Drage moje, stigao je moj dječak u 35 tjednu, 2600g i 47cm. Odmah junački zaplakao i dobila ga na maženje :)
Sve je išlo tako brzo, ujutro pukao vodenjak, na putu u bolnicu počeli trudovi, dok su me pregledali i smjestili u rađaonu već sam bila skoro skroz otvorena. Sve skupa 2 sata od pucanja vodenjaka do maženja s bebanom :D
Ajme klarolina Bogu hvala
Čestitam ti i želim tebi i medenku sve najbolje!
Klarolina aaaaaa cestitam draga nasa ❤️ nadam se da je sve dobro i s tobom i s njim i da se puno mazite 💛💜
Lillyy zao mi je zbog CRPa i nadam se da ce se smanjiti od Klavocina... Iako kod nekih žena taj crp zna tako stalno biti povisen u trudnoci, ali opet problem je ako dovodi do kontrakcija i otvaranja. Kakvo je stanje s tim? Jel jos uvijek primas tokolizu?
Joj zao mi je zbog posjeta, bas uzas. Dok sam ja bila u Petrovoj nije uopće bilo posjeta, kad sam rodila onda samo na hodniku, tako da je ocito to ta praksa. Drzi se ❤️
I super za seku! Ona je sad vec u divnim tjednima 🎉
👼 spontani pobačaj 18.tt
🌈👧2020.
👶 2022.
Svea, kontrakcija nemam, još uvijek sam na tokolizi i vjerujem da ću biti još neko vrijeme, iako postoji naznaka skidanja.
I ja se nadam da će se CRP smanjiti od Klavocina. Aha, ako povišen CRP dovodi do kontrakcija i otvaranja, onda kužim zašto to toliko provjeravaju... Nije mi bilo jasno do sad.
Terapija je tokoliza 0-24, Klavocin 3x na dan, Utrogestan 2x vaginalno 200 mg i 1x popiti 200 mg, Heparin navečer... Jesam li zaboravila što? U ponedjeljak ponavljam pretrage.
Dobra stvar je što sam konačno počela spavati. Nastojat ću što više drijemati. Čitam o ženama koje antibiotici i Utrogestan uspavaju, al meni su živci bili preko krova i ulovila bi možda 3 sata sna po noći. Sad sam se nadam se malo ipak opustila ili barem prilagodila.
Seka je otpuštena doma, zamislite. Kontrola za tjedan dana. Velikodušno mi je prepustila svoj nadmadrac.
Lillyy ma ako je crp povisen ne mora nužno značiti da dovodi do otvaranja. CRP pokazuje da u tijelu postoji upalni proces, to moze biti pokvareni zubi ili prehlada, a moze biti i vsginalna infekcija ili mokraćna infekcija i u tim slučajevima to predstavlja problem jer moze dovesti do otvaranja... Ako sam ti sad bolje predočila 🙃
Kakva je situacija sad sa Klavocinom?
Super za seku 😊💪 daj Boze da i ti uskoro njenim stopama ❤️💛
👼 spontani pobačaj 18.tt
🌈👧2020.
👶 2022.
Svea, hvala kaj si mi pojasnila. Sinoć sam imala posjete wc-u sa osjećajem da imam još zaostalog urina i da nikako ne mogu popiškiti to do kraja, popraćeno svrbežom. Prijavila sam to na viziti. Rečeno mi je da je vrlo nevjerojatno da je to upala mjehura jer sam danas eto peti dan na Klavocinu koji ciljano djeluje na to. Sutra ponavljam pretrage (urin, KS) pa ćemo vidjeti stanje. Cure u sobi su otvarale prozor u sobi pa me strah da nije od toga. Ah, svaki dan nešto novo...
Od jutarnje terapije u 6, nakon što sam još odspavala 2 sata, kao da se smirilo. Al možeš misliti koliko me to još zdrmalo povrh svega.
Osjećam se da sam jedna od rizičnijih trudnica na odjelu. Ostale ženice oko mene su u znatno višim tjednima od mene, slobodno šeću, većina je pred porodom, tu su uglavnom zbog zaostatka u razvoju. Neke se i ne daju doma iako doktori govore da nema potrebe da više leže tu. Sve tri šmrču i kišu i to me isto sve dodatno opterećuje. Izlaze vani, svakodnevno izlaze vani vidjeti posjete, idu do dućana i onda se vraćaju prehlađene u sobu.
Ne znam, puno toga imam za napisati i podijeliti, ali želim održati optimizam koliko mogu. Danas sam 26 tjedana.
Drzim fige da to Klavocin rijesi! Svakako javi sutra kakvo je stanje 💪❤️ jesu ti ranije u UK izolirali kakvu bakteriju? Nisam popratila 🙈
A ovo vezano uz cimerice, vjerujem da je tesko ❤️ drzi se! Ako ti i donesu kakvu prehladu, ne brini, to za bebu nije nista opasno 🙃
Samo pozitivno, tesko je, ali je jedini put koji je trenutno pravi 💛
👼 spontani pobačaj 18.tt
🌈👧2020.
👶 2022.
Hvala Svea Javit ću sutra stanje. Koliko mi je poznato, nisu mi izolirali bakteriju, nego sam dobivala antibiotike širokog spektra, pa nakon što je CRP skočio unatoč tome, su me nakon završetka terapije prebacili na Klavocin. Barem mi nikakvu bakteriju nisu spominjali...Ah, bude teško, ali znam koja je svrha ove patnje pa to sve ublaži Zbrajam dane ko nespašena. Zahvalne smo za svaki novi dan što smo skupa.
Drage moje, bila vizita. CRP 28, vrti se oko istog, nastavljamo s Klavocinom. Ovi ponedjeljci su ekstra stresni Buđenje u 5, urin, krv, tlak, vaganje, iščekivanje nalaza...Marita, jesam, svi smo na istom katu
Porađaona je iza ugla koliko sam skužila. Žene u rađaoni ne čujem, ali bebe čujem
Pijem puno tekućine i često idem na wc, možda i prečesto, svaka 2-3 sata. Al valjda uz tu tekućinu i 30 ml/h tokolize, to i nije tako strašno. Doma nisam morala toliko mokriti. Malo mi se svi ti izleti do wc-a koji mi i nije preblizu, a i malo se napatim sa stalkom, kose sa strogim mirovanjem, ali što mogu.
Daaa, 28 tjedan i ja čekam ko ozebli sunce.
Baš na Božić će biti 28. tjedan. Za to se molim.
Ne znam koji su im planovi sa mnom, moja pretpostavka je da me u jednom času misle poslati doma, ali zasad to nitko ne spominje.
Do tad sam najsigurnija baš ovdje, kako ste napisale.
Hvala vam još jednom na ohrabrenju i društvu! Jako puno mi znače vaše riječi.
Sortiraj odgovore
Najstariji