Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    misszlica
    19. Studeni 2021. 14:15

Hej cure, evo napokon se javljam. U utorak sam bila na CVS-u na Sv Duhu i imam samo pohvale za cijelo osoblje, svi su bili tako dragi i sve mi lijepo objasnili. Sam zahvat nije baš ugodan, ali nije ni bolan (barem meni nije bio).
    Danas su me zvali i rekli mi što sam i sama očekivala, u pitanju je Turnerov sindrom i preporuča se prekid trudnoće.
    U ponedjeljak idem svom ginekologu s nalazima i krećemo u lov na uputnice i termine.
    Lida, kako si ti? Kako ide oporavak? ❤️

Lida 🍀
    19. Studeni 2021. 20:16

Ajoj, bas mi je zao. 😏 Hajde barem nismo imale losih iskustava sto se tice osoblja ..
    Ja sam ok, imam jos po par kapljica neke svijetlo roze krvi i to je to.. prvu noc sam bome imala izljev i menstrualni grcevi.
    Samo me sad zeludac bas jako boli svaki dan, vjerujem da je to od ovih antibiotika... znaci strah me bude pomaknut se .. pijem ih jos sutra i nadam se onda da ce i to proci

🧔37👩‍🦰27
    - 7/21 - biokemijska?
    - 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
    - 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
    💙 It's a BOY! 🥰💙
    - 17.11.2022. N ❤️

misszlica
    19. Studeni 2021. 22:17

Lida 🌼

Ajoj, bas mi je zao. 😏 Hajde barem nismo imale losih iskustava sto se tice osoblja ..
    Ja sam ok, imam jos po par kapljica neke svijetlo roze krvi i to je to.. prvu noc sam bome imala izljev i menstrualni grcevi.
    Samo me sad zeludac bas jako boli svaki dan, vjerujem da je to od ovih antibiotika… znaci strah me bude pomaknut se .. pijem ih jos sutra i nadam se onda da ce i to proci

Drago mi je da si bolje i da to sve prolazi... Uskoro idemo u nove pobjede 🙂

• Nives27
    19. Studeni 2021. 23:20

Pozdrav curke, evo da vam kažem koje pretrage sam ja napravila  KBC SPLIT nakon dva spontana pobačaja i to sam dobila na jedvite jade inače svi mi rekli di god sam bila nakon trećeg spontanog idu pretrage. Cervikalni brisevi, trombofilija, kks,fibrinogen, d-dimeri, protein c, protein s, antitrombin, lupus antikoagulant, vitamin b12, folna kiselina, vitamin d3, beta 2 mikoglobulin s, antitijela protiv stanične jezgre, antitijela protiv kardiolipina IgM  i IgG, hormoni štitnjače. 

👩🏼 27

👱🏻‍♂️32

Pokušavamo 12/2020
    08.03. blighted ovum 6tj
    31.07 missed abortion 10 tj

misszlica
    20. Studeni 2021. 09:33

Ima li žena koje su bile na kiretaži pod lokalnom anestezijom? Kako je to izgledalo? Kakva su vaša iskustva?

Lida 🍀
    20. Studeni 2021. 14:38

Lea06

A sad, ja sam u obje trudnoce imala hematom, za koji mi je rekao sa ne smeta, nisam se nit pazila nit pila tablete, a u oba slucaja bio spontani, a imam i pregradu na maternici, doduse malu i on tvrdi da nije problem. Ne znam, valjda oni znaju sta rade, tako da, po naputcima njega cemo hodati i utvrdjivati.
    Znas li ti ista o pretragama ?

Ne znam kako nisam vidjela ovu tvoju objavu 😬 
    Meni je soc rekao da dodem za 3tj pa cemo obavit neke pretrage, a sad na sta je mislio ne znam... cim odem, napisem ovdje. Ako mu dodem sa svojim popisom, mislim da ce past u nesvijest. 😅 Najviše me strah tih mutacija, translokacija, trombofilije.... Jer na to ne salju odmah nakon prvog, a ne da mi se opet ovo, ne daj Bože, prolazit. 
    Vidjela sam da neka poliklinika Genos u ZG (???) ima te neke osnovne pretrage na trombofiliju, izaslo bi me 1500kn , ali ne mogu naci uopce podatke za njih ili neke konkretne informacije. 

🧔37👩‍🦰27
    - 7/21 - biokemijska?
    - 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
    💙 It's a BOY! 🥰💙
    - 17.11.2022. N ❤️

Lida 🍀
    20. Studeni 2021. 20:00

SternekindMama

Pozdrav svima,
    Trenutno se nalazim u bolnici, pukao mi je vodenjak sa 17+1. Razlog tome je sto sam radila Aminocintezu . Vec evo peti dan je beba bez plodne vode. Rekli su mi naravno da nema sanse za bebu, da cekam spontani. Naravno gore je cekati, a znati da bebino srce jos kuca. Mene zanima ako netko zna , koliko ovo moze potrajati?
    Lijepi pozdrav

Ajme jako mi je zao... Ne znam odgovor na pitanje, samo cu reci drzi se. Jako mi je zao ♥️

🧔37👩‍🦰27
    - 7/21 - biokemijska?
    - 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
    💙 It's a BOY! 🥰💙
    - 17.11.2022. N ❤️

Lota 🌼
    21. Studeni 2021. 09:45

Nives27

Pozdrav curke, evo da vam kažem koje pretrage sam ja napravila KBC SPLIT nakon dva spontana pobačaja i to sam dobila na jedvite jade inače svi mi rekli di god sam bila nakon trećeg spontanog idu pretrage. Cervikalni brisevi, trombofilija, kks,fibrinogen, d-dimeri, protein c, protein s, antitrombin, lupus antikoagulant, vitamin b12, folna kiselina, vitamin d3, beta 2 mikoglobulin s, antitijela protiv stanične jezgre, antitijela protiv kardiolipina IgM i IgG, hormoni štitnjače.

Ovo dobro dodje, hvala ti. 😄
    Mene tek cekaju pretrage, ali ta teorija im je apsurd, da zena mora jos jedan proci da bi ustanovili sta je, ma ne bi ostala vise trudna dok se ne vidi sta je, nema teorije i ne daj Boze ponovno to prolaziti, je, mozda i bi, al vjv bi onda u nekoj ludnici ostala. 
    Sinoc sam i mocne more imala opet zbog tog zadnjeg spontanog. Grozno. Bas psihu pogadja i nastojim ne razmislkat, al ne ide. 
    Nego, jesu li ustanovili sta je ? Ne znam kad si radila pretrage. 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

Lota 🌼
    21. Studeni 2021. 09:51

Lida 🌼

Lea06

A sad, ja sam u obje trudnoce imala hematom, za koji mi je rekao sa ne smeta, nisam se nit pazila nit pila tablete, a u oba slucaja bio spontani, a imam i pregradu na maternici, doduse malu i on tvrdi da nije problem. Ne znam, valjda oni znaju sta rade, tako da, po naputcima njega cemo hodati i utvrdjivati.
    Znas li ti ista o pretragama ?

Ne znam kako nisam vidjela ovu tvoju objavu 😬
    Meni je soc rekao da dodem za 3tj pa cemo obavit neke pretrage, a sad na sta je mislio ne znam… cim odem, napisem ovdje. Ako mu dodem sa svojim popisom, mislim da ce past u nesvijest. 😅 Najviše me strah tih mutacija, translokacija, trombofilije…. Jer na to ne salju odmah nakon prvog, a ne da mi se opet ovo, ne daj Bože, prolazit.
    Vidjela sam da neka poliklinika Genos u ZG (???) ima te neke osnovne pretrage na trombofiliju, izaslo bi me 1500kn , ali ne mogu naci uopce podatke za njih ili neke konkretne informacije.

I mene isto, te mutacije cu zadnje zadnje raditi ako se prije ne ustanovi sta je. Za trombofiliju sam cula da je skroz tesko dobiti uputnicu za pretrage, ali evo cura gore je napisala da je u Splitu dobila nakon drugog spontanog. Ne znam zasto ne daju odma, pa jel im nije u cilju da se ustanovi sta je ?! 😒 
    A nista, ako nece dati, privatno i to je to, cula sam i ja da u Zagrebu ima isto neki sto obavljaju to bez pardona. Morat cemo pronjuskati detaljnije, ako bude potrebe.
    Imas srece na ginekologu, meni nakon prvog nsta nije rekao, kao normalno je to, vjv kromosomi i nista bilo je stresno podosta, ali nisam isla na pretrage, jer su mi jos dva pored rekla, ma 90% da ce ti iduca biti uspjesna, ono sipak, opet ista star. 
    Tako da, super, samo obavi sveeee sto se nudi, barem ces mirnije glave dalje. 😄

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

anchika
    21. Studeni 2021. 11:03

Cure zao mi je zbog toga sto vam se dogodilo, nadam se da cete uskoro ugledati plus i iznijeti zdravu trudnocu do kraja.
    Sto se tice pretraga, prvi korak su vam papa i brisevi. Sto se tice trombofilije, tesko je dobit uputnicu nakon jednog ab jer su pretrage skupe. Mozete ju dobiti nakon jednog ako imate dobrog ginekologa, ili imate u obitelji ili osobnoj anamnezi povijest tromboza, embolija itd..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.