Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lori🍀
    05. Ožujak 2021. 08:55

Bok cure, evo da se javim s novostima kod mene. Pitala sam prije par dana ovdje za savjet sto da izaberem medikamentozni ili vaakumsku aspiraciju.
    Moja trudnoca je stala na 6+3, missed ab, otkucaja nije ni bilo.
    Isla sam u KB Sv.Duh i nakon razgovora s divnom ginekologicom izabrala sam tablete. Vakuumska je isto ok opcija ali mi je rekla da obicno moraju malo i kiretom sastrugati pa sam odustala. Spominjala je i prirodno ciscenje, da krene sve samo ali nisam htjela jer mi se cinilo da ce to duze trajati.
    U bolnici su svi bili odlicni - strucni, ljubazni i puni razumijevanja, sto olaksava tu groznu situaciju. 
    Nakon prve 3 tablete 1.dan nisam ni prokrvarila niti sam imala bolove osim laganih menstrualnih.
    Iduci dan kad sam dobila one koje se otapaju u ustima e to mi je bilo malo gadno s prve 2, vrtilo mi se, dobila sam temp i poceli su mi jaki grcevi pa sam dobila intravenozno ketonal i to je pomoglo.
    Onda sam napokon prokrvarila i s tim su se bolovi poceli opet pretvarati u lagane menstrualne. Dali su mi jos 1 tabletu na usta i 1 vaginalno.
    Taj dio krvarenja, ugrusaka i sl.meni osobno nije bio ni bolan ni tezak, vidjela sam svjetlo na kraju tunela i samo mi je to bilo u glavi.
    Sve u svemu nije bilo strasno. Navecer sam otisla na uzv, rekli su mi da je ostalo jos malo ali da ce to samo otici i da na uzv izgleda kao tkivo koje je beopasno (a ne posteljica).
    Ako cu imati jako krvarenje, jake bolove i sl onda nije dobro i dolazim na hitnu, u protivom kontrola za 2 tjedna.
    Sad nemam bas nikakve bolove, krvarim ali kao da imam klasicnu menstruaciju.
    Psihicki sam isto bolje, ali trebat ce tu jos vremena.
    Drzite se cure, bit ce sve ok❤

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25 ➖️
    2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️

Lori🍀
    05. Ožujak 2021. 09:05

Andjelina, predivne vijesti, cestitam i zelim ti urednu trudnocu❤
    Samoja- zao mi je za M, ali polako, dogodit ce se, vidis da ti se ciklusi jos nisu ustalili, treba malo vremena za sve.
    Katja sretno dalje🍀

Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    1. IVF 2/25 ➖️

Lori🍀
    05. Ožujak 2021. 09:08

mystic

Drage moje, ja sam jos u postupku spontanog koji je bio 22.1. -23.1.(Missed i tablete)
    Beta mi presporo pada i redovno se kontrolira.
    S tim da sam danas jako prikrvarila a u bolnici ne znaju da li je menstruacija.
    Dosta je obilno. Beta je danas (vise od mjesec dana) na 7.72
    Uzasno me strah jer se sve iskompliciralo i stvarno bi zeljela da napokon bude sve u redu.

Hej a kad si bila na uzv i sto se vidjelo tada? Jesu ti rekli da je jos ostalo nesto? Ako je ostao dio posteljice onda su obavezno tu i jaaaako bolovi tako da ako ih nemas onda se ne trebas brinuti. Ostalo ce ti sad izaci to ti je vjerojatno M.
    Kad prestanes krvariti pravac uzv i sve ce se lijepo vidjeti. Sretno🍀

Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    1. IVF 2/25 ➖️

Samoja6
    05. Ožujak 2021. 09:45

Lori1988

Bok cure, evo da se javim s novostima kod mene. Pitala sam prije par dana ovdje za savjet sto da izaberem medikamentozni ili vaakumsku aspiraciju.
    Moja trudnoca je stala na 6+3, missed ab, otkucaja nije ni bilo.
    Isla sam u KB Sv.Duh i nakon razgovora s divnom ginekologicom izabrala sam tablete. Vakuumska je isto ok opcija ali mi je rekla da obicno moraju malo i kiretom sastrugati pa sam odustala. Spominjala je i prirodno ciscenje, da krene sve samo ali nisam htjela jer mi se cinilo da ce to duze trajati.
    U bolnici su svi bili odlicni - strucni, ljubazni i puni razumijevanja, sto olaksava tu groznu situaciju.
    Nakon prve 3 tablete 1.dan nisam ni prokrvarila niti sam imala bolove osim laganih menstrualnih.
    Iduci dan kad sam dobila one koje se otapaju u ustima e to mi je bilo malo gadno s prve 2, vrtilo mi se, dobila sam temp i poceli su mi jaki grcevi pa sam dobila intravenozno ketonal i to je pomoglo.
    Onda sam napokon prokrvarila i s tim su se bolovi poceli opet pretvarati u lagane menstrualne. Dali su mi jos 1 tabletu na usta i 1 vaginalno.
    Taj dio krvarenja, ugrusaka i sl.meni osobno nije bio ni bolan ni tezak, vidjela sam svjetlo na kraju tunela i samo mi je to bilo u glavi.
    Sve u svemu nije bilo strasno. Navecer sam otisla na uzv, rekli su mi da je ostalo jos malo ali da ce to samo otici i da na uzv izgleda kao tkivo koje je beopasno (a ne posteljica).
    Ako cu imati jako krvarenje, jake bolove i sl onda nije dobro i dolazim na hitnu, u protivom kontrola za 2 tjedna.
    Sad nemam bas nikakve bolove, krvarim ali kao da imam klasicnu menstruaciju.
    Psihicki sam isto bolje, ali trebat ce tu jos vremena.
    Drzite se cure, bit ce sve ok❤

💞 Baš to što ti rekla! Kad dođeš tamo i krene sve to, samo jedva čekaš da završiš s tom pričom! Odmah ti je bar malo lakše! 
    Sad ćeš imati tako to menstrualno krvarenje i to je to... Zna ti se dogoditi da stane pa onda nakon par dana počne opet lagano... Da se ne prepadneš, nije to ništa i prođe... 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• Suncica1912
    05. Ožujak 2021. 11:47

Pozdrav svima :) nova sam tu na forumu i čitajući vaše komentare dosta ste mi pomogle pa sam htjela podjelit svoje iskustvo. Moja trudnoća je stala sa 7+2, missed ab (prva trudnoća) i odlučila sam se za medikametozni pobačaj. Prvi dan sam dobila 3 tablete te su mi dali i druge tri tablete (prvo da popijem dvije, a trecu ako se nista ne dogodi nakon 3-4 sata) i rekli da ih popijem sutradan. Doktorica mi je sve objasnila, dala upute i pustili su me doma. S prvim tabletama sam dobila samo lagane grčeve i mučninu. Sutradan sam doma popila prve dvi tablete i vec nakon 20 min sam dobila grčeve, treskavicu, temperaturu, proljev i bol u donjim leđima. Nijedna tableta protiv bolova mi nije pomagala. Nakon otprilike 3 sata uzasnih grceva sam prokrvarila i tad je vec postalo lakse. Da ne lažem, prvi dan je baš bolilo, i ta prva 3 sata su mi bila najgora. Sutradan sam otisla do svoje ginekologice koja je potvrdila da je većina izašla i da će ostatak izać u narednim danima.
    Samo sam vam htjela reć da ste mi puno pomogle i hvala vam puno <3 ružne stvari se nažalost događaju i nakon toga možemo samo izać jače. Divne ste i držite se :) 

mystic
    05. Ožujak 2021. 15:48

Hvala draga, ali sam ja ipak imala danas kiretazu. Predugo je sve trajalo. Tako da su mi odradili kiretazu u lokalu. 
    Jucer prokrvarila beta bila 7.72 a jutros 7.79 iako su na hitnoj rekli da nece trebat kiretaza da je menstrualno krvarenje ali doktor koji je stručnjak je odmah rekao kiretaza jer predugo traje. 
    U četvrtak kontrola. 

mystic
    05. Ožujak 2021. 15:50

Samoja6

Luckyy42

Samoja6bas sam trazila po jesenskim bebama i nadala da cu vidjet da si tamo😔
    Mislimo na tebe i nase cure i nadamo se da cete ugledati vase plusice vim prije, drago mi je da ne odustajes❤️ Doci ce bebi kad ces se najmanje nadati❤️

Takoder svim curama ovdje zelim cim prije jedan velikiiii plus!🙂❤️

💞💞💞💞
    Nažalost još ne… Ali bit će! Pokušavam se voditi s tim da smo i prvi put uspjeli prirodno, nadam se da ćemo i opet!
    Sad ću šokirati tijelo malo duphastonima da se 🧙‍♀️ vrati sunce joj, iživcirala me samo tako! Kad triba doći nema je, kad ne triba eto je i prije vremena!
    Šaljem veeeeliki zagrljaj! Neka sve prođe u redu! 😘😘😘😘😘😘

Hvala draga, ali sam ja ipak imala danas kiretazu. Predugo je sve trajalo. Tako da su mi odradili kiretazu u lokalu. 
    Jucer prokrvarila beta bila 7.72 a jutros 7.79 iako su na hitnoj rekli da nece trebat kiretaza da je menstrualno krvarenje ali doktor koji je stručnjak je odmah rekao kiretaza jer predugo traje. 
    U četvrtak kontrola. 

Jako mi je drago zbog svih cura koje nisu morale to prolaziti i svim curama koje su unovakvoj situaciji saljem veliki zagrljaj i snagu da prebrode ovako tuzne i bolne situacije 😘

Lori🍀
    05. Ožujak 2021. 16:21

Suncica ti si imala vrlo slicno sve kao i ja. Drzim ti fige za dalje, drzi se🍀
    Mystic pa bas mi je zao da je tako na kraju zavrsilo😢 Jesi ti ok fizicki, jel te boli? Za psihu necu ni pitati jer vjerujem da ti je dosta vec svega☹

Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    1. IVF 2/25 ➖️

• Suncica1912
    05. Ožujak 2021. 16:36

Lori1988

Suncica ti si imala vrlo slicno sve kao i ja. Drzim ti fige za dalje, drzi se🍀
    Mystic pa bas mi je zao da je tako na kraju zavrsilo😢 Jesi ti ok fizicki, jel te boli? Za psihu necu ni pitati jer vjerujem da ti je dosta vec svega☹

Hvala ti puno😊 Ovaj opis ispod je isti kod nas🙈 od 9. mjeseca pokušavamo i krajem 2. mjeseca se dogodio spontani. Žene, držite se💪

Lori🍀
    05. Ožujak 2021. 17:09

Suncica onda moramo skupa i u temu zimske bebe uskoro😁

Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    1. IVF 2/25 ➖️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani