![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Drage žene, ne znam je li ovome mjesto na ovoj temi, ali prva je koju sam spazila da bi mi mogla odgovarati.
Danas sam 12tt, u utorak sam išla na pregled (11+4) i uočen je cistični higrom, ako sam dobro shvatila nuhalni nabor je 11mm, doktorica mi je rekla da od cijele trudnoće neće biti ništa… Sada čekam da u utorak idem na biopsiju resica posteljice na sv Duh jer očito se to mora obaviti prije nego te pošalju na pobačaj…
Ovo mi je prva trudnoća i slomljena sam, ali znam da ću nastaviti gurati i pokušavati dalje, imam savršenog partnera koji mi je ogromna snaga i podrška. Ali najgore mi je sad ovo čekanje kad znam da od svega neće biti ništa, sve je kao gotovo, a bebica je i dalje sa mnom.
Zanima me je li itko prošao nešto slično, kakva je procedura? Koliko ću čekati još na te nalaze ako svi znamo da moram prekinuti trudnoću jer mi je i doktorica rekla da nije isto pobaciti u 12. i 15. tjednu i da pokušam to što prije riješiti, ali očito ne ide brže od ovoga…
Biram li sama kakav prekid trudnoće želim, koliko vam je trebalo da se oporavite i nakon koliko ste vremena počele ponovno pokušavati?
Svaki puta kad procitam neko novo iskustvo ovdje, jezim se.
Zao mi je i drzi se, kao sto si i napisala, cekati da sto prije zavrsi kako bi krenuli ispocetka, tako nekako sam i ja sada u fazi, samo da zavrsi (kad je vec tako moralo biti) i da se vratim u prvobitno stanje. Bit ce sve dobro. Hrabro dalje 💕
Hvala Lea ❤️ Želim ti da bol (pogotovo psihička) što prije prođe... Sve će ovo jednog dana biti razdoblje kojeg ćemo se sjetiti kao tužnog, a nakon kojeg se dogodilo još more lijepih stvari ❤️
Slažem se Lida, neopisivo je tužno i teško ❤️ Baš gledam, nekako su jutra najteža, kad se probudim pa si u prvoj sekundi pomislim joj možda sam sve to sanjala, a ono ipak ne... Ali razmišljam baš, upravo se ostvaruje moj najgori strah koji sam imala u životu, a još sam na nogama i dišem i idem dalje, ima neke nove snage u svemu tome i nade da će sve biti dobro ❤️
Drage cure, jako mi je zao da ste ovdje i da morate i vi to proci. Nije ista situacija, ali opisat cu vam svoje iskustvo pa mozda pomogne. Ja sam sa 16 tj morala na inducirani porod jer se beba prestala razvijati i bili su svakakvi problemi. Nadam se da misslizica da neces kroz to morat proc, ali ako i dode do toga prezivi se.
Nakon tog su mi napravili i klasicnu kitetazu za svaki slucaj i isla sam pod opcu anesteziju sta je stvarno bio blagoslov. Uspavali me, bilo je gotovo brzo i kad sam se probudila vise nikakvih bolova nije bilo. Oporavak je bio relativno brz, krvarila sam oko 10 dana s tim da nije bilo obilno jer oni sve pociste pa ne ostanu ugrisci. Nakon tog sam prvu menstruaciju dobila nakon 30 dana i dalje mi se nista nije poremetilo, ciklusi su nastavili ko i prije. Vise doktora mi je reklo da pricekamo 3 mj barem nakon kiretaze posto se maternica ipak struze pa smo to i slusali.
Sto se psihickog dijela tice ja sam bila slomljena potpuno i zene ovdje su mi jako pomogle da to sve prihvatim. Oporavak je bas puno uspona i padova. Puno puta sam mislila ok to je to sam sam ok pa krene novi val tuge. Ali stvarno s vremenom to sve postane lakse. Meni je sad proslo malo vise od pola godine i bilo mi je tesko prije termina dosta, ali sad kad je i taj datum prosao stvarno vidim veliki napredak. Jos ako vam se posreci da brzo nakon zatrudnite vjerujem da je jos lakse nosit se s tim.
U svakom slucaju dopustite si da tugujete kolko god vam je potrebno, ali si dopustite da ste sretne kad je takva situacija jer ovo ce proc. Drzite se i ako imate ikakvih pitanja samo recite ❤️
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Zelim vam samo jos reci da ste puno jace nego mislite i mi zene stvarno puno toga moramo proc nekad na zalost. Ali vjerujem da ce se sve to isplatit jednom kad dobimo nase bebace 🤗
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Zelim vam samo jos reci da ste puno jace nego mislite i mi zene stvarno puno toga moramo proc nekad na zalost. Ali vjerujem da ce se sve to isplatit jednom kad dobimo nase bebace 🤗
Hvala ti Hera na tvojim riječima i što si podijelila svoje iskustvo, nemate pojma cure koliko mi znači čitati što ste sve prošle, odmah mi se ne čini sve više tako crno l, bolji dani su pred nama ❤️
Hvala Hera na tvome iskustvu i rijecima podrske. Vidim da si imala i biokemijsku ovaj mjesec i bas mi je zao, vjerujem da bi ti jos vise olakšalo da se trudnoca nastavila. Samo ne smijemo gubiti nadu, nismo same, tu ste vi, partner, obitelj... Meni je najgore isto ujutro kad se probudim, pomazim stomak i onda se sjetim da je gotovo. A dan prije kobnog sam jos ponosno naslikavala stomacic koji se malo vidi ispod pupka. Vrijeme barem malo ublazi sve rane, ali datumi se ne zaboravljaju.... ♥️
🧔37👩🦰27
- 7/21 - biokemijska?
- 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
- 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
💙 It's a BOY! 🥰💙
- 17.11.2022. N ❤️
Hvala Hera na tvome iskustvu i rijecima podrske. Vidim da si imala i biokemijsku ovaj mjesec i bas mi je zao, vjerujem da bi ti jos vise olakšalo da se trudnoca nastavila. Samo ne smijemo gubiti nadu, nismo same, tu ste vi, partner, obitelj… Meni je najgore isto ujutro kad se probudim, pomazim stomak i onda se sjetim da je gotovo. A dan prije kobnog sam jos ponosno naslikavala stomacic koji se malo vidi ispod pupka. Vrijeme barem malo ublazi sve rane, ali datumi se ne zaboravljaju…. ♥️
Da, ja sam se isto baš uslikala dan prije pregleda jer se napokon počeo nazirati trbuščić...tako je valjda moralo biti ❤️
Lida, Misszlica - samo hrabro danas😘😘😘, javite nam se i pišite ako što treba.😘😘😘😘
3/2021 gemini, missed ab. 10+5 💔💔
Pozdrav curke, evo javljam se iz bolnice da podijelim svoje iskustvo.
Ginekolog mi je rekao da se javim na odjel oko 9 sto sam i napravila. Sestra me smjetila u sobu , a tu su bile jos 2 curke. Za kiretazu i histeroskopiju. Njih dvije su bile gotove i ja sam dosla na red. Bilo je vec 10:15. Sestra je dosla po mene i odvela me u salu. Taman kad sam legla tamo morala sam piskit 😅 sestra je bila ljuta i pitala me jel nisam mogla to u sobi obavit. E jebiga. 🙉
Vratila sam se na stol - tamo su bila dva anesteziologa, dvije sestre i ginekolog. Znaci zene, ne mogu vam opisati koliko su mi svi oni olakšali, zezancija je bila svih 10min dok su me pripremali, cak mi je i anesteziolog rekao da sam toliko opustena da mi anestezija ni ne treba 😅 u ovim teskim vremenima njihova mi je zezancija tako lijepo dosla. Sjecam se da mi je dao injekciju, stavio braunilu... Sjecam se zadnje da mi je drzao onu masku nad licem, a ja sam iz zezancije rekla da cu sad kad zaspem napokon prestat brbljat, na sto su se oni svi od srca nasmijali. 😊 Kad sam se probudila pitali su me kako sam a ja im kažem da sam cak nesto i sanjala. 😁 Smjestili su me u sobu. Prvo sto sam pitala je bilo kolko je sati (10:45) tad sam nazalost pocela plakati, jer mi je doslo do glave da je ipak gotovo.... Nakon pola sata sam opet nadosla i osjecam se kao nova. Trebali bi me pustiti kroz 2 sata kuci. Imam samo lagane menstrualne grceve i nadam se da ce tako i ostati.
