Iv428 iskreno mi je žao što ti se to desilo.. taman si prošla kritična tri mjeseca jel? Eto nema pravila nažalost.. :( Isplači se.. izbaci se tugu iz sebe kako tičebi s vremenom moglo biti lakše. A što se tiče bolovanja..to ti je trebala otvoriti tvoja ginekologica. Jesi bila kod nje? Sama si prokrvarila? Kada trebaš na kontrolu? Ja sam dobila dva tjedna bolovanja i to mi je taman bio nekako period kad sam se polako i poželjela vratiti u rutinu. A tijekom prvih
par dana sam jednostavno plakala kad mi se plakalo..pričala o tome kad mi se pričalo..nekim ljudima ni sad nisam rekla i vj ni ne budem jer ne osjećam da bi me razumijeli. To je baš dosta osobna stvar kako tko prolazi kroz to i koliko mu vremena treba no eto meni je s vremenom ipak lakše. Prvotno sam istraživala što je sve moglo to uzrokovati..pročitala sam sve na internetu čega sam se mogla domoći, a i to je vj bio način da se pomirim s time jer naravno da je mala šansa da će ti itko znati reći išta i mala je šansa da će ti raditi ikakve pretrage. Nažalost to je tako svugdje. Slobodno pitaj što te još zanima i drži se.. normalno je da si u šoku i da si zbunjena..
Samo sam prokrvarila, i za par trenutaka je sve bilo gotovo.. Ne znam.. Samo odjednom.. Kod ginekologice nisam bila, imam kontrolu za 2 tjedna, dok dodu svi nalazi.. Uopce ne znam, sad bas osjecam i napetost u grudima, bas jako su tvde, krvna slika je danas bila losija nego nego kad se desilo, eritrociti, hematokirt i hemoglobin su niski.. Dobila sam tablete ali fizicki osjecam iscrpljenost sad odjednom, a psihicki, mislim to se ne moze ni objasniti.. Ljudi vecinom koji su znali za trudnoću, su uz mene i znaju sve, ali nekako mislim da ljudi koji to nisu osobno prozivjeli ipak ne mogu razumjeti kako je to.. Znam da se to dogada ljudima, ali iz trenutne perspektive mislim da se o tome premalo prica.. Hvala na savjetima.. ❤️❤️
Sori, nisam skuzila..bila si u bolnici i dobila si jos i tablete? Ili je sve samo krenulo doma i nisi nigdje isla? Trebala bi svakako kod doktorice na pregled ako je ovo drugo.
Slažem se sa svime, premalo se priča o tome i tko to nije prošao ne razumije.. ali vidjeti ces da se zapravo događa jako cesto tako da ces vj odjednom cuti za hrpu slucajeva i pitati se vj kao i ja zasto se pobogu ne rade neke pretrage..nisu sve ni tako skupe..ali eto nista se ne radi osim ako sama ne ides po privatnim labosima..
Mene su simptomi trudnoće bili sigurno jos tjedan dana poslije.. onda se polako sve smirilo..vj su tad hormoni skroz napustili tijelo..
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Sori, nisam skuzila..bila si u bolnici i dobila si jos i tablete? Ili je sve samo krenulo doma i nisi nigdje isla? Trebala bi svakako kod doktorice na pregled ako je ovo drugo.
Slažem se sa svime, premalo se priča o tome i tko to nije prošao ne razumije.. ali vidjeti ces da se zapravo događa jako cesto tako da ces vj odjednom cuti za hrpu slucajeva i pitati se vj kao i ja zasto se pobogu ne rade neke pretrage..nisu sve ni tako skupe..ali eto nista se ne radi osim ako sama ne ides po privatnim labosima..
Mene su simptomi trudnoće bili sigurno jos tjedan dana poslije.. onda se polako sve smirilo..vj su tad hormoni skroz napustili tijelo..
Doma mi se to desilo, onda sam s hitnom otisla u bolnicu.. . odmah su sve ocistili, i bila sam tamo 3 dana.. Davali su mi tamo i infuziju i sve, i za doma sam dobila jos tablete..mislim za te pretrage, ti cu svakako kasnije privatno sto vise toga napravit jer nije jasno ni meni, a mom partneru pogotovo kako je doslo do svega toga, i kako nije bilo nekih simptoma ne znam bar pola dana prije po cemu bi znali sto se dogada.. Samo odjednom..
Nažalost pobačaji uglavnom idu tako bez simptoma..naglo. Ja ne bih imala pojma da nešto ne valja da dr. na pregledu nije rekla da se ne čuju otkucaji srca. 😔 Da nisam bila na tom pregledu vjerojatno bih samo prokrvarila kroz neko vrijeme. Porazgovaraj s ginekologom, makar preko telefona pa vidi što će ti reći.. ja cu raditi briseve i papu i provjeriti cu si za svaki slucaj glukozu ovih dana jer se cini da mi je malo povisena. Inace sam na terapiji za stitnjacu no svi doktori su rekli da su vrijednosti ok. I nema mi onda druge nego pokusati ponovno i nadati se najboljem 🤞
Jesu ti spominjali kakav kontrolni pregled? Kada ti krvarenje stane bi trebala imati jos jednu kontrolu..u bolnici ili bar kod svog ginekologa.
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Nažalost pobačaji uglavnom idu tako bez simptoma..naglo. Ja ne bih imala pojma da nešto ne valja da dr. na pregledu nije rekla da se ne čuju otkucaji srca. 😔 Da nisam bila na tom pregledu vjerojatno bih samo prokrvarila kroz neko vrijeme. Porazgovaraj s ginekologom, makar preko telefona pa vidi što će ti reći.. ja cu raditi briseve i papu i provjeriti cu si za svaki slucaj glukozu ovih dana jer se cini da mi je malo povisena. Inace sam na terapiji za stitnjacu no svi doktori su rekli da su vrijednosti ok. I nema mi onda druge nego pokusati ponovno i nadati se najboljem 🤞
Jesu ti spominjali kakav kontrolni pregled? Kada ti krvarenje stane bi trebala imati jos jednu kontrolu..u bolnici ili bar kod svog ginekologa.
Da, kontroli pregled je za 10 dana u bolnici, ali ici cu i kod svog ginekologa.. I ja planiram briseve radit, jer dosad nisu radeni, mozda se i negdje u svemu tome krije uzrok, ne znam, ali planiram sve poduzeti kako bi bar djelomično dobila neke odgovore.. Gotovo sam sigurna, da je s plodom sve bilo u redu, iz ove situacije ocito je nesto u tijelu sto je to sve pokrenulo i otvaranje i cijeli proces pobacaja.. U tom smjeru cu svakako napraviti kasnije i neke pretrage na svoju ruku..Tipa vrijednosti tsh mi je bio ispod 1 i tako, glukoza 4,9..ne znam, sve je bilo sto se krvi i toga tice dobro.. Partner mi nije bio kod kuce u tim trenucima, i njemu mi je tesko objasnit da je to samo od sebe tako brzo krenulo.. Naprosto oboje trazimo odgovore.. Valjda nakon svih nalaza i pretraga cemo biti pametniji..ne znam s psihicke strane, sam pola sad ok, a onda 2 sata jednostavno ne postojim,bojim se da cu se tesko vratiti u nekakvu normalu
Jesu ti ista spominjali duzinu cerviksa i koliko je cvrst? Jel tu bio neki problem pa si se krenula tako rano otvarati? Nadam se da ćeš naći bar neke odgovore jer tako je ipak lakše.. Oscilacije u raspoloženju su isto normalne.. ali ne gubi nadu ..vratiti će se sve u kakvu takvu normalu i naučiti ćeš se bolje nositi s tim svim..samo treba proći vremena. Negdje na forumu sam pročitala i vjerujem da je to tako.. da treba vjerovati da nas svako iskustvo, pa i ovako ružno i teško čini strpljivijima, pametnijima i boljima.. posebno u smislu budućeg roditeljstva koje vjerujem da će se i tebi ostvariti. Drži se🤞😘
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Jesu ti ista spominjali duzinu cerviksa i koliko je cvrst? Jel tu bio neki problem pa si se krenula tako rano otvarati? Nadam se da ćeš naći bar neke odgovore jer tako je ipak lakše.. Oscilacije u raspoloženju su isto normalne.. ali ne gubi nadu ..vratiti će se sve u kakvu takvu normalu i naučiti ćeš se bolje nositi s tim svim..samo treba proći vremena. Negdje na forumu sam pročitala i vjerujem da je to tako.. da treba vjerovati da nas svako iskustvo, pa i ovako ružno i teško čini strpljivijima, pametnijima i boljima.. posebno u smislu budućeg roditeljstva koje vjerujem da će se i tebi ostvariti. Drži se🤞😘
Ne, nije nista rekla za cerviks..iduci put na kontroli cu vise saznati kad se svi nalazi skupe na hrpu.. Hvala na podršci.. Ma bude to jednom sve dobro..kad tad cemo dobit sancu, i vjerujem u to da ce iduci put, kad god to bude biti sve kako treba ❤️❤️
Pozz Iv428,
uistinu mi je žao što si prošla kroz sve ovo. Ne postoji nikakva formula da sve nekako odjednom bude bolje. Da vrime liječi sve rane je čista zabluda, al s vremenon stvarno postane lakše. Jednostavno, dogodilo se. Plači kad ti se plače, smij kad ti se smije. Nemoj da te hvata grižnja savjesti jer se u jednom trenu uhvatiš kako se smiješ. Sve je to ljudsko, i budimo realni, čovjek ne može cijelo vrijeme biti tužan. Sjetit ces se, milijun stvari ce te podsjetit na tu bebu. Na neke ces plakat, na neke ne, s vremenom manje. To ne znači da te nije briga, jednostavno, čovjek odtuguje i mora nastavit dalje. Žao mi je što partner nije bio uz tebe kad je sve to počelo, moj je čak i ulazio sa mnon u ordinacije (4 smo prosli da se sve ustanovi) i u svakoj je on bio s mnon. Po meni to puno pomaže, bar meni je, lakše je tugu nosit udvoje. Ti, ako ti se takav slučaj desio, nisi se dužna nikome objašnjavat, pa čak ni svom partneru. Ti sad ne znaš razloge i ne moraš u glavi prolazit kroz to stalno jer nećes naći odgovore. Sigurna sam da si voljela tu bebu, i da nisi nista namjerno učinila da joj naškodis, virujen da nisi ni slučajno. To je sve van našeg dosega, i to je ono najstrašnije što mi kao ljudska bića ne podnosimo- neznanje i nemogućnost utjecaja na ishode. Ali, NISI TI KRIVA za apsolutno ništa. Objašnjavat se nemoj nikom. Čekaj nalaze da vidiš o čemu se radi.
Želim ti puno snage da sve brzo prebrodiš💜
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
Pozdrav, nazalost i meni se desio spontani, u 14tj,prije par dana.. Bila sam otvorena vec neko vrijeme za vršak prsta, strogo mirovanje, ali ni to ni terapija nije pomogla.. Ovo mi je prva trudnoća.. Ne znam od kud krenuti.. Nalazi tek budu za 10 dana.. Nalazi tijekom trudnoće su svi bili super, zbog cega je uopće doslo do otvaranja, a i do pobacaja ne znam.. Doista je grozno.. Ne znam ni s psihicke strane kud krenuti.. Ni u vezi bolovanja.. Za 2 dana mi i ugovor istice za posao. Jednostavno sve se srusilo.. Ima li tko kakav savjet kako ovo prezivjeti, kako si pomoci.. Sto napraviti kasnije, kakve pretrage.. Ne vjerujem da ce se iz nalaza koji dodu nesto vise saznati..sve se tako naglo desilo bez nekih simptoma, doslovno u 10 min je sve pocelo i završilo… Molim ako itko moze me uputit od kud krenuti.. Kako dalje
Stvarno mi je žao...pošto sam isto proživjela prije sedam dana, znam kako Vam je. S vremenom će biti lakše. Ne odustajte. Sve se to dešava s razlogom.💙
04/2020👼💔 Missed ab at 27 weeks, induced childbirth...
Dija97 drži se, znamo da nije lako ali to je jedino što ti trenutno možemo reći i slobodno se ovdje javi kada ti je teško i ako ćeš imat još pitanja, a hoćeš i mi ih imamo. Meni su osobno sljedeće 3-4 tjedna bila najgora, gora i od samog induciranog poroda, kud se nosimo s gubitkom tud i hormonalni cirkus. I preksinoć nisam mogla spavati jer me upala mjehura i proljev asocirala na bolnicu i sve popratne nuspojave koje sam tamo imala…povraćanje, proljev, groznica, bolovi, trudovi….ali neću sad o tome.
I istina je što kažu zabiravit nećeš, ali s vremenom je lakše.
Meni je ovo sve još uvijek svježe. Tek je sedmica prošla...Ja se i dalje bojim dodira. Dodira uopšteno...Hvala ti na utjesi💙
04/2020👼💔 Missed ab at 27 weeks, induced childbirth...
Sortiraj odgovore
Najstariji