![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Cure ja prijavljujem 1 DC napokoooon!!!!!! 🎉🎉🎉
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Mama andjela mislim da uvijek ima trudnica i bebica oko nas al ih sad puno vise primjecujemo i dajemo paznju. Moj je mozak isto istreniran da pogleda svaka kolica i svaki trbuscic koje oci vide. Koliko puta se ulovim da bas sama sebe mucim i dalje u brojanju tjedana u kojima bi bila… Teski mazohizam.
Sve zene koje su to prosle ili prolaze su bas jake i brzo cemo se sve veselit novim plusicima sigurna sam.
Upravo tako. Ja računam koliko bi dijete sada bilo, i nekako sam baš postala slaba na to kada vidim bolesno dijete, borba za život i slično. Svi me tješe da je bolje što je tako završilo, nego da rodim a da onda dijete ima nekakvih posljedica, nedostataka. Znam sve, svjesna sam svega, aliii…
Baš postoji više razloga zbog kojih su trudnoće prekinute, ali ovo kao što se meni desilo, virus stvarno mi je nešto nevjeorvatno za povjerovati, ali nikad se ne zna. Ubuduće mi je ginekolog rekao da obratim pažnju pogotovo u prvom tromjesečju, da ne dolazim mnogo u kontakte s ljudima, maženje s bebama i slično. Barem maženje s mužem nije zabranio.
Držim nam fige svima, i što zdraviji um
Na drugom pregledu trudnoce sam donijela sve nalaze briseva i krvi dr na uvid sto sam tih dana radila. I sve je bilo super osim tog jednog brisa pisalo pozitivno. I dok sam ja cekala na svoj red vrag mi nije dao mira otisla googlat i ispada da je to virus koji nije opasan, mozes ga prebolit i da ne znas, najcesce se pokupi od jaslicke i vrticke djece. Ali u trudnoci je jaaako opasan. Procitala ja sve sta moze bit i usla u ordinaciju zelena od muke. Dr brze bolje pogleda nalaze i kaze mi da ce mi zabranit google. Da to pozitivno nije aktivni virus nego antitijela sto znaci da sam preboljela nekad u proslosti i da sam sad mirna da necu dobiti. Uglavnom mislim da je bas rijec o ovoj tvojoj vrsti herpesa. Tako da koliko god tesko bilo sada mozes bit mirna da ce sljedeca trudnoca bit super jer sad imas antitijela i sigurno se nece ponoviti. 💜
Da, to je i meni doktor rekao, sada sam stekla antitijela i više se neće moći ponoviti, ali tih virusa ima stvarno mnogo, koji se mogu pokupiti na razne načine i od ljudi i životinja. Sad se fakat plašim svega. Bar taj ne može više doći, a nadam se ni ostali. A i ja mnogo koristim google, i po njemu svaki puta kao da ću da umrem, strašno
👩27 g.
🤵♂️36 g.
12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙
Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
Od 07/21 pokušavamo :)
- Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.
Mama andjela mislim da uvijek ima trudnica i bebica oko nas al ih sad puno vise primjecujemo i dajemo paznju. Moj je mozak isto istreniran da pogleda svaka kolica i svaki trbuscic koje oci vide. Koliko puta se ulovim da bas sama sebe mucim i dalje u brojanju tjedana u kojima bi bila… Teski mazohizam.
Sve zene koje su to prosle ili prolaze su bas jake i brzo cemo se sve veselit novim plusicima sigurna sam.
Upravo tako. Ja računam koliko bi dijete sada bilo, i nekako sam baš postala slaba na to kada vidim bolesno dijete, borba za život i slično. Svi me tješe da je bolje što je tako završilo, nego da rodim a da onda dijete ima nekakvih posljedica, nedostataka. Znam sve, svjesna sam svega, aliii…
Baš postoji više razloga zbog kojih su trudnoće prekinute, ali ovo kao što se meni desilo, virus stvarno mi je nešto nevjeorvatno za povjerovati, ali nikad se ne zna. Ubuduće mi je ginekolog rekao da obratim pažnju pogotovo u prvom tromjesečju, da ne dolazim mnogo u kontakte s ljudima, maženje s bebama i slično. Barem maženje s mužem nije zabranio.
Držim nam fige svima, i što zdraviji um
Na drugom pregledu trudnoce sam donijela sve nalaze briseva i krvi dr na uvid sto sam tih dana radila. I sve je bilo super osim tog jednog brisa pisalo pozitivno. I dok sam ja cekala na svoj red vrag mi nije dao mira otisla googlat i ispada da je to virus koji nije opasan, mozes ga prebolit i da ne znas, najcesce se pokupi od jaslicke i vrticke djece. Ali u trudnoci je jaaako opasan. Procitala
Da, to je i meni doktor rekao, sada sam stekla antitijela i više se neće moći ponoviti, ali tih virusa ima stvarno mnogo, koji se mogu pokupiti na razne načine i od ljudi i životinja. Sad se fakat plašim svega. Bar taj ne može više doći, a nadam se ni ostali. A i ja mnogo koristim google, i po njemu svaki puta kao da ću da umrem, strašno
Istina ima puno virusa i ja sam svijesna da ce sljedeca T bit psiholoski jako zahtjevna. Al treba se pokusat smirit i gledat pozitivno najvise moguce. Ja mislim da cu otkantat dr googl sljedeci put jer ionako uvijek nadem oprecne info a ulovim se za negativne. Moja gin je stvarno super i uvijek se mogu njoj javit rade za pitat sve sta me muci. Istina da mi se neda ju gnjavit stalno i bude mi neugodno al sigurno cu bit mirnija nego se izludivat sa dr googlom.
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Zdravo svima :) Na forumu sam bila prošle godine konstantno, bila sam jedna od sretnih trudnica, i vec u 28 tjednu, u decembru 2020, odem na pregled i saznam da je beba mrtva. Previse pitanja, a premalo odgovora, hitno prebacena na odjel ginekologije, uz pomoc vaginalnih tableta dobila trudove i nakon par sati rodila. Nisam smogla snage vidjeti dijete, plasila sam se da bi me ta slika pratila kroz cijeli moj zivot. Bio je djecak, i obzirom da je bila visoka trudnoca, sahranili smo ga na mezarju blizu doma. Saznala sam da je razlog smrti bebe bio pojava herpes simplex virusa, koji je postepeno unistio posteljicu. Od doktora sam dobila uputu da 6 mjeseci ne smijem zatrudniti, i dobila kao terapiju kotracepcijske pilule. Proslo je 5,5 mjeseci nakon tog dogadjaja, uskoro cu otici na novi pregled da vidim sta mi doktor dalje savjetuje, nakon zavrsetka s pilulama, kojih je ostalo jos samo 23 :)
Nisam pratila ovu temu, pa me zanima da li je neka od vas prosla isto, kada je dosla naredna trudnoca i da li pilule igraju ulogu u tome?
Necu ni pitati za vase psihicko stanje, znam da je poprilicno nestabilno i da je bol velika, ja sam dobro sada, rjedje zaplacem, a najvise mi je u svemu pomogla obaveza i moj posao, da manje mislim o svemu sto sam prosla. Eto, ako neka od vas ima iskustva, voljela bih da podijelite. :)
Prije svega, jako mi je zao zbog toga sto ti se desilo, i sama sam prosla jedan spontani, doduse u ne tako visokoj trudnoci. Mene zanima ako ti nije problem da mi kazes, da li je tebe doktor tada slao da radis TORCH test. On je trebao pokazati da nemas antitijela na taj virus, i svakako se onda trudnoca prati cesce i radi se test na prisustvo tog virusa ako dodjes u kontakt....
👱♀️- 34g
👨-42g
👶-7g
09.10-missed ab.
Papa✅ Brisevi ✅
➕ 16.03.2021
Imala sam spontani u desetom tjednu (po menstruaciji) realno u šestom. Nije bila vidljiva srčana aktivnost, pobačaj je bio zadržani te sam dobila tablete s kojima sam se uspjela "prirodno očistiti".
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Imala sam spontani u desetom tjednu (po menstruaciji) realno u šestom. Nije bila vidljiva srčana aktivnost, pobačaj je bio zadržani te sam dobila tablete s kojima sam se uspjela "prirodno očistiti".
U šestom je stao razvoj ploda.
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Zdravo svima :) Na forumu sam bila prošle godine konstantno, bila sam jedna od sretnih trudnica, i vec u 28 tjednu, u decembru 2020, odem na pregled i saznam da je beba mrtva. Previse pitanja, a premalo odgovora, hitno prebacena na odjel ginekologije, uz pomoc vaginalnih tableta dobila trudove i nakon par sati rodila. Nisam smogla snage vidjeti dijete, plasila sam se da bi me ta slika pratila kroz cijeli moj zivot. Bio je djecak, i obzirom da je bila visoka trudnoca, sahranili smo ga na mezarju blizu doma. Saznala sam da je razlog smrti bebe bio pojava herpes simplex virusa, koji je postepeno unistio posteljicu. Od doktora sam dobila uputu da 6 mjeseci ne smijem zatrudniti, i dobila kao terapiju kotracepcijske pilule. Proslo je 5,5 mjeseci nakon tog dogadjaja, uskoro cu otici na novi pregled da vidim sta mi doktor dalje savjetuje, nakon zavrsetka s pilulama, kojih je ostalo jos samo 23 :)
Nisam pratila ovu temu, pa me zanima da li je neka od vas prosla isto, kada je dosla naredna trudnoca i da li pilule igraju ulogu u tome?
Necu ni pitati za vase psihicko stanje, znam da je poprilicno nestabilno i da je bol velika, ja sam dobro sada, rjedje zaplacem, a najvise mi je u svemu pomogla obaveza i moj posao, da manje mislim o svemu sto sam prosla. Eto, ako neka od vas ima iskustva, voljela bih da podijelite. :)
Prije svega, jako mi je zao zbog toga sto ti se desilo, i sama sam prosla jedan spontani, doduse u ne tako visokoj trudnoci. Mene zanima ako ti nije problem da mi kazes, da li je tebe doktor tada slao da radis TORCH test. On je trebao pokazati da nemas antitijela na taj virus, i svakako se onda trudnoca prati cesce i radi se test na prisustvo tog virusa ako dodjes u kontakt….
Sayuri, tebe se sjecam, na svoj stari nick ne mogu da udjem, a ja sam se zvala Miki94, bile smo skupa u grupi proljetne bebe ako se ne varam :)
Ja sam odmah promijenila ginekologa, to mi je bila stavka broj jedan, te nakon doslaska novom doktoru, rekao mi je da uradim torch test, i uradila sam, i na osnovu njega znamo da sam imala prisutan herpes virus i cmv virus, to je takodjer vrsta herpes virusa. Nadam se da ce se to nekako moci pratiti, jer ce me izluditi, sada cu biti vjerovatno i sama mnogo vise opreznija .. Krenuh napisati kakvo je kod tebe sada stanje i vidjeh da si ponovo trudna :) Bas mi je drago i nadam se da ces ovoga puta proci puuno bolje i docekati bebicu zivu i zdravu :)
👩27 g.
🤵♂️36 g.
12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙
Cure ja prijavljujem 1 DC napokoooon!!!!!! 🎉🎉🎉
Supeeer! Znam i sama kolilo sam dugo cekala na tu menstruaciju, pa da mogu otici na kontrolu i da vidim sta i kako dalje. Kod mene je bila visa trudnoca pa moram pricekati 6 mjeseci, a mislim da ces ti ranije moci poceti raditi na novoj bebici. Mozda tek odmah nakon prvog ciklusa. :)
👩27 g.
🤵♂️36 g.
Xoxo ajme super! 🥳🥳🥳
Meni su isto rekli 6 mj pauze u bolnici iako sam bila 16 tj tocno trudna na dan poroda. Nekako se nadam da ce mi moj gin ipak dat ranije zeleno svijetlo. Mislim trenutno mi nije u planu nova trudnoca do iza ljeta, ali recimo nakon 4 ciklusai se cini kao da bi se tijelo vec trebalo oporavti 🤷🏽♀️ A nadam se i mi psihicki...
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Sortiraj odgovore
Najstariji