Preporučam vam svima da trazite opcu anesteziju, dakle sve je Bilo gotovo za 30min, bez ikakve svijesti, bez boli... a doktorima sam odusevljena, gotovo svi su srdacni i ljubazni da je to nevjerojatno! Sve u svemu, ne ponovilo se, ali kad je vec tako moralo biti, ja sam zadovoljna ♥️
🧔37👩🦰27
- 7/21 - biokemijska?
- 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
- 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
💙 It's a BOY! 🥰💙
- 17.11.2022. N ❤️
Pozdrav curke, evo javljam se iz bolnice da podijelim svoje iskustvo.
Ginekolog mi je rekao da se javim na odjel oko 9 sto sam i napravila. Sestra me smjetila u sobu , a tu su bile jos 2 curke. Za kiretazu i histeroskopiju. Njih dvije su bile gotove i ja sam dosla na red. Bilo je vec 10:15. Sestra je dosla po mene i odvela me u salu. Taman kad sam legla tamo morala sam piskit 😅 sestra je bila ljuta i pitala me jel nisam mogla to u sobi obavit. E jebiga. 🙉
Vratila sam se na stol - tamo su bila dva anesteziologa, dvije sestre i ginekolog. Znaci zene, ne mogu vam opisati koliko su mi svi oni olakšali, zezancija je bila svih 10min dok su me pripremali, cak mi je i anesteziolog rekao da sam toliko opustena da mi anestezija ni ne treba 😅 u ovim teskim vremenima njihova mi je zezancija tako lijepo dosla. Sjecam se da mi je dao injekciju, stavio braunilu… Sjecam se zadnje da mi je drzao onu masku nad licem, a ja sam iz zezancije rekla da cu sad kad zaspem napokon prestat brbljat, na sto su se oni svi od srca nasmijali. 😊 Kad sam se probudila pitali su me kako sam a ja im kažem da sam cak nesto i sanjala. 😁 Smjestili su me u sobu. Prvo sto sam pitala je bilo kolko je sati (10:45) tad sam nazalost pocela plakati, jer mi je doslo do glave da je ipak gotovo…. Nakon pola sata sam opet nadosla i osjecam se kao nova. Trebali bi me pustiti kroz 2 sata kuci. Imam samo lagane menstrualne grceve i nadam se da ce tako i ostati.
Preporučam vam svima da trazite opcu anesteziju, dakle sve je Bilo gotovo za 30min, bez ikakve svijesti, bez boli… a doktorima sam odusevljena, gotovo svi su srdacni i ljubazni da je to nevjerojatno! Sve u svemu, ne ponovilo se, ali kad je vec tako moralo biti, ja sam zadovoljna ♥️
Hej Lida, koliko god sve užasno bilo, drago mi je da je sve prošlo koliko toliko bezbolno...sad je vrijeme za novi početak i želim ti što lakši oporavak ❤️
Ja sutra idem u Zg na biopsiju resica posteljice pa ćemo vidjeti koji su daljnji koraci.
Kad budeš imala vremena, bila bih ti zahvalna kad smo već iz istog grada, ako mi možeš malo napisati kakav je bio proces oko dogovaranja za kiretažu i anesteziju, naručivanja za sve. Ne znam koliko je teško dobiti opću anesteziju, a mislim da bi mi to psihički olakšalo cijeli taj proces.
Drži se i ostani snažna kao i dosad ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji