Joj freyaa jos par sati pa 32+0!❤️ Kad ti je kontrola?
Samo da kazem da i ja trosim dnevne zbog povecanog iscjetka i da je i moja ginekologica protiv ali sto cu. Bar uzmem ove cotton feel od Carefree. Always su mi sve plasticne i irirtiraju.Isto se jos uvijek borim s kontrakcijama. Rekli su mi dok ne otvaraju cervix, dok ne bole i dok nisu 2-3 min udaljene, u biti ih nije briga. Pijes li magnezij? Mislim da meni malo pomaze…Ja ne znam za vas, ali sinoc sam zaspala u 1, 2x sam ustajala u wc, od 6 sad skroz budna, ledja me ubijaju, sinoc sam obavila setnju od 20min, kako mi je rečeno i odmah su jaci bolovi, i isto da se beba jos spusti dole, a i ovako je nisko. Da, konacno 32, sad ces i ti za 2 dana 😃, sad je novi cilj, 33. U srijedu mi je kontrola aBd, idemo dan po dan.. Tebi?
Always ulošci su uzasni, najgori, ja sam stalno imala osip od njih, dok nisam shvatila da su oni problem..
Ma meni su i bolne nekad kontrakcije, kad su ceste, meni su rekli dok nisu na 10 min ok je 😅..
Pijem bas mnogo magnezijuma, pijem roidakal, kupuje se bez recepta a dobar je za sve ovo nase, pored njega pijem mg direkt i probiotik, ali i dalje imam problem sa kontrakcijama, nekad vise nekad manje i sa probavom. I poslije potrebi apaurin, kad bas uhvate.
Joj ista prica, danas bila kontrola, sve ok, cervix i dalje stabilno, beba i dalje dobro, amnionska tekucina dobro. Kod moje ginekologice mjeri nesto manju kilazu, 1600g ali ju ne brine jer napreduje (ona je uvijek mjerila manje nego ovi u bolnici). Cim sam malo aktivnija bila - ginekolog, ljekarna i otisli smo 5 min u ducan, kontrakcije krenule. Cak i kad ssam dosla kuci je trebao malo vremena da legnem da popuste. 😩 Sljedeca kontrola za tjedan dana i onda 02.12. I moja ginekologica je potvrdila da duzina cerviksa vise nije bitna iza 34. tjedna.Pricale smo o progesteronu i prepisala mi ga je - jer moze samo pomoci.32 je pred vratima kao sto kazes, sad na 33! ☺️
Joj freyaa jos par sati pa 32+0!❤️ Kad ti je kontrola?
Samo da kazem da i ja trosim dnevne zbog povecanog iscjetka i da je i moja ginekologica protiv ali sto cu. Bar uzmem ove cotton feel od Carefree. Always su mi sve plasticne i irirtiraju.Isto se jos uvijek borim s kontrakcijama. Rekli su mi dok ne otvaraju cervix, dok ne bole i dok nisu 2-3 min udaljene, u biti ih nije briga. Pijes li magnezij? Mislim da meni malo pomaze…Ja ne znam za vas, ali sinoc sam zaspala u 1, 2x sam ustajala u wc, od 6 sad skroz budna, ledja me ubijaju, sinoc sam obavila setnju od 20min, kako mi je rečeno i odmah su jaci bolovi, i isto da se beba jos spusti dole, a i ovako je nisko. Da, konacno 32, sad ces i ti za 2 dana 😃, sad je novi cilj, 33. U srijedu mi je kontrola aBd, idemo dan po dan.. Tebi?
Always ulošci su uzasni, najgori, ja sam stalno imala osip od njih, dok nisam shvatila da su oni problem..
Ma meni su i bolne nekad kontrakcije, kad su ceste, meni su rekli dok nisu na 10 min ok je 😅..
