Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anica25
    25. Rujan 2025. 13:23

Uf daj Bože, jer bas su nisko udarci jos ne zivim blizu bolnice imam se štošta i vozit. 
    Drago mi je da jedna drugu dižemo i hrabrimo jer stvarno znači. Tko nije u tom strahu i ne razumije naše osjećaje pa mi se ne da s ostalima ni razgovarat o tome. 

• dea3
    25. Rujan 2025. 17:49

anica25

Uf daj Bože, jer bas su nisko udarci jos ne zivim blizu bolnice imam se štošta i vozit.
    Drago mi je da jedna drugu dižemo i hrabrimo jer stvarno znači. Tko nije u tom strahu i ne razumije naše osjećaje pa mi se ne da s ostalima ni razgovarat o tome.

To i ja kažem...
    Ne pomogne ti ni 100 psihijatara, već najbolje onaj tko je to i sam prošao...i još ako ti može posvjedociti dobrim ishodom. 🌹
    Cure su mi isto bile napisale kako nakon 30 tt ipak postane malo lakse...

Tako ti je sad i meni, jednostavno sam se poslozila u glavi ako krene, krene... Pun je tik tok bebica koje su u tim tjednima rođene pa su super..a imam i u svojoj okolini. I to mi daje jedan mir koji ce mi vjerojatno i pomoci da jos malo izdrzim...

Prije me baš znalo oprati...ajme ako sad krene, beba nema ili ima minimalne šanse....i to bi me onda opterecivalo... 

• bebi2711
    25. Rujan 2025. 19:41

Pozdrav svima.
    Trenutno sam 9+3, u 7 sedmici smo čuli srce, koristim Utrogestan jer je cerviks 2cm.Da li je to premalo za ovaj period?
    Usput imala sam jedan spontani, pozitivna na blagi oblik trombofilije, radi prevencije koristim Clexan 0,4.Utrogestan koristim već 2 sedmice i mirujem koliko god je to moguće.
    Odnosi su mi zabranjeni i nisam ih ni imala skoro mjesec dana, zanima me samo da li bi i bilo kakav blaži seks naudio iako koristim utrogestan?Svakako se sve istrpi za bebu ali me to doslovno kopka.. :))

22.03.2024 spontani(6) 💔
    25.08.2025 ➕️
    09.09.2025 ❤️

• dea3
    25. Rujan 2025. 19:46

bebi2711

Pozdrav svima.
    Trenutno sam 9+3, u 7 sedmici smo čuli srce, koristim Utrogestan jer je cerviks 2cm.Da li je to premalo za ovaj period?
    Usput imala sam jedan spontani, pozitivna na blagi oblik trombofilije, radi prevencije koristim Clexan 0,4.Utrogestan koristim već 2 sedmice i mirujem koliko god je to moguće.
    Odnosi su mi zabranjeni i nisam ih ni imala skoro mjesec dana, zanima me samo da li bi i bilo kakav blaži seks naudio iako koristim utrogestan?Svakako se sve istrpi za bebu ali me to doslovno kopka.. :))

Mjeri li se i koliko cerviks tako rano to svakako ne znam, a ovo za odnose...pa ako je doktor rekao ne, onda je to ne i nebi to uopce propitivala...

P.s. piše ti netko tko je u svakoj trudnoci od prvog dana bez odnosa...dakle, prioriteti se znaju...i ako se posloži u glavi bez pardona se izdrži... 
    Evo onako iskreno... 

• Cvita123
    26. Rujan 2025. 00:22

anica25

Koji si tjedan? 
    Meni se evo sad tek u 32-33 tjednu malo sve diglo i lakse je 
    Sad osjetim udarce i gore i napokon malo narastao stomak i gore😂
    Do 30-31 tjedna sve nisko 

Nela2105
    26. Rujan 2025. 10:43

bebi2711

Pozdrav svima.

Nisam iskreno znala da se cerviks mjeri tako rano. Meni je mjerenje krenulo u 16tt.. od 20 do 23se vidlo naglo skracivanje.. 1.5cm u 10 dana..
    Ovo za odnose, ako je doktor rekao ne, onda je ne.
    Od 8tt sam bila na dtrogom mirovanju i nista.. i evo za 4t imam prvi pregled kod doktora nakon poroda i cekam zeleno svjetlo 🤷🏼‍♀️

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
    “Missing you comes in waves.
    Today I’m drowning!”

• bebi2711
    26. Rujan 2025. 12:23

Ma, svakako nisam ni pokušavala iskreno..Naravno sve je to za bebu ❤️
    Samo eto rekoh možda neko ima neki savjet.Imam pregled sad u ovoj nadolazećoj sedmici i najbitnije je da sve bude uredu, za sve ostalo ima vremena :)) čekam svoju bebu baš dugo.Hvala vam svakako i svima želim urednu trudnoću!!

22.03.2024 spontani(6) 💔
    25.08.2025 ➕️
    09.09.2025 ❤️

• anica25
    26. Rujan 2025. 17:03

Cvita123 
    Hej Cvita, ja sam 28 tjedan. 
    I danas mi je najtezi dan meni se čini psihički, jucer sam bila pozitivna sve ce bit ok. Danas vec imam misli da ce me ostavit u bolnici na iducoj kontroli, kratak taj unutrašnji cerviks 10mm, beba glavom vec u zdjelici i pokrete baš osjećam, loše sam i spavala sinoć… i tako to. Vjerujem da ste sve imate takve dane, samo eto da doguramo sto više… ne znam ni sama. Jesam li pogrijesila sta sam trudna vec nakon godinu dana bila jel se tijelo oporavilo nakon poroda, svasta nesto me muči. Moj djecak vec tjedan dana odbija hranu… kao neka virozica ali samo kaslje i eto nema apetita. A mama mora ležati, bas se osjecam bespomoćno. 

Bebi2711 čuvaj se mama i slušaj doktore, ako ne poštujemo smjernice njihove same sebi kompliciramo zivot, preko noći se zaokrene sve. Od kontrole do kontrole se stvari mijenjaju i uživaj u trudnoći koliko god možeš uz pažnju prema sebi i bebanu svome. 

❤️

• dea3
    26. Rujan 2025. 17:35

Anica 25
    Poznate su mi te oscilacije...jedan dan, sve ce biti dobro...drugi dan totalno potonuce... Vjeruj da su normalne...

Nema ti smisla da si sad predbacuješ bilo šta...jedino što trebaš biti usmjerena je na krajnji cilj...
    Ja sam trudna nakon skoro 4 godine, pa eto...isto sranje...
    Tako da ti to ne mora imati nikakve veze..niti je sad više važno...
    Sad si tu di jesi...samo hrabro naprijed...🌹🙏

• Cvita123
    26. Rujan 2025. 19:09

Daa, svima nam je ocito tako 😟 jedan dan pozitiva, bit ce sve dobro, drugi dan teski pad i tako u krug 
    “Samo” da je doci do 35,36 tjedna i biti ce lakse 
    Ja samo odbrojavam, svaki dan sam u kalendaru 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani