Evo cure, ja bi s vama podijelila da smo danas usli u veeliki dugoocekivani 29 tjedan!Sad dalje dan po dan, tjedan po tjedan do 32…Drzite se, pazite se,pricajte svojim bebicama i pisite kako napredujete!
Jaooo kako dobre vijesti! Uskoro tjedni počinju s 3 pa ćeš vjerojatno puuuno lakše disati 😀 Jedva čekam i ja doći do tih tjedana.
Kako se osjećaš? Ja sam jedan dan ok, drugi mi je sve teško, lezim stvarno koliko mogu s obzirom da nemam nikoga da pomaže preko dana. Al sve u svemu, izdržavam!
Ma samo polako, vidjet ćeš da s vremenom dani sve brže lete. Mirujem čini mi se od 9tt (eto već sam zaboravila kad točno) i dani su mi sve kraći. Jedva čekam te dođemo u te sigurnije tjedne, tjedne s početnom tricom. 🥰
Zasada mi dani još nisu kratki hahha, dosta su jednolični iako se pokušavam zabaviti sa svim i svacim, a muči me i grižnje savjesti jer nemam baš stalnu pomoć pa nekad moram i skuhati i nešto po stanu napraviti što ne zahtjeva prevelik napor, a poslije lezim i pitam se jesam li sad napravila veliku grešku...Zapravo, psiha mi je totalno u banani. No tješim se, bit će bolje!
Liduska, ma bitno se ne naprezati, ne usisavati, prati podove i sl. Lezati sto vise, i ne sjedim nikad. A ovo sto moramo nesto skuhati na brzinu ili podgrijati mislim da ne moze napraviti neku stetu. Ja isto moram u danu neke sitnice oko djeteta napraviti. Isto tako, puno pijem pa moram i cesto na wc. Sve radimo najbolje sto mozemo u datim okolnostima. Ne stresiraj se, bit ce sve okej😉
Ma i mene isto nekad grize savjest jesam nešto krivo napravila. Ali kao Erin nikako ne sjedim osim ako sam dugo u čekaonici u bolnici i isto puno idem na wc pa se pitam trebam li manje piti. 😂 Ostatak vremena ležim.
Ja ne sjedim nikako osim na wc-u, a isto pijem litre tekućine pa se ustajem često..Ručak gledam uvijek da je neki brz, jednostavan, a i to radim u etapama, pripremim pa ležim pa opet i tako hahah. Jučer sam nešto malo pospremila po stanu što je bilo u mojoj visini, inače se ne saginjem. Ako nešto uspijem dohvatiti nogom onda tako to obavim, ako ne ništa hahah. Al unatoč svemu tome, svaki dan imam grižnju savjesti da sam mogla još lezati.
S druge strane, citam npr. američke i britanske forume, njima uopće nije preporučeno lezanje, dapače, kažu da nije dokazano da to utječe na promjenu cerviksa. I sad ti budi pametan.
Ja ću naravno slušati doktoricu, ali voljela bi da mogu učiniti još nešto i da mi netko može reći- ma bit će to 100% sve u redu...a ne može:(
I ja sam u nekim trenutcima imala griznju savjesti. Ali ne znam, mozda sam se malo i opustila u smislu da si stvarno ne radim problem ako nesto sitno moram napraviti. Prvih 4, 5 tjedana nisam nista pa sam lezala dok ne bi utrnula onda bi tek promijenila polozaj. Sva sam bila u strahu. Sad sam u glavi opustenija i odma je sve skupa lakse. Fale mi setnje i htjela bi u kupovinu, negdje na kavu i tako neke sitne radosti. Ali s druge strane stvarno gledam da to sve prolongiram sto dulje. Bit ce prilike za sve to. Ali mislim da si definitivno ne trebamo otezavati sa svojom psihom. Treba prihvatiti situaciju i lezati sto vise. Ali ne gristi se za neke stvari koje napravimo jer su stvarno minimalne. Meni sad zadnjih tjedana stvara problem jesti...imam skroz zgaravice. I onda mi je jos gore jer jedem tako u polulezecem polozaju.
Jaooo suosjećam što se hrane tiče...Ja imam problema sa zatvorom otkako lezim, katastrofa. Jedva ista pojedem. Baš nas je svasta potrefilo, al proći ceeeee😊😊😊
Suosjećam sa svim curkama kojima su krenule žgaravice. Meni jedino malo pomogne soda bikarbona inače cijelo grlo peče za poluditi. Tako mi je bilo i u prvoj trudnoći.
Što se tiče mirovanja, ja uopće nisam sigurna koliko moram mirovati - rekla mi ginekologica da mirujem, ali u kojoj mjeri nemam pojma - da ne sjedim baš previše, većinom da sam na lijevom boku, da ne nosim teško, ali ja kao i vi neki brzinski ručak napravim i mijenjam položaje jer me još i išjas uhvatio u lijevoj nozi tako da sam još živčanija zbog svega i onda imam grižnju savjesti jesam li smjela ovo ili ono.
U uto mi je pregled pa ćemo vidjeti da li dužina cerviksa stagnira i detaljno ću je ispitati za mirovanje.
LaFemme, i meni je tako rekla sto se tice mirovanja. Isto kao i da mogu sjesti, cak i prosetati u park. Skuhati i poigrati se s djetetom. Ali nekako sam se ja prestrasila citajuci sve price i iskustva i samu sebe stavila striktno u krevet. Mozda nisam trebala bas tako ali nekako mi je tako bilo lakse nego da si mislim jesam li u necem pretjerala. Rekla sam si da cu vidjeti kako bude islo od pregleda do pregleda pa cu se i ponasati u skladu s tim. Tako da sada izadem kratko na dvoriste, malo se protegnem i udahnem zraka. I dalje ne sjedim nikad osim na wc-u i kad idem na preglede. Napravim neke sitne radnje na nogama. Sve je vrlo individualno sto se tice tog mirovanja i svaka od nas ima slicnu a opet i razlicitu pricu. No ipak, imamo i svaka drugacijeg doktora ali ipak nas on prati i vjerojatno i zna najbolje procijeniti situaciju. Drzim fige za pregled, javi kakvo je stanje. I nama koje smo vec rodile isto se vise kao tolerira jer se smatra da nismo tako cvrste dolje kao prije. Tako da i to gledaju. Ma, bitno da mi guramo tjedan po tjedan. A zgaravicu nisam imala u prvoj trudnoci tako da mi je ovo novi element. Probat cu sa sodom.
Ma i mene su svi isprepadali pa ni sama više nisam sigurna jel nešto radim krivo. Nadam se da će u uto sve dobro proći pa ću biti mirnija kad još sve detaljno ispitam ginekologicu. Svakako vam javim:)
Nadam se da će ti žgaravica što prije proći. Ja sam znala sjedečki pred kraj prve trudnoće spavati jer me ubijala ta žgaravica. Nadam se da se neće u tolikoj mjeri ponoviti i u ovoj trudnoći.
Sortiraj odgovore
Najstariji