Splitsko rodilište - iskustva

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Sara9

Broj poruka: 790

Prijavi adminu

Ja sam  za svog boravka u rodilištu skužila da sve ovisi od odjela do odjela. Npr ja sam bila na ginekološkoj onkologiji, i pošto mi nije bilo zadano strogo mirovanje mogla sam se šetati, išla sam tipa posjetit prijateljicu koja je čuvala trudnoću na drugom katu i to u vrijeme kad nisu bile posjete. Na moj su odjel puštali i više ljudi u sobu za vrijeme posjeta, a muža su pustili da dođe u bilo koje doba dana. Ali sasvim mi je razumljivo da su za rodilje stroža pravila, ipak se čuvaju novi životi :)

StellaMaris

Broj poruka: 577

Prijavi adminu

Ma daj...onda se to sve prominilo od prije dvi godine...ja sam u 9h, 12h i 15h isla dojit na neonatologiju (prva 3 dana nisam jer je bio u toplom krevetiću, ali isla sam ga gledat, još meni sestra kaže da otvorim inkubator i nek ga pomazim jer najviše što im treba je majčin dodir) i još sam ga išla vidit oko 13.30-14h kad je bilo vrime posjeta i konzultacije s doktorima, i moji su ga dolazili vidit, babe, dide, teta i muž svaki dan. Ulazili bi po dvoje

<3 2/2013 <3

Dare12

Broj poruka: 520

Prijavi adminu

Operativni dio je nesto drugo...u starom rodilistu su isto mogle dolazit posjete u taj dio di su zene lezale koje su operirane, a kod trudnica i rodilja ne, one bi izasle na teracu ili hodnik. A glede neonatologije je i sad ista stvar, ako dojis dodjes u te 3 ure po 20ak min i uru od 13-14. Meni mama radi u bolnici, pa bi je jedva na neonatologiju pustili u uniformi kad nisu posjete, ovisi o sestri, a kod mene je mogla doc kad je tila na odjel..

<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3

crnamala

Broj poruka: 426

Prijavi adminu

Evo cure da vam kažem moje iskustvo. Rodila sam na carski jer se nakon dva gela i dva dripa nisam uopce otvarala. Stvarno su pokusali sve da dodje do prirodnog poroda ali nije islo. Doktori su se trudili i objasnit mi sta kako zasto jer sam i ja bila prestrasena i neznalica kako mi je prvi put. Oni u radjaoni imaju pune ruke posla ali bi me i sestre povirile povremeno. Dan nakon intenzivna proslo ok pa na 4 kat di su carice samo. Malo je tesko kad ti je prva beba nakon carskog jer je s tobom ali sestre uskacu kad zoves i imaju i razumijevanja i strpljenja. Pa je i najgrintavija bila ok. Posjete su u odredjenu uru i treba se pridrzavat a setnje mi nisu ni padale napamet jer san bila umorna i zelis samo spavat pobrinit se za bebu i to je to.  Ja sam prije 3 god bila na onkologiji rodilista i tamo su bili fleksibilniji oko setnji. Mislim da su stvarno svi bili korektni a ja sam se trudila biti isto takva prema njima.Ne znam ako imate pitanja pitajte. Idem spavat sutra cemo napokon izgleda doma.

Sara9

Prijavi adminu

crnamala

Evo cure da vam kažem moje iskustvo. Rodila sam na carski jer se nakon dva gela i dva dripa nisam uopce otvarala. Stvarno su pokusali sve da dodje do prirodnog poroda ali nije islo. Doktori su se trudili i objasnit mi sta kako zasto jer sam i ja bila prestrasena i neznalica kako mi je prvi put. Oni u radjaoni imaju pune ruke posla ali bi me i sestre povirile povremeno. Dan nakon intenzivna proslo ok pa na 4 kat di su carice samo. Malo je tesko kad ti je prva beba nakon carskog jer je s tobom ali sestre uskacu kad zoves i imaju i razumijevanja i strpljenja. Pa je i najgrintavija bila ok. Posjete su u odredjenu uru i treba se pridrzavat a setnje mi nisu ni padale napamet jer san bila umorna i zelis samo spavat pobrinit se za bebu i to je to.  Ja sam prije 3 god bila na onkologiji rodilista i tamo su bili fleksibilniji oko setnji. Mislim da su stvarno svi bili korektni a ja sam se trudila biti isto takva prema njima.Ne znam ako imate pitanja pitajte. Idem spavat sutra cemo napokon izgleda doma.

Glavno da je sve prošlo dobro :) Kako si nam sad? jesi bila doma za božić? A bebica? :D

Dare12

Broj poruka: 520

Prijavi adminu

Cestitke crnamala, i koliko sati je sve to skupa ti trajalo? Toplo se nadam da ste sada kod kuce...

<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3

crnamala

Broj poruka: 426

Prijavi adminu

Je doma smo trebali na badnjak izac al su nas na kraju pustili dan prije navecer. Imala sam najbolji Božić ikada uz naseg malisa makar sam bila jos malo iscrpljena. 
    12 sati sam provela u boksu, oko 9 dosla u predradjaonu na proceduru, oko 22 15 odvedena na carski u 22 45 rodjena je moja ljubav. Posli sam bila u intenzivnoj cili dan   i tek onda na odjel. Najgore mi je bilo sta ga nisam vidila 2 dana,  srecom dragi mi je poslao sliku a u onom bunilu narkoze dok doktor nije došao nisam znala je li beba ok. (  rodila uz opcu anesteziju). Rez me bolio ali ne toliko strasno nakon dana u intenzivnoj koji sam ugl spavala. Psihicki me malo iskreno dotuklo  dva tjedna plodne vode, pa neotvaranje i carski. Sve mi je to bilo ono cega sam se uzasavala ali sam iz svega dobila prekrasnu  zdravu bebu koja je toliko dobra da stignem i odspavat i obavit sta po kuci tako da se sve muke i suze isplate. Sad se oporavljamo na svim razinama i uzivamo u svakom danu.

Croheidi

Broj poruka: 160

Prijavi adminu

Pozdrav  termin mi je početkom veljače, pa se idem uhvatiti pročitati temu da vidim jel se što promijenilo u zadnjih 5ipo godina 

Sara9

Prijavi adminu

Croheidi

Pozdrav  termin mi je početkom veljače, pa se idem uhvatiti pročitati temu da vidim jel se što promijenilo u zadnjih 5ipo godina 

Javi kad usporediš :D

Croheidi

Broj poruka: 160

Prijavi adminu

Hm  odakle početi?
    Moj prvi porod je prošao pa recimo strašno. Strpali me u boks pet prstiju otvorenu oko ponoći, cijelu noć pod svojim trudovima na 3 minute. U 7:30h mi je dr. Mršić probušio plodnu vodu i rekao da mi daju drip , bila sam tek 7 prstiju otvorena (inače je dotad bio poznat kao doktor sa tvrdim prstima, koji dan prije me je čačkao na pregledu plodne vode , ugl rodilje ga nisu volile). Rodila sam u 9:05 u tri truda, babica je bila zla i rezala me između trudova pa je mali samo izletio u zadnjem trudu. Čak me i vikala da zašto sam taj drugi trud tiskala samo do pola, da će se dijete ugušiti u p.kanalu . Dobila zelenu krpu među noge i vratili me u predrađaonu na dvosatno promatranje. Na babinjačama je bila druga priča, imali smo čak i peti pomoćni krevet u sobi a wc je bio na cijeli hodnik . Snađi se druže.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.