Hvala ti na odgovorima! Ma eto, drugi mi je porod, al sad se jos vise bojim te boli. Prije 7 god mi nisu zeljeli dati ama bas nista protiv bolova.Znam da bi da ne boli previse, ali epiduralnu se ne usudim jer inace imam bolnu kicmu i isijas. Sta mi drugo preostaje? Kad treba reci da bi nesto protiv bolova? Na pregledu u rodilistu ili kad porod pocme?Meni su u toku poroda dali nesto protiv bolova bez da sam pitala,jedna doktorica je usla i vidila koliko me boli i pitala oces nesto za bolove a ja vicem daaaa ali eto meni je to bas minimalno pomoglo jer sam imala prejake trudove kakvu ne bi tribali bit,sigurna sam da ces ti imat normalne trudove i onda pitaj koga ude nesto za bolove,epiduralnu neces tako lako dobit ali nesto da ti minimalno umanji bol hoces,a i to ti tad puno znaci. Sretnoo
Imas moje iskustvo na stranici 64... Isto se nisan dobro provela 😳😮
Pozdrav cure, evo moje iskustvo od prije 3 dana iz splitskog rodilišta, nadam se da ću neke smiriti i utješiti, pitajte što god treba još! Dakle, 2. mi je porod, dobila sam svoje trudove doma i čekala dok se ujednače na 5 minuta, došla u rodilište otvorena 6 cm. Klistirali me-nisu me pitali ali to preporučam svakome jer nije nikakav bauk, a i ja sam imala 2 dana prije prirodno čišćenje i opet je bilo posla :) U boksu me stavili na ctg, ponudili Pilates loptu, koju sam uzela ali mi je bilo lakše prohodati trudove pa sam pitala i pustili su da stojim. Drip dobila pred kraj, i u 3 truda beba je izašla. Svi prema meni bili su korektni, i stvarno sve je prošlo dobro!
Preporučam svakom da tijekom poroda pita ako mu nešto nije jasno, npr. kad mi je stavljala iglu u venu pitala sam čemu to. Što se tiče uzimanja nečeg protiv bolova, mislim da se to ne preporuča osim u iznimnim situacijama jer to djeluje i na bebu, tj. uspava je a to nikako nije poželjno! Prije tiskanja rekla sam babici da mi točno kaže što i kako trebam raditi. Drugo, preporučujem svakom a pogotovo prvorotkinjama da odslušaju tečaj za trudnice, danas ih ima i online radi ove situacije. Ja u 1. trudnoći nisam, ali sad da i puno sam naučila o samom tijeku poroda, ali i drugim bitnim stvarima. Pratnju na porodu nisam imala jer nisam htjela.. A bebica je s vama odmah u sobi, netko je to pitao.
Evo i iskustvo sa odjela, s nijednom smjenom sestara nisam imala problema. Prva 24 sata bebica ne može dobiti nadohranu, nakon toga sestre su uredno stizale svakih 3h i nudile mlijeko. Iako svakako prvenstveno potiču dojenje.. Presvlačenje bebe je 3 puta dnevno, a pelena je bilo u pretincu i mogao si i sam presvući, ja nisam, nastojala sam ležati što više a i nisam mogla od šavova. Ponesite nešto za bolove, iako mi je sestra dala Lekadol kad sam pitala ali im to navodno mora odobriti doktor i napisati na kartonu. Hrana je ok, ni previše ni premalo, wc papira je uvijek bilo i wc se čistio 1 put dnevno kao i soba..
Cestitam na bebici i na brzom porodu! Ja ocekujem porod svaki dan i puno je pitanja i strahova. Prvi put mi je pukao vodenjak pa sam znala da je to, to, a sad cemo viditi.Dojiti necu moci jer su grudi takve da su zlijezde sasusene pa nema mlika. Nije ga bilo ni prvi put.A i uzimam neke lijekove. Dali trebam nositi svoju bocicu za nadohranu?
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Cestitam na bebici i na brzom porodu! Ja ocekujem porod svaki dan i puno je pitanja i strahova. Prvi put mi je pukao vodenjak pa sam znala da je to, to, a sad cemo viditi.Dojiti necu moci jer su grudi takve da su zlijezde sasusene pa nema mlika. Nije ga bilo ni prvi put.A i uzimam neke lijekove. Dali trebam nositi svoju bocicu za nadohranu?
Onda svakako ponesite svoju bočicu jer se nadohrana daje u čašici. Ako imate još nekih pitanja slobodno..
Evo i iskustvo sa odjela, s nijednom smjenom sestara nisam imala problema. Prva 24 sata bebica ne može dobiti nadohranu, nakon toga sestre su uredno stizale svakih 3h i nudile mlijeko. Iako svakako prvenstveno potiču dojenje.. Presvlačenje bebe je 3 puta dnevno, a pelena je bilo u pretincu i mogao si i sam presvući, ja nisam, nastojala sam ležati što više a i nisam mogla od šavova. Ponesite nešto za bolove, iako mi je sestra dala Lekadol kad sam pitala ali im to navodno mora odobriti doktor i napisati na kartonu. Hrana je ok, ni previše ni premalo, wc papira je uvijek bilo i wc se čistio 1 put dnevno kao i soba..
Ovo zvuči kao san, šta se dogodilo??
nikad nije bilo WC papira ni sapuna, hrana čisti horor, med.sestre se odnose kao Gestapo...
Preporučam svakom da tijekom poroda pita ako mu nešto nije jasno, npr. kad mi je stavljala iglu u venu pitala sam čemu to. Što se tiče uzimanja nečeg protiv bolova, mislim da se to ne preporuča osim u iznimnim situacijama jer to djeluje i na bebu, tj. uspava je a to nikako nije poželjno! Prije tiskanja rekla sam babici da mi točno kaže što i kako trebam raditi. Drugo, preporučujem svakom a pogotovo prvorotkinjama da odslušaju tečaj za trudnice, danas ih ima i online radi ove situacije. Ja u 1. trudnoći nisam, ali sad da i puno sam naučila o samom tijeku poroda, ali i drugim bitnim stvarima. Pratnju na porodu nisam imala jer nisam htjela.. A bebica je s vama odmah u sobi, netko je to pitao.
Zar opet dopuštaju pratnju?
Jel može link tog online tečaja?
Hvala🙂
Preporučam svakom da tijekom poroda pita ako mu nešto nije jasno, npr. kad mi je stavljala iglu u venu pitala sam čemu to. Što se tiče uzimanja nečeg protiv bolova, mislim da se to ne preporuča osim u iznimnim situacijama jer to djeluje i na bebu, tj. uspava je a to nikako nije poželjno! Prije tiskanja rekla sam babici da mi točno kaže što i kako trebam raditi. Drugo, preporučujem svakom a pogotovo prvorotkinjama da odslušaju tečaj za trudnice, danas ih ima i online radi ove situacije. Ja u 1. trudnoći nisam, ali sad da i puno sam naučila o samom tijeku poroda, ali i drugim bitnim stvarima. Pratnju na porodu nisam imala jer nisam htjela.. A bebica je s vama odmah u sobi, netko je to pitao.Zar opet dopuštaju pratnju?
Jel može link tog online tečaja?
Hvala🙂
Da, koliko znam pratnja na porodu je dopuštena za one koji su prošli njihov tečaj u rodilištu. Za online tečaj pogledajte na internet stranicama udruge Roda ili Klub trudnica Split!
Evo i iskustvo sa odjela, s nijednom smjenom sestara nisam imala problema. Prva 24 sata bebica ne može dobiti nadohranu, nakon toga sestre su uredno stizale svakih 3h i nudile mlijeko. Iako svakako prvenstveno potiču dojenje.. Presvlačenje bebe je 3 puta dnevno, a pelena je bilo u pretincu i mogao si i sam presvući, ja nisam, nastojala sam ležati što više a i nisam mogla od šavova. Ponesite nešto za bolove, iako mi je sestra dala Lekadol kad sam pitala ali im to navodno mora odobriti doktor i napisati na kartonu. Hrana je ok, ni previše ni premalo, wc papira je uvijek bilo i wc se čistio 1 put dnevno kao i soba..Ovo zvuči kao san, šta se dogodilo??
nikad nije bilo WC papira ni sapuna, hrana čisti horor, med.sestre se odnose kao Gestapo…
Ne znam, ali mi smo imali tekućeg sapuna i wc papira, čistačica je ostavljala 1 rolu dnevno i bilo je dovoljno. Pelena kao i dezinficijensa za ruke je također bilo cijelo vrijeme. Hrana, to sad ovisi od osobe do osobe, ali doručak standard kruh plus neki namaz i čaj/kava, večera laganija tipa blitva, svježi sir jogurt, ručak musaka i kolač od jabuke...po meni sasvim pristojno i jestivo..
Sortiraj odgovore
Najstariji