tragovi smedjeg iscjetka i skoro pa neprimjetni grcevi znaci vise kao nelagoda..
Prepala sam se i otisla doktoru jutros,na ultrazvuk,kaze vidi se plod,gv i sve al nema otkucaja srca 😑😑
Dao mi uputnicu za bolnicu u slucaju jakog krvarenja i bolova,a ako se daj Boze ne desi u utorak opet njemu na ultrazvuk,ako se opet ne cuje srce pa da se idem ocistit 🤧🤧🤧
Kada Bog kaze "budi",ono biva 😇
Ja sam odlučila ponovno izvaditi betu hcg i rezultat je 8,1 IU/L, a referentni interval do 5,3. Može li mi netko objasniti kako i što sada?
Pozdrav cure vec sam bila na ovoj temi u 3 mj
Bio je spontani i mislim da ovaj puta isto,6 +4 beta ne raste kako treba...
👱♀️24 👱♂️23
4 mj(2021) spontani (6 tjedni)
Pokusavamo opet od 9 mj
11 mj ➕🙏🙏
1 mj 2022 spontani (8 tjedni)
Sortiraj odgovore
Najstariji