Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Maj4
    08. Travanj 2020. 17:02

Dija97 majatrg@gmail.com slobodno se javi 🤗
    Iako možeš i ovdje slobodno sve pitati. Kao što je Orhideja rekla možda sutra nekom drugom pomogle, ja sam osobno isto ovdje tražila utjehu i odgovore, čitala tuđa iskustva.

🦸🏼‍♀️'94 🦸🏼‍♂️'86
    🌈 18.5. imamo 💙

• Dija97
    08. Travanj 2020. 17:02

Orhideja1

Dija97 žao mi je što je situacija takva kakva je, ali ovdje te svi razumiju i pomoći ćemo ti koliko god možemo kao i svakoj do sada.
    Neka ti nije bruka ovdje pitati sve što te zanima (anonimna si) , kako bi ti što već broj cura/žena mogao pomoći i ne samo tebi nego i svakoj sljedećoj koja će možda imati ista pitanja s tim da se u nekim sitacijama ne treba potpuno poistovjetiti jer je svatka od nas individualna. Osobno sam imala neka pitanja na koja nisam mogla naći odgovore gotovo nigdje osim na stranim forumima i još mi je na kraju ispalo da i nije baš tako.
    Želim ti sreću i snagu trebat će ti😘

Hvala vam cure...pakao je bio💙

04/2020👼💔 Missed ab at 27 weeks, induced childbirth...

Orhideja1
    08. Travanj 2020. 17:35

Dija97 drži se, znamo da nije lako ali to je jedino što ti trenutno možemo reći i slobodno se ovdje javi kada ti je teško i ako ćeš imat još pitanja, a hoćeš i mi ih imamo. Meni su osobno sljedeće 3-4 tjedna bila najgora, gora i od samog induciranog poroda, kud se nosimo s gubitkom tud i hormonalni cirkus. I preksinoć nisam mogla spavati jer me upala mjehura i proljev asocirala na bolnicu i sve popratne nuspojave koje sam tamo imala...povraćanje, proljev, groznica, bolovi, trudovi....ali neću sad o tome. 
    I istina je što kažu zabiravit nećeš, ali s vremenom je lakše. 

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Iv428
    13. Travanj 2020. 18:22

Pozdrav, nazalost i meni se desio spontani, u 14tj,prije par dana.. Bila sam otvorena vec neko vrijeme za vršak prsta, strogo mirovanje, ali ni to ni terapija nije pomogla.. Ovo mi je prva trudnoća.. Ne znam od kud krenuti.. Nalazi tek budu za 10 dana.. Nalazi tijekom trudnoće su svi bili super, zbog cega je uopće doslo do otvaranja, a i do pobacaja ne znam.. Doista je grozno.. Ne znam ni s psihicke strane kud krenuti.. Ni u vezi bolovanja.. Za 2 dana mi i ugovor istice za posao. Jednostavno sve se srusilo.. Ima li tko kakav savjet kako ovo prezivjeti, kako si pomoci.. Sto napraviti kasnije, kakve pretrage.. Ne vjerujem da ce se iz nalaza koji dodu nesto vise saznati..sve se tako naglo desilo bez nekih simptoma, doslovno u 10 min je sve pocelo i završilo... Molim ako itko moze me uputit od kud krenuti.. Kako dalje 

Amelie
    13. Travanj 2020. 20:04

Iv428 iskreno mi je žao što ti se to desilo.. taman si prošla kritična tri mjeseca jel? Eto nema pravila nažalost.. :( Isplači  se.. izbaci se tugu iz sebe kako tičebi s vremenom moglo biti lakše. A što se tiče bolovanja..to ti je trebala otvoriti tvoja ginekologica. Jesi bila kod nje? Sama si prokrvarila? Kada trebaš na kontrolu? Ja sam dobila dva tjedna bolovanja i to mi je taman bio nekako period kad sam se polako i poželjela vratiti u rutinu. A tijekom prvih
    par dana sam jednostavno plakala kad mi se plakalo..pričala o tome kad mi se pričalo..nekim ljudima ni sad nisam rekla i vj ni ne budem jer ne osjećam da bi me razumijeli. To je baš dosta osobna stvar kako tko prolazi kroz to i koliko mu vremena treba no eto meni je s vremenom ipak lakše. Prvotno sam istraživala što je sve moglo to uzrokovati..pročitala sam sve na internetu čega sam se mogla domoći, a i to je vj bio način da se pomirim s time jer naravno da je mala šansa da će ti itko znati reći išta i mala je šansa da će ti raditi ikakve pretrage. Nažalost to je tako svugdje. Slobodno pitaj što te još zanima i drži se.. normalno je da si u šoku i da si zbunjena..

