Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Cvita123
    26. Rujan 2025. 20:50

Daa, svima nam je ocito tako 😟 jedan dan pozitiva, bit ce sve dobro, drugi dan teski pad i tako u krug 
    “Samo” da je doci do 35,36 tjedna i biti ce lakse 
    Ja samo odbrojavam, svaki dan sam u kalendaru 😂

DvostrukiKaos
    29. Rujan 2025. 10:51

Drage sve,
    čitam vas i pratim i puno mi je lakše znajući da na kraju većinom sve bude ok.
    Trudna sam s blizancima, 27 tjedana, cerviks 8,2 mm i hospitalizirana sam već 10tak dana. Imam curicu od nepunih 7 godina koja je taman krenula u školu i jako nam teško pada odvojenost, ali preživljavamo. 😊 U bolnici vidite da ima i puno težih priča od vaše koje izađu na dobro pa se tješim da moja i nije takooo strašna. Šaljem svima puno pozitive, mira i snage!

• dea3
    29. Rujan 2025. 12:44

DvostrukiKaos

Drage sve,
    čitam vas i pratim i puno mi je lakše znajući da na kraju većinom sve bude ok.
    Trudna sam s blizancima, 27 tjedana, cerviks 8,2 mm i hospitalizirana sam već 10tak dana. Imam curicu od nepunih 7 godina koja je taman krenula u školu i jako nam teško pada odvojenost, ali preživljavamo. 😊 U bolnici vidite da ima i puno težih priča od vaše koje izađu na dobro pa se tješim da moja i nije takooo strašna. Šaljem svima puno pozitive, mira i snage!

Uh...
    Vjerujem da nije lako..
    Ali barem za utjehu, vec si u nekim lijepim tjednima...
    Mi smo ovu avanturu npr zapoceli vec sa 17 tt 😂

Jel znas koliko te planiraju drzati u bolnici?? 

sassy
    29. Rujan 2025. 13:25

Dobrodosla DvostrukiKaos.
    Isto sam htjela napisati kao Dea3, super si dogurala obzirom da imas dvije bebe, odmaraj i miruj maksimalno i eto te uskoro u 9tom mj 💕

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• tajci1811
    29. Rujan 2025. 14:10

Mi smo danas 26 tt, i nekako me bas panika hvata za sve valjda dok ne dodem bar do 28 tt, jeste vi imale te lazne kontrakcije, ja ih imam i spomenula sam na zadnjoj kontroli i doktorica je rekla da je ro normalno ali svaki put kad mi se stegne trbuh ja pretrnem.

• dea3
    29. Rujan 2025. 14:20

tajci1811

Mi smo danas 26 tt, i nekako me bas panika hvata za sve valjda dok ne dodem bar do 28 tt, jeste vi imale te lazne kontrakcije, ja ih imam i spomenula sam na zadnjoj kontroli i doktorica je rekla da je ro normalno ali svaki put kad mi se stegne trbuh ja pretrnem.

Meni su radi njih da ih eliminiramo od 26 tt uveli 4x na dan indometacin. 
    I evo do koji dan sam govorila kako su ocito sve trudove eliminirali...a sad zadnja dva dana trbuh tvrd ko kamen veci dio dana...znaci nije klasicno da steže i opušta, već primi i drži skroz...jako mi je neugodno bilo što osim ležanja...

Nadam se da cu do cet kad imam kontrolu izdrzati pa da s doktorom raspravim o tome...

• tajci1811
    29. Rujan 2025. 14:59

dea3

tajci1811

Meni su radi njih da ih eliminiramo od 26 tt uveli 4x na dan indometacin.
    I evo do koji dan sam govorila kako su ocito sve trudove eliminirali…a sad zadnja dva dana trbuh tvrd ko kamen veci dio dana…znaci nije klasicno da steže i opušta, već primi i drži skroz…jako mi je neugodno bilo što osim ležanja…

Nadam se da cu do cet kad imam kontrolu izdrzati pa da s doktorom raspravim o tome…

Mene to primi kako koji da  al imam osjecaj da sad samo sluskujem kad ce, ja sam svojoj spomenula to rekla je to je normalno popij normabel, a kontrola mi je za 2 tjedna

sassy
    29. Rujan 2025. 15:46

Dea3 dosla si do svog velikog praga 30 tt, cestitam 🥳
    Sad idemo 2 po 2 sedmice

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• dea3
    29. Rujan 2025. 15:51

sassy

Dea3 dosla si do svog velikog praga 30 tt, cestitam 🥳
    Sad idemo 2 po 2 sedmice

Istina, veliki cilj sam postigla... Trenutno molim Boga da izguram do četvrtka 😂 da ga nagovorim konacno za te inekcije za razvoj pluca...

A onda dalje 🙈 
    Beba je inace skroz veca za skoro 2 tjedna tako da je i to na mojoj strani...
    Ja bi svakako voljela da dođemo do 32  + nešto...
    Ali kako bude...

• Cvita123
    29. Rujan 2025. 15:52

tajci1811

Ja imam lažne od 27 tjedna, uz skraćen, omekšan, uloživ cerviks. 
    Dva puta su bile toliko učestale da sam išla na hitnu i na CTG, al ništa ne bilježi. 
    Bolje je otkako pijem magnezij i roidakal - svaki dan imam, ali puuuno rjeđe. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani