Pozdrav svim, nova sam, nikad prije nisam pisala na nijednom forumu pa se ispricavam ako di pogrijesim… Vidim da vas je puno na mirovanju. Imate li vec djecu? Kako ide mirovanje dok imate dijete od 2-3 godine. Evo ja sam prokrvarila nekidan, pa su mi rekle da mirujem, a uz ovog divljaka neznam kako mirovati… Trudna sam 17 tjedana..
Dobrodosla! Nemas di pogrijesiti, tu smo da se podrzimo! 😊 Meni je ovo prvo dijete tako da nemam iskustva kako je mirovati kad vec imas dijete. Pretpostavljam dauopce nije jednostavno! No citala sam dosta po stranim forumima i dosta ljudi se oslanja na muza/vrtic/roditelje. A savjet za mame je da pokusaju sto vise aktivnosti raditi s djetetom iz lezeceg/polusjedeceg polozaja: crtanje/slikovnice, slaganja Legica, gledati crtice skupa. Ne znam je li ista od toga korisno. Jesu ti rekli zasto si prokrvarila: hematom ili nesto drugo?
Pozdrav svim, nova sam, nikad prije nisam pisala na nijednom forumu pa se ispricavam ako di pogrijesim… Vidim da vas je puno na mirovanju. Imate li vec djecu? Kako ide mirovanje dok imate dijete od 2-3 godine. Evo ja sam prokrvarila nekidan, pa su mi rekle da mirujem, a uz ovog divljaka neznam kako mirovati… Trudna sam 17 tjedana..Dobrodosla! Nemas di pogrijesiti, tu smo da se podrzimo! 😊Meni je ovo prvo dijete tako da nemam iskustva kako je mirovati kad vec imas dijete. Pretpostavljam dauopce nije jednostavno! No citala sam dosta po stranim forumima i dosta ljudi se oslanja na muza/vrtic/roditelje. A savjet za mame je da pokusaju sto vise aktivnosti raditi s djetetom iz lezeceg/polusjedeceg polozaja: crtanje/slikovnice, slaganja Legica, gledati crtice skupa. Ne znam je li ista od toga korisno. Jesu ti rekli zasto si prokrvarila: hematom ili nesto drugo?
Ne, ništa nisu rekli. Odnosno ne vide da je bio hematom, sve je u redu sa posteljicon i bebon, neznaju zašto je došlo do krvarenja. Moguće da je samo pukla neka kapilarica. Jer je baš naglo iscurila dobra količina krvi, i poslije skoro više ništa.. nadam se da će sve bit u redu, sada čekam kontrolu, i to čekanje je najgore...
Moj isto radi cuda ponekad - pa se brinem ako je neaktivan, pa ako je preaktivan, ali vecina mi je rekla da je dobro da su aktivni. Moj je vec okrenut dolje tjednima i ne mrda, spreman za izaci. 😍
Ja vec presla 31+1, za sat vremena 32+2, svaki dan pomalo! Sve sam optimisticnija da mozemo do tog 34. tjedna dogurati!Sto se tice torbe za bolnicu, ovdje dobijes sve u bolnici za babu, jedno treba odjeca u kojoj ce ici kuci i autosjedalica. Pelene i robica dok su u bolnici bolnica daje, dohrana/bocice ako trebaju Isto pumpa za mlijeko, uloske i to sve oni daju. U biti samo trebam ponijeti osobne stvari: odjeca za ici kuci, spavacica tamo, cetkica za zube i higijenske stvari. I trebaju stvari za rodni list djeteta.
I kod tebe je djecak? I moj je a kad je onako preaktivan strah me da se ne zapetja u pupcanik.. A kod nas u Mostaru sve nosis, zapravo za bebu samo pelene i za pupak neko sredstvo..Isto djecak 🤗 i nekad me prepadne jer je neaktivan ali onda poludi. Sad najvise osjetim to guranje, vjerojatno se rasteze.A za torbu za bolnicu, za BiH sam nasla ovaj link:https://www.aksabih.ba/savjeti/sretna-trudnica/382-torba-za-porodiliste- mozda ti pomogne. Ti jos malo i 33 tjedna!
Hvala ti punoo... kako je prosla kontrola, kod mene je ok stanje bilo.. sad nam je cilj 34 ali je ipak rekla 35..
Pozdrav prvi put pišem na nekom forumu..
Prva mi je trudnoca I trenutno sam u 27oj sedmici (26+1)
U bolnici sam od 30.10 jer mi je ustanovljen skracen cerviks (8mm i otvoreno UU bar sam ja tako razumjela) u 23oj sedmici,ugrađen mi je arabin pesar I rečeno mi je da moram mirovati do kraja (krevet-wc)..zadnji pregled cerviksa sam imala prije nekih 10ak dana gdje su mi rekli da ga ima jos nekih 6mm i da samo pesar štiti bebu da ne izadje ako me razumijete..primila sam inekcije za pluca..
Nadam se da ćemo izgurati do nekih sigurnijim sedmica,i zanima me kako ste izdržale i koliko dugo vec lezite 😊
Pozdrav svim, nova sam, nikad prije nisam pisala na nijednom forumu pa se ispricavam ako di pogrijesim… Vidim da vas je puno na mirovanju. Imate li vec djecu? Kako ide mirovanje dok imate dijete od 2-3 godine. Evo ja sam prokrvarila nekidan, pa su mi rekle da mirujem, a uz ovog divljaka neznam kako mirovati… Trudna sam 17 tjedana..Dobrodosla! Nemas di pogrijesiti, tu smo da se podrzimo! 😊Meni je ovo prvo dijete tako da nemam iskustva kako je mirovati kad vec imas dijete. Pretpostavljam dauopce nije jednostavno! No citala sam dosta po stranim forumima i dosta ljudi se oslanja na muza/vrtic/roditelje. A savjet za mame je da pokusaju sto vise aktivnosti raditi s djetetom iz lezeceg/polusjedeceg polozaja: crtanje/slikovnice, slaganja Legica, gledati crtice skupa. Ne znam je li ista od toga korisno. Jesu ti rekli zasto si prokrvarila: hematom ili nesto drugo?Ne, ništa nisu rekli. Odnosno ne vide da je bio hematom, sve je u redu sa posteljicon i bebon, neznaju zašto je došlo do krvarenja. Moguće da je samo pukla neka kapilarica. Jer je baš naglo iscurila dobra količina krvi, i poslije skoro više ništa.. nadam se da će sve bit u redu, sada čekam kontrolu, i to čekanje je najgore…
Nadam se i ja da ce sve biti u redu - kad ti je kontrola?
Moj isto radi cuda ponekad - pa se brinem ako je neaktivan, pa ako je preaktivan, ali vecina mi je rekla da je dobro da su aktivni. Moj je vec okrenut dolje tjednima i ne mrda, spreman za izaci. 😍
Ja vec presla 31+1, za sat vremena 32+2, svaki dan pomalo! Sve sam optimisticnija da mozemo do tog 34. tjedna dogurati!Sto se tice torbe za bolnicu, ovdje dobijes sve u bolnici za babu, jedno treba odjeca u kojoj ce ici kuci i autosjedalica. Pelene i robica dok su u bolnici bolnica daje, dohrana/bocice ako trebaju Isto pumpa za mlijeko, uloske i to sve oni daju. U biti samo trebam ponijeti osobne stvari: odjeca za ici kuci, spavacica tamo, cetkica za zube i higijenske stvari. I trebaju stvari za rodni list djeteta.
I kod tebe je djecak? I moj je a kad je onako preaktivan strah me da se ne zapetja u pupcanik.. A kod nas u Mostaru sve nosis, zapravo za bebu samo pelene i za pupak neko sredstvo..Isto djecak 🤗 i nekad me prepadne jer je neaktivan ali onda poludi. Sad najvise osjetim to guranje, vjerojatno se rasteze.A za torbu za bolnicu, za BiH sam nasla ovaj link:https://www.aksabih.ba/savjeti/sretna-trudnica/382-torba-za-porodiliste- mozda ti pomogne. Ti jos malo i 33 tjedna!Hvala ti punoo… kako je prosla kontrola, kod mene je ok stanje bilo.. sad nam je cilj 34 ali je ipak rekla 35..
Sve ok na mojoj kontroli, sljedeca za 10 dana kad budem 34+1 (malo su povecali interval jer je sve stabilno). Mislim da je trenutno moj najveci problem sto me sve ovo uznemiruje, pa na svakom pregledu mi i puls i tlak skoce. Srecom nemam proteina u urinu pa je zasad ok.Rekla je ginekologica jos 8 dana i onda se mogu malo opustiti i ona bi preporucila da se malo vise krecem. Ali naravno cilj je izdrzati do kraja. Uopce sad ne zelim razmisljati o time velikim tjednima, nego polako dan za danom. Sutra 33 pa onda 34 za 8 dana. Tako i ti! Mjere li ti bebu svaki put? Meni sad nisu, ali ja sam dobila nesto tezine (konacno).
Pozdrav prvi put pišem na nekom forumu..
Prva mi je trudnoca I trenutno sam u 27oj sedmici (26+1)
U bolnici sam od 30.10 jer mi je ustanovljen skracen cerviks (8mm i otvoreno UU bar sam ja tako razumjela) u 23oj sedmici,ugrađen mi je arabin pesar I rečeno mi je da moram mirovati do kraja (krevet-wc)..zadnji pregled cerviksa sam imala prije nekih 10ak dana gdje su mi rekli da ga ima jos nekih 6mm i da samo pesar štiti bebu da ne izadje ako me razumijete..primila sam inekcije za pluca..
Nadam se da ćemo izgurati do nekih sigurnijim sedmica,i zanima me kako ste izdržale i koliko dugo vec lezite 😊
Pozdrav i dobrodosla !😊
Moja je prica dosta slicna, iako blaza od tvoje. Zivim u Njemackoj cisto za referencu. Prije evo 4 tjedna sam (28+5) zavrsila u bolnici s 1.5-1.8 cm cerviksa. Sutradan me testiraju na fetalni fibronektin, koji ako je pozitivan daje 20% sanse da rodis u sljedecih 7-14 dana i ostajem u bolnici do daljnjeg jer je moj pozitivan. Dali mi steroide, nifedipin, magnezij, neke antibiotike za infekciju (na kraju nisam imala infekciju) i za tjedan dana kontrola: cerviks je 1.4 cm, uzela bris za fibronektin - opet pozitivan. Medjutim, tu noc sam krvarila jer je pregled bio dosta bolan a krv odmah cini fibronektin pozitivnim. Sutradan odlucuju da probaju staviti Arabin pesar i opet pregled, mjere cerviks 1.7 cm. I jos onda u bolnici tjedan dana kad su mi rekli da je pesar stabilizirao cerkviks. Znaci puna 2 tjedna u bolnici i evo sad puna 2 tjedna kuci kuci (sutra ce biti 33+0). Mirovati (ne strogo, mogu ustati po hranu, tus, wc, otici na preglede) moram jos 1 tjedan do 34. tjedna. Imam tjedne preglede kod svoje ginekologice do tad, ali cu se pripaziti do 36 tjedna, ako se sto prije ne dogodi. Svjesna sam da sam sretna sto je problem nastao relativno kasno, i znam puno primjera koji su na mirovanju od 18. ili 20. tjedna i to ne samo sa skracenim cerviksom nego su i otvorene bile. I dogurale do kraja. Meni tvoje zvuci stabilno, cak su mi i rekli da tih par mm gore-dolje nista ne znaci jer ovisi tko mjeri. No isto su rekli da bi me ispod 1cm ostavili u bolnici. Jesi ti sad kuci ili u bolnici? Kad je sljedeci pregled?
Ono sto mi je pomoglo psihicki je imati manje ciljeve: 28 tjedan je velika stvar, pa 30, pa 32 i 34.
I ja sam u Njemackoj isto...😊I ja imam gotovo istu terapiju (magnezijum,nifedipin,progesteron i isto neke vaginalete za infekciju čisto preventivno)U bolnici sam od 30.10 i ostajem tu do daljnjeg tako su mi rekli,kuci mogu ići tek ako udjem u 32sedmicu i onda dalje nastaviti mirovati,trenutno i ovdje sam na strogom mirovanju krevet-wc...Ma mene je mnogo strah jer mi je ovo prva trudnoca,od početka je bilo sve idealno i evo sad strogo mirovanje jer je Uu otvoreno,mada eto pesar za sad stabilizuje situaciju,uglavnom sve je isto već 4 tjedna,i nadam se da će tako ostati 🙏🙏Prvi mi je cilj 28 sedmica to svakako i onda guramo dalje..Svaka čast i ti si ušla u već super tjedne i sreća pa je kod tebe to vec krenulo u kasnijim tjednima 🙏😍Iskreno se nadam da ćemo izgurati do sto kasnijih tjedana,mada ti na svu sreću i nemaš još tako puno 😊
I ja sam u Njemackoj isto…😊I ja imam gotovo istu terapiju (magnezijum,nifedipin,progesteron i isto neke vaginalete za infekciju čisto preventivno)U bolnici sam od 30.10 i ostajem tu do daljnjeg tako su mi rekli,kuci mogu ići tek ako udjem u 32sedmicu i onda dalje nastaviti mirovati,trenutno i ovdje sam na strogom mirovanju krevet-wc…Ma mene je mnogo strah jer mi je ovo prva trudnoca,od početka je bilo sve idealno i evo sad strogo mirovanje jer je Uu otvoreno,mada eto pesar za sad stabilizuje situaciju,uglavnom sve je isto već 4 tjedna,i nadam se da će tako ostati 🙏🙏Prvi mi je cilj 28 sedmica to svakako i onda guramo dalje..Svaka čast i ti si ušla u već super tjedne i sreća pa je kod tebe to vec krenulo u kasnijim tjednima 🙏😍Iskreno se nadam da ćemo izgurati do sto kasnijih tjedana,mada ti na svu sreću i nemaš još tako puno 😊
Jesi cijelo vrijeme na nifedipinu? Meni su dali smo 3 dana, iako stalno imam te Braxton-Hicks kontrakcije.Ali vidim da je kod mene to sve povezano sa stresom pa se pokusavam opustiti. Moram priznati da me bolnica skroz istraumatizirala tako da jos dolazim sebi. Isto prva trudnoca i prva hospitalizacija u zivotu. Ali kad procitam da ti moras biti tamo jos do 32. tjrdna, nadam se da si psihicki dobro. Isto su me s CTGom izludili, 3-4x dnevno.Dobro je sto je sve stabilno vec 4 tjedna, nadam se da tako i ostane. Meni su rekli da iza 34. tjedna cerviks vise nije ni bitan a i mislim da ne bi sprecavali porod vise jer malci imaju tada iste sanse ako i djeca rodjena u terminu. 💕
Jesam cijelo vrijeme,mada ja i ne osjećam da imam kontrakcije,mislim da oni samo žele da spriječe da ne bi došlo do njih.. Za sada sam jos uvijek OK koliko mogu biti,ponekad mi dodje neki dan da se ne osjećam dobro ali čim osjetim ovo malo čudo u stomaku kako se vrti ono mi daje snagu da izdržim sto duže 🙏
Ja se isto nadam da ce ovako ostati,i bila bi presretna ako bi izdržala do 34 tjedna,mislim da tada ako bi dosao ne bi bilo problema jer sam primila i inekcije za pluca...a za tebe ću se moliti da izdržiš do kraja,mada nemaš još mnogo 🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji