Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lillyy
    30. Studeni 2022. 11:50

I meni je drago da je stanje barem jednako. 
    Što više čitam o tim skraćenim cerviksima, kužim da na isti nalaz 100 doktora može reagirati na 100 drugačijih načina. Ovo što je mene bilo zanimalo je bila situacija slična mojoj, cerviks ispod 25 mm u 23/24 tjednu. I savjeti idu od "neke žene imaju prirodno kraći cerviks, malo usporite, ali nemojte strogo mirovati" do "hitna hospitalizacija, serklaža!". Nekak mi se čini da zbilja nema jedinstvenog mišljenja o toj temi. Meni je osobno prihvatljiviji pa i pretjerani oprez nego ležernost u ovom slučaju. Ali ta neujednačenost mišljenja o istoj stvari me baš zbunjuje.

lillyy
    30. Studeni 2022. 13:57

Ajme koje odstupanje! 45 i 22mm! Pa nemreš vjerovati! A gle, sve da mi je i dulji, što bi svakako bilo lijepo, ostaje i dalje ta y otvorenost ušća koje sam na svoje oči vidjela ultrazvukom. Velim, sreća u nesreći je što nije uznapredovalo, svakakve scenarije sam imala u glavi. Dao Bog da me i tih 23 cm prati do sigurnijih tjedana kroz mirovanje i terapiju. Najviše me bilo strah BH kontrakcija u ovih tjedan dana mirovanja i tih nekih novih senzacija koje se javljaju isključivo dok ležim i koje u aktivnom životu nisam uopće percipirala. Al ležanje, pogotovo na leđima ih totalno potencira, a ležati moram (ok, pomognem si okretanjem na bok, al nemrem non stop ni biti na boku). Drago mi je što se onda tog ne moram bojati (BH i ostalih iznenadnih ljepota, stezanja, probadanja) jer barem zasad ne dovode do dodatnog skraćivanja...
    I pošto je rule of thumb u ovoj trudnoći "expect the unexpected", opet se mentalno pripremam na svaki mogući ishod sutra.
    Hvala vam žene na savjetima i pomoći! Ovaj forum je dušu dao! Ne vlada na svim platformama ovakve tematike uvijek i nužno pozitivna i prijateljska, empatična atmosfera, žene budu i zajedljive i spuštaju jedna drugu i svakakve, al ovaj forum je baš, ne volim tu riječ i ide mi na živce, ali fakat je primjerena - safe space.

svea
    30. Studeni 2022. 19:58

Lilly super je sto evo i marita kaze da ima iskustvo s doticnom doktoricom i da je dobra, to ti je stvarno bitno, da te pregleda netko iskusan! 
    U pravu si svakako s ovim da Y oblik ostaje i to je losija informacija. Ali sve ces znati sutra 💛 samo hrabro! 
    Ja sam, inace, rodena u 27.tj i ok sam skroz 😅 osim sto imam nezgodne trudnoce 🤣 
    Samo hrabro sutra i javi nam sto kazu 🙏❤️

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

lillyy
    30. Studeni 2022. 21:39

Da, drago mi je da sam dobila još jedno pozitivno iskustvo o doktorici, mislim da je najbolje ovakve trudnoće prepustiti baš takvim iskusnim doktorima u tim pitanjima odsad. 
    Yup, y je i najveći problem, koliko kužim, veći i od 23. Da je T oblik i čvrst cerviks, bilo bi puno bolje, pa i uz 23.
    Ajme, hvala ti što si podijelila sa mnom da si i ti bila beba rođena u 27-om 

lillyy
    01. Prosinac 2022. 17:26

Cure drage, ja u bolnici.
    Ležim kraj svoje seke.
    Cerviks danas izmjeren na 12 mm.
    Primam tokolizu i antibiotik.
    Pomolite se za nas, molim vas.

lillyy
    01. Prosinac 2022. 17:28

Cure drage, ja u bolnici. 
    Ležim kraj seke.
    Teško mi je pisati jer na jednu ruku primam tokolizu, a na drugu antibiotik.
    Cerviks danas izmjeren na 12 mm.
    Molim vas, pomolite se za nas.

• klarolina
    01. Prosinac 2022. 21:29

Lilly, jako mi je žao to čuti. Ali stvarno, STVARNO vjerujem da može i hoće biti sve u redu, najiskrenije. Šaljem ogroman virtualni zagrljaj i drži se, dobra je stvar što si pod nadzorom i moći će reagirati u kojem god smijeru krenulo! 

svea
    01. Prosinac 2022. 22:56

Draga Lillyy, bilo mi je bas tesko ovo procitati...cijeli dan gledam jesi se javljali ☹️ zao mi je sto se situacija tako razvila, ali ja jako jako jako vjerujem da sve moze biti dobro ipak 💛🙏💙💜 meni je cerviks u 18.tj bio 18mm, a ti si vec u 24! Samo polako... Otpusti sve, probaj disati i sad jednostavno gurati, koma je, ali dan po dan 💪🙏

Imas trudove pa su uključili tokolizu?
     Javi se kad god ce ti odgovarati 💛 saljem hrpu ljubavi i snage! Na sigurnom si mjestu i sve mora izaci na dobro ❤️❤️❤️

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

lillyy
    02. Prosinac 2022. 04:06

Drage žene... Evo pomalo dolazim sebi.
    Trudove ni upale nemam nego sam na ovome preventivno. Dr. Košec me pregledala i odlučila zadržati i dala terapiju. Njoj vjerujem.
    Radi ono što može. Za serklažu je veli kasno. Pessar nismo raspravile. Mislim da me namjerava zapravo do kraja medikamentozno liječiti i održavati.
    Ja sam cijeli dan bila u grču.
    Sada sam malo pozitivnija. 
    Hvala na ohrabrenju drage moje i na molitvama.
    Javljat ću razvoj situacije.
    Danas sam 24+5

lillyy
    02. Prosinac 2022. 04:07

Mala ljubav je 820 grama

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani