Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emili57
    18. Svibanj 2021. 19:44

Hera✨

Cure meni opet krenulo krvarenje 😥 ned i pon nije bilo nicega. Pospremila uloske i sad prije par minuta odem na wc i opet krv, ne puno al dovoljno da me zbedira. Danas sam i hodala vise pa mozda od tog, a i osjetila sam u jednom trenutku lagane menstrualne grceve. Znam da je sve to vjv normalno, al bas me zbediralo, misla sam da je bar taj dio gotov i da sad cekam u miru prvu mengu 😩

Hera ako ti ista znaci, prva 3 dana nakon kiretaze tek po koja kap i bolovi ali evo 4.dan i javilo se krvarenje.
    S licne strane i profesionalne (jer najgore je u ovom svemu jos i biti zdravstveni radnik pa znati dodatno stvari koje strase) ukoliko krvarenje nije mnogo obilno, tamno s ugruscima i praceno jakim bolom trebalo bi se smiriti. Savjet je ako bude jace javiti se ljekaru.

Htjela bih se zahvaliti svima na odgovorima, hvala Vam velika, zaista je lakse cuti rijeci podrske nekog ko je prosao isto.

Nadam se za sve nas da cemo uskoro preci na teme trudnoce i kupovine kolica ❤❤❤❤❤

• XOXO
    18. Svibanj 2021. 20:17

Hera✨

Cure meni opet krenulo krvarenje 😥 ned i pon nije bilo nicega. Pospremila uloske i sad prije par minuta odem na wc i opet krv, ne puno al dovoljno da me zbedira. Danas sam i hodala vise pa mozda od tog, a i osjetila sam u jednom trenutku lagane menstrualne grceve. Znam da je sve to vjv normalno, al bas me zbediralo, misla sam da je bar taj dio gotov i da sad cekam u miru prvu mengu 😩

Ja sam puna dva tjedna bila bez ulozaka i od jucer krenulo neko laaagano smedarenje samo kod brisanja. Danas mi je 5 tjedana od kiretaze i vec se par dana osjecam ko da cu svaki cas dobiti. Ne znam dal cu stvarno ili sam se totalno odvikla od M tegoba s obzirom da 4 mjeseca nisam imala. Nakon kiretaze sam jedno 7 dana lagano krvarila a poslije sam jos cca 2 tjedna smedarila povremeno al sam bila u peleni svo to vrijeme za svaki slucaj.
    Ti je bas svjeza krv ili stara smeda? Koliko je proslo od kiretaze podsjeti me. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

BubaT
    18. Svibanj 2021. 20:20

Mamaandela, ja sam radi kontracepcije skoro glavu izgubila, dobila sam pluću emboliju, 2tj bila na kisiku i na plućnoj intenzivnoj. Infarkt lijevog plućnog i masivna plućna embolija. Jedva su me spasili.
    Jako mi je zao kroz sta si sve morala proći ☹️ samo sam ti htjela za pilule napisati. Nemam trombofiliju niti nasljedne faktore, okrivili su kontraceptive 

29 🙋‍♀️
    5/2021 blighted ovum 10tt
    💊 Eliquis

Hera✨
    18. Svibanj 2021. 20:35

XOXO

Hera✨

Ja sam puna dva tjedna bila bez ulozaka i od jucer krenulo neko laaagano smedarenje samo kod brisanja. Danas mi je 5 tjedana od kiretaze i vec se par dana osjecam ko da cu svaki cas dobiti. Ne znam dal cu stvarno ili sam se totalno odvikla od M tegoba s obzirom da 4 mjeseca nisam imala. Nakon kiretaze sam jedno 7 dana lagano krvarila a poslije sam jos cca 2 tjedna smedarila povremeno al sam bila u peleni svo to vrijeme za svaki slucaj.

Evo danas je 10. Dan. Bilo je slabo krvarenje pa smedarenje do ned. I zadnja dva dana nista. Danas je to opet slabo al je bila svjeza krv i onda poslje tamno smede. Nije bilo od kiretaze i poroda nikakvih bolova ni nista. U cet idem na kontrolu u bolnicu ionako pa ce valjda tamo sve vidjeti. Ja sam se samo ponadala da mi se tijelo vec vraca u normalu posto je krvarenje nakon 8 danas prestalo i da krece novi ciklus. Znam da je naivno al eto ponadala se 😩
    Drzim fige da ti krece prva menga 🤞🏽

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

Hera✨
    18. Svibanj 2021. 20:39

Lori ❤️ Steta za nalaze, bas moras dugo u iscekivanju bit...
    Joj cure moje ja cim izadem iz stana samo trudnice i kolica oko mene... ko da je odjednom baby boom u kvartu, a znam da samo to sad sve vise primjecujem. Cak mi i muz kaze da samo to vidi. Srecom nitko od mojih prijatelja nije ni blizu djece, ja sam prva u svemu tome bila pa bar nisam preblisko time okruzena. Mogu mislit frustraciju. Meni je muka kad na drustvenim mrezama vidim da je netko trudan. 

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

jelenas
    18. Svibanj 2021. 22:06

Lori, tako su i meni bili rekli i onda su mi poslali nakon 2 dana! Držim fige da bude do kraja tjedna!
    Bette, tako se isto i ja osjećam, kao da su svi oko mene zdravo trudni i sretni, ali uvijek se podsjećam da nikad ne znam što sve stoji iza nečije sreće i što je sve netko možda prošao. Tako će jednog dana i nama neke žene koje su u boli “zavidjeti” na divnoj i zdravoj trudnoći ne znajući za težak i surov put koji je tome prethodio. 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

• XOXO
    19. Svibanj 2021. 07:56

Hera✨

XOXO

Hera✨

Evo danas je 10. Dan. Bilo je slabo krvarenje pa smedarenje do ned. I zadnja dva dana nista. Danas je to opet slabo al je bila svjeza krv i onda poslje tamno smede. Nije bilo od kiretaze i poroda nikakvih bolova ni nista. U cet idem na kontrolu u bolnicu ionako pa ce valjda tamo sve vidjeti. Ja sam se samo ponadala da mi se tijelo vec vraca u normalu posto je krvarenje nakon 8 danas prestalo i da krece novi ciklus. Znam da je naivno al eto ponadala se 😩
    Drzim fige da ti krece prva menga 🤞🏽

Sve ce se vratit na svoje mjesto sigurno. Mislim da je to sve normalno da jos tu i tamo nesto izade. Ja kad sam isla na kontrolu 2 tjedna nakon kiretaze jos sam imala smede. Za M mislim da je ipak jos prerano kazu 4-6 tjedana. Meni je jucer bilo 5 tjedana i jos nisam dobila. Vec par dana me probada ko da cu svaki cas procurit, grcevi, glava ko balon... Treba tijelu dat vremena ipak je prozivjelo sok al sve ce se vratit u normalu i ja uvijek kazem nakon ovakvih stvari sljedeci put ne moze drugacije nego savrseno.  Razumijem nestrpljivost ja sam valjda najnestrpljivija osoba, cak ni iznenadenja ne volim jer kod mene sve mora bit isplanirano i poslozeno inace nisam mirna.
    Brzo imas kontrolu pa ce te i to sigurno umirit za jos mrvicu strpljenja do novih ciklusa i iscekivanja. 

👶 - 2011.
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Mama_andjela
    19. Svibanj 2021. 07:57

Hvala žene na riječima podrške :) Nadam se da će sve nadalje proći najbolje moguće.

Hera, spominješ krvarenje, pa da kažem da sam ja imala također izazvani porod tabletama, i nakon tog izvršenu kiretažu. Krvarenje sam imala nekih 16 dana, poslije to nije bilo nešto puno, ali je bilo, pa onda smeđa krv, plašila sam se da nisam bila dobro očišćena, isto sam bila zabrinuta ali je na kraju sve ispalo dobro, a vjeruj da sam većinu vremena preležala, tako su me savjetovali.
    Menstruaciju sam dobila 28 dana nakon porođaja, baš na vrijeme, kako mi je rečeno, da bi trebala doći  4-6 sedmica nakon porođaja, i tako je i bilo. Ne sekiraj se, biti će to sve u redu, prestati će krvarenje ubrzo. :) 

Buba T, ti baš imaš loše iskustvo s pilulama, to prvi puta čujem, strašno  Meni se u prvom mjesecu pojavila i cista, koju nikad ranije nisam imala, a to su one prouzrokovale, dalje sve okej. Nadam se da neće biti isto, realtivno kratko ih koristim :/ A za tebe se isto nadam da neće ostaviti značajne posljedice.

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

Mama_andjela
    19. Svibanj 2021. 08:01

A fakat još da se nadovežem, tačno kad ja prolazim kroz sve ovo, svi na društvenim mrežama i oko mene su trudni i u iščekivanju bebe. Ja sam prva zatrudnila, prije svih mojih prijateljica, i sada one očekuju za mjesec do dva, a ja u najgorem mogućem stanju.
    Također, sestra je trudnica i za par dana ulazi u deveti mjesec :) Toliko sam sretna zbog nje i u iščekivanju kao da je moja beba  Mada imam osjećaj kada ga uzmem u ruke da ću se rasplakati, sve je to još svježe i normalno da me podsjeća na moje dijete. Nekako, koliko želim novi plusić, još toliko puta dva se plašim naredne trudnoće, mislim da će mi odlazak na pregled biti koban :/ Ali sve se to valjda prevaziđe nekako, nisam ni prva ni posljednja, a kamo sreće da jesam, da to više niko ne doživi..

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

• XOXO
    19. Svibanj 2021. 08:36

Mama andjela mislim da uvijek ima trudnica i bebica oko nas al ih sad puno vise primjecujemo i dajemo paznju. Moj je mozak isto istreniran da pogleda svaka kolica i svaki trbuscic koje oci vide. Koliko puta se ulovim da bas sama sebe mucim i dalje u brojanju tjedana u kojima bi bila... Teski mazohizam.
    Sve zene koje su to prosle ili prolaze su bas jake i brzo cemo se sve veselit novim plusicima sigurna sam. 

👶 - 2011.
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani