Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mama_andjela
    19. Svibanj 2021. 12:38

Hera✨

Xoxoajme super! 🥳🥳🥳
    Meni su isto rekli 6 mj pauze u bolnici iako sam bila 16 tj tocno trudna na dan poroda. Nekako se nadam da ce mi moj gin ipak dat ranije zeleno svijetlo. Mislim trenutno mi nije u planu nova trudnoca do iza ljeta, ali recimo nakon 4 ciklusai se cini kao da bi se tijelo vec trebalo oporavti 🤷🏽‍♀️ A nadam se i mi psihicki…

Sve zavisi od doktora, vidiš tebi su rekli da pauziraš kao i ja, a duplo duže samo bila trudna od tebe, možda da provjeriš još negdje, to nije ni previše mala niti previsoka trudnoća, i po raznim iskustvima od drugih mama, pretežno je 3 mjeseca pauza. Pogotovo u drugim državama. Kod nas u BiH to ide malo duže, meni su dva doktora rekla da sačema 6 mjeseci, s tim da je moj novi doktor rekao da bi me možda ostavio i duže, ali obzirom da sam mlada, kaže da je 6 mjeseci sasvim okej. Iako je to i meni nekako djelovalo dugo, ali neka, neka se tijelo oporavi, a nasoj psihi svakako treba vise vremena.. 

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Svibanj 2021. 12:45

Prvo vam mora beta pasti na nulu, a to zna dosta trajati. Nakon toga, provjerite stanje jajnika i maternice. I ako je sve u redu, možete se baciti na posao.
    Ove procjene 3, 6 mjeseci su paušalne, svako tijelo je drugačije i pojma nemaju kako će se oporavljati poslije. Meni se tijelo brže oporavilo nakon prvog spontanog, gdje je bila veća trudnoća i bila sam na vakuumskoj kiretaži, nego sad kad sam iskrvarila i sama se očistila. Stvarno je jako individualno i ide od slučaja do slučaja.

💔💔💔

• XOXO
    19. Svibanj 2021. 13:35

Hera ja sam bila dva dana do 16tt tako da smo prakticki isto. Bila sam na kontroli u bolnici i kod svoje gin. Posto je sve bilo uredno rekli su mi da pricekam cca 2 mj i bar jedan M da prode. Nakon M imam dogovor sa svojom gin za jos jedan pregled i ako je sve ok i ja se osjecam da mogu/zelim krenut ispocetka ona kaze da nema razloga zasto ne. Takoder sam dosta zadnji put pricala o svemu otvoreno sa njom i ona kaze da sluzbeno uvijek kazu pricekat 2-3ciklusa al da je to  bas jako individualno o tome koliko se ko brzo oporavi a i da se nekad preporucalo cekati 3-6 mj sto danas nije vise slucaj. Uglavnom ako si pod kontrolom bitno da je sve uredno i da se ti osjecas spremno. Ja sam bas prosli cetvrtak vadila betu da vidim di sam i bila je 13 a ponedjeljak 0. Tako da vidim da se sve polako vraca u normalu. M je krenula al nije nikakva poplava a i bolovi nisu jaki nisam nista jos ni uzimala protiv. Vise mi je sto sam se odvikla od M zadnji put sam imala prosle godine u 12mj

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Hera✨
    19. Svibanj 2021. 13:48

Bas mi je drago da ti se sve vraca u normalu  😊 
    Ja se stvarno nadam da ce i meni uskoro posto mi je tijelo inace bilo ko stoperica i bez ikakvih problema. Vidjet cu sta ce mi reci sutra u bolnici, tamo me doduse svaki put netko drugi gleda i ima drugo misljenje obicno pa nisam nikad na cisto. Ugl nista bez konzultacija s mojim ginekologom koji je odlican i vjerujem mu zivotom. Planiram nakon prve menge do njega da vidim kakvo je stanje, osim ako mi nesto drugo sutra ne savjetuju. U svakom slucaju njemu najvise vjerujem pa cu se drzati toga sto on preporuci. A jesi betu vadila privatno ili su te poslali?  

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

Hera✨
    19. Svibanj 2021. 13:49

XOXO

Hera ja sam bila dva dana do 16tt tako da smo prakticki isto. Bila sam na kontroli u bolnici i kod svoje gin. Posto je sve bilo uredno rekli su mi da pricekam cca 2 mj i bar jedan M da prode. Nakon M imam dogovor sa svojom gin za jos jedan pregled i ako je sve ok i ja se osjecam da mogu/zelim krenut ispocetka ona kaze da nema razloga zasto ne. Takoder sam dosta zadnji put pricala o svemu otvoreno sa njom i ona kaze da sluzbeno uvijek kazu pricekat 2-3ciklusa al da je to bas jako individualno o tome koliko se ko brzo oporavi a i da se nekad preporucalo cekati 3-6 mj sto danas nije vise slucaj. Uglavnom ako si pod kontrolom bitno da je sve uredno i da se ti osjecas spremno. Ja sam bas prosli cetvrtak vadila betu da vidim di sam i bila je 13 a ponedjeljak 0. Tako da vidim da se sve polako vraca u normalu. M je krenula al nije nikakva poplava a i bolovi nisu jaki nisam nista jos ni uzimala protiv. Vise mi je sto sam se odvikla od M zadnji put sam imala prosle godine u 12mj

Zaboravila sam te citirat 😅

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

zoeeuzoee
    19. Svibanj 2021. 14:02

Drage zenice, danas sam bila na prvom pregledu nakon medikam.pobacaja.
    Javljam da je sve uredu, sve se ocistilo do kraja. 
    Rekla mi je da ovuliram uskoro na desnom jajniku. 
    Pitala sam kad mogu ponovno planirati trudnoca rekla mi je nek barem 2 mj pricekam, a mi bi odmah u akciju😒 kaj vi velite kak je najbolje??
    Hvala vam na podrsci koju ste mi dale uz vas je bilo lakse❤️ saljem vam svima zagrljaj🍀

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

BlairWaldorf
    19. Svibanj 2021. 14:14

Tehnički mozes odmah sad kada ovuliras (ono koliko ja znam i koliko sam čitala iz iskustva drugih) ako zelis naravno. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• XOXO
    19. Svibanj 2021. 14:32

Hera zvala sam privatno al mi tu imamo samo 2 privatna mjesta di mozes vaditi i ni jedni nisu imali termina sljedecih nekoliko dana pa sam zamolila gin uputnicu i dala mi je.
    Zoeeuzoee znam osobno osobu koja je izmedu spontanog u nizim tjednima i prve M nakon ostala trudna ( tj nije ni dobila tu prvu M) i sve je ispalo super skolski. Ja bi pricekala jednu M za svaki slucaj. Iako i odmah Ako je sve ok na pregledu ne bi trebalo bit nikakvih problema. Meni je isto u glavi stalno i kad krenemo u nove pokusaje ko zna koliko ce proc dok se ne ulovi. Te cekaj ciklus te cekaj kontrole te cekaj da prode tih par ciklusa, pa cekaj da se ulovi... Uglavnom cekanje. 

👶 - 2011.
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

• XOXO
    19. Svibanj 2021. 14:34

Di nam je Pingo nadam se da je sve ok 💜

👶 - 2011.
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

BlairWaldorf
    19. Svibanj 2021. 15:14

XOXO

Hera zvala sam privatno al mi tu imamo samo 2 privatna mjesta di mozes vaditi i ni jedni nisu imali termina sljedecih nekoliko dana pa sam zamolila gin uputnicu i dala mi je.
    Zoeeuzoee znam osobno osobu koja je izmedu spontanog u nizim tjednima i prve M nakon ostala trudna ( tj nije ni dobila tu prvu M) i sve je ispalo super skolski. Ja bi pricekala jednu M za svaki slucaj. Iako i odmah Ako je sve ok na pregledu ne bi trebalo bit nikakvih problema. Meni je isto u glavi stalno i kad krenemo u nove pokusaje ko zna koliko ce proc dok se ne ulovi. Te cekaj ciklus te cekaj kontrole te cekaj da prode tih par ciklusa, pa cekaj da se ulovi… Uglavnom cekanje.

Xoxo (nadimci nam bas jako pašu ) xD 

Da, novija istrazivanja koliko sam ja primjetila napustaju ovo razmisljanje da treba čekati 3 do 6mjeseci. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.