Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avica
    15. Prosinac 2020. 14:50

Meni je sad skoro mjesec dana od kad sam saznala da je missed ab i puno mi je pomoglo napraviti plan za sve pretrage i s tim krenuti. Ginekolog mi je dao sve uputnice koje mi je privatnik popisao s obzirom da mi je nazalost 2.put za redom. Za nesto se ceka
    , za nesto ne tako da cekanja nisu tako strasna kako sam ocekivala! Jedva cekam sredinu 1.mj, pocetak 2.mj, da dobijem sve te nalaze pa da znam na cemu sam.
    @samoja ovo granicno zeljezo ti je vjerojatno od krvarenja, meni je ginekolog rekao da mogu nastaviti piti prenatale bas zbog tog zeljeza i krvarenja.

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    https://lbdf.lilypie.com/cQZnp2.png
    ➕04/2021
    Novalac, Duphaston, Aspirin100

Samoja6
    15. Prosinac 2020. 17:46

avica

Meni je sad skoro mjesec dana od kad sam saznala da je missed ab i puno mi je pomoglo napraviti plan za sve pretrage i s tim krenuti. Ginekolog mi je dao sve uputnice koje mi je privatnik popisao s obzirom da mi je nazalost 2.put za redom. Za nesto se ceka
    , za nesto ne tako da cekanja nisu tako strasna kako sam ocekivala! Jedva cekam sredinu 1.mj, pocetak 2.mj, da dobijem sve te nalaze pa da znam na cemu sam.
    @samoja ovo granicno zeljezo ti je vjerojatno od krvarenja, meni je ginekolog rekao da mogu nastaviti piti prenatale bas zbog tog zeljeza i krvarenja.

Da, da, rekla mi je gin da nastavim piti prenatal... I nastavit ću, jer ne mislim ni odustati... 
    Za što si dobila uputnice? 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• MinkicaM
    15. Prosinac 2020. 20:43

Samoja6

Vjerujem, tj znam da nije lako…
    Ja sam nekako to sebi smjestila u glavu i odlučno smo krenuli dalje… Dođe mi teško, rasplačem se, obrišem suze i idem dalje… Nitko mi neće pomoći ako ne sama sebi…

A evo čini mi se da ljudi to smatraju kao da nije ništa...ono tipa pa to ni nije bila beba,al mslm,dovoljno je i taj + na testu a ne nešto drugo...za mene je to bila moja beba,moja djeca 😔.Poslije nove godine vidjet ćemo što me čeka i što ću od pretraga uspjet dobit i napravit...

Samoja6
    15. Prosinac 2020. 22:49

MinkicaM

Samoja6

Vjerujem, tj znam da nije lako…
    Ja sam nekako to sebi smjestila u glavu i odlučno smo krenuli dalje… Dođe mi teško, rasplačem se, obrišem suze i idem dalje… Nitko mi neće pomoći ako ne sama sebi…

A evo čini mi se da ljudi to smatraju kao da nije ništa…ono tipa pa to ni nije bila beba,al mslm,dovoljno je i taj + na testu a ne nešto drugo…za mene je to bila moja beba,moja djeca 😔.Poslije nove godine vidjet ćemo što me čeka i što ću od pretraga uspjet dobit i napravit…

To je istina... Tko to ne doživi nema pojma što govori... 
    Jučer sam ja doživila da mi kažu, pošto mi je muž veseljak i svašta zna napraviti, da meni ni ne treba beba kad imam njega... Znam da to nije rečeno u lošoj namjeri, ali je mene toliko zabolilo da je to strašno! Ja jesam bila u "šoku" kad sam saznala za trudnoću, u principu zato što smo duuuugo radili na tome i mislila sam da ću samo opet baciti taj test u smeće jer neće pokazati ništa. Međutim, eto pokazao je debeli ➕! I nikad, ali nikad neću zaboraviti taj trenutak i tu bol kad su mi rekli da srce više ne kuca... A sve te dane prije sam mazila i govorila bebi da je čekamo. Nikad neću zaboraviti tu sreću kad sam njemu rekla da sam trudna i tu bol kad sam mu slomila srce... Evo opet suze na oči... Strašno iskustvo, i tko to ne doživi nikad neće znati što je to!
    Nije bila beba koju sam držala u naručju, ali je bila beba koja je živjela u meni, a nikad je neću držati u naručju! 

Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• ibee92
    16. Prosinac 2020. 09:21

Pozdrav zene! Htjela bi vam se samo javiti sa svojim iskustvom mozda nekom pomogne. 
    Imala sam 2 spontana u zadnjih godinu dana (missed-a). Bila sam u klinici za neplodnost i kod svoje ginekologice koji su to proglasili nesrecom i na moje inzistiranje napravili jako puno pretraga (hormone, imunologiju, bolesti, faktore za trombofiliju itd). 
    Na kraju odem jos u jednu sprecijalnu kliniku za poremecaje zgrusavanja krvi u Ulmu. Ne ocekujem nista, jer vec su napravili faktore za trombofiliju, sto sam im i rekla te pitala jeli ima smisla dva puta uopce raditi. Na kraju specijalista mi kaze kako oni rade malo vise od klinike za neplodnost i imaju neke nove faktore koje gledaju. 
    Prije nekoliko dana posalju mi nalaz s dijagnozom manjka Proteina Z na temelju cega su mi preporucili heparin u slijedecoj trudnoci. Neznam hoce li uspijeti, ali ako ste imali vise neobjasnjenih spontanih, provjerite si ovaj faktor. Rizik za spontani je 4 puta veci. Dosta doktora za ovo ni nezna kao npr ovi u toj klinici za neplodnost gdje sam ja bila prije.
    Meni je iskreno laknulo znati razlog, i da ima nesto sto bi moglo pomoci. A ako ne uspije opet mi je draze znati da je to vjerojatno zbog toga nego da mi govore "nesreca".

• avica
    16. Prosinac 2020. 10:27

Samoja6

avica

Da, da, rekla mi je gin da nastavim piti prenatal… I nastavit ću, jer ne mislim ni odustati…

Dobila sam za faktore za trombofiliju (V Leiden, PAI1, homocistein itd), za HLA tipizaciju i kariogram, za hormone štitnjače, za kompletnu krvnu sliku, željezo, glukozu, OGGT, urin, urinokulturu, TORCH test, mislim da je to sve. I onda još nakon menstruacije brisevi i papa test. Za trombofiliju se u Vinogradskoj može sve izvaditi, potrebna narudžba prije u Zavodu za kemiju i nalazi se čekaju 4-6 tjedana. HLA tipizacija se samo dođe na Rebro s uputnicom i povijesti bolesti, nalazi se čekaju mjesec dana. Kariogram se naručuje. TORCH u Štamparu, dođe se ujutro i nalazi za 2 tjedna.

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    ➕04/2021

Samoja6
    16. Prosinac 2020. 10:29

avica

Samoja6

avica

Da, da, rekla mi je gin da nastavim piti prenatal… I nastavit ću, jer ne mislim ni odustati…

Dobila sam za faktore za trombofiliju (V Leiden, PAI1, homocistein itd), za HLA tipizaciju i kariogram, za hormone štitnjače, za kompletnu krvnu sliku, željezo, glukozu, OGGT, urin, urinokulturu, TORCH test, mislim da je to sve. I onda još nakon menstruacije brisevi i papa test. Za trombofiliju se u Vinogradskoj može sve izvaditi, potrebna narudžba prije u Zavodu za kemiju i nalazi se čekaju 4-6 tjedana. HLA tipizacija se samo dođe na Rebro s uputnicom i povijesti bolesti, nalazi se čekaju mjesec dana. Kariogram se naručuje. TORCH u Štamparu, dođe se ujutro i nalazi za 2 tjedna.

Ma mogu zaboraviti... Neće mene pošalju nigdje! 

Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• avica
    16. Prosinac 2020. 10:30

ibee92

Pozdrav zene! Htjela bi vam se samo javiti sa svojim iskustvom mozda nekom pomogne.
    Imala sam 2 spontana u zadnjih godinu dana (missed-a). Bila sam u klinici za neplodnost i kod svoje ginekologice koji su to proglasili nesrecom i na moje inzistiranje napravili jako puno pretraga (hormone, imunologiju, bolesti, faktore za trombofiliju itd).
    Na kraju odem jos u jednu sprecijalnu kliniku za poremecaje zgrusavanja krvi u Ulmu. Ne ocekujem nista, jer vec su napravili faktore za trombofiliju, sto sam im i rekla te pitala jeli ima smisla dva puta uopce raditi. Na kraju specijalista mi kaze kako oni rade malo vise od klinike za neplodnost i imaju neke nove faktore koje gledaju.
    Prije nekoliko dana posalju mi nalaz s dijagnozom manjka Proteina Z na temelju cega su mi preporucili heparin u slijedecoj trudnoci. Neznam hoce li uspijeti, ali ako ste imali vise neobjasnjenih spontanih, provjerite si ovaj faktor. Rizik za spontani je 4 puta veci. Dosta doktora za ovo ni nezna kao npr ovi u toj klinici za neplodnost gdje sam ja bila prije.
    Meni je iskreno laknulo znati razlog, i da ima nesto sto bi moglo pomoci. A ako ne uspije opet mi je draze znati da je to vjerojatno zbog toga nego da mi govore "nesreca".

Evo recimo za taj Protein Z nisam dobila uputnicu nego Protein C i S

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    ➕04/2021

• avica
    16. Prosinac 2020. 10:32

Samoja6

avica

Samoja6

avica

Ma mogu zaboraviti… Neće mene pošalju nigdje

Nisu ni mene nakon prvog, vadila sam hormone štitnjače i napravila briseve i sve bilo ok. Jako je mala šansa da se to ponovi tako da se nemoj previše brinuti nego radije u akciju :)

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    ➕04/2021

Samoja6
    16. Prosinac 2020. 15:28

avica

Samoja6

avica

Samoja6

avica

Ma mogu zaboraviti… Neće mene pošalju nigdje

Nisu ni mene nakon prvog, vadila sam hormone štitnjače i napravila briseve i sve bilo ok. Jako je mala šansa da se to ponovi tako da se nemoj previše brinuti nego radije u akciju :)

💞 💕 💖 U akciji smo! 🙈🙈
    Nedamo se! 

Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani