Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lillyy
    30. Studeni 2022. 13:57

Ajme koje odstupanje! 45 i 22mm! Pa nemreš vjerovati! A gle, sve da mi je i dulji, što bi svakako bilo lijepo, ostaje i dalje ta y otvorenost ušća koje sam na svoje oči vidjela ultrazvukom. Velim, sreća u nesreći je što nije uznapredovalo, svakakve scenarije sam imala u glavi. Dao Bog da me i tih 23 cm prati do sigurnijih tjedana kroz mirovanje i terapiju. Najviše me bilo strah BH kontrakcija u ovih tjedan dana mirovanja i tih nekih novih senzacija koje se javljaju isključivo dok ležim i koje u aktivnom životu nisam uopće percipirala. Al ležanje, pogotovo na leđima ih totalno potencira, a ležati moram (ok, pomognem si okretanjem na bok, al nemrem non stop ni biti na boku). Drago mi je što se onda tog ne moram bojati (BH i ostalih iznenadnih ljepota, stezanja, probadanja) jer barem zasad ne dovode do dodatnog skraćivanja...
    I pošto je rule of thumb u ovoj trudnoći "expect the unexpected", opet se mentalno pripremam na svaki mogući ishod sutra.
    Hvala vam žene na savjetima i pomoći! Ovaj forum je dušu dao! Ne vlada na svim platformama ovakve tematike uvijek i nužno pozitivna i prijateljska, empatična atmosfera, žene budu i zajedljive i spuštaju jedna drugu i svakakve, al ovaj forum je baš, ne volim tu riječ i ide mi na živce, ali fakat je primjerena - safe space.

svea
    30. Studeni 2022. 19:58

Lilly super je sto evo i marita kaze da ima iskustvo s doticnom doktoricom i da je dobra, to ti je stvarno bitno, da te pregleda netko iskusan! 
    U pravu si svakako s ovim da Y oblik ostaje i to je losija informacija. Ali sve ces znati sutra 💛 samo hrabro! 
    Ja sam, inace, rodena u 27.tj i ok sam skroz 😅 osim sto imam nezgodne trudnoce 🤣 
    Samo hrabro sutra i javi nam sto kazu 🙏❤️

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

lillyy
    30. Studeni 2022. 21:39

Da, drago mi je da sam dobila još jedno pozitivno iskustvo o doktorici, mislim da je najbolje ovakve trudnoće prepustiti baš takvim iskusnim doktorima u tim pitanjima odsad. 
    Yup, y je i najveći problem, koliko kužim, veći i od 23. Da je T oblik i čvrst cerviks, bilo bi puno bolje, pa i uz 23.
    Ajme, hvala ti što si podijelila sa mnom da si i ti bila beba rođena u 27-om 

lillyy
    01. Prosinac 2022. 17:26

Cure drage, ja u bolnici.
    Ležim kraj svoje seke.
    Cerviks danas izmjeren na 12 mm.
    Primam tokolizu i antibiotik.
    Pomolite se za nas, molim vas.

lillyy
    01. Prosinac 2022. 17:28

Cure drage, ja u bolnici. 
    Ležim kraj seke.
    Teško mi je pisati jer na jednu ruku primam tokolizu, a na drugu antibiotik.
    Cerviks danas izmjeren na 12 mm.
    Molim vas, pomolite se za nas.

• klarolina
    01. Prosinac 2022. 21:29

Lilly, jako mi je žao to čuti. Ali stvarno, STVARNO vjerujem da može i hoće biti sve u redu, najiskrenije. Šaljem ogroman virtualni zagrljaj i drži se, dobra je stvar što si pod nadzorom i moći će reagirati u kojem god smijeru krenulo! 

svea
    01. Prosinac 2022. 22:56

Draga Lillyy, bilo mi je bas tesko ovo procitati...cijeli dan gledam jesi se javljali ☹️ zao mi je sto se situacija tako razvila, ali ja jako jako jako vjerujem da sve moze biti dobro ipak 💛🙏💙💜 meni je cerviks u 18.tj bio 18mm, a ti si vec u 24! Samo polako... Otpusti sve, probaj disati i sad jednostavno gurati, koma je, ali dan po dan 💪🙏
    Imas trudove pa su uključili tokolizu?
     Javi se kad god ce ti odgovarati 💛 saljem hrpu ljubavi i snage! Na sigurnom si mjestu i sve mora izaci na dobro ❤️❤️❤️

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

lillyy
    02. Prosinac 2022. 04:06

Drage žene... Evo pomalo dolazim sebi.
    Trudove ni upale nemam nego sam na ovome preventivno. Dr. Košec me pregledala i odlučila zadržati i dala terapiju. Njoj vjerujem.
    Radi ono što može. Za serklažu je veli kasno. Pessar nismo raspravile. Mislim da me namjerava zapravo do kraja medikamentozno liječiti i održavati.
    Ja sam cijeli dan bila u grču.
    Sada sam malo pozitivnija. 
    Hvala na ohrabrenju drage moje i na molitvama.
    Javljat ću razvoj situacije.
    Danas sam 24+5

lillyy
    02. Prosinac 2022. 04:07

Mala ljubav je 820 grama

svea
    02. Prosinac 2022. 08:15

O misica malena ❤️ 
    Drzi se draga! Tipkaj nam ako ce ti to pomoci... 
    Kako je sestra? Znaci nevjerojatno mi je da ste skupa, pa jel moguce da vas je tako snaslo? 😭

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.