Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Suncica1
    17. Studeni 2021. 13:49

Drage cure, evo i moje iskustvo, u petak prvi pregled i sve je bilo ok, iako sam se ja čudila zašto je on tako mali, po uzv je bilo 5+6, a po ZM 6+5. I doktor je rekao da on vidi da je počelo kucati srce iako je jako mali plod 2,6mm, dok su se na hitnoj čudili jer navodno vidi se da srce kuca tek od 5mm. Mislila sam da će po zm biti čak i veći. Ja imam kratke menstruacije 24 dana i jako rane ovulacije i nema šanse da sam imala kasnu ovulaciju, a i po beti koju sam dva puta vadila, ali ono mislim se dobro valjda će biti sve ok. U subotu navečer pojavio se smeđi iscjedak, a u nedjelju ujutro krv na papiru. Odmah na hitnu, tamo su ustanovili da je plod ok, ali nema još srčane reakcije i da to potvrdim za 7 dana kod svog ginekologa (bilo mi je 7+0 po zm, crl 3,5 mm). Otišla sam kući i opet krv na papiru i popodne jaki grčevi i izljevi, odmah opet na hitnu i ostavili me tamo, rekli započeti patološka trudnoća, započeti pobačaj, dali mi tablete mispregnol, svakih 3 sata po jednu, popila ih 4 i na mene to ništa nije djelovalo, nevjerojatno i odlučeno da idem na kiretažu.. Obavljena kiretaža prije dva dana i sad mirovanje. Dobro sam iako sam danas imala grčeve, ali koliko sam čitala to je često nakon 2-3 dana, krvi bude malo tu i tamo. Nadam se da će drugi put biti bolje, ovo mi je bila prva trudnoća, posložila sam se u glavi iako je to bio ogromni stres i psihički teško, ali ne odustajem, želim nam svima što prije nove plusiće 🙂

23.10.21. ➕, 25.10. Beta 1027 (4+1), 27.10. Beta 2527 (4+3)
    12.11.21. Prvi pregled (6+5)
    14.11.21. Missed ab. (7+0) 💔
    28.3.22. ➕, beta 85 (4+1) beta 58 (4+3)
    2.4.22. m - biokemijska t. (4+6)
    21.6.22. ➕, beta 252 (4+0), 22.6. beta 780 (4+2), beta 14060 (5+3)
    7tj. blighted ovum
    17.1.23. +, beta 13,80 (4+1), biokemijska (4+4)

Lida 🍀
    18. Studeni 2021. 09:15

Suncica1

Drage cure, evo i moje iskustvo, u petak prvi pregled i sve je bilo ok, iako sam se ja čudila zašto je on tako mali, po uzv je bilo 5+6, a po ZM 6+5. I doktor je rekao da on vidi da je počelo kucati srce iako je jako mali plod 2,6mm, dok su se na hitnoj čudili jer navodno vidi se da srce kuca tek od 5mm. Mislila sam da će po zm biti čak i veći. Ja imam kratke menstruacije 24 dana i jako rane ovulacije i nema šanse da sam imala kasnu ovulaciju, a i po beti koju sam dva puta vadila, ali ono mislim se dobro valjda će biti sve ok. U subotu navečer pojavio se smeđi iscjedak, a u nedjelju ujutro krv na papiru. Odmah na hitnu, tamo su ustanovili da je plod ok, ali nema još srčane reakcije i da to potvrdim za 7 dana kod svog ginekologa (bilo mi je 7+0 po zm, crl 3,5 mm). Otišla sam kući i opet krv na papiru i popodne jaki grčevi i izljevi, odmah opet na hitnu i ostavili me tamo, rekli započeti patološka trudnoća, započeti pobačaj, dali mi tablete mispregnol, svakih 3 sata po jednu, popila ih 4 i na mene to ništa nije djelovalo, nevjerojatno i odlučeno da idem na kiretažu.. Obavljena kiretaža prije dva dana i sad mirovanje. Dobro sam iako sam danas imala grčeve, ali koliko sam čitala to je često nakon 2-3 dana, krvi bude malo tu i tamo. Nadam se da će drugi put biti bolje, ovo mi je bila prva trudnoća, posložila sam se u glavi iako je to bio ogromni stres i psihički teško, ali ne odustajem, želim nam svima što prije nove plusiće 🙂

Hej, jako mi je zao sto si izgubila bebicu. Sjecam te se s ljetnih bebica, ja sam te bila upisala na listu. ☺️ 
    Sta su ti rekli, kad mozes poceti ponovno raditi na bebi?
    Meni je najgore ovako ujutro kad se probudim, pomislim mozda sam sve samo sanjala, i onda odem na wc i vidim da imam ulozak koji nisam morala staviti 3 mjeseca. Ali naravno, nakon kise dolazi ☀️ 😊😊🙏🙏

🧔37👩‍🦰27
    - 7/21 - biokemijska?
    - 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
    - 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
    💙 It's a BOY! 🥰💙
    - 17.11.2022. N ❤️

Lota 🌼
    18. Studeni 2021. 09:34

Suncica1

Zao mi je zbog tvog gubitka i ja sam sa ljetnica dosla ovdje. Ruzan osjecaj i praznina, no kao sto kaze Lida nakon 🌧 dolazi 🌞 
    Samo optimisticno koliko god mozes i da ugledamo na godinu i mi nase plusice i naravno, odrzimo ih svih 9 mj 😄

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

• Suncica1
    18. Studeni 2021. 11:25

Hvala vam dragičke i ja vas se sjecam s ljetnih bebica, i Lida kako si me upisivala i vodila listu.. Bas mi je jako zao zbog vaših gubitka, nekako treba se pomiriti i idemo u nove pobjede. Puno žena je to doživjelo pa su nakon toga rodile zdrave bebice, tako ćemo i mi 😊 Ne znam kad mogu pokušati ponovo, rekao mi je gin. da dođem 10 dana nakon kiretaže na kontrolu pa ću ga pitati. Sto su vama rekli?

23.10.21. ➕, 25.10. Beta 1027 (4+1), 27.10. Beta 2527 (4+3)
    12.11.21. Prvi pregled (6+5)
    14.11.21. Missed ab. (7+0) 💔
    28.3.22. ➕, beta 85 (4+1) beta 58 (4+3)
    2.4.22. m - biokemijska t. (4+6)
    21.6.22. ➕, beta 252 (4+0), 22.6. beta 780 (4+2), beta 14060 (5+3)
    7tj. blighted ovum
    17.1.23. +, beta 13,80 (4+1), biokemijska (4+4)

Lida 🍀
    18. Studeni 2021. 11:40

Suncica1

Hvala vam dragičke i ja vas se sjecam s ljetnih bebica, i Lida kako si me upisivala i vodila listu.. Bas mi je jako zao zbog vaših gubitka, nekako treba se pomiriti i idemo u nove pobjede. Puno žena je to doživjelo pa su nakon toga rodile zdrave bebice, tako ćemo i mi 😊 Ne znam kad mogu pokušati ponovo, rekao mi je gin. da dođem 10 dana nakon kiretaže na kontrolu pa ću ga pitati. Sto su vama rekli?

Meni isto nista nije rekao, ni za odnose ni kad se mozemo ponovno baciti u akciju, imam kontrolu tek za 3 tjedna. Ali po svemu sudeći, minimalno 3 mjeseca pauze 😏 tako sam bar citala od drugih cura. Bas mi se to daleko cini, ali sta je tu je, treba sad vremena da se maternica oporavi i vrati na svoje mjesto.

🧔37👩‍🦰27
    - 7/21 - biokemijska?
    - 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
    💙 It's a BOY! 🥰💙
    - 17.11.2022. N ❤️

• mikimia
    18. Studeni 2021. 14:44

Pozdrav svima. Imam jedno pitanje vezano za sestru. Imala je dva spontana između dvije normalne i uredne trudnoće. Dijagnosticirana joj je blaga trombofilija. Zadnji put je imala menstruaciju 1.10., prije 10-ak dana je napravila test koji je bio pozitivan a nakon par dana je imala laganu sukrvicu. Išla je do dr. Koji joj je rekao da vidi samo gestacijsku vrećicu bez ploda, išla je nakon pet dana opet u drugog dr koji je nakon detaljnijeg pregleda rekao da vidi da se nešto nazire. Betu je radila danas i iznosi 33530, uraditi će opet za dva dana. Postoji li šansa da je normalna trudnoća a samo možda kasnija ovulacija? Jer joj je ovaj prvi dr rekao da je gestacijska vrećica veličine za 6 tjedana a plod ne vidi

Lota 🌼
    18. Studeni 2021. 15:28

Lida 🌼

Suncica1

Meni isto nista nije rekao, ni za odnose ni kad se mozemo ponovno baciti u akciju, imam kontrolu tek za 3 tjedna. Ali po svemu sudeći, minimalno 3 mjeseca pauze 😏 tako sam bar citala od drugih cura. Bas mi se to daleko cini, ali sta je tu je, treba sad vremena da se maternica oporavi i vrati na svoje mjesto.

Meni nije ni za kontrolu rekao nista, evo ja prestala bas krvariti nakon 11 dana od tablete. Napokon, valjda se ocistilo. Ali ja cu svakako iduci tjedan na razgovor kod njega, jer moram na pretrage, obzirom da sam dva spontana imala u periodu od 5 mj. Sad samo molim Boga da se nadje uzrok, jer u novu trudnocu necu dok se ne ustanovi sta je. Ne usudim se.
    Ali nakon prvog spontanog, nakon prve M smo krenuli u odnose (ali ne bebu raditi ciljano, vec ono, predugo je bilo bez toga) 😁 
    Tako da, bas to, treba se maternica malo oporaviti i doci na svoje, pa tek kako si i rekla 3 mj nakon i u nove pobjede, ja sam bas tako i cekala i odma se primilo, ali eto opet bezuspjesno. 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    🌸 2/2023 - baby S 🌸

Lida 🍀
    18. Studeni 2021. 17:21

Lea06

Lida 🌼

Suncica1

Meni nije ni za kontrolu rekao nista, evo ja prestala bas krvariti nakon 11 dana od tablete. Napokon, valjda se ocistilo. Ali ja cu svakako iduci tjedan na razgovor kod njega, jer moram na pretrage, obzirom da sam dva spontana imala u periodu od 5 mj. Sad samo molim Boga da se nadje uzrok, jer u novu trudnocu necu dok se ne ustanovi sta je. Ne usudim se.
    Ali nakon prvog spontanog, nakon prve M smo krenuli u odnose (ali ne bebu raditi ciljano, vec ono, predugo je bilo bez toga) 😁
    Tako da, bas to, treba se maternica malo oporaviti i doci na svoje, pa tek kako si i rekla 3 mj nakon i u nove pobjede, ja sam bas tako i cekala i odma se primilo, ali eto opet bezuspjesno.

Znam kako ti je sto se tice sljedece trudnoce, mislim da cu puhati na prazno dok beba ne zaplače. 😅 
    Ja svom ginu nisam ni rekla da sam imala mogucu biokemijsku u 7 mj., ali vjerojatno mi to nece ni uzeti u obzir. Sad se lupam po glavi sto nisam isla vaditi betu, cisto da znam jel bila trudnoca ili ne. 🙄
    Koje pretrage sve mislis obavljati?

🧔37👩‍🦰27
    - 7/21 - biokemijska?
    - 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
    💙 It's a BOY! 🥰💙
    - 17.11.2022. N ❤️

Lota 🌼
    19. Studeni 2021. 09:44

Lida 🌼

Lea06

Lida 🌼

Suncica1

Znam kako ti je sto se tice sljedece trudnoce, mislim da cu puhati na prazno dok beba ne zaplače. 😅
    Ja svom ginu nisam ni rekla da sam imala mogucu biokemijsku u 7 mj., ali vjerojatno mi to nece ni uzeti u obzir. Sad se lupam po glavi sto nisam isla vaditi betu, cisto da znam jel bila trudnoca ili ne. 🙄
    Koje pretrage sve mislis obavljati?

Uh, te biokemisjke su koma isto. Jer realno, pokazatelj su da nesto ne stima a rijetko kad uopce i uocis da si ih imao da mozes dr sa sigurnoscu reci. Nadam se da ce ti uzeti u obzir. 
    Pojma iskreno nema sta cemo i kad cu uopce krenuti, on je mas zvao na razgovor za pocetak, vjv ce od oduce godine krenuti s pretragama. 
    Mislim da ce biti ono, hormoni, krvna slika kompletna i sl, naravno papa test i pregled, skupa sa nekim provjerama za infekcije i ostalo. Sigurno ce i zarucnik na pretrage osnovne, pa cemo dalje vidjeti. Mislim da krece sve od tih osnovnih prvo pa se usmjerava gdje dalje. Ja bi voljela bas sve, dok se ne nadje uzrok. 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    🌸 2/2023 - baby S 🌸

Lota 🌼
    19. Studeni 2021. 09:44

A sad, ja sam u obje trudnoce imala hematom, za koji mi je rekao sa ne smeta, nisam se nit pazila nit pila  tablete, a u oba slucaja bio spontani, a imam i pregradu na maternici, doduse malu i on tvrdi da nije problem. Ne znam, valjda oni znaju sta rade, tako da, po naputcima njega cemo hodati i utvrdjivati. 
    Znas li ti ista o pretragama ? 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    🌸 2/2023 - baby S 🌸

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.