Splitsko rodilište - iskustva

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Nasty

Broj poruka: 1791

Prijavi adminu

Stelle123 prvi put se susrrćem s time, ali rađale su mi bliske osobe, mama i sestra tri puta a rodica dva put. Smatram ako žena ima snage vikat da može i pitat.. Pa ne traje izgon 17sati. 

Nasty

Prijavi adminu

I da ne treba se opterečivat, nego se informirat kome paše, kome ne i to je uredu. Ja recimo volim bit informirana, prošla sam sve tečajeve koji su mi bili dostupni, poslušat ću rado i tuđa iskustva bila ona loša ili dobra ali porod je vrlo subjektivna stvar i svaka od nas će ga doživit drugačije, svaka od nas ima drugačiji prag boli, druga očekivanja, prošla je u životu ono što neka druga nije itd itd.. puno je faktora u igri. Možda meni bude gore nego svima vama ovdje, a možda mi iskustvo bude i bolje. 

yvette

Broj poruka: 1235

Prijavi adminu

Istina Nasty, i mene ceka splitsko rodiliste. Ne bojim se srecom. Imam dismenoreju, svaki mjesec umirem bar 12 sati u uzasnim bolovima, imala sam bubrezne kamence i kolike, migrene, upale uha. Prosle godine sam imala vanmaternicnu i spontani, a da nisam ni znala. Samo sam se cudila zasto me taj mjesec "menstruacija" boli svih 6 dana. Shvatila sam tek kada nije stalo ni nakon 7.dana. Za to vrijeme dok sam vjerovala da je menstruacija sam radila na poslu, doktori su se kasnije cudili. Radi svog iskustva, smatram da me porod nebi trebao sokirati. 
    Dolantin sam probala prilikom punkcije tako da planiram pristati na sve sto daju. 

yvette

Prijavi adminu

Zaboravila sam napisati za vrijeme jednog od napada bubreznih kamenaca mi je doktorica rekla: Vama nece biti problem roditi. 
    Inace taj put me oduzelo pa sam bila bozeprosti u invalidskim kolicima jer je udaralo u leda i nisam mogla na noge.

Nasty

Prijavi adminu

Yvette bome si ti prošla kalvariju prije poroda. Kad netko prođe takve stvari porod stvarno ne bi trebao biti neki problem. Meni je najgora bol u životu bila torzija jajnika pod težinom velike endo ciste, četveronoške sam puzala u wc, nisam se mogla ispraviti satima, jedva sam ušla pod tuš i tamo stala u nekom skvrčenom položaju dok mi se nije povratio jajnik. I dan danas je spušten. To mi je bilo gore od operacije. I ja sam za dolantin i epi ako bude dostupna al bit ću spremna i ako neće bit dostupna i ako me bude čekao inducirani, carski, što god.. 

yvette

Prijavi adminu

Uh cula sam za torziciju da je gadna...Ja nekako mazohisticki jedva cekam lipanj, zanima me koliko boli u usporedbi s ostalim. 

Nasty

Prijavi adminu

🤣🤣🤣🤣 Ma daj, uživaj u trudnoći.. Imaš još do lipnja fore.. 

• Stelle123

Broj poruka: 931

Prijavi adminu

Nasty ne traje izgon, ali trudovi ;) Ma ne svakako se informirat. Problem ST rodilista je nas dalmatinski mentalitet u kojem je i dalje vecina osoblja tradicionalno. Stav ajde sta ce ti bit i zena je tu da radja i trpi je sveprisutan. Zato su propali i ti stocici, kade i ostalo. Drugo, imas situaciju u kojoj se unatoc informiranosti tesko postaviti. Npr. na mom porodu je babica rekla da ne bi ona drip, a doktor je reka da prikljuci. E sad ja sam mogla rec necu, ali na zalost nisam zavrsila ni medicinu ni ginekologiju niti sam to imala hrabrosti. Da je nesto poslo krivo krivila bi sebe. Tako da sam za go with the flow i eto prepuštam odluke onima kojima je to posao i slusam. Bar u ovom slucaju. 

url=https://lilypie.com]

Nasty

Prijavi adminu

Ma ni ja nemam sad hrabrost odbit drip jer nisam doktor i sve ovisi koja situacija će bit..Al to je baš kontradiktorno kad babica kaže ne treba a dr. kaže priključite. I naravno premda babica obavlja sav posao dr je glavni. Ma da oni to kapaju pomalo taj drip i ne bi bio strašan, ali odma nafilaju dozu da više nema razmaka između trudova i da moliš boga da preživiš i to im je skroz ok. A to za stav je fakat točno. Osjeti se ta prgava narav i držanje, naročito kod stare garde.. 

• Stelle123

Broj poruka: 931

Prijavi adminu

Ma kazem ti nekad i nije dobro puno pitat jer na kraju izludis samo sebe. Recimo ja sam tek na otpusnom vidila da mi je plodna voda bila mekonijska. Sad zamisli da su mi to usred poroda rekli. Bi li se brinula o tome hoce li beba udahnit? Njima je cilj da sto uspjesnije i brze završe porod i izbjegnu komplikacije s bebom i majkom. Na zalost, neke komplikacije su vidljive tek godinama poslije. Vidjet ces koliko puta ce te poslije pitati je li trudnoca i porod bio uredan. Takodjer, urez medjice je isto neka metoda koju ne mos izbjec u ST rodilistu. Na koncu skuzis da to i nije tako strasno i da se oporavis relativno brzo. Vjv i manje bolnije  nego da ti je masiraju. 

url=https://lilypie.com]

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.