Kakvi su po pitanju epiziotomije? Ako kazes da ju zelis izbjec oce li postovat ili rezu bez obzira?
- to i mene zanima.. pozitivno je što u zadnje vrijeme dobivam pozitivnije informacije vezane za splitsko rodilište,pa sam happy… Btw jel dozvoljavaju da netko bude s nama za vrijeme poroda , npr muž? :)
Splitske trudnice i one koje su to do nedavno bile ima li Splitsko rodiliste koja pravila i sta ste sve nosili u rodiliste i u rađaonu? Hvala
Torbu za rodilište (srednje veličine, nije mala, al nije ni kufer) sam ponijela i u rađaonu, nitko nije imao ništa protiv;) U samoj rađaoni ništa iz torbe nisam koristila (ne smije se jest, a mislim ni pit), ali nakon poroda je bilo praktično što mi je torba bila tu - sestre su me pitale imam li mrežaste gačice (uložak su mi one dale, neki ogromni, a kasnije sam koristila ove šta sam ponijela)... Sadržaj torbe za rodilište sam sastavila prema popisima ovdje na forumu, ništa posebno. Samo što zna (pogotovo vikendom) u sobama falit toaletnog papira, papirnatih rola za brisanje ruku (ja sam koristila papirnate maramice) i tekućeg sapuna; pa to ponesi nek se nađe. Spavaćica isto zna nestat vikendima, u smislu da si 2 dana u istoj, pa ponesi ako želiš svoju. Ali na porodu si u njihovoj.
Happiness is choice for today :)
Kakvi su po pitanju epiziotomije? Ako kazes da ju zelis izbjec oce li postovat ili rezu bez obzira?
- to i mene zanima.. pozitivno je što u zadnje vrijeme dobivam pozitivnije informacije vezane za splitsko rodilište,pa sam happy… Btw jel dozvoljavaju da netko bude s nama za vrijeme poroda , npr muž? :)
Ja se nisam izjasnila ništa za epiziotomiju. Ali sestre/babice su baš vagale odluku oće li me rezat ili ne. Na kraju me ipak rezala, ali mi je objasnila sama da je to napravila jer bi u suprotnom puno pukla. A rezala me stvarno malo, nisam imala puno punata i brzo sam se oporavila...Inače, meni je iskustvo iz splitskog rodilišta super. Porod mi je bio prvi. Doduše, došla sam 7 prstiju otvorena i brzo je sve prošlo, bez komplikacija. Ali svi su bili tako ljubazni i pažljivi, stvarno extra! Počevši od sestre dole na prijemu (valjda je vidila kako i ja i muž izgledamo zbunjeni i pripadnuti pa nas je odma krenila hrabrit) do sestara u rađaoni, doktora koji me pregledava i još jednog koji mi je bija na porodu - stvarno su svi bili super.P.s. Naravno da smiješ imat pratnju na porodu, meni je bio suprug. Samo se na vrijeme javi u rodilište, postoji neki tečaj, ali on nije obavezan da ga poslušaš, važno je da uplatiš 400kn i onda tu uplatnicu doneseš nekoj tajnici u rodilište koja ti izda potvrdu da ti smije suprug (ili tko već) biti na porodu. Tu potvrdu staviš u trudničku i onda kad dođeš rađat, pokažeš i to je to.
Happiness is choice for today :)
idem i ja za par dana u split jer sam sa otoka pa bolje da sam tamo kad mi krene hehe isto mislim ako se prema njima ok ponasas da ce i oni prema tebi tako sam nekako stavila sebi u glavu da se ponasam ljubazno i da izdrzim ta 3 dana i gotovo, al bome postojat ce uvijek neko bezobrazan al bolje presutit i mislit na svoju bebicu i kako cete brzo kuci, termin mi je 10.09 ali sam vec otvorena 2 prsta nekih tjedan dana tako da cu vjerovatno prije pa kad se vratim kuci napisem kako je bilo
Moj prvi porod je bio u novom Splitskom rodilištu prije 4 godine i imam samo najbolja iskustva,znači od osoblja kompletnog,uvjeta,samog poroda,ma svega.I šta je već netko napisao,puno ovisi od toga kako se i same postavite.Evo za kojih 20ak dana ponovno idem rodit tu i nadam se da će iskustvo bit kao i sa prvim porodom
Ja sam prije 3 miseca rodila u splitskom rodilistu i osim poroda nista drugo nemogu pohvalit,pocevsi od doktorice na kontroli plodne vode do sestara na odjelu... na 4 pregledu plodne vode doktorica me doslovno razreze dole sa onim tubusom i posalje hitno u radaonu jer je vidila mekonij u pl.vodi, gore me docekala valjda doktorica a mozda je i stazistica posto svi setaju u istoj uniformi bez imena i nitko se ne predstavlja,pripremite se da ce vas prije boksa pregldat najmanje 5 puta i svak ce rec da ste razlicito otvorene -.- al su zato babice super,mene su prvo pustili da setam aat vremena nebili mi poceli trudovi a onda me stavili u boks,tamo se pripremite da ce vas doc pogledat svaku sat dva ako ste tihi ko ja a ako se derete onda jos rjedje, stvarno je guzva al valjda mozes bacit oko vidit dal je sve u redu. Mene su samo u prolazu pitali jel disem i to je to,na kraju me babica u prolazu dosla vidit i kad sam se okrenila sa boka na ledja je skuzila da je maloj glavica krenila izlazit i odjednom panika svi skocili,haha umalo se sama porodila...reze te jedino ako vidi da cea popucat inace nece a u boks sa sobom nosis svoju torbu i vodu za piti,jest nesmis... sve u svemu forsirat ce prirodni porod a carski ce im bit zadnja opcija nakon gela dripa,epiduralnu te cisto izigboriraju ako ih pitas al daju ti protiv bolova da se malo odmoris sta je super... o sestrama na odjelu nista dobrog sve im je tesko,vadu krv pa im pukne igla,infuzija od 10ml tece dva sata,zvonis al te ne sljive ni pola posto...pedijatri ti gledaju dijete i vrte glavom i ocima osim jednog tipa i neke starije zene koji ti sve objasne...pelena ti nemaju pa ti dijete mijenjaju 4 puta na dan,pidjame ponesi svoje...malo se oduzilo ovo pisanje ako koga jos sta tanima slobodno pitajte
Sortiraj odgovore
Najstariji