Pijem bas mnogo magnezijuma, pijem roidakal, kupuje se bez recepta a dobar je za sve ovo nase, pored njega pijem mg direkt i probiotik, ali i dalje imam problem sa kontrakcijama, nekad vise nekad manje i sa probavom. I poslije potrebi apaurin, kad bas uhvate.Joj ista prica, danas bila kontrola, sve ok, cervix i dalje stabilno, beba i dalje dobro, amnionska tekucina dobro. Kod moje ginekologice mjeri nesto manju kilazu, 1600g ali ju ne brine jer napreduje (ona je uvijek mjerila manje nego ovi u bolnici). Cim sam malo aktivnija bila - ginekolog, ljekarna i otisli smo 5 min u ducan, kontrakcije krenule. Cak i kad ssam dosla kuci je trebao malo vremena da legnem da popuste. 😩 Sljedeca kontrola za tjedan dana i onda 02.12. I moja ginekologica je potvrdila da duzina cerviksa vise nije bitna iza 34. tjedna.Pricale smo o progesteronu i prepisala mi ga je - jer moze samo pomoci.32 je pred vratima kao sto kazes, sad na 33! ☺️
Koliko dnevno koristis progesteron? Vaginalno ili? Moj privatni ginekolog, mi je rekao 2x2, kod njega su mjere uvijek super bile, dok su mi na klinickom smanjili na 2x1 i malo me strah jer sam citala americke clanke da ja bas za cerviks dobar..
Mene zanima sad kakav ce mi biti cerviks, kad me je udaralo u ledja, ctg je biljezio kontrakcije..
A to za bebu, neka te ne brine, drugi uzv, drugi ljekar..
Koliko dnevno koristis progesteron? Vaginalno ili? Moj privatni ginekolog, mi je rekao 2x2, kod njega su mjere uvijek super bile, dok su mi na klinickom smanjili na 2x1 i malo me strah jer sam citala americke clanke da ja bas za cerviks dobar..
Mene zanima sad kakav ce mi biti cerviks, kad me je udaralo u ledja, ctg je biljezio kontrakcije..
A to za bebu, neka te ne brine, drugi uzv, drugi ljekar..
Danas sam ga pokupila i kaze 1x svaku vecer vaginalno (200mg). Inace je za menopauzu ovaj moj i koristi se oralno, ali u trudnoci je preporuka vaginalno.Ne znam pomaze li i on za kontrakcije.Meni CTG uvijek biljezi kontrakcije ali su mi rekli da su to te lazne. Iako evo od jucer svakih 15-20 min naleti i isto na ledja udara. Nista ne pomaze. Sinoc me jos i probava zezala pa nista nisam spavala, tek su bolovi popustili kad sam na we uspjela otici. Sad vise nemam bolova samo se trbuh stegne za 10sekundi i kao prodju neki zmarci po ledjima. Posto ne postaju blizi i intenzivniji nekako se nadam da je ok. I mali je jos uvijek aktivan - da nije, isla bih na hitnu.
Danas sam ga pokupila i kaze 1x svaku vecer vaginalno (200mg). Inace je za menopauzu ovaj moj i koristi se oralno, ali u trudnoci je preporuka vaginalno.Ne znam pomaze li i on za kontrakcije.Meni CTG uvijek biljezi kontrakcije ali su mi rekli da su to te lazne. Iako evo od jucer svakih 15-20 min naleti i isto na ledja udara. Nista ne pomaze. Sinoc me jos i probava zezala pa nista nisam spavala, tek su bolovi popustili kad sam na we uspjela otici. Sad vise nemam bolova samo se trbuh stegne za 10sekundi i kao prodju neki zmarci po ledjima. Posto ne postaju blizi i intenzivniji nekako se nadam da je ok. I mali je jos uvijek aktivan - da nije, isla bih na hitnu.
I ja sam sinoc imala uzasnu noc, cak sam pripremila odjecu ako se pogorsa.. Ozbiljno razmisljam da spakujem torbu za bolnicu.. Probadalo me u donji dio ledja, pa se povremeno stegne stomak.. Ja sam sinoc pocela pisati kad se javalja, i tjesi me sto nema neki pravilan razmak..A vidis meni su rekli da ne biljezi ctg lazne i stvarno kad god sam imala laznu nije nista bilo, znam jer sam trazila od zene iz sobe da prati kad mi se zategne stomak i kazem joj ima li sta i nije bilo nista.. I uvijek mi je tad bio ok CTG
Danas sam ga pokupila i kaze 1x svaku vecer vaginalno (200mg). Inace je za menopauzu ovaj moj i koristi se oralno, ali u trudnoci je preporuka vaginalno.Ne znam pomaze li i on za kontrakcije.Meni CTG uvijek biljezi kontrakcije ali su mi rekli da su to te lazne. Iako evo od jucer svakih 15-20 min naleti i isto na ledja udara. Nista ne pomaze. Sinoc me jos i probava zezala pa nista nisam spavala, tek su bolovi popustili kad sam na we uspjela otici. Sad vise nemam bolova samo se trbuh stegne za 10sekundi i kao prodju neki zmarci po ledjima. Posto ne postaju blizi i intenzivniji nekako se nadam da je ok. I mali je jos uvijek aktivan - da nije, isla bih na hitnu.I ja sam sinoc imala uzasnu noc, cak sam pripremila odjecu ako se pogorsa.. Ozbiljno razmisljam da spakujem torbu za bolnicu.. Probadalo me u donji dio ledja, pa se povremeno stegne stomak.. Ja sam sinoc pocela pisati kad se javalja, i tjesi me sto nema neki pravilan razmak..A vidis meni su rekli da ne biljezi ctg lazne i stvarno kad god sam imala laznu nije nista bilo, znam jer sam trazila od zene iz sobe da prati kad mi se zategne stomak i kazem joj ima li sta i nije bilo nista.. I uvijek mi je tad bio ok CTG
Kako ide? Meni su se kontrakcije smanjile jucer nakon puno mirovanja (skoro 2 dana). Ali jedno se smiri krene drugo: ii probava ili taj vodeni iscjedak koji me brine jer ga ima dosta (ali izgleda da je od Vagisana - dala mi ginekologica mlijecnu kiselinu u obliku vaginaleta za ravnotezu vaginalne flore zbog pesara pa se to iscijedi par sati nakon sto stavim). Ja sam vec spakirala torbu, jos samo neke osnovne stvari mi nedostaju. 😁Meni su za CTG rekli da sve biljezi, ali doduse ovisi di stave tu toco sondu, jer meni se zna trbuh zategnuti samo na jednom dijelu. Koliko sam citala ako je manji intenzitet, tipa 5-25 ili cak i do 40, lazni su. Iznad 40-60 su pravi ali pocetna faza, i onda do 100 krajnja faza. Ali to je okvirno isto, oni u biti samo gledaju valove na CTG-u i koliko su udaljeni.
Kako ide? Meni su se kontrakcije smanjile jucer nakon puno mirovanja (skoro 2 dana). Ali jedno se smiri krene drugo: ii probava ili taj vodeni iscjedak koji me brine jer ga ima dosta (ali izgleda da je od Vagisana - dala mi ginekologica mlijecnu kiselinu u obliku vaginaleta za ravnotezu vaginalne flore zbog pesara pa se to iscijedi par sati nakon sto stavim). Ja sam vec spakirala torbu, jos samo neke osnovne stvari mi nedostaju. 😁Meni su za CTG rekli da sve biljezi, ali doduse ovisi di stave tu toco sondu, jer meni se zna trbuh zategnuti samo na jednom dijelu. Koliko sam citala ako je manji intenzitet, tipa 5-25 ili cak i do 40, lazni su. Iznad 40-60 su pravi ali pocetna faza, i onda do 100 krajnja faza. Ali to je okvirno isto, oni u biti samo gledaju valove na CTG-u i koliko su udaljeni.
Kod mene su bile jedan dan na 100 na CTG pa na 40 60.. Sinoc do 3 nisam zaspala, beba se nekako cudno okrenula, pa je lupao sa svih strana bas dugo, uplasio me, odmah mi kroz glavu da li je ok.. ti si danas velikih 32 🥰🥰... nisam ja jos spakovala, ne znam ni sta mi treba..
Kako ide? Meni su se kontrakcije smanjile jucer nakon puno mirovanja (skoro 2 dana). Ali jedno se smiri krene drugo: ii probava ili taj vodeni iscjedak koji me brine jer ga ima dosta (ali izgleda da je od Vagisana - dala mi ginekologica mlijecnu kiselinu u obliku vaginaleta za ravnotezu vaginalne flore zbog pesara pa se to iscijedi par sati nakon sto stavim). Ja sam vec spakirala torbu, jos samo neke osnovne stvari mi nedostaju. 😁Meni su za CTG rekli da sve biljezi, ali doduse ovisi di stave tu toco sondu, jer meni se zna trbuh zategnuti samo na jednom dijelu. Koliko sam citala ako je manji intenzitet, tipa 5-25 ili cak i do 40, lazni su. Iznad 40-60 su pravi ali pocetna faza, i onda do 100 krajnja faza. Ali to je okvirno isto, oni u biti samo gledaju valove na CTG-u i koliko su udaljeni.Kod mene su bile jedan dan na 100 na CTG pa na 40 60.. Sinoc do 3 nisam zaspala, beba se nekako cudno okrenula, pa je lupao sa svih strana bas dugo, uplasio me, odmah mi kroz glavu da li je ok.. ti si danas velikih 32 🥰🥰… nisam ja jos spakovala, ne znam ni sta mi treba..
Moj isto radi cuda ponekad - pa se brinem ako je neaktivan, pa ako je preaktivan, ali vecina mi je rekla da je dobro da su aktivni. Moj je vec okrenut dolje tjednima i ne mrda, spreman za izaci. 😍
Ja vec presla 31+1, za sat vremena 32+2, svaki dan pomalo! Sve sam optimisticnija da mozemo do tog 34. tjedna dogurati!Sto se tice torbe za bolnicu, ovdje dobijes sve u bolnici za babu, jedno treba odjeca u kojoj ce ici kuci i autosjedalica. Pelene i robica dok su u bolnici bolnica daje, dohrana/bocice ako trebaju Isto pumpa za mlijeko, uloske i to sve oni daju. U biti samo trebam ponijeti osobne stvari: odjeca za ici kuci, spavacica tamo, cetkica za zube i higijenske stvari. I trebaju stvari za rodni list djeteta.
Moj isto radi cuda ponekad - pa se brinem ako je neaktivan, pa ako je preaktivan, ali vecina mi je rekla da je dobro da su aktivni. Moj je vec okrenut dolje tjednima i ne mrda, spreman za izaci. 😍
Ja vec presla 31+1, za sat vremena 32+2, svaki dan pomalo! Sve sam optimisticnija da mozemo do tog 34. tjedna dogurati!Sto se tice torbe za bolnicu, ovdje dobijes sve u bolnici za babu, jedno treba odjeca u kojoj ce ici kuci i autosjedalica. Pelene i robica dok su u bolnici bolnica daje, dohrana/bocice ako trebaju Isto pumpa za mlijeko, uloske i to sve oni daju. U biti samo trebam ponijeti osobne stvari: odjeca za ici kuci, spavacica tamo, cetkica za zube i higijenske stvari. I trebaju stvari za rodni list djeteta.
I kod tebe je djecak? I moj je a kad je onako preaktivan strah me da se ne zapetja u pupcanik.. A kod nas u Mostaru sve nosis, zapravo za bebu samo pelene i za pupak neko sredstvo..
I kod tebe je djecak? I moj je a kad je onako preaktivan strah me da se ne zapetja u pupcanik.. A kod nas u Mostaru sve nosis, zapravo za bebu samo pelene i za pupak neko sredstvo..
Isto djecak 🤗 i nekad me prepadne jer je neaktivan ali onda poludi. Sad najvise osjetim to guranje, vjerojatno se rasteze.A za torbu za bolnicu, za BiH sam nasla ovaj link: https://www.aksabih.ba/savjeti/sretna-trudnica/382-torba-za-porodiliste - mozda ti pomogne. Ti jos malo i 33 tjedna!
Pozdrav svim, nova sam, nikad prije nisam pisala na nijednom forumu pa se ispricavam ako di pogrijesim... Vidim da vas je puno na mirovanju. Imate li vec djecu? Kako ide mirovanje dok imate dijete od 2-3 godine. Evo ja sam prokrvarila nekidan, pa su mi rekle da mirujem, a uz ovog divljaka neznam kako mirovati... Trudna sam 17 tjedana..
Sortiraj odgovore
Najstariji