Cure stigao mi je nalaz od krvi!
Glukoza - 5.2 ( 4.2 - 6.1)
Željezo - 8 ( 8 - 30 )
Tsh - 0.932 ( 0.270 - 4.200
Šta ti je rekla dr za krvnu sliku?
Da je sve ok... Al kad sam joj rekla da je rađeno zbog spontanog onda je rekla da je opet sutra nazovem... Sestra se javila, pa valjda da nesto vidi s doktoricom... E pa sad neznam!
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Željezo - 8 ( 8 - 30 )
Da je sve ok… Al kad sam joj rekla da je rađeno zbog spontanog onda je rekla da je opet sutra nazovem… Sestra se javila, pa valjda da nesto vidi s doktoricom… E pa sad neznam!
Sve je to ok, dat će ti vjerojatno željezo jer je na donjoj granici
Bok cure,prvi put pisem na ovom forumu.Ujutru imam zakazanu kiretažu i jako me je strah…nije me strah od fizičke boli,nego kako ću sve to psihički podnijeti :(.Naime radilo se o blizanačkoj trudnoći,prvi plod je otisao prije nego sam i obavila prvi uzv,prokrvarila sam u 5tj.a drugi se držao,razvijao do 8 tjedna i na pregledu u četvrtak srce više ne kuca.Ne znam ni kako sam izašla iz ordinacije…prokrvarila sam u putu do doma,taj dan i u petak sam imala strašne bolove i jako obilno krvarenje s komadima,ugrušcima….danas se sve smirilo i sad se nadam da mi ipak ujutru ne bude potrebna kiretaža.
Pozdrav, s obzirom na to da ti je krenulo, možda bi bilo dobro da odgodiš kiretažu za tjedan dana i daš vremena tijelu da se samo očisti. To je definitivno najzdravije za tebe i tvoje tijelo.
Žao mi je radi tvog iskustva. Sve koje pišemo ovdje te razumijemo. Uzmi ovo vrijeme za sebe i za prebolijevanje, kako bi kasnije što bolje mogla krenuti dalje.
Dobra vijest je da, iako velik broj žena ima spontani (25% nas doživi to ružno iskustvo), malom broju žena se to iskustvo ponavlja. Također dobra vijest je da je statistički puno veća šansa da će odmah iduća trudnoća biti uspješna.
Ali, nema smisla da sad trčimo ispred ruda. Prvo treba preživjeti i prebolovati ovo. Tek onda se možeš okrenuti naprijed, svom budućem djetetu, kojem ćeš dati svu ljubav koja je bila spremna i za ovu djecu.
💔💔💔
Željezo - 8 ( 8 - 30 )
Da je sve ok… Al kad sam joj rekla da je rađeno zbog spontanog onda je rekla da je opet sutra nazovem… Sestra se javila, pa valjda da nesto vidi s doktoricom… E pa sad neznam!
Osim ovog, bilo bi dobro da provjeriš i feritin (to su zalihe željeza), D vitamin i ostale hormone štitnjače.
I, naravno, TORCH i trombofiliju.
Ovo za sad izgleda dobro. To što je željezo malo niže ne mora značiti ništa, potrošila si ga sad na ovu priču. Feritin ti je važniji.
💔💔💔
Željezo - 8 ( 8 - 30 )
Osim ovog, bilo bi dobro da provjeriš i feritin (to su zalihe željeza), D vitamin i ostale hormone štitnjače.
I, naravno, TORCH i trombofiliju.
Ovo za sad izgleda dobro. To što je željezo malo niže ne mora značiti ništa, potrošila si ga sad na ovu priču. Feritin ti je važniji.
Prvi put čujem za te termine! Rekla je doktorica da ćemo izvaditi krv, pa valjda zna što radi!
A na trombofiliju me neće slati, rekla mi je gin da nema smisla... To se ne radi nakon prvog puta... Znači treba to preživjeti nekoliko puta da bi se reagiralo... Ali ona vjeruje da se drugi put neće dogoditi...
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Pozz cure,uspjela sam proći bez kiretaže,tijelo je samo odbacilo sve,bila sam u dnevnoj bolnici,radili su nalaze krvi,dobila sam nesto za stezanje maternice i inekciju jer sam rh -.Sad još psihički oporavak i mogu razmišljati o novoj bebici.
Pozz cure,uspjela sam proći bez kiretaže,tijelo je samo odbacilo sve,bila sam u dnevnoj bolnici,radili su nalaze krvi,dobila sam nesto za stezanje maternice i inekciju jer sam rh -.Sad još psihički oporavak i mogu razmišljati o novoj bebici.
Drago mi je što je bar tako završilo, kad je već moralo završiti... Znala sam da nećeš ići na kiretažu čim je to tijelo samo počelo izbacivati. Samo neznam zašto su te uopće prepadali s time, pogotovo zato što je rana trudnoća, znalo se da će ili samo krenuti ili jednostavno tabletom.
Sad polako, neznam što ti je gin rekao/la, dali možeš odmah krenuti dalje...
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Samoja6, da, rutinski ne šalju na trombofiliju nakon prvog spontanog. Ja ću svejedno napraviti sve te pretrage jer si radi godina ne mogu priuštiti da ih radim tek nakon eventualnih nekoliko pokušaja.
Ako vjeruješ svojoj doktorici, onda samo prati njene upute i to je to. Mi MPO žene smo puno upućene u svaku komponentu začeća jer nam baš i ne ide lako, pa radimo puno opsežnih pregleda i pratimo puno faktora kako bi se sve poklopilo. Vama mlađima, kojima začeće ide i prirodnim putem nije potrebno toliko se opterećivati.
MinkicaM, to je super vijest u ovoj lošoj situaciji. Sad se samo pobrini za sebe i daj si vremena da se oporaviš.
💔💔💔
Ništa posebno mi nisu rekli,da sačekam sljedeći ciklus,koji bi trebao biti za 4 do 6 tjedana i da poslije njega odem svom ginekologu na pregled,pa ako on naravno bude za...da napravimo neke dodatne pretrage,briseve,papa test i da poslije toga mogu planirati trudnocu,ali eto kao najbolje bi bilo sacekati bar 2 ciklusa.Trenutno nisam psihicki da bi uopce i pomislila odmah na novu trudnocu.A vidjet cu za socij.ginekologa dali ce dati sto dodatno.S obzirom da mi je i prva trudnoca bila jako rizicna,zapocela je isto s krvarenjem koje je trajalo 3 tjedna s prekidima,pa poslije ogroman hematom do 6mj trudnoce,pa mala kilaža klinca,slali me 2x na protoke koji su bili u redu (sumnja na zastoj u razvoju igur),u prvoj je i štitna bila koma,pa sam koristila terapiju čitavu trudnocu i progesteron do 35tjedna,jer sam se i rano pocela otvarati i na kraju sam se jedva porodila a bebac je bio zdrav,je male porođajne težine 2760g,apgar 10/10,ali očito da tu nesto ima....
Vjerujem, tj znam da nije lako...
Ja sam nekako to sebi smjestila u glavu i odlučno smo krenuli dalje... Dođe mi teško, rasplačem se, obrišem suze i idem dalje... Nitko mi neće pomoći ako ne sama sebi...
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji