Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    BlairWaldorf
    19. Svibanj 2021. 17:48

BlairWaldorf

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

BlairWaldorf

Meni je soc. ginekolog (dom zdravlja) rekao pričekati tri do šest mjeseci (stara škola), a mlađa doktorica u bolnici( bila sam na dva pregleda po završetku krvarenja nakon missed medikamentozni - dom zdravlja i bolnica ) da mozemo pokusati nakon 1. menstruacije.
    S time da sam soc. ginekologa zamolila i uputnicu za prekoncepcijsku obradu pa mislim i to napraviti kako bi bila mirnija.

Ja tima po domovima zdravlja ne bih vjerovala ništa, nisu oni navikli na problematične trudnoće. I previše sam čula priča gdje su trudnoće završile loše jer oni nisu imali dovoljno znanja i iskustva da na vrijeme reagiraju. Naravno, ima ih svakakvih, ima ih i izvrsnih, ali većina njihovog posla NIJE vođenje trudnoća, pogotovo ne problematičnih.
    Treba ići kod kvalitetnog privatnika sa dobrim UZVom. Ako on potvrdi da je maternica u dobrom stanju, go for it.

Ovaj "moj" je jako oprezan. Htio je čuti drugo misljenje nakon medikamentoznog (kada sam dosla poslije krvarenja na pregled kako bi bila sigurna da je sve "čisto") te mi je izdao uputnicu za bolnicu.
    Bez problema mi je dao i uputnicu za daljne preglede tako da zasad s njim imam ok iskustvo.

Tako da mi je zeleno svijetlo dala doktorica iz bolnice,  a tko ima vise iskustva od njih kojima je to svakodnevica ( koliko nazalost imaju ovakvih slučajeva svakodnevno) .... Jedino su se iz bolnice malo bunili zasto poslije 1. S. zelim na preglede ... Ali ne mogu mi nista ( valjda ) jer moja uputnica je u sustavu. Hahaha. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• korina205
    19. Svibanj 2021. 18:08

Pozdrav!
    Imala sam 2 spontana pobacaja zbog stitnjace. Imala sam poviseni TSH. On je sada snizen na 1.6, ali imam visoka antitijela, tj anti TPO mi je 7000. Doktori su rekli da je to tesko kontrolirat i da to ne utjece na trudnocu i da je vazno da je tsh dobar. Citala sam svasta u vezi anti TPO pa me strah ici ponovno u iducu trudnocu. Ima koja od vas s time iskustva, jeste pile decortin, aspirin, ili ste iznjele zdravu trudnocu sa dobrim tsh i visokim antitijelima? Ja pijem samo euthryox zbog tsh

BlairWaldorf
    19. Svibanj 2021. 18:13

korina205

Pozdrav!
    Imala sam 2 spontana pobacaja zbog stitnjace. Imala sam poviseni TSH. On je sada snizen na 1.6, ali imam visoka antitijela, tj anti TPO mi je 7000. Doktori su rekli da je to tesko kontrolirat i da to ne utjece na trudnocu i da je vazno da je tsh dobar. Citala sam svasta u vezi anti TPO pa me strah ici ponovno u iducu trudnocu. Ima koja od vas s time iskustva, jeste pile decortin, aspirin, ili ste iznjele zdravu trudnocu sa dobrim tsh i visokim antitijelima? Ja pijem samo euthryox zbog tsh

Mislim da nemas razloga za brigu. Vjerovatno ćeš morati češće kontrolirati stitnjaču i prilagodavati tablete shodno nalazima. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

zoeeuzoee
    19. Svibanj 2021. 18:21

Cure imam pitanje 
    To danas na pregledu rekla mi je da je sve uredu i cisto.. 
    Al je onak usput napomenula kao stijenka maternice za 7 dan menstruacije vam je malo manja od uobicajnog al kao bolje da je manja nek veca da je to sve uredu kao onak nes neobaveznog..
    Pa me zanima kaj to znaci? Onda se nisam snasla da to pitam jer je rekla to bu doslo na svoje 

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

Hera✨
    19. Svibanj 2021. 18:23

korina205

Pozdrav!

Hej, zao mi je zbog spontanih nadam se da ce iduca trudnoca biti uredna! 🤞🏽🍀

Ja imam hasimoto i povisen tsh koji isto kontroliram euthyroxom. Nisam vadila antitijela posto znam da ih imam. Eto meni nije to nikakve probleme u trudnoci uzrokovalo. Vazno je samo svakih mjesec dana vaditi tsh i Ft4 jer je i njegova vrijednot bitna. Ako su te vrijednoati uredne ne bi trebalo biti problema koliko su meni rekli endokrinolozi i ginekolog.

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

Emili57
    19. Svibanj 2021. 23:38

zoeeuzoee

Cure imam pitanje
    Al je onak usput napomenula kao stijenka maternice za 7 dan menstruacije vam je malo manja od uobicajnog al kao bolje da je manja nek veca da je to sve uredu kao onak nes neobaveznog..
    Pa me zanima kaj to znaci? Onda se nisam snasla da to pitam jer je rekla to bu doslo na svoje

Zoeeuzoee
    Hej moguce da je dr mislila na debljinu edometrijuma tj zida materice, nema tu nista strasno, moze jedino uticati na usadjivanje jajne celije ako se odlucite sada na pokusaj zato je i preporuka bar 2 ciklusa pa sljedeci pokusaj.
    Nadam se da je pomoglo 💛

jelenas
    20. Svibanj 2021. 07:56

Bok cure, vidim da nažalost ima i novih :(
    Samo da se kratko javim da mislim na sve i nadam se da smo sve dobro ❤️
    MTBica, kad je novi postupak? 
    Lori, jel čekamo piškenje? :) 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Lori🍀
    20. Svibanj 2021. 08:23

Bok cure
    Što se tiče čekanja nakon spontanog -  svaki dr. kaže drugačije, ja sam ih nekoliko pitala još u bolnici kad sam bila i dobila sam različita mišljenja. Na kraju mislim da je najvažnije mišljenje doktora koji pogleda detaljno stanje na uzv. Tu sam dobila zeleno svijetlo od 2 ginićke da možemo odmah krenuti (ginićka u bolnici na prvom uzv i u privatna nakon toga). Mi smo ipak 2 mjeseca pričekali zbog nalaza i da se psihički malo dobijemo.
    Jelena draga, imam osjećaj kao da će stići M i to ranije nego bi trebala. Ako ne stigne do srijede onda pišnem testić i naravno javim 

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25 ➖️
    2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️

Lori🍀
    20. Svibanj 2021. 08:25

Emili57

zoeeuzoee

Cure imam pitanje
    Zoeeuzoee
    Hej moguce da je dr mislila na debljinu edometrijuma tj zida materice, nema tu nista strasno, moze jedino uticati na usadjivanje jajne celije ako se odlucite sada na pokusaj zato je i preporuka bar 2 ciklusa pa sljedeci pokusaj.
    Nadam se da je pomoglo 💛

Zoe slažem se s Emili. Ja bi pauzirala na tvom mjestu još 1 ciklus pa nakon iduće M na pregled da se vidi stanje. Sretno!

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25 ➖️
    2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Svibanj 2021. 08:57

jelenas

Bok cure, vidim da nažalost ima i novih :(
    Samo da se kratko javim da mislim na sve i nadam se da smo sve dobro ❤️
    MTBica, kad je novi postupak?
    Lori, jel čekamo piškenje? :)

Ne tako skoro, ja se prvo moram igrati sa mojim miomom, a ta priča tko zna kako će završiti. O tom potom. Bitno da se sad brinem o sebi i punim baterije. 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani