Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    jelenas
    18. Svibanj 2021. 22:06

Lori, tako su i meni bili rekli i onda su mi poslali nakon 2 dana! Držim fige da bude do kraja tjedna!
    Bette, tako se isto i ja osjećam, kao da su svi oko mene zdravo trudni i sretni, ali uvijek se podsjećam da nikad ne znam što sve stoji iza nečije sreće i što je sve netko možda prošao. Tako će jednog dana i nama neke žene koje su u boli “zavidjeti” na divnoj i zdravoj trudnoći ne znajući za težak i surov put koji je tome prethodio. 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

• XOXO
    19. Svibanj 2021. 07:56

Hera✨

XOXO

Hera✨

Cure meni opet krenulo krvarenje 😥 ned i pon nije bilo nicega. Pospremila uloske i sad prije par minuta odem na wc i opet krv, ne puno al dovoljno da me zbedira. Danas sam i hodala vise pa mozda od tog, a i osjetila sam u jednom trenutku lagane menstrualne grceve. Znam da je sve to vjv normalno, al bas me zbediralo, misla sam da je bar taj dio gotov i da sad cekam u miru prvu mengu 😩

Ja sam puna dva tjedna bila bez ulozaka i od jucer krenulo neko laaagano smedarenje samo kod brisanja. Danas mi je 5 tjedana od kiretaze i vec se par dana osjecam ko da cu svaki cas dobiti. Ne znam dal cu stvarno ili sam se totalno odvikla od M tegoba s obzirom da 4 mjeseca nisam imala. Nakon kiretaze sam jedno 7 dana lagano krvarila a poslije sam jos cca 2 tjedna smedarila povremeno al sam bila u peleni svo to vrijeme za svaki slucaj.
    Ti je bas svjeza krv ili stara smeda? Koliko je proslo od kiretaze podsjeti me.

Evo danas je 10. Dan. Bilo je slabo krvarenje pa smedarenje do ned. I zadnja dva dana nista. Danas je to opet slabo al je bila svjeza krv i onda poslje tamno smede. Nije bilo od kiretaze i poroda nikakvih bolova ni nista. U cet idem na kontrolu u bolnicu ionako pa ce valjda tamo sve vidjeti. Ja sam se samo ponadala da mi se tijelo vec vraca u normalu posto je krvarenje nakon 8 danas prestalo i da krece novi ciklus. Znam da je naivno al eto ponadala se 😩
    Drzim fige da ti krece prva menga 🤞🏽

Sve ce se vratit na svoje mjesto sigurno. Mislim da je to sve normalno da jos tu i tamo nesto izade. Ja kad sam isla na kontrolu 2 tjedna nakon kiretaze jos sam imala smede. Za M mislim da je ipak jos prerano kazu 4-6 tjedana. Meni je jucer bilo 5 tjedana i jos nisam dobila. Vec par dana me probada ko da cu svaki cas procurit, grcevi, glava ko balon... Treba tijelu dat vremena ipak je prozivjelo sok al sve ce se vratit u normalu i ja uvijek kazem nakon ovakvih stvari sljedeci put ne moze drugacije nego savrseno.  Razumijem nestrpljivost ja sam valjda najnestrpljivija osoba, cak ni iznenadenja ne volim jer kod mene sve mora bit isplanirano i poslozeno inace nisam mirna.
    Brzo imas kontrolu pa ce te i to sigurno umirit za jos mrvicu strpljenja do novih ciklusa i iscekivanja. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Mama_andjela
    19. Svibanj 2021. 07:57

Hvala žene na riječima podrške :) Nadam se da će sve nadalje proći najbolje moguće.

Hera, spominješ krvarenje, pa da kažem da sam ja imala također izazvani porod tabletama, i nakon tog izvršenu kiretažu. Krvarenje sam imala nekih 16 dana, poslije to nije bilo nešto puno, ali je bilo, pa onda smeđa krv, plašila sam se da nisam bila dobro očišćena, isto sam bila zabrinuta ali je na kraju sve ispalo dobro, a vjeruj da sam većinu vremena preležala, tako su me savjetovali.
    Menstruaciju sam dobila 28 dana nakon porođaja, baš na vrijeme, kako mi je rečeno, da bi trebala doći  4-6 sedmica nakon porođaja, i tako je i bilo. Ne sekiraj se, biti će to sve u redu, prestati će krvarenje ubrzo. :) 

Buba T, ti baš imaš loše iskustvo s pilulama, to prvi puta čujem, strašno  Meni se u prvom mjesecu pojavila i cista, koju nikad ranije nisam imala, a to su one prouzrokovale, dalje sve okej. Nadam se da neće biti isto, realtivno kratko ih koristim :/ A za tebe se isto nadam da neće ostaviti značajne posljedice.

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

Mama_andjela
    19. Svibanj 2021. 08:01

A fakat još da se nadovežem, tačno kad ja prolazim kroz sve ovo, svi na društvenim mrežama i oko mene su trudni i u iščekivanju bebe. Ja sam prva zatrudnila, prije svih mojih prijateljica, i sada one očekuju za mjesec do dva, a ja u najgorem mogućem stanju.
    Također, sestra je trudnica i za par dana ulazi u deveti mjesec :) Toliko sam sretna zbog nje i u iščekivanju kao da je moja beba  Mada imam osjećaj kada ga uzmem u ruke da ću se rasplakati, sve je to još svježe i normalno da me podsjeća na moje dijete. Nekako, koliko želim novi plusić, još toliko puta dva se plašim naredne trudnoće, mislim da će mi odlazak na pregled biti koban :/ Ali sve se to valjda prevaziđe nekako, nisam ni prva ni posljednja, a kamo sreće da jesam, da to više niko ne doživi..

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

• XOXO
    19. Svibanj 2021. 08:36

Mama andjela mislim da uvijek ima trudnica i bebica oko nas al ih sad puno vise primjecujemo i dajemo paznju. Moj je mozak isto istreniran da pogleda svaka kolica i svaki trbuscic koje oci vide. Koliko puta se ulovim da bas sama sebe mucim i dalje u brojanju tjedana u kojima bi bila... Teski mazohizam.
    Sve zene koje su to prosle ili prolaze su bas jake i brzo cemo se sve veselit novim plusicima sigurna sam. 

👶 - 2011.
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Mama_andjela
    19. Svibanj 2021. 08:54

XOXO

Mama andjela mislim da uvijek ima trudnica i bebica oko nas al ih sad puno vise primjecujemo i dajemo paznju. Moj je mozak isto istreniran da pogleda svaka kolica i svaki trbuscic koje oci vide. Koliko puta se ulovim da bas sama sebe mucim i dalje u brojanju tjedana u kojima bi bila… Teski mazohizam.
    Sve zene koje su to prosle ili prolaze su bas jake i brzo cemo se sve veselit novim plusicima sigurna sam.

Upravo tako. Ja računam koliko bi dijete sada bilo, i nekako sam baš postala slaba na to kada vidim bolesno dijete, borba za život i slično. Svi me tješe da je bolje što je tako završilo, nego da rodim a da onda dijete ima nekakvih posljedica, nedostataka. Znam sve, svjesna sam svega, aliii... 
    Baš postoji više razloga zbog kojih su trudnoće prekinute, ali ovo kao što se meni desilo, virus stvarno mi je nešto nevjeorvatno za povjerovati, ali nikad se ne zna. Ubuduće mi je ginekolog rekao da obratim pažnju pogotovo u prvom tromjesečju, da ne dolazim mnogo u kontakte s ljudima, maženje s bebama i slično. Barem maženje s mužem nije zabranio. 
    Držim nam fige svima, i što zdraviji um 

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.

Bette
    19. Svibanj 2021. 08:57

missR

I oko mene Bette.. ista stvar. Svaki put kad za nekog novog cujem stisnem zube i trudim se ne bit zavidna jer znam da od zavidnosti nemam nista al bas mi bude ko da mi neko opali trisku doslovno 🤦🏻‍♀️

Ja sam istovremeno sretna radi drugih i malo zavidna. Ali to je sve normalno. Treba biti pozitivan i strpljiv, doći će i naše vrijeme 

Bette
    19. Svibanj 2021. 08:58

Lori🍀

Bette

Lori🍀

Betteja bi na tvom mjestu bar 5 testova napravila da mi kasni 3 danaJelena zvala sam, neće još barem tjedan dana moji nalazi

Lol jesam danas i niš, bio je negativan. I osjećam se kao da ću dobiti. Očito se hormoni još uvijek nisu normalizirali. Joj svi su oko mene trudni… valjda ću i ja skoro

Zao mi je😢 Bit ce plusic uskoro i kod tebe, ne gubi nadu🌈

Hvala, treba biti strpljiv  <3

BubaT
    19. Svibanj 2021. 09:15

Jutro cure, mislim da je sve sto pisete normalno, odbolujte, sasvim je normalno pitanje zasto ja? Moja kolegica je morala roditi u 25tt jer se bebi nije srce razvilo, evo neki dan je rodila zdravu i predivnu curicu nakon toga ♥️
    A sada samo vise primjećujemo trudnice i obraćamo paznju na to. Moje dvije najbolje prijateljice su trudne, jedna 21tt druga 31tt, toliko se veselim tim bebicama kao da su moje. Ali drugačije je, ja imam sina već, 2.5g, drugačije je kad se sve lose desi s prvom bebom. Odbolujte svoje, doći će vaše bebe duge, bez brige ♥️ i izmjesani osjećaji su ok, budite jake 🌈

29 🙋‍♀️
    5/2021 blighted ovum 10tt
    💊 Eliquis

• XOXO
    19. Svibanj 2021. 09:16

Mama_andjela

XOXO

Mama andjela mislim da uvijek ima trudnica i bebica oko nas al ih sad puno vise primjecujemo i dajemo paznju. Moj je mozak isto istreniran da pogleda svaka kolica i svaki trbuscic koje oci vide. Koliko puta se ulovim da bas sama sebe mucim i dalje u brojanju tjedana u kojima bi bila… Teski mazohizam.

Upravo tako. Ja računam koliko bi dijete sada bilo, i nekako sam baš postala slaba na to kada vidim bolesno dijete, borba za život i slično. Svi me tješe da je bolje što je tako završilo, nego da rodim a da onda dijete ima nekakvih posljedica, nedostataka. Znam sve, svjesna sam svega, aliii…
    Baš postoji više razloga zbog kojih su trudnoće prekinute, ali ovo kao što se meni desilo, virus stvarno mi je nešto nevjeorvatno za povjerovati, ali nikad se ne zna. Ubuduće mi je ginekolog rekao da obratim pažnju pogotovo u prvom tromjesečju, da ne dolazim mnogo u kontakte s ljudima, maženje s bebama i slično. Barem maženje s mužem nije zabranio.
    Držim nam fige svima, i što zdraviji um

Na drugom pregledu trudnoce sam donijela sve nalaze briseva i krvi dr na uvid sto sam tih dana radila. I sve je bilo super osim tog jednog  brisa pisalo pozitivno. I dok sam ja cekala na svoj red vrag mi nije dao mira otisla googlat i ispada da je to virus koji nije opasan, mozes ga prebolit i da ne znas, najcesce se pokupi od jaslicke i vrticke djece. Ali u trudnoci je jaaako opasan. Procitala ja sve sta moze bit i usla u ordinaciju zelena od muke. Dr brze bolje pogleda nalaze i kaze mi da ce mi zabranit google. Da to pozitivno nije aktivni virus nego antitijela sto znaci da sam preboljela nekad u proslosti i da sam sad mirna da necu dobiti. Uglavnom mislim da je bas rijec o ovoj tvojoj vrsti herpesa. Tako da koliko god tesko bilo sada mozes bit mirna da ce sljedeca trudnoca bit super jer sad imas antitijela i sigurno se nece ponoviti. 💜

👶 - 2011.
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.