Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tajci1811
    29. Rujan 2025. 17:01

Cvita123

tajci1811

Mi smo danas 26 tt, i nekako me bas panika hvata za sve valjda dok ne dodem bar do 28 tt, jeste vi imale te lazne kontrakcije, ja ih imam i spomenula sam na zadnjoj kontroli i doktorica je rekla da je ro normalno ali svaki put kad mi se stegne trbuh ja pretrnem.

Ja imam lažne od 27 tjedna, uz skraćen, omekšan, uloživ cerviks.
    Dva puta su bile toliko učestale da sam išla na hitnu i na CTG, al ništa ne bilježi.
    Bolje je otkako pijem magnezij i roidakal - svaki dan imam, ali puuuno rjeđe.

Koliko je to cesto dnevno?

• tajci1811
    29. Rujan 2025. 17:01

dea3

sassy

Dea3 dosla si do svog velikog praga 30 tt, cestitam 🥳
    Sad idemo 2 po 2 sedmice

Istina, veliki cilj sam postigla… Trenutno molim Boga da izguram do četvrtka 😂 da ga nagovorim konacno za te inekcije za razvoj pluca…

A onda dalje 🙈
    Beba je inace skroz veca za skoro 2 tjedna tako da je i to na mojoj strani…
    Ja bi svakako voljela da dođemo do 32 + nešto…
    Ali kako bude…

Budete vi jos isli dalje🙏💪 

DvostrukiKaos
    29. Rujan 2025. 17:18

dea3

DvostrukiKaos

Drage sve,
    čitam vas i pratim i puno mi je lakše znajući da na kraju većinom sve bude ok.
    Trudna sam s blizancima, 27 tjedana, cerviks 8,2 mm i hospitalizirana sam već 10tak dana. Imam curicu od nepunih 7 godina koja je taman krenula u školu i jako nam teško pada odvojenost, ali preživljavamo. 😊 U bolnici vidite da ima i puno težih priča od vaše koje izađu na dobro pa se tješim da moja i nije takooo strašna. Šaljem svima puno pozitive, mira i snage!

Uh…
    Vjerujem da nije lako..
    Ali barem za utjehu, vec si u nekim lijepim tjednima…
    Mi smo ovu avanturu npr zapoceli vec sa 17 tt 😂

Jel znas koliko te planiraju drzati u bolnici??

Rekli su mi do sigurnih tjedana, nekima je to 28, nekima 30. Onda me planiraju pustit doma, ako se u međuvremenu nešto ne zakomplicira. Idealno bi bilo izdržat do 34-og tjedna, ali polako, dan po dan.😊

DvostrukiKaos
    29. Rujan 2025. 17:24

tajci1811

Mi smo danas 26 tt, i nekako me bas panika hvata za sve valjda dok ne dodem bar do 28 tt, jeste vi imale te lazne kontrakcije, ja ih imam i spomenula sam na zadnjoj kontroli i doktorica je rekla da je ro normalno ali svaki put kad mi se stegne trbuh ja pretrnem.

Imala sam ti ja i to u jednom periodu česte i tada mi se cerviks dosta skratio. Ne mora biti tako i kod tebe. Meni dodatno blizanci stvaraju pritisak. Kako su meni u bolnici objasnili povremene su ok, ali sve više od 5,6 u sat vremena bi se trebalo malo provjeriti.

sassy
    29. Rujan 2025. 17:51

dea3

sassy

Sad idemo 2 po 2 sedmice

Istina, veliki cilj sam postigla… Trenutno molim Boga da izguram do četvrtka 😂 da ga nagovorim konacno za te inekcije za razvoj pluca…

A onda dalje 🙈
    Ali kako bude…

Ja sam ih u prosloj trundoci dobila al dzaba - dogurala malica do 40+3 i to jedva 🤣 
    Korak od carskog bila jer se nije nikako spustala nit sam se otvarala. 

Drzimo fige da dodjes do 32 i puno vise 🙏

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• dea3
    29. Rujan 2025. 19:06

DvostrukiKaos

dea3

DvostrukiKaos

Drage sve,
    čitam vas i pratim i puno mi je lakše znajući da na kraju većinom sve bude ok.
    Trudna sam s blizancima, 27 tjedana, cerviks 8,2 mm i hospitalizirana sam već 10tak dana. Imam curicu od nepunih 7 godina koja je taman krenula u školu i jako nam teško pada odvojenost, ali preživljavamo. 😊 U bolnici vidite da ima i puno težih priča od vaše koje izađu na dobro pa se tješim da moja i nije takooo strašna. Šaljem svima puno pozitive, mira i snage!

Uh…
    Vjerujem da nije lako..
    Ali barem za utjehu, vec si u nekim lijepim tjednima…
    Mi smo ovu avanturu npr zapoceli vec sa 17 tt 😂

Jel znas koliko te planiraju drzati u bolnici??

Rekli su mi do sigurnih tjedana, nekima je to 28, nekima 30. Onda me planiraju pustit doma, ako se u međuvremenu nešto ne zakomplicira. Idealno bi bilo izdržat do 34-og tjedna, ali polako, dan po dan.😊

Da, 34 je za blizance top...
    Ali i za ostale se taj 34 tt spominje ko granica gdje se vise manje sve razvije...iza toga samo rastu i dobivaju na težini...
    Pa nam je to svima cilj...

Ali kad kreces od ispod onda imaš i puno manjih ciljeva koji se čine odličnim 😂
    Tu je u pitanju i nevjerojatna stvar percepcije... 
    Ja kad sam bila 17 onda da mi je netko dao da potpisem da rodim s 28 tt odmah bi potpisala jer mi se u tom trenu to čini puno i super...🙃
    Onda kad doguraš do 28 ti se najednom to čini malo i misliš si...ajmo jos malo, još malo 😂😂 i stalno pomices tu granicu...

Baš je krasan taj trudnicki mozak 🫣 ako nista drugo barem imamo veselje dok ležimo...

Mene suprug zeza da u svakom trenutku znam koliko imam do kraja, koliko od početka, koliko od polovice prema naprijed itd 😂😂😂 nema termina sa kojim ne baratam... 
    Onda sam se raspitala za svu prijevremenu djecu koju znam da su se rodila i da su dobro ..pa samo križam..dobro sad smo preskocili ovoga, sad smo preskocili onoga 🙈

• dea3
    29. Rujan 2025. 19:08

sassy

dea3

sassy

Sad idemo 2 po 2 sedmice

A onda dalje 🙈
    Ali kako bude…

Ja sam ih u prosloj trundoci dobila al dzaba - dogurala malica do 40+3 i to jedva 🤣
    Korak od carskog bila jer se nije nikako spustala nit sam se otvarala.

Drzimo fige da dodjes do 32 i puno vise 🙏

Isuse...takve brojke mi ne spominji...

U mojoj glavi dalje od 36 tt ne postoji 😂 pa umrla bi...

• tajci1811
    29. Rujan 2025. 20:56

Meni je danas bas kritican dan, s tim laznim kontrakcijama, pa i pritisak neki dolje, vise nezz jel mi psiha al izludi 😪😪

• Cvita123
    29. Rujan 2025. 21:17

tajci1811

Cvita123

tajci1811

Ja imam lažne od 27 tjedna, uz skraćen, omekšan, uloživ cerviks.
    Dva puta su bile toliko učestale da sam išla na hitnu i na CTG, al ništa ne bilježi.
    Bolje je otkako pijem magnezij i roidakal - svaki dan imam, ali puuuno rjeđe.

Koliko je to cesto dnevno?

A otprilike 10ak puta dnevno sada osjetim, ne znam točno, nekad više nekad manje 

Kada sam išla na hitnu, to je bilo doslovno 10 u jednom satu

• Cvita123
    29. Rujan 2025. 22:49

A do kojeg tjedna je moguće primanje tih injekcija za razvoj pluća? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani