Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • klarolina
    02. Prosinac 2022. 18:34

Jao pa netko je već skoro prvu kilicu dosegnuo, vidjet ćeš, za čas će to biti velika jaka bebica! 
    Ma na najboljem ste mjestu di možete biti, koliko god ideja dugog ležanja u bolnici zvučala grozno, neka vas pod nadzorom. Sad se treba oboružati strpljenjem, nema druge, ali činiš mi se kao netko tko to može :)

lillyy
    02. Prosinac 2022. 21:59

Seka evo pored mene, ima trudove, pa se smire, pa opet... Uh, bit će zanimljiva večer.
    Na viziti mi je rečeno da mi je CRP iz urina povišen pa zbog toga primam antibiotike širokog spektra. Ja sam nekako totalno bila isključila infekciju, a kad tamo...
    Profesorica je bila pozitivna i to me malo podiglo. 
    Primat ću i heparin zbog ležanja.
    Dao dragi Bog da dođemo do viših tjedana.
    Za 2 sata smo 24+6.

lillyy
    03. Prosinac 2022. 09:40

Hvala ti Marita. I ja se tjeram razmišljati tako.

• klarolina
    03. Prosinac 2022. 09:47

Ako vjeruješ doktorici i ako je ona pozitivna, to je po meni jako jako dobar znak. Vjerujem da se oni tamo nagledaju svačeg i da znaju procijeniti. 
    Znam da je lako biti general poslije bitke, ali pričam neki dan s frendicom, ona je od 24. tjedna bila otvorena s cerviksom jedva preko 1cm, na kraju su ju morali inducirati kad je prošla termin. Hoću samo reći da znam puuuuuuuno više slučajeva gdje su žene iznijele do samog kraja, čak i prenijele, nego rodile prijevremeno :)
    A sa sekom suosjećam, ista stvar, malo krene malo stane, u ponedjeljak kontrola i ne znam jel se veselim ili strepim, idem prvi put u TA na sv Duh i kad čujem koliko se čeka dođe mi da ponesem luftić da mogu ležati u čekaonici…

• klarolina
    03. Prosinac 2022. 11:01

Marita

klarolina

Ako vjeruješ doktorici i ako je ona pozitivna, to je po meni jako jako dobar znak. Vjerujem da se oni tamo nagledaju svačeg i da znaju procijeniti.
    Znam da je lako biti general poslije bitke, ali pričam neki dan s frendicom, ona je od 24. tjedna bila otvorena s cerviksom jedva preko 1cm, na kraju su ju morali inducirati kad je prošla termin. Hoću samo reći da znam puuuuuuuno više slučajeva gdje su žene iznijele do samog kraja, čak i prenijele, nego rodile prijevremeno :)
    A sa sekom suosjećam, ista stvar, malo krene malo stane, u ponedjeljak kontrola i ne znam jel se veselim ili strepim, idem prvi put u TA na sv Duh i kad čujem koliko se čeka dođe mi da ponesem luftić da mogu ležati u čekaonici…
    Koji si tjedan sada? 🥰

U ponedjeljak punih 35, veli doktorica minimum kojem se nadamo, a onda je svaki dan gratis

lillyy
    03. Prosinac 2022. 11:15

Hvala ti draga klarolina. Od ovakvih primjera živim kao što je tvoja frendica. 
    Tebi sretno i puno gratis dana 

svea
    03. Prosinac 2022. 11:28

Lillyy samo hrabro  ❤️ stvarno vjerujem da sve moze izaci na dobro! Moja cimerica iz bolnice lezala je 10tjedana, s puknutim vodenjakom, doduše zatvorena, ali zbog puknuća vodenjaka, u jako jako razicnoj situaciji. I izdrzala do 33.tj, rodio se veliki beban, koji je danas zdravi trogodišnjak...
    Dan po dan, vjeruj i bodri svoju curu da sto duze bude na sigurnom! 
    Za seku vjerujem da ce sve biti dobro, nek gura koliko moze, ali znam da iza 34.tj u Petrovoj vise ni ne pokusavaju zaustaviti porod, jer se ocekuje da je beba spremna pa ako krene, krene 💪🙏
    Draga klarolina 💛 znam da je meni sad lako reci, ali tocno se sjecam kad sam usla u 35.tj, jednostavno sam se opustila, jer smo uspjele prelezati 20 tjedana i znala sam da ce sve sada biti dobro! Na kraju prenijela 😅 ali s 36.tj sam pocela ici van, na kave, sa starijom u park, pa nas troje na neke kratke izlete i bas sam zahvalna na tom vremenu, na tih mjesec dana bezbrižne trudnoce. 💜 To ti zelim...
    Stvarno samo diši i uzivaj barem u ovim zadnjim tjednima trudnoće 💛

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

lillyy
    03. Prosinac 2022. 15:55

Hvala ti draga svea, to trebam čitati. Takvi svjetli primjeri mi održavaju nadu.A sad nova muka. Kad sam se ustala, bijela linija (Utrogestan) mi se slila niz nogu. TMI, nisam nosila gaćice. Isti mlazić se dogodio u krevetu kad sam kihnula. Prijavila sam sestri vodeni iscjedak od Utrogestana. Ona pita "vodeni iscjedak ili voda?". Mene odmah hladni znoj oblio. Ne mogu razlikovati što je to točno bilo. Rekla mi je da pratim stanje. Na pitanje je li i drugim trudnicama tako, veli da nisu prijavljivale. Sjećam se s ovog foruma da je bilo govora o tome. Pa povrh svega još samo mi fali da je plodna voda.

• klarolina
    03. Prosinac 2022. 16:44

Svea, da znaš da se tome i ja sad već usuđujem nadati, prošetati s mužem kupovati sitnice jer nismo imali priliku, ili ne znam, samo prošetati po gradu i popiti kavu i otići na plac i na miru skuhati, tim sitnicama se strašno veselim. Ako bude, ok, ako ne nema veze, dovoljno da moj bebolino još malo ojača pa ćemo šetati svo troje. Ali da, sad je već toooooliko lakše. Lillyy, meni se to dogodilo neku večer kad sam ustala, isto utrogestan, hoće se pojačati iscjedak od njega. 

svea
    03. Prosinac 2022. 19:01

Klarolina Bit ce tih lijepih trenutaka sigurna sam💪💛 
    Lillyy ja bih rekla da je to utrogestan, ako te strah dok ides piskiti probaj se nakasljati, ako curi onda je plodna voda, ona bas curi... Vjerujem da nije 💪

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.