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Iv428
    13. Travanj 2020. 20:33

Amelie

Iv428 iskreno mi je žao što ti se to desilo.. taman si prošla kritična tri mjeseca jel? Eto nema pravila nažalost.. :( Isplači se.. izbaci se tugu iz sebe kako tičebi s vremenom moglo biti lakše. A što se tiče bolovanja..to ti je trebala otvoriti tvoja ginekologica. Jesi bila kod nje? Sama si prokrvarila? Kada trebaš na kontrolu? Ja sam dobila dva tjedna bolovanja i to mi je taman bio nekako period kad sam se polako i poželjela vratiti u rutinu. A tijekom prvih
    par dana sam jednostavno plakala kad mi se plakalo..pričala o tome kad mi se pričalo..nekim ljudima ni sad nisam rekla i vj ni ne budem jer ne osjećam da bi me razumijeli. To je baš dosta osobna stvar kako tko prolazi kroz to i koliko mu vremena treba no eto meni je s vremenom ipak lakše. Prvotno sam istraživala što je sve moglo to uzrokovati..pročitala sam sve na internetu čega sam se mogla domoći, a i to je vj bio način da se pomirim s time jer naravno da je mala šansa da će ti itko znati reći išta i mala je šansa da će ti raditi ikakve pretrage. Nažalost to je tako svugdje. Slobodno pitaj što te još zanima i drži se.. normalno je da si u šoku i da si zbunjena..

Samo sam prokrvarila, i za par trenutaka je sve bilo gotovo.. Ne znam.. Samo odjednom.. Kod ginekologice nisam bila, imam kontrolu za 2 tjedna, dok dodu svi nalazi.. Uopce ne znam, sad bas osjecam i napetost u grudima, bas jako su tvde, krvna slika je danas bila losija nego nego kad se desilo, eritrociti, hematokirt i hemoglobin su niski.. Dobila sam tablete ali fizicki osjecam iscrpljenost sad odjednom, a psihicki, mislim to se ne moze ni objasniti.. Ljudi vecinom koji su znali za trudnoću, su uz mene i znaju sve, ali nekako mislim da ljudi koji to nisu osobno prozivjeli ipak ne mogu razumjeti kako je to.. Znam da se to dogada ljudima, ali iz trenutne perspektive mislim da se o tome premalo prica.. Hvala na savjetima.. ❤️❤️

Amelie
    13. Travanj 2020. 20:55

Sori, nisam skuzila..bila si u bolnici i dobila si jos i tablete? Ili je sve samo krenulo doma i nisi nigdje isla? Trebala bi svakako kod doktorice na pregled ako je ovo drugo.
    Slažem se sa svime, premalo se priča o tome i tko to nije prošao ne razumije.. ali vidjeti ces da se zapravo događa jako cesto tako da ces vj odjednom cuti za hrpu slucajeva i pitati se vj kao i ja zasto se pobogu ne rade neke pretrage..nisu sve ni tako skupe..ali eto nista se ne radi osim ako sama ne ides po privatnim labosima..
    Mene su simptomi trudnoće bili sigurno jos tjedan dana poslije.. onda se polako sve smirilo..vj su tad hormoni skroz napustili tijelo..

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

Iv428
    14. Travanj 2020. 07:04

Amelie

Sori, nisam skuzila..bila si u bolnici i dobila si jos i tablete? Ili je sve samo krenulo doma i nisi nigdje isla? Trebala bi svakako kod doktorice na pregled ako je ovo drugo.
    Slažem se sa svime, premalo se priča o tome i tko to nije prošao ne razumije.. ali vidjeti ces da se zapravo događa jako cesto tako da ces vj odjednom cuti za hrpu slucajeva i pitati se vj kao i ja zasto se pobogu ne rade neke pretrage..nisu sve ni tako skupe..ali eto nista se ne radi osim ako sama ne ides po privatnim labosima..
    Mene su simptomi trudnoće bili sigurno jos tjedan dana poslije.. onda se polako sve smirilo..vj su tad hormoni skroz napustili tijelo..

Doma mi se to desilo, onda sam s hitnom otisla u bolnicu.. . odmah su sve ocistili, i bila sam tamo 3 dana.. Davali su mi tamo i infuziju i sve, i za doma sam dobila jos tablete..mislim za te pretrage, ti cu svakako kasnije privatno sto vise toga napravit jer nije jasno ni meni, a mom partneru pogotovo kako je doslo do svega toga, i kako nije bilo nekih simptoma ne znam bar pola dana prije po cemu bi znali sto se dogada.. Samo odjednom.. 

Amelie
    14. Travanj 2020. 10:26

Nažalost pobačaji uglavnom idu tako bez simptoma..naglo. Ja ne bih imala pojma da nešto ne valja da dr. na pregledu nije rekla da se ne čuju otkucaji srca. 😔 Da nisam bila na tom pregledu vjerojatno bih samo prokrvarila kroz neko vrijeme. Porazgovaraj s ginekologom, makar preko telefona pa vidi što će ti reći.. ja cu raditi briseve i papu i provjeriti cu si za svaki slucaj glukozu ovih dana jer se cini da mi je malo povisena. Inace sam na terapiji za stitnjacu no svi doktori su rekli da su vrijednosti ok. I nema mi onda druge nego pokusati ponovno i nadati se najboljem 🤞
    Jesu ti spominjali kakav kontrolni pregled? Kada ti krvarenje stane bi trebala imati jos jednu kontrolu..u bolnici ili bar kod svog ginekologa.

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

Iv428
    14. Travanj 2020. 10:47

Amelie

Nažalost pobačaji uglavnom idu tako bez simptoma..naglo. Ja ne bih imala pojma da nešto ne valja da dr. na pregledu nije rekla da se ne čuju otkucaji srca. 😔 Da nisam bila na tom pregledu vjerojatno bih samo prokrvarila kroz neko vrijeme. Porazgovaraj s ginekologom, makar preko telefona pa vidi što će ti reći.. ja cu raditi briseve i papu i provjeriti cu si za svaki slucaj glukozu ovih dana jer se cini da mi je malo povisena. Inace sam na terapiji za stitnjacu no svi doktori su rekli da su vrijednosti ok. I nema mi onda druge nego pokusati ponovno i nadati se najboljem 🤞
    Jesu ti spominjali kakav kontrolni pregled? Kada ti krvarenje stane bi trebala imati jos jednu kontrolu..u bolnici ili bar kod svog ginekologa.

Da, kontroli pregled je za 10 dana u bolnici, ali ici cu i kod svog ginekologa.. I ja planiram briseve radit, jer dosad nisu radeni, mozda se i negdje u svemu tome krije uzrok, ne znam, ali planiram sve poduzeti kako bi bar djelomično dobila neke odgovore.. Gotovo sam sigurna, da je s plodom sve bilo u redu, iz ove situacije ocito je nesto u tijelu sto je to sve pokrenulo i otvaranje i cijeli proces pobacaja.. U tom smjeru cu svakako napraviti kasnije i neke pretrage na svoju ruku..Tipa vrijednosti tsh mi je bio ispod 1 i tako, glukoza 4,9..ne znam, sve je bilo sto se krvi i toga tice  dobro.. Partner mi nije bio kod kuce u tim trenucima,  i njemu mi je tesko objasnit da je to samo od sebe tako brzo krenulo.. Naprosto oboje trazimo odgovore.. Valjda nakon svih nalaza i pretraga cemo biti pametniji..ne znam s psihicke strane, sam pola sad ok, a onda 2 sata jednostavno ne postojim,bojim se da cu se tesko vratiti u nekakvu normalu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.