Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avica
    16. Prosinac 2020. 10:27

Samoja6

avica

Meni je sad skoro mjesec dana od kad sam saznala da je missed ab i puno mi je pomoglo napraviti plan za sve pretrage i s tim krenuti. Ginekolog mi je dao sve uputnice koje mi je privatnik popisao s obzirom da mi je nazalost 2.put za redom. Za nesto se ceka
    , za nesto ne tako da cekanja nisu tako strasna kako sam ocekivala! Jedva cekam sredinu 1.mj, pocetak 2.mj, da dobijem sve te nalaze pa da znam na cemu sam.
    @samoja ovo granicno zeljezo ti je vjerojatno od krvarenja, meni je ginekolog rekao da mogu nastaviti piti prenatale bas zbog tog zeljeza i krvarenja.

Da, da, rekla mi je gin da nastavim piti prenatal… I nastavit ću, jer ne mislim ni odustati…
    Za što si dobila uputnice?

Dobila sam za faktore za trombofiliju (V Leiden, PAI1, homocistein itd), za HLA tipizaciju i kariogram, za hormone štitnjače, za kompletnu krvnu sliku, željezo, glukozu, OGGT, urin, urinokulturu, TORCH test, mislim da je to sve. I onda još nakon menstruacije brisevi i papa test. Za trombofiliju se u Vinogradskoj može sve izvaditi, potrebna narudžba prije u Zavodu za kemiju i nalazi se čekaju 4-6 tjedana. HLA tipizacija se samo dođe na Rebro s uputnicom i povijesti bolesti, nalazi se čekaju mjesec dana. Kariogram se naručuje. TORCH u Štamparu, dođe se ujutro i nalazi za 2 tjedna.

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    https://lbdf.lilypie.com/cQZnp2.png
    ➕04/2021
    Novalac, Duphaston, Aspirin100

Samoja6
    16. Prosinac 2020. 10:29

avica

Samoja6

avica

Meni je sad skoro mjesec dana od kad sam saznala da je missed ab i puno mi je pomoglo napraviti plan za sve pretrage i s tim krenuti. Ginekolog mi je dao sve uputnice koje mi je privatnik popisao s obzirom da mi je nazalost 2.put za redom. Za nesto se ceka
    , za nesto ne tako da cekanja nisu tako strasna kako sam ocekivala! Jedva cekam sredinu 1.mj, pocetak 2.mj, da dobijem sve te nalaze pa da znam na cemu sam.
    @samoja ovo granicno zeljezo ti je vjerojatno od krvarenja, meni je ginekolog rekao da mogu nastaviti piti prenatale bas zbog tog zeljeza i krvarenja.

Da, da, rekla mi je gin da nastavim piti prenatal… I nastavit ću, jer ne mislim ni odustati…

Dobila sam za faktore za trombofiliju (V Leiden, PAI1, homocistein itd), za HLA tipizaciju i kariogram, za hormone štitnjače, za kompletnu krvnu sliku, željezo, glukozu, OGGT, urin, urinokulturu, TORCH test, mislim da je to sve. I onda još nakon menstruacije brisevi i papa test. Za trombofiliju se u Vinogradskoj može sve izvaditi, potrebna narudžba prije u Zavodu za kemiju i nalazi se čekaju 4-6 tjedana. HLA tipizacija se samo dođe na Rebro s uputnicom i povijesti bolesti, nalazi se čekaju mjesec dana. Kariogram se naručuje. TORCH u Štamparu, dođe se ujutro i nalazi za 2 tjedna.

Ma mogu zaboraviti... Neće mene pošalju nigdje! 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• avica
    16. Prosinac 2020. 10:30

ibee92

Pozdrav zene! Htjela bi vam se samo javiti sa svojim iskustvom mozda nekom pomogne.
    Imala sam 2 spontana u zadnjih godinu dana (missed-a). Bila sam u klinici za neplodnost i kod svoje ginekologice koji su to proglasili nesrecom i na moje inzistiranje napravili jako puno pretraga (hormone, imunologiju, bolesti, faktore za trombofiliju itd).
    Na kraju odem jos u jednu sprecijalnu kliniku za poremecaje zgrusavanja krvi u Ulmu. Ne ocekujem nista, jer vec su napravili faktore za trombofiliju, sto sam im i rekla te pitala jeli ima smisla dva puta uopce raditi. Na kraju specijalista mi kaze kako oni rade malo vise od klinike za neplodnost i imaju neke nove faktore koje gledaju.
    Prije nekoliko dana posalju mi nalaz s dijagnozom manjka Proteina Z na temelju cega su mi preporucili heparin u slijedecoj trudnoci. Neznam hoce li uspijeti, ali ako ste imali vise neobjasnjenih spontanih, provjerite si ovaj faktor. Rizik za spontani je 4 puta veci. Dosta doktora za ovo ni nezna kao npr ovi u toj klinici za neplodnost gdje sam ja bila prije.
    Meni je iskreno laknulo znati razlog, i da ima nesto sto bi moglo pomoci. A ako ne uspije opet mi je draze znati da je to vjerojatno zbog toga nego da mi govore "nesreca".

Evo recimo za taj Protein Z nisam dobila uputnicu nego Protein C i S

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    ➕04/2021

• avica
    16. Prosinac 2020. 10:32

Samoja6

avica

Samoja6

avica

Ma mogu zaboraviti… Neće mene pošalju nigdje

Nisu ni mene nakon prvog, vadila sam hormone štitnjače i napravila briseve i sve bilo ok. Jako je mala šansa da se to ponovi tako da se nemoj previše brinuti nego radije u akciju :)

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    ➕04/2021

Samoja6
    16. Prosinac 2020. 15:28

avica

Samoja6

avica

Samoja6

avica

Ma mogu zaboraviti… Neće mene pošalju nigdje

Nisu ni mene nakon prvog, vadila sam hormone štitnjače i napravila briseve i sve bilo ok. Jako je mala šansa da se to ponovi tako da se nemoj previše brinuti nego radije u akciju :)

💞 💕 💖 U akciji smo! 🙈🙈
    Nedamo se! 

Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

NanaJ
    18. Prosinac 2020. 14:41

Evo da i ja podjelim svoje iskustvo. Prva trudnoca koja ne zavrsila kao b.o u 7 tt. Prokrvarila spotano ali se plod odnosno gastracijska nije dala, beta rastla a ja krvarila odnosno smedarila. Nakon skoro 2 tjedna agonije isla na kiretazu koja je bila 10.12 i sada je to sve napokon iza mene. Ja sam psihicki a i fizicki dobro. Poslozila sam se u glavi da nisam ja kriva, da nisam mogla nikako utjecat na to. Odmah poslje prve menge mislimo krenut u akciju 💪🏻💪🏻💪🏻

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Prosinac 2020. 15:10

NanaJ

Evo da i ja podjelim svoje iskustvo. Prva trudnoca koja ne zavrsila kao b.o u 7 tt. Prokrvarila spotano ali se plod odnosno gastracijska nije dala, beta rastla a ja krvarila odnosno smedarila. Nakon skoro 2 tjedna agonije isla na kiretazu koja je bila 10.12 i sada je to sve napokon iza mene. Ja sam psihicki a i fizicki dobro. Poslozila sam se u glavi da nisam ja kriva, da nisam mogla nikako utjecat na to. Odmah poslje prve menge mislimo krenut u akciju 💪🏻💪🏻💪🏻

Naravno da nisi ništa kriva. Velik broj ranih trudnoća tako završi. Dapače, bolje da završi sad, nego da se beba muči i onda ode za par tjedana.
    Sva istraživanja koja sam čitala kažu da je sad puno veća šansa da će ti odmah iduća trudnoća biti uspješna i da ćeš roditi zdravo dijete - izgleda da se u ovom "neuspješnom" pokušaju nešto pročisti u našem tijelu i tijelo se dodatno pripremi za iduću trudnoću i zaštitu bebe.

💔💔💔

NanaJ
    18. Prosinac 2020. 15:53

MTB

NanaJ

Naravno da nisi ništa kriva. Velik broj ranih trudnoća tako završi. Dapače, bolje da završi sad, nego da se beba muči i onda ode za par tjedana.
    Sva istraživanja koja sam čitala kažu da je sad puno veća šansa da će ti odmah iduća trudnoća biti uspješna i da ćeš roditi zdravo dijete - izgleda da se u ovom "neuspješnom" pokušaju nešto pročisti u našem tijelu i tijelo se dodatno pripremi za iduću trudnoću i zaštitu bebe.

Ja se nadam da bude tako. I da vec u 3 ili 4 mj ugledam svoj plusic 💪🏻💪🏻💪🏻

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

Samoja6
    18. Prosinac 2020. 17:48

NanaJ

MTB

NanaJ

Ja se nadam da bude tako. I da vec u 3 ili 4 mj ugledam svoj plusic 💪🏻💪🏻💪🏻

Možda i prije! Neznam dali si išla na klasičnu kiretažu? 
    Meni su rekli, i moja gin i u bolnici da možemo početi raditi na drugom odmah... Znači čim stane krvarenje nakon spontanog imali smo zeleno svijetlo za dalje... 

Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Prosinac 2020. 19:36

U mojem bližem društvu je nekoliko žena imalo spontani, i unutar 3 mjeseca nakon spontanog su ostale trudne i rodile zdravu djecu. Kažu da su radi toga i lakše prebolile traumu spontanog i da je bolje krenuti raditi na djetetu čim se psihički i fizički može, nego se prepustiti žalovanju.
    Čitala sam i istraživanja, i brojke su nedvojbene - nekoliko je puta veća šansa da će trudnoća odmah iza spontanog završiti uspješno, nego "svježa" trudnoća kojoj nije prethodio spontani. U tim trudnoćama nakon spontanih je puno manji broj anomalija, rađaju se zdrava djeca i tijelo je općenito pripremljenije i "više zaštitnički" nastrojeno prema zametku.
    Naravno, postoji vrlo mali broj žena koje imaju neki kroničan problem koji se treba detektirati i onda uzimati terapiju, ali ne postoji razlog da vjerujemo da mi spadamo među njih 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.