Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Erin2020
    06. Ožujak 2024. 10:34

Di ste zene, imamo li kakvih vijesti? Mene malena zabrinula jucer, bila mirna cijeli dan ali je navecer i ujutro nadoknadila sve. Tako me neugodno dolje udara da ne znam uopce po cemu skace, po mjehuru ili mi radi nesto s cerviksom. Onako bas dolje. A glavom je dolje vec dugo, sad se nadam da se nije okrenula pa da su zbog toga ti udarci sada tako drugaciji. A mozda je samo jace jer je ojacala. 

• Liduska
    06. Ožujak 2024. 11:03

Vjerojatno te udara dolje po cerviksu, a i jače je osjećaš ukoliko si već u 22, 23 tjednu. Mene je od 23 tjedna počela baš udarati jako, a u 27 tjednu osjetim i nogice kad protegne i guzu kad se namjesti hahha. I mislim da je sasvim normalno da nekad imaju i mirniji dan, negdje sam pročitala da se tek iza 28 tjedna zapravo mogu uočiti neki rasporedi pri budnosti i spavanju beba u stomaku, a sad prije toga bude svakako😅

• LaFemme
    06. Ožujak 2024. 11:47

Erin2020 tko zna možda se okrenula. Ja jučer bila na pregledu i baš se žalila doktorici da me jako dolje boli kada počne lupati, a njezin odgovor je da se okrenuo i da mu je glava gore i da lupa nogicama po mjehuru. Baš neugodan osjećaj, nadam se da će se što prije okrenuti kako treba :) Cerviks je isti, nije se još skraćivao tako da sam baš happy. I dalje mirovanje i utrogestani, ali sada sam puno mirnija.

• Erin2020
    06. Ožujak 2024. 12:27

Liduska, ma ja evo za dva dana u 30 tjedan ulazim. Sad sam pocela bas osjecati naguravanja ali ti udarci dolje su mi uzasni. Ne sjecam se toga iz prve trudnice. U svakom slicaju, mislim da je osjetila moju nervozu zadnja dva dana, bas sam lose i spavala i pocela sam se dosta znojiti po noci. Tako da se vjerojatno i ona malo stisnula uslijed moje nervoze. LaFemme, ja se nadam da se nije sada odlucila okrenuti, vec je dva mjeseca glavicom na dolje sto je super bilo i zbog pritiska na cerviks, bas sam svaki puta s dr komentirala kak je super da je glava dolje. No, vidjet cemo. Super da se cerviks nije skracivao, sad si mirna neko vrijeme

• Erin2020
    06. Ožujak 2024. 12:29

Kruna gdje si, javi nam se? Cekamo tebe s vijestima

Eonaria
    06. Ožujak 2024. 12:43

Kod mene još nema novosti, čekam briseve i ležim. 😂
    Isto mi zna biti tako neugodan osjećaj kad lupa negdje dolje, imam osjećaj da će nogica proletjeti kroz cerviks. 🙈
    Drago mi je čitati dobre vijesti, nadam se da će nas tako pratiti do kraja. 🥰
    Kruna, nadam se da je kod tebe sve u redu. ❣️🙏🏻

Eonaria
    07. Ožujak 2024. 16:02

Brisevi sterilni. 🥳

Koja poza vam je najbolja za ležanje? Ima li neka koja je osobita dobra za cerviks? 
    Kako je trbuh sve veći, tako svaka poza smeta, teško spavam pa je svaki savjet dobrodošao. 😊

• Liduska
    07. Ožujak 2024. 18:22

Wohoo za briseve! 

Ja lezim najčešće na boku, jednom ili drugom. Nemam ti savjet za olaksavanje, polako mi sve počinje trnuti i boliti.  Ustajem do wc-a često pa se protegnem malo koliko mogu. Možda da probaš one jastuke za trudnice...

Ja sutra idem na pregled ujutro, malo sam nervoznaaaa, nadam se da je sve ok! 😀

• Erin2020
    07. Ožujak 2024. 20:28

Oooodlicno za briseve!  ja isto pretezno mijenjam bokove lijevo i desno. Vise lijevo. Kad bas utrnem znam se pruziti na leda ali samo jako kratko da se istegnem jer niti ne izdrzim duze pritisce me bas jako stomak. Od mene svakako preporuka za trudnicki jastuk, koristila sam ga i u prvoj i sada u drugoj trudnoci. Stvarno je super izum. Liduska sretno na pregledu sutra i javi seee cim prije da cujemo dobre vijesti!🙏

• Kruna23
    07. Ožujak 2024. 22:06

Hey cure..evo da vam se napokon javim. Kod mene nazalost sav nije izdržao, ponovno je prolabirao vodenjak, nalazi krvi se poceli lagano pogorsavati i morali su me inducirano poroditi ( bebica je bila premala da izdrzi) . Svima ostalim čestitam na dobrim pregledima i samo hrabro dalje do dobrih tjedana. Ja sam relativno ok, planiram što i kako dalje u sljedećoj trudnoći. 

24tt prijevremeni porod 👼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.