Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    svea
    03. Prosinac 2022. 19:01

Klarolina Bit ce tih lijepih trenutaka sigurna sam💪💛 
    Lillyy ja bih rekla da je to utrogestan, ako te strah dok ides piskiti probaj se nakasljati, ako curi onda je plodna voda, ona bas curi... Vjerujem da nije 💪

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

lillyy
    04. Prosinac 2022. 13:03

Svea, napravila sam preporučeni test s kašljanjem, nije ništa izašlo. Iscjedak je općenito manji danas. Valjda se sve u meni stisnulo i prepalo. :P

Sis je otišla u apartman danas. Sutra ju skidaju s analize i očekuje da će se onda poroditi. Nada se carskom rezu.

Mi smo danas 25 tjedana. To je skoro 2,5 tjedna otkad sam čula za skraćenje. 

Brojim svaki dan i zahvalna sam na svakom danu što smo skupa.

Ponedjeljkom obično bude uzv. Ja nekak nemam feeling da🌑 će mene zasad pregledavati. U četvrtak je bio zadnji pregled. Kaj vi mislite?

lillyy
    04. Prosinac 2022. 13:04

*da neće me zasad pregledavati 

• klarolina
    05. Prosinac 2022. 19:09

Lilly jesu te gledali na kraju? 

Ja sam provela dan u bolnici i još čekam… prvo je bilo rečeno da je sve kako je i bilo i da nema daljnjeg otvaranja niti ikakve progresije, i taman kad sam se počela veseliti doktorica me ipak pošalje na ctg koji je pokazao trudove pa me poslala u rađaonu. Cerviksa vise ni nema, a otvorena 3 prsta. Veli da će biti čudo ako ne rodim kroz 24 sata

lillyy
    05. Prosinac 2022. 21:37

Hej cure! Nisam pregledana. Ujutro smo sve dale urin, a sutra ujutro mi vade krv. Sutra ću nadam se čuti jesu li antibiotici djelovali. Mislim da me neće prečesto pregledavati. Terapija ide dalje, kao i dani, i nadamo se najboljem.

Klarolina, moja seki isto sutra rađa, carskim. Sveti Nikola, dobit ćete svoje poklončiće! :) Lijep dan za roditi. :))

svea
    05. Prosinac 2022. 23:19

Samo hrabro draga Klarolina 💛 potpisujem cure, i ako krene, to su sad odlicni tjedni 💪❤️ 
    Lillyy nek oni ne pračkaju prečesto 😅 a tjedni ce ici, meni su moja 22 prosla evo sad ne znam reci u cemu i kako 🤭🙃 
    Sretno seki sutra ❤️

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

lillyy
    06. Prosinac 2022. 14:34

Sekić je još u komadu. Moguće da ipak još danas ne rodi. Ne znam zakaj ju muče. Ima trudove 80, svake 4 minute...

Moja upala je "pod kontrolom". Crp 25, leukociti 10... Ak se netko više kuži u to, kak vam se to čini? Još 2 dana primam antibiotike. Mama zvala pa se dežurna dokica naljutila, al je došla popričati sa mnom u sobu.

Pesar isto nije opcija u mojim tjednima, kaže. Održavaju trudnoću medikamentoznim putem

lillyy
    06. Prosinac 2022. 14:42

Ovaj fizički dio, ležanje još i mogu izdurati, (nadam se) najteža je neizvjesnost, strah, panika... Svaka bol u trbuhu me katapultira u paniku. Pošto strogo mirujem, muža i svoje nisam vidjela, bit će sutra tjedan dana. Baš mi fali njihova blizina i podrška.

U planu su i kortikosteroidi za rast pluća idući tjedan da se osiguramo.

Hvala vam što bi pravite društvo i ohrabrujete. Puno mi ovo znači.

• klarolina
    06. Prosinac 2022. 16:12

Marita, Svea, hvala vam na svoj podršci, utješno je jako <3 
    Lillyy, slazem se, ne bi ni ja dala da previše prčkaju ako nije potrebno. Em da ne pokrenu nešto a i da ne daj Bože bude neka infekcija. Evo meni su jučer 3 puta radili vaginalni pregled i ne znam u kojoj mjeri vjerujem da je slučajnost da sam se nakon toga krenula otvarati i trudovi. Da mi je sadašnja pamet tad, odbila bi pregled. Porod ionako neće zaustavljati kad krene pa tak nebitno koliko sam otvorena. Ok ultrazvuk i ctg al ako nekim čudom izdržim do kontrole u ponedjeljak, ništa od vaginalnog ma koliko me špotali dok ne uđem u termin (iznenađena sam optimizmom u ovoj rečenici). 
    Ne kužim se u ovaj dio s leukocitima i CRP-om ali ako doktori kažu da je ok valjda je :D 
    A ovaj dio s izolacijom jer ti nitko ne može doći kužim, zato ja nisam ni htjela da me ostavljaju u bolnici. Znam da ti jako teško pada ali ako ništa možete se čuti a ti si točno gdje trebaš biti, pod nadzorom. 

svea
    07. Prosinac 2022. 22:58

Drzi se Klarolina 💛 jesi kuci? 
    Lillyy sto nema posjeta? ☹️ Bas mi je zao... 
    Leukociti su ti ok, mrvu poviseni, ali nista strasno, a i CRP. Ne cini mi se panicno, jos si na antibiotiku pa vjerujem da ce pasti, a i prate te pa po tom pitanju nemas brige 💪 
    Kako je sestra? 

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani