Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    misszlica
    23. Studeni 2021. 12:53

Hera, hvala ti puno što si podijelila svoje iskustvo sa mnom, jako mi puno pomaže čuti iskustva drugih žena koje su prošle isto... Jutros sam u bolnici predala molbu za prekid trudnoće i sad čekam da komisija to odobri pa da mi jave kad ću ići u bolnicu na inducirani.
    Znači li to da u cijelom tom procesu uopće nema tiskanja? Ja sam nekako mislila da je to skroz isto kao i porod... Više se čak ni ne bojim fizičke boli, samo želim da to sve prođe i da bude što manje traumatično, a ta ideja tiskanja zvuči mi strašno traumatično. Sve mi se ovo tako odužilo i samo jedva čekam da sve prođe, umorna sam od svega ovoga... 

jelenas
    23. Studeni 2021. 14:12

Misszlica sad sam malo prevrtila i pročitala tvoje iskustvo i što te čeka. Ja sam u siječnju išla na inducirani pobačaj u 20tt. Dobila sam gelove za omekšavanje cerviksa (ponoć, 6 ujutro, podne). Nakon toga sam oko 18h popodne dobila prvu injekciju za izazivanje trudova. Ona mi je pokrenula sve u roku 10ak min i išla sam u radaonu. Oko 21h su mi dali još jednu injekciju i oko 22h je sve samo izašlo iz mene. Pitali su me želim li epiduralnu no nisam htjela, bol je bila jaka, ali izdrživa. Muž je bio samnom na liniji jer tada nisu pratnje bile dozvoljene i pomagao mi nekako da prevladam te trudove i grčeve. Nakon što je sve izašlo uspavali su me na 10-15min i kiretirali još posteljicu. Probudila sam se i osim duše i srca ništa me nije boljelo. Ostala sam u bolnici još idući dan, imala uzv pregled i onda sam otpuštena kući. 
    To je moje iskustvo iz Vinogradske bolnice. 
    Ja ti želim svu snagu ovog svijeta i jednu predivnu 🌈 kad god i ako odlučite ponovo! ❤️

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

misszlica
    23. Studeni 2021. 19:20

Jelenas, hvala ti puno na komentaru, puno ste mi pomogle, cure ❤️

Hera✨
    24. Studeni 2021. 06:35

Misslizica posto je trudnoca tako malo nema potrebe za tiskanjem. Mene su zbog korone smjestili na ginekologiju a ne medu trudnice, sto mi je psihicki bilo lakse tako da sam sve prakticki osim kiretaze obavila u sobi. Isto sam u Vinogradskoj bila i stvarno su svi na odjelu bili super. Drzim fige da sto prije dobis termin. Ja sam u pon predala zahtjev i u petak bila u bolnici tako da je islo dosta brzo to sve. Drzi se 💪🏼

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

misszlica
    27. Studeni 2021. 15:06

Drage žene, evo javljam vam se iz bolnice pa da ispričam i svoje iskustvo... Upozoravam da ima osjetljivih detalja pa neka ne čita tko misli da ne bi trebao.
    U utorak sam došla i popodne smo počeli s gelovima. Dobivala sam gel do srijede navečer, ali nažalost ni nakon četiri gela nije bilo apsolutno nikakvog pomaka. Od prva dva gela nisam ništa osjetila niti me što boljelo, ali nakon trećeg i četvrtog imala sam jake trudove/grčeve iako zapravo nisu ništa učinili. Zatim sam u četvrtak ujutro dobila prvu injekciju. Odmah nakon injekcije počelo je povraćanje i trudovi/bolovi/grčevi. Hera me dobro upozorila, grčevi se ne odnose samo na maternicu nego i na želudac i crijeva. Nakon jedno sat vremena previjanja po krevetu, povraćanja i jaukanja tražila sam nešto protiv bolova i dobila sam injekciju koja je nakon nekog vremena proradila i od onda pa nadalje bila sam u nekakvom bunilu pa bi malo jaukala, malo bi zaspala i tako u krug. Nakon 3 sata dobila sam drugu injekciju i opet su počeli jaki bolovi, ali više nisu bili kao nakon prve injekcije. U nekom trenutku počela sam i krvariti i taman prije nego ću primiti treću injekciju otišla sam na wc i osjetila da izlaze i nekakvi ugrušci nakon čega sam osjetila veliko olakšanje što se tiče bolova.  Sve su sestre bile jako drage, odnijele su to tkivo doktoru i onda su me brzinski spremili u kolica i odvezli u salu i obavili kiretažu. Čim je sve bilo gotovo, osjećala sam se fizički kao nova osoba, kao da me nikad ništa nije boljelo. Trenutno još ležim u bolnici, primam antibiotike, slabašno krvarim, a sutra bi mi trebali napraviti ultrazvuk da vidimo je li sve očišćeno, i ako je, onda mogu u ponedjeljak kuči. Eto, najgori dio sad je iza mene, vrijeme je za oporavak pa idemo u nove pobjede! Želim se zahvaliti curama koje su svoja iskustva podijelile sa mnom jer su mi jako pomogle da se psihički pripremim na sve ovo. ❤️ Nije lijepo iskustvo i ne bih ga nikome poželjela, ali sve je to dio života i učinit će nas još jačima!

Lida 🍀
    27. Studeni 2021. 17:31

misszlica

Drage žene, evo javljam vam se iz bolnice pa da ispričam i svoje iskustvo… Upozoravam da ima osjetljivih detalja pa neka ne čita tko misli da ne bi trebao.
    U utorak sam došla i popodne smo počeli s gelovima. Dobivala sam gel do srijede navečer, ali nažalost ni nakon četiri gela nije bilo apsolutno nikakvog pomaka. Od prva dva gela nisam ništa osjetila niti me što boljelo, ali nakon trećeg i četvrtog imala sam jake trudove/grčeve iako zapravo nisu ništa učinili. Zatim sam u četvrtak ujutro dobila prvu injekciju. Odmah nakon injekcije počelo je povraćanje i trudovi/bolovi/grčevi. Hera me dobro upozorila, grčevi se ne odnose samo na maternicu nego i na želudac i crijeva. Nakon jedno sat vremena previjanja po krevetu, povraćanja i jaukanja tražila sam nešto protiv bolova i dobila sam injekciju koja je nakon nekog vremena proradila i od onda pa nadalje bila sam u nekakvom bunilu pa bi malo jaukala, malo bi zaspala i tako u krug. Nakon 3 sata dobila sam drugu injekciju i opet su počeli jaki bolovi, ali više nisu bili kao nakon prve injekcije. U nekom trenutku počela sam i krvariti i taman prije nego ću primiti treću injekciju otišla sam na wc i osjetila da izlaze i nekakvi ugrušci nakon čega sam osjetila veliko olakšanje što se tiče bolova. Sve su sestre bile jako drage, odnijele su to tkivo doktoru i onda su me brzinski spremili u kolica i odvezli u salu i obavili kiretažu. Čim je sve bilo gotovo, osjećala sam se fizički kao nova osoba, kao da me nikad ništa nije boljelo. Trenutno još ležim u bolnici, primam antibiotike, slabašno krvarim, a sutra bi mi trebali napraviti ultrazvuk da vidimo je li sve očišćeno, i ako je, onda mogu u ponedjeljak kuči. Eto, najgori dio sad je iza mene, vrijeme je za oporavak pa idemo u nove pobjede! Želim se zahvaliti curama koje su svoja iskustva podijelile sa mnom jer su mi jako pomogle da se psihički pripremim na sve ovo. ❤️ Nije lijepo iskustvo i ne bih ga nikome poželjela, ali sve je to dio života i učinit će nas još jačima!

Neka je sve proslo u redu. Zelim ti brz i bezbolan oporavak! ☺️ Nadam se da se cujemo nagodinu na nekim sretnijim temama . ♥️🤍

🧔37👩‍🦰27
    - 7/21 - biokemijska?
    - 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
    - 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
    💙 It's a BOY! 🥰💙
    - 17.11.2022. N ❤️

Lota 🌼
    28. Studeni 2021. 08:39

misszlica

Drage žene, evo javljam vam se iz bolnice pa da ispričam i svoje iskustvo… Upozoravam da ima osjetljivih detalja pa neka ne čita tko misli da ne bi trebao.
    U utorak sam došla i popodne smo počeli s gelovima. Dobivala sam gel do srijede navečer, ali nažalost ni nakon četiri gela nije bilo apsolutno nikakvog pomaka. Od prva dva gela nisam ništa osjetila niti me što boljelo, ali nakon trećeg i četvrtog imala sam jake trudove/grčeve iako zapravo nisu ništa učinili. Zatim sam u četvrtak ujutro dobila prvu injekciju. Odmah nakon injekcije počelo je povraćanje i trudovi/bolovi/grčevi. Hera me dobro upozorila, grčevi se ne odnose samo na maternicu nego i na želudac i crijeva. Nakon jedno sat vremena previjanja po krevetu, povraćanja i jaukanja tražila sam nešto protiv bolova i dobila sam injekciju koja je nakon nekog vremena proradila i od onda pa nadalje bila sam u nekakvom bunilu pa bi malo jaukala, malo bi zaspala i tako u krug. Nakon 3 sata dobila sam drugu injekciju i opet su počeli jaki bolovi, ali više nisu bili kao nakon prve injekcije. U nekom trenutku počela sam i krvariti i taman prije nego ću primiti treću injekciju otišla sam na wc i osjetila da izlaze i nekakvi ugrušci nakon čega sam osjetila veliko olakšanje što se tiče bolova. Sve su sestre bile jako drage, odnijele su to tkivo doktoru i onda su me brzinski spremili u kolica i odvezli u salu i obavili kiretažu. Čim je sve bilo gotovo, osjećala sam se fizički kao nova osoba, kao da me nikad ništa nije boljelo. Trenutno još ležim u bolnici, primam antibiotike, slabašno krvarim, a sutra bi mi trebali napraviti ultrazvuk da vidimo je li sve očišćeno, i ako je, onda mogu u ponedjeljak kuči. Eto, najgori dio sad je iza mene, vrijeme je za oporavak pa idemo u nove pobjede! Želim se zahvaliti curama koje su svoja iskustva podijelile sa mnom jer su mi jako pomogle da se psihički pripremim na sve ovo. ❤️ Nije lijepo iskustvo i ne bih ga nikome poželjela, ali sve je to dio života i učinit će nas još jačima!

Brz oporavak ti zelim  💕

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

Hera✨
    28. Studeni 2021. 16:27

Misslizica draga bravo, super si to izdrzala! bas mi je drago da je sve zavrsilo… gledam svaki dan da vidim jel se sta dogada. Najgore je zaista iza tebe i sad samo polako ❤️ Daj si vremena za fizicki i psihicki odmor, ako nista ovakvo iskustvo ti pokaze kolko si jaka! 
    Nadam se da ides sutra iz bolnice ako vec nisi 🤗

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

Hera✨
    30. Studeni 2021. 09:29

Misslizica kako si? Jesi izasla iz bolnice?

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

Lota 🌼
    30. Studeni 2021. 11:51

Cure, koje su imale missed ab i cistile se tabletama, moze li mi koja reci kada su dobile menstruaciju nakon krvarenja ? 
    Hvala. 🤗💕

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.