Cure evo mene a kontrole, sav drzi cvrsto sve zatvoreno, cura 880 g, dobila od doktorice dozvolu za otic po dijete u vrtic lagano, malo prosetat al ne svaki dan oboje, i ne dugo nista, htjela ni stavit kontrolu za 4 tjedna reko moze 3 sigurnija sam smije se😅
Odlicno!
Moj doktor je inace isto stava da 100% mirovanje nije garancija. Kod mene je specifično jer cerviksa nema više, a strogo sam mirovala. Jednostavno prirodan defekt maternice i do toga bi došlo uz mirovanje ili ne.
Ja sam si npr. Posložila da ujutro i popodne popijem kavu sjedeci i imam obroke za stolom. Jednostavno to mi treba za psihicko zdravlje. Ostatak dana stvarno preležim jer je nama ovo jednostavno zadnje dijete i necu sa svoje strane nista riskirati. Sad cu jos to pretrpjeti i to je to. Da sutra krene ja sam mirna jer znam da sam sa svoje strane dala maksimum u ocuvanju.
Zato si sad lijepo posloži neki svoj tempo jer najbolje je osluškivati vlastito tijelo. U konacnici i ono nam daje neke signale.
Ja sam svaka 2 tjedna na kontroli. Možda malo i previse...ali sad sam se vec tako naucila i taman mi je za izdrzati. U Petrovoj sam bila svaka 3. I meni bi 4 bilo aposlutno previše...🫣
Ma da svakako necu sad hodati svaki dan, vrtic mi je.200 m to cu kad muz radi prakticki jednim tjedno ga nema tko odvest, i jednkm odem do parka i tjt ovo su prelezati, e rekla je jos da je cura nazadak da.mi sjedi na mjehuru, al da se jos to promjeni i kao do 35 tt ako Bog da bi bila u ovom strozem rezimu i u 37 tt bi sav skidala
Zavidim vam zene sto se tako fino dogurale.
Kad citam vas djeluje mi nemoguce to dogurat.
Ja sam se tek narucila 13tog na organ screening i tu ce mi uzet kontrolne briseve :(
Moj cilj je za sad ispit antibiotike bez da ispovracam i pazit do kontrole da pijem koliko mogu vode/caja i naravno mirujem. Poslije vidjet cemo sta i kako.
2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Ja sam se tek narucila 13tog na organ screening i tu ce mi uzet kontrolne briseve :(
Moj cilj je za sad ispit antibiotike bez da ispovracam i pazit do kontrole da pijem koliko mogu vode/caja i naravno mirujem. Poslije vidjet cemo sta i kako.
Samo hrabro...
Tocno u tvojim tjednima sam krenula u ovu avanturu zvanu strah i mirovanje...
Isto tako sam si mislila, ajme pa meni samo 10 tt treba tek da dođem do faze da dijete uopce ima sansu da preživi.
Cure koje su sad nedavno rodile su onda isto bile oko 30 tt pa sam i ja tako njima zavidila.znam da sam jednoj napisala...da mi je zaspat i probudit se u tvojim tjednima. 🥴
Ali evo dani su prolazili i brže nego bi covjek rekao. Imala sam svakvih kriza... Cas puna nade ma biti ce ti sve ok...onda bi čas potonula i bila totalno bezvoljna.
30 tt je neki prvi veliki cilj, ali ja sam ti do njega imala puno manjih jer mi je tako bilo lakše i brže prošlo (20,22,25,28,30)...i sad dalje svaka 2...
Imam klince i doma smo doslovno isprintali kalendar npr. 3. Tjedna od nekog cilja i tako su oni svako jutro obojali novi dan koji smo uspjeli.
Njima zabavno, a i meni nekako gledati kako se ti dani popunjavaju.
Isto tako sam baš voljela na tik toku gledati kratke videe jeseni (tada je jos bilo ljeto) i bozicne - jednostavno bi zatvorila oci i zamisljala da smo vec tamo. Jesen oznacava neku dozu sigurnijih tjedana, a Bozic da je sve to iza nas...pa kako god ispalo...
Mozda smijesno, ali to me doslovno jako u glavi smirivalo i opustalo.
Isto si napisala da si ponekad depresivna i da nemas volje ..tocno znam kad me kolegica htjela nazvati...doslovno sam joj napisla cujemo se sutra danas sam baš bezvoljna...
Tako da je i to sasvim za ocekivati...
Evo nadam se da ce ti moji primjeri i činjenica da vidis da su i drugi to prolazili pomoci...
Samo hrabro…
Tocno u tvojim tjednima sam krenula u ovu avanturu zvanu strah i mirovanje…
Isto tako sam si mislila, ajme pa meni samo 10 tt treba tek da dođem do faze da dijete uopce ima sansu da preživi.
Cure koje su sad nedavno rodile su onda isto bile oko 30 tt pa sam i ja tako njima zavidila.znam da sam jednoj napisala…da mi je zaspat i probudit se u tvojim tjednima. 🥴
Ali evo dani su prolazili i brže nego bi covjek rekao. Imala sam svakvih kriza… Cas puna nade ma biti ce ti sve ok…onda bi čas potonula i bila totalno bezvoljna.
30 tt je neki prvi veliki cilj, ali ja sam ti do njega imala puno manjih jer mi je tako bilo lakše i brže prošlo (20,22,25,28,30)…i sad dalje svaka 2…
Imam klince i doma smo doslovno isprintali kalendar npr. 3. Tjedna od nekog cilja i tako su oni svako jutro obojali novi dan koji smo uspjeli.
Njima zabavno, a i meni nekako gledati kako se ti dani popunjavaju.
Isto tako sam baš voljela na tik toku gledati kratke videe jeseni (tada je jos bilo ljeto) i bozicne - jednostavno bi zatvorila oci i zamisljala da smo vec tamo. Jesen oznacava neku dozu sigurnijih tjedana, a Bozic da je sve to iza nas…pa kako god ispalo…
Mozda smijesno, ali to me doslovno jako u glavi smirivalo i opustalo.
Isto si napisala da si ponekad depresivna i da nemas volje ..tocno znam kad me kolegica htjela nazvati…doslovno sam joj napisla cujemo se sutra danas sam baš bezvoljna…
Tako da je i to sasvim za ocekivati…
Evo nadam se da ce ti moji primjeri i činjenica da vidis da su i drugi to prolazili pomoci…
Hvala ti, tako i ja pokusavam. Za sad cekam 20 tt i kontrolu. Najvise me muci sto nemam serklaz i bas imam rijetko pozitivnih trenutaka. Mislim da sam vec pukla... vec sam potrazila razgovor s psihologom sljedece sedmice.
Imam j ja jednu curicu kojoj sve tesko pada i postala je buntovna a meni jos teze kad je tako s njom.
Recite mi jeste li imale bolove u ledjima? Donji dio ja imam stalno, skontala sam da je dijelom od lezanja sva se pokocim. Kako ste sebi tu pomogle?
2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Da, serklaž bi svakako olakšao situaciju, barem psihicki.
Tako je i meni bilo dok sam čekala da ju urade.
Eto, pored svega barem su me bolovi zaobišli. Tako da ti tu ne mogu dati savjete jer ih stvarno nisam imala. Kolegica u tu svrhu koristi normabel od 2 mg.
Mene su leđa ubijala dok sam baš baš strogo mirovala, nije bilo pomoci 🤦🏽♀️
Sad kad se malo cesce dizem, sjedam - bolje je 😊
Cure moje zaista je teško održati glavu i misli čistima da ne mislim samo negativno, jos ponekad osjetim tako nisko pokrete bebe kao da ce svaki cas iskočit. Vise ne znam na koje simptome točno doktor misli kad kaze da idem u bolnicu jer iskreno od ležanja sve me zivo boli. Svaki dan koji se probudim mi je nova pobjeda.
Žao mi je mog djecaka od 1.5g koji odbija i jesti u zadnje vrijeme ako ga ja ne hranim. Samo vrtim na tik toku isustva mama sa skraćenim cerviksom.
Cure moje zaista je teško održati glavu i misli čistima da ne mislim samo negativno, jos ponekad osjetim tako nisko pokrete bebe kao da ce svaki cas iskočit. Vise ne znam na koje simptome točno doktor misli kad kaze da idem u bolnicu jer iskreno od ležanja sve me zivo boli. Svaki dan koji se probudim mi je nova pobjeda.
Žao mi je mog djecaka od 1.5g koji odbija i jesti u zadnje vrijeme ako ga ja ne hranim. Samo vrtim na tik toku isustva mama sa skraćenim cerviksom.
Evo mogu ti reci da sam do nedavno mucila istu brigu. Jako niski udarci...maltene da nisam na samom ušću osjetila. Jako, jako neugodan osjecaj. Uvijek sam si mislila hoce li sad vodenjak puknuti ili sve van ispasti. Onda mi je Ana napisala da je i njoj tako bilo do negdje 30 tt kad se ocito sve podiglo.
Tako ti je baš i meni, vec tjedan, mozda i malo više kao da se maternica pomakla na gore i udarci su se isto promijenili pa osjecam dosta drugacije i vise...i odmah je lakse...
Tako da jos malo strpljenja isto će se nadam se i tebi posloziti.
Da, ti imas malo dijete pa je to svakako teže.
Moj mlađi ima skoro 4 pa je to vec puno lakše...on je ionako u fazi sve mogu i hocu sam 🙈 tako da mu niti ne trebam za osnovne stvari....
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji