Smeđi iscjedak u ranoj trudnoci

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    10. Listopad 2016. 22:34

Ivanche,

Kao prvo žao mi je. Hm....sad si u biti 6 + 4??
    Da li se vidi plod ali srce ne kuca??? A na hitnoj se nije vidio plod nego samo GV?
    Ja bi na tvom mjestu jos u srijedu ili cet vadila betu, da vidim da li je u padu ili rastu, za svaki slucaj. Iako, taj tvoj iscjedak govori puno..
    Kao drugo, cula sam da na Sv. Duhu rade kiretažu vakumom, ali te ne uspavaju !To je tako bilo mojoj frendici, možda nekog uspavaju ...ne znam.. Sad...u Vin.i Petrovoj su mene odmah uspavali, nista me nisu ni pitali, to se kao podrazumijevalo.
    Sad, ovisno u koju bolnicu si odlucila ici na kiretažu.
    U Petrovoj te bas vode u salu, ides na razz s anesteziologom i sl, paze na sve.
    U Vin.rade kiretažu rutinski u sobi, ne vode racuna o čistoći i sve to..bar je tako bilo u mom slucaju.
    Po meni, bi trebala otici na hitnu gin.u onu bolnicu u kojoj ces raditi kiretažu, oni ce te jos jedanput pregledati, i ako plod ne raste, znaci stao je na 3 mm,onda je najbolje i najbrže kiretaža, po meni.
    Imaj svakako uputnice za kiretažu, mislim da ti treba D2.
    Ja sam citala i cula da su se jadne cure mucile s tim izbacivanjem ploda tjednima, s bolovima i sl.i onda je jos ostao dio posteljice i ipak trebali na kiretažu. A opet ima cura koje su par dana tako krvarile i sve je izaslo samo.
    Meni osobno nisu ni ponudili da cekam sama da prokrvarim, jer i oni vide po nekom svojem iskustvu da li ce to samo otici ili ne.
    Ja se nikako ne bi mucila jos s tim. Ovako dođeš, obaviš, isti dan ideš doma, oporavak je cca 7 dana i kao nova si. Naime ja nisam bila, jer je navodno ostao dio posteljice pa sam opet morala na rekiretažu, 8 dana nakon prve kiretaže, ali to se zna dogoditi.
    Iako mi je to sve jako stresno i psihicki bolno iskustvo ( iskustva )rađe bi to izabrala.
    Eto..javi što si odlucila. 
    Držim figeee, naravno da ispadne krivo sto je dokt.rekao, ali isto tako vjerujem da po nekim njihovim iskustvima dobro i kažu, iako na uzasno grub nacin.

• Ivanche_
    10. Listopad 2016. 23:22

Tako je, danas je bilo 6+4, plod se danas vidi, i ŽV ali srce ne kuca. 
    Po doktorovom, premalo sve za ovaj tjedan trudnoce, cak mi je rekao da mi se GV smanjila na 8×4 mm (a bila je 12×4), definitivno sam se pomirila da je ovo nazalost previse losih stvari da se dogodi cudo :(

Sto se tice bolnica, doktor mi je rekao da mogu otici u koju god bolnicu zelim, dao mi je 3 uputnice; za bolnicki pregled, rh faktor (ocito krvnu grupu), i bolnicko lijecenje, na svima se upucuje na ginekologiju sa dijagnozom - missed ab. ali mi je rekao da mozda najbolje da odem u Petrovu, tako da cu tamo ici, po tvom iskustvu i znanju sam sad jos vise sigurna u to da idem tamo. I ja mislim da je kiretaza u ovoj situaciji najbrze i najsigurnije rijesenje, nedaj Boze upala i daljnjih komplikacija, iako muz mi je u bedu kad sam mu rekla da narednih par mjeseci nakon toga mirujemo, pa bi on rade da se to samo ocisti ako vec mora al cemu mucenje ako zna biti tako bolno, i ovako mi je koma radi toga svega :/
    A doktori kao sto kazes znaju ipak vise nego mi, treba i njih poslusat, moj je danas barem bio ugodan i rijecima me utjesio i smirio, koliko to puno znaci u ovakvim trenutcima..

A sto se tvojih slucajeva tice, nemogu skuzit, koliko puta se to tebi dogodilo? Koliko si puta bila na kiretazi? 
    U kojoj si sad fazi? Pretrage da znas zasto se to dogada, ili na to nema objasnjenja?

Ivanche

mono1111
    11. Listopad 2016. 21:03

Larimara,
    Žao mi je radi tvog gubitka twinsa:(
    Sve je to uzasno...a dns se ti spontani tako često događaju da dr.ni ne pridodaju veliku pažnju tome,:/

Ivanche,
    Ja sam imala dva spontana.
    Nakon prvog spontanog jedna kiretaža, a nakon drugog dvije kiretaže. Navodno je ostao dio posteljice nakon tog drugog spontanog - prve kiretaže pa su opet kiretirali.
    Mislim da ne trebas nista cekati s planiranjem T, meni je dr.iz Petrove rekla da odmah cim dobijem M planiram T.
    Tako da se odmah možete baciti na planiranje.
    Nakon kiretaže dobiješ antibiotik,i mala je šansa za infekciju. Samo paziš na povišenu temp.nakon kiretaže par dana...
    Ali vjerujem da ce sve proci dobro.
    Mislim da ti za Petrovu treba nalaz uz RH faktor, fibrinogen - to isto vadis u Petrovoj 3, isti dan, bez narucuvanja, i nalaz ti je gotov isti dan iza 14 h mislim.
    Odi sutra u Petrovu ili nazovi pa pitaj što ti još treba.
    Ako te bilo što zanima, što nisam napisala, pitaj...

Što se tiče pretraga, sve sam obavila. Ustanovljena mi je sklonost prema trombofiliji i slabo pozitivna antikardiolipinska antitijela. To ne mogu znati da li je pravi uzrok spontanih, ali u iducoj T dobivam heparin, injekcije za razrijeđivanje krvi i andol pijem prije T.
    Ja sam pricekala s iducim planiranjem dvije M, jer sam cekala nalaze.

• Italina
    12. Listopad 2016. 15:24

Od danas se bacam na prirodne lijekove,obezbjedila sam se cajevima.Negdje sam procitala da je vrkuta dobra za jacanje maternice te ucvrsicanje ploda ako dodje do trudnoce,a i da smanjuje rizik od pobacaja.
    Vise mi je dosta neuspjelih trudnoca 😯 Zelim bebaca u rukama.Ako ovo ne pomogne,onda nezz..Proslo mi je eto 3 M od spontanog nisu se uredovile jos,pa se nadam da ce caj pomoci 😀 Ali sam negdje procitala da ne smijem kombinirati sa folnom,kao da se ubije djelotvornost caja 😡 

• Ivanche_
    13. Listopad 2016. 12:46

Ja sam bila u utorak u Petrovoj, vadila sam krv, i napravili su mi uzv. Dr. mi je rekao da on jos nebi nista dirao, da dodem u petak ujutro jos jednom na uzv, iako ne misli da ce biti dobro, srcane reakcije nema, a da cemo za dalje vidjeti, pretpostavljam da ce me u tom slucaju sutra naruciti za kiretazu za sljedeci tjedan.

A vama cure zelim svu srecu ovoga svijeta da sljedeca trudnoca bude ona prava, i skolska, zasluzile ste! Drzim fige!

Ivanche

mono1111
    13. Listopad 2016. 13:39

Italina,
    Meni je tek ova M recimo kao prije. Ove dvije su mi bile oskudne i vise kao neki iscjedak.
    Ja cu kupiti vrkutu i marulju, marulja se pije do O, a vrkuta cijeli mjesec.
    Odmoći ne može.

Ivanche,
    Javi sto je bilo sutra na pregledu.

• Ivanche_
    14. Listopad 2016. 10:50

Ja sam nocas dobila jake bolove, i jutros sam dobila obilno krvarenje i iz mene je sve izaslo samo, ugrusak na ugrusku. Otisla sam u petrovu na pregled, i potvrdeno mi je da je sve izaslo samo, ostalo je jos ugrusaka ali dobila sam tablete uz koje ce to sve sta je ostalo izaci samo, kiretaza nece biti potrebna, samo sljedeci tjedan na pregled, eto, barem neka sreca u nesreci :/

Ivanche

• Italina
    14. Listopad 2016. 14:42

Ivanche jako mi je zao sto prolazis kroz to sve.I mene su slali na kiretazu prije 2 mj.ali nezz zasto ja sam odgadjala te isla jos par puta na UZ nebili se culi otkucaji..Zbog prvog iskustva sa kiretazom bez anestezije nisam zeljela opet sve da prolazim kroz to,te sam cekala da samo ode.Jaki bolovi krvarenje stres ufff ne volim se sjecati yoga..Glavu gore,odmaraj oporavi se dobro..

Mono,ja nisam htjela marulju kupiti jer nezz kada mi je ovulacija posto mi je ciklus 21 dan znaci oko 3 dana poslje M.bi trebalo biti..A vrkuta moze cijeli ciklus,jako lijepog ukusa..Popijem po litar na dan umjesto vode pijuckam 😀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.