Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dea3
    17. Rujan 2025. 20:56

ana2012

Curke da vam javim da sam rano ujutro u 5 sati rodila svog deckica. U ponoc pukao vodenjak, stigla u bolnicu oko 1 skroz otvorena, ali se decko neko vrijeme spustao bas kao i sestra, tako da mislim da je cerviks rekao laku noc 😅
    Na kraju trudnoće me zadesila jos jedna komplikacija, a to je korona i to taman dan prije poroda!!! Ali, evo sreca u nesreci je da sam samo imala pola dana temperaturu, a pozitivan test mi je zato “zaradio” jednokrevetnu sobu s vlastitom kupaonicom hehe
    Pozdrav svim supatnicama od mene i mog sincica, uskoro cete i vi tako!! 😘

Draga Ana od srca čestitam na rođenju sinčića 🥰♥️🥰♥️♥️🥰♥️🥰
    Drago mi je da ste na kraju obavili bez indukcije i da je krenulo prirodno.

Svi strahovi su sad iza tebe. Još si jedan dokaz da se i uz takvu dijagnozu da izdržati i uspjeti. 

Vjerujem da će i tvoje iskustvo ostati ovdje za poticaj zenama koje navrate. 

Hvala ti i u moje osobno ime jer si mi mnogim iskustvima pomogla i utješila me... 🙏😘

Uživajte i sretnooooo 🥰♥️🥰🙏🙏

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

• tajci1811
    18. Rujan 2025. 09:03

ana2012

Curke da vam javim da sam rano ujutro u 5 sati rodila svog deckica. U ponoc pukao vodenjak, stigla u bolnicu oko 1 skroz otvorena, ali se decko neko vrijeme spustao bas kao i sestra, tako da mislim da je cerviks rekao laku noc 😅
    Na kraju trudnoće me zadesila jos jedna komplikacija, a to je korona i to taman dan prije poroda!!! Ali, evo sreca u nesreci je da sam samo imala pola dana temperaturu, a pozitivan test mi je zato “zaradio” jednokrevetnu sobu s vlastitom kupaonicom hehe
    Pozdrav svim supatnicama od mene i mog sincica, uskoro cete i vi tako!! 😘

Cestitam od ❤️,nek ti je ziv i zdrav, a tebi brz oporavak, budemo i mi se javljale s tim vijestima za koji mjesec

• tajci1811
    18. Rujan 2025. 09:07

dea3

tajci1811

Pa evo meni je jucer bilo jedno 10 puta tokom cijelig dana, a prije toga nisan osjetila par dana, jutros samo jednom

Na prvu bi rekla da sasvim normalno..
    Ali svakako na kontroli spomeni …

Kad je tebi kontrola?

• dea3
    18. Rujan 2025. 14:38

Tajci evo danas sam bila...
    Cerviksa nema, šav drži, beba veća za skoro 2 tjedna što je u mojem slucaju super...
    Danas teži preko 1500 g vec... 
    Ali je zadak...pa je vec velika vjerojatnost da ce biti nakon svega carski.
    Kontrola za 2 tjedna...ako do onda izdržim na konju smo ... Pored svih dijagnoza veli doktor da ce to biti veliki uspjeh... 

• anica25
    19. Rujan 2025. 14:05

Cure treba mi riječ utjehe, i iskustva. Od jučerašnjeg pregleda u strahu dišem, imam skraćenje unutarnjeg cerviksa 10mm 27 tjedana trudna.
    Jel ijedna uspjela dogurati do nekog tjedna da beba ipak poraste malo.
    Beba sada ima 1kg.

Rekao mi je doktor odmaranje ali ne strogo ali od tolikog straha ja sam to shvatila da trebam strogo odmarati. 
    Imam dječaka od 1.5godinu bilo je izazovnih dana i noći s njim, osjecala sam da nesto nije uredu jer ne spavam već odavno. 
    Iskreno strah me… imam i gestacijski dijabetes. Sad me strah ako zalegnem da ce mi se i to zakomplicirati. Ne znam strah me svega. Dobila sam progesteron oralno 2x1, neke antibiotske vaginalete 1x1.

• Kruna23
    19. Rujan 2025. 16:00

Ana2012 iskrene čestitke na dečkiću! Drago mi je da je sve na kraju dobro proslo..motivacija si za nas ostale. 
    Dea3 drago mi je da šav drži, i super kilaza za tvoje tjedne..nadam se da ćete pregurati još koji tjedan.
    Anica25 evo iskreno ja bih na tvom mjestu mirovala cim više,  obavezno lezanje, nikako sjedit..jer si već u tjednima gdje je kasno za serklazu. Jel ti možda rekao kojeg ti je oblika unutarnje usce? 

Prijevremeni porod 24tt 👼

• anica25
    19. Rujan 2025. 16:33

@Kruna23 
    Y oblika.
    Po svemu što sam iščitala nije mi dobro stanje. Rekao je ako osjetim kontrakcije i stezanje da se javim u bolnicu. Ja sam toliko rastrešena da ne znam umišljam li te kontrakcije ili postoje. 

• dea3
    19. Rujan 2025. 17:07

Pozdrav Anica 25, 
    Ja bi isto na prvu rekla da je to dosta loš nalaz (naravno ne želeći te preplašiti) jer realno ti cerviksa gotovo nemaš. I rekla bi da je doktor dosta mlako reagirao... Preporuka za umjereno mirovanje...vrlo, vrlo  upitno...
    A jel ti to tvoj doktor odredio ili su ti to rekli u bolnici?? Jer po meni te svakako trebao poslati u bolnicu po mišljenje...

Moj ginekolog sve cervikse ispod 30mm odmah šalje u bolnicu na pregled. 

• dea3
    19. Rujan 2025. 17:15

Vezano uz iskustva, može li se sa takvom dijagnozom uspjeti - iscitavajuci forum rekla bi aposlutno DA, ali uz propisanu terapiju, pojačan nadzor liječnika i mirovanje s tvoje strane - što je možda i najbitnije.
    Evo ja sam ti u ležećem 90% dana već skoro 10 tt. U 19 tt cerviks vec bio na 17mm, oblik U pa su mi odradili serklažu. 

Tebi za prvu ruku fali dobrih mjesec dana kao prvi neki cilj da beba ojača i ja bih na tvojem mjestu to shvatila ozbiljno. 

Moj je sreca skroz veći pa vec ima 1500g...i isto sam si još barem 2 tjedna ful mirovanja sama sebi zadala. 

• anica25
    19. Rujan 2025. 17:28

Naručena sam za 2 tjedna na kontrolu, to mi je moj ginekolog rekao. Do prije koji mjesec bio je bolnički liječnik/operater sad je prešao u kliniku privatnu. 
    Inače imam povjerenje veliko u njega, isla sam na ivf, i obje trudnoće su iz ivf. 
    A i meni razum govori i sto vise citam vidim da nije situacija dobra.  